Cum să descrieți un personaj arată bine

Caractere dinamice, bine rotunjite cârlig cititoare și conduceți complotul de poveste. Cu toate acestea, descrierea caracterului dvs. bine poate fi o provocare. Cu o mică lucrare suplimentară, vă puteți asigura că descrierile dvs. vă vor angaja cititorul. Începeți prin cunoașterea personajului dvs., apoi luați în considerare modul în care trăsăturile lor de caracter ar putea afecta descrierea lor. Apoi, scoateți cele mai bune detalii despre caracterul dvs. pentru a scrie descrierea dvs.

Pași

Scrierea ajutorului

Caracteristici importante de caractere pentru a vorbi despre

Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

Cuvinte descriptive pentru aspectul caracterelor

Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

Descrieri de caractere adnotate (Femeie)

Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

Descrieri de caractere adnotate (masculin)

Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

Metoda 1 din 3:
Să-ți cunoști caracterul
  1. Imaginea intitulată descrie un caracter
1. A face o Foaie de caractere pentru a dezvolta A Caracterul bine rotunjit. Trebuie să știți personajele principale, iar o foaie de caractere este o modalitate bună de a construi un caracter solid. Includeți totul din descrierea lor fizică în fundal, interese, temeri, hobby-uri și alte detalii.
  • Puteți crea propria dvs. foaie de caractere sau utilizați un șablon, pe care îl puteți găsi online.
  • Începeți cu elementele de bază, cum ar fi înălțimea, construirea, culoarea părului și culoarea ochilor. Apoi, determinați alte detalii fizice, cum ar fi modul în care acestea stau sau ce caracteristici unice au. În continuare, luați în considerare modul în care fundalul, interesele și stilul de viață influențează descrierea lor.
  • Pentru personajele principale, oferiți cât mai multe detalii posibil pe foaia de caractere. Deși nu veți include toate aceste informații în povestea dvs., este important să cunoașteți bine personajele.
Sfat de experți
Grant Faulkner, Ma

Grant Faulkner, Ma

Professional Writergrant Faulkner este directorul executiv al lunii naționale de scriere (Nanowrimo) și co-fondatorul de 100 de cuvinte, o revistă literară. Grant a publicat două cărți despre scriere și a fost publicată în The New York Times și scriitorul scriitorului. El co-găzduiește scrierea de scris, un podcast săptămânal despre scriere și publicare și are un m.A. În scrisul creativ de la Universitatea de Stat din San Francisco.
Grant Faulkner, Ma
Grant Faulkner, Ma
Scriitor profesionist

Ia în considerare motivațiile lor mai profunde. Ca autorul, vrei să știi ce conduc personajul tău. Caracterul dvs. într-adevăr nu este doar o compilație de descrieri de caractere sau descrieri fizice - caracterul tău este un suflet care se mișcă prin lume. Ce vrea acel personaj și de ce nu poate el sau ea să o primească? Descrieți obstacolele care blochează caracterul de a ajunge la ceea ce doresc.

  • Imaginea intitulată descrie un caracter
    2. Creați o schiță a caracterului dvs. pentru o referință vizuală. Desenați personajul dvs. la cele mai bune abilități, etichetați atributele lor fizice. Scrieți note pe pagină despre fundalul, interesele și alte informații descriptive pe care doriți să le includeți.
  • Aceasta este o modalitate mai liberă de a vă dezvolta caracterul.
  • Este bine să utilizați mai mult de o tehnică. S-ar putea să-l considerați util să faceți o schiță a caracterului dvs. și apoi să creați și o foaie de caractere.
  • Imaginea intitulată descrie un caracter
    3. Găsiți o fotografie de referință pentru caracterul dvs., ca o alternativă. S-ar putea să-l considerați util să colectați fotografii de oameni, locuri și lucruri care vă inspiră scrisul. Poate doriți să vă bazați pe cineva pe cineva pe care îl cunoașteți, sau poate o celebritate are aspectul dorit pentru personajul dvs. principal. Utilizați fotografia inspirației dvs. ca referință la scrierea descrierii dvs.
  • Dacă utilizați fotografii de referință, colectați-le într-un fișier, fie în formă digitală, fie în formă de copie digitală.
  • Imaginea intitulată descrie un caracter
    4. Identificați ceea ce face ca personajul dvs. să fie unic. Fiecare personaj are ciudățenii care le fac diferite. Puteți utiliza aceste ciudați pentru a ajuta cititorul dvs. să vă imaginați mai bine caracterul. Subliniați aceste ciudați asupra descriptorilor de bază, cum ar fi menționând o cicatrice pe fața personajului tău.
  • De exemplu, personajul dvs. ar putea avea un mol în formă de inimă, un spațiu mare al dinților sau o limbă vizibilă.
  • QUIRKS vă ajută să faceți caracterele principale mai relaxate și puteți folosi și Quirks pentru a caracteriza rapid caracterele laterale.
  • Imaginea intitulată descrie un caracter
    5. Dezvoltați o listă de descriptori concreți pentru caracterul dvs. Nu trebuie să le folosiți pe toți în povestea ta, dar este la îndemână să aveți o listă de fraze descriptive specifice despre caracterul dvs. Apoi puteți încorpora cele mai bune descriptori în povestea dvs. Iată câteva exemple:
  • Un tatuaj de diamante sub linia lui de bord distras de ochii lui Aquamarine.
  • Picioarele ei s-au ciocnit ca niște picior.
  • Când vântul suflă, părul îi înghită fața ca o flacără.
  • Imaginea intitulată descrie un caracter
    6. Evitați utilizarea clișeelor ​​pentru a descrie caracterul sau trăsăturile lor. Acest lucru se aplică atât modul în care introduceți descrierea și cuvintele pe care le utilizați pentru a descrie caracterul dvs.
  • De exemplu, cel mai frecvent cliche pentru introducerea descrierii unui personaj este "tehnica oglindă", care este atunci când aveți caracterul dvs. într-o oglindă.
  • Exemple de clișee de descriere includ "roșu ca un trandafir", "rece ca gheața" sau "orb ca o bâtă."
  • Metoda 2 din 3:
    Incorporarea trăsăturilor de caractere în descrierea dvs
    1. Imaginea intitulată descrie un caracter
    1. Gândiți-vă la modul în care se poate mișca personajul tău. Cum se mișcă personajul dvs. și ceea ce aleg să facă le spune cititorului dvs. multe despre ele. De asemenea, oferă detalii descriptive despre caracterul dvs! Includeți mișcarea în descrierea dvs. pentru a arăta cititorului dvs. mai mult despre caracterul dvs.
    • De exemplu, un personaj care se amestecă va arăta și va acționa diferit de un personaj care a fost vânătăi sau pași.
    • Poate că personajul tău se vord sau texte foarte mult. Poate că ei se apropie în timp ce vorbesc cu oamenii sau merg cu capul în jos, astfel încât acestea să nu fie observate. Include aceste tipuri de mișcare.
  • Imaginea intitulată descrie un caracter
    2. Ia în considerare coafura lor. Oamenii aleg adesea o coafură pe care o consideră că le reprezintă. Caracterul personajului tău, culoarea părului și modul în care își poartă părul vor transmite un mesaj către cititor.
  • De exemplu, un MOHAWK Spiky Pink poate să-ți însemne caracterul este un rebel, în timp ce o explozie de salon ar putea indica caracterul tău este un tip de albine regine.
  • S-ar putea să folosiți, de asemenea, stilul de păr pentru a arăta că personajul dvs. are părți diferite personalității lor. De exemplu, personajul dvs. principal ar putea fi un CEO de succes cu un Bob sofisticat, dar ar putea avea o lovitură violată ascunsă vopsită în părul lor sau o subcutie laterală care îi permite să-și schimbe stilul de la camera de bord la rebel.
  • Imaginea intitulată descrie un caracter
    3. Reflectă personalitatea personajului tău în hainele lor. Oamenii se exprimă, de asemenea, prin îmbrăcămintea lor, astfel încât folosiți hainele personajului dvs. pentru a arăta ceva despre personalitatea lor. Luați în considerare ceea ce cititorul trebuie să știe despre caracterul dvs. pentru a înțelege pe deplin complotul dvs. Este, de asemenea, o modalitate ușoară de a caracteriza caracterele laterale. Iată câteva exemple:
  • Un personaj serios ar putea purta îmbrăcăminte de afaceri.
  • Un artist ar putea purta haine splastică de vopsea.
  • Steaua dvs. Rock ar putea purta o jachetă din piele.
  • Un personaj lateral care este un jock ar putea purta îmbrăcăminte sportivă.
  • Metoda 3 din 3:
    Scrierea descrierii dvs
    1. Imaginea intitulată descrie un caracter
    1. Decideți cât de multă descriere doriți să includeți. Nu doriți să vă supraîncărcați cititorul cu descrierea. În același timp, doriți să vă poată imagina care arată personajul tău. Luați în considerare cine este cititorul dvs., precum și genul pe care îl scrieți. Acest lucru vă poate ajuta să decideți dacă doriți să oferiți o descriere completă și detaliată a unui caracter sau suficient de detalii pentru a crea o impresie.
    • De exemplu, scriitorii literari oferă de obicei mai puțină descriere a personajelor lor. Ei ar putea spune cititorului doar informații suficiente pentru a obține o idee despre cum arată personajul. De exemplu, "O voce groaznică a sunat de undeva în interiorul barbă zdrențată."
    • Pe de altă parte, scriitorii genului includ adesea mai multe detalii. De exemplu, un scriitor de fantezie sau sclifer ar da probabil o descriere completă a unui personaj care nu este om, cum ar fi un cyborg sau elf. S-ar putea să scrieți, "O placă de metal a acoperit jumătate din cap, expunând firele de sub ea ori de câte ori maxilarul ei sa mutat. Un ochi albastru se uită din priza dreaptă, dar ochiul stâng se rotește și se micșora ca o lentilă de cameră. Un nas lung a arătat ca o săgeată peste buzele ei subțiri, robotizate."
  • Imaginea intitulată descrie un caracter
    2. Concentrați-vă pe descriptorii care caracterizează mai degrabă decât detalii minore. Doar doriți să includeți informații că cititorii dvs. trebuie să știe, deoarece este imposibil să spun totul despre un personaj. O descriere bună îi spune cititorului mai mult despre caracterul tău decât cum arată. Iată câteva exemple bune:
  • "Rădăcini groase negre contrastează cu umbra blondă de platină din buclele ei."- Acest lucru îi spune cititorului că personajul își vopsește părul, dar nu a reușit să țină pasul cu stilul.
  • "A purtat o jet de publicitate de pizza care a închis trei ani în urmă. A atârnat pe cadrul lui Lanky ca o haină atârnă pe un suport."- Aceasta arată că personajul poartă haine depășite care nu-l încadrează, probabil pentru că nu își poate permite haine noi.
  • Imaginea intitulată descrie un caracter
    3. Utilizați limbajul figurativ pentru a vă face descrierile mai angajate. Limba figurativă utilizează metaforele, similele, hiperbele și personificarea pentru a ajuta cititorul să-și imagineze oamenii și evenimentele din povestea dvs. Vă permite să descrieți creativ caracterul dvs., mai degrabă decât să menționați descriptorii de bază.
  • De exemplu, nu vreți să spuneți: "Claire are păr lung, maro și ochi maro."În schimb, ați putea scrie", buclele întunecate au căzut peste fața lui Claire, mascând ochii ei de chihlimbar."
  • Metaforele și similele compară ambele lucruri aparent, dar similare folosesc "cum ar fi" sau "ca" pentru a face comparațiile mai evidente.
  • Personificarea oferă caracteristici umane unui animal sau un lucru non-uman. De exemplu, "ochii ei au evitat întrebările."
  • Imaginea intitulată descrie un caracter
    4. Evitați proza ​​violet, ceea ce înseamnă a da prea multă descriere. Proza purpurie este scrierea care conține o mulțime de descriere și cuvinte fantezie, dar nu face prea multe pentru a adăuga la poveste. Este foarte frustrant pentru cititori, deci includeți numai descrierea când vă ajută să vă spuneți povestea. Puteți evita proza ​​violet prin descrierea numai a ceea ce trebuie descris și păstrarea descrierilor dvs. scurte.
  • Utilizați cât mai puține cuvinte posibil pentru a obține lucrarea.
  • De exemplu, este bine să scrieți, "Ea și-a vopsit părul culoarea cernelei, deoarece a făcut-o să se simtă ca un artist." Nu aveți nevoie să explicați astfel: "Părul ei inutil a umbrat pielea ei palidă ca un ulei de ulei pe apă. Ori de câte ori se uită în oglindă, a văzut un poet romantic prins într-un timp diferit, făcându-i să se simtă ca artistul pe care ea a vrut mereu să fie."
  • Imaginea intitulată descrie un caracter
    5. Utilizați Synecdoche atunci când o trăsătură reprezintă un caracter. Synecdoche este un dispozitiv literar în care scriitorul folosește o parte a ceva pentru a reprezenta întreaga persoană, loc sau lucru. Aceasta înseamnă că nu trebuie să descrieți pe deplin un caracter. În schimb, vă concentrați asupra unei trăsături proeminente. Este o modalitate convenabilă pentru a descrie rapid un personaj într-un mod semnificativ, dar fără a folosi multe cuvinte.
  • Synecdoche este deosebit de utilă pentru caracterele laterale!
  • Gândiți-vă la trăsăturile puternice care vă identifică cu ușurință caracterul dvs., cum ar fi un mohawk roz, o bărbie de vârf, o plimbare cocoșată, o plimbare distinctă, un miros unic etc. Această trăsătură poate fi pozitivă sau negativă, în funcție de caracter. Utilizați această trăsătură atunci când vă referiți la caracter.
  • De exemplu, "Când am văzut strălucirea roz Mohawk trecând pe fereastra mea, știam că vecinul meu a sosit acasă."
  • Imaginea intitulată descrie un caracter
    6. Includeți detalii senzoriale pentru a vă face ca personajele să vină în viață. Nu doar listați caracteristicile fizice. Apel la cele 5 simțuri ale cititorilor dvs! S-ar putea să nu includeți toate sensurile, ci să includeți cât mai multe în mod rezonabil.
  • Apel la simțul mirosului, menționând modul în care personajul tău miroase. De exemplu, "doamnă. Hamilton a mirosit mereu ca niște cookie-uri proaspete coapte."
  • Includeți simțul atingerii prin menționarea texturii cicatricii personajului dvs. sau a moaletei matasoase a pielii lor.
  • Activați simțul sunetului, relaționând sunetul vocii personajului dvs. la o pasăre de chirping sau la mârâul unui motor.
  • Apel la sentimentul lor de vedere prin descrierea îmbrăcării și coafurii personajului dvs.
  • Ori de câte ori puteți, faceți apel la simțul gustului cititorului. De exemplu, când două caractere sărut.
  • Imaginea intitulată descrie un caracter
    7. Da descriptori care fac dublu datorie mai degrabă decât o mulțime de detalii. Deoarece nu doriți să oferiți prea multă descriere, concentrați-vă pe detaliile care spun cititorului mai mult decât un lucru despre caracterul dvs. Acest lucru vă permite să descrieți mai bine caracterul dvs. fără a supraîncărca cititorul cu informații.
  • De exemplu, "Cuvântul care descrie cel mai bine Luna este lung. Ea are o față lungă, brațe lungi și picioare lungi care arată ca niște picior."
  • Imaginea intitulată descrie un caracter
    8. Pepper descrierea dvs. în toată povestea, mai degrabă decât de dumpingul de informații. Nu doriți să supraîncărcați cititorul cu informații, care se numește dumping Info. În schimb, răspândiți descriptorii pe mai multe paragrafe sau pagini, în funcție de lungimea muncii dvs.
  • De exemplu, ați putea descrie caracterul dvs. pe parcursul unei scene, mai degrabă decât deodată.
  • sfaturi

    O modalitate de a decide cum doriți să descrieți caracterul dvs. este de a lua caracteristici de la prieteni, membri ai familiei și celebrități. Pur și simplu găsiți caracteristici care sugerează trăsături pentru dvs. și creați o amalgamare.
  • Luați în considerare schițarea personajului înainte de a-l descrie. Acest lucru vă poate ajuta să vă dați seama cum să descrieți cel mai bine persoana.
  • Nu vă descriu caracterele sau faceți-o imediat. Cel mai bine este să ardeți descrierea dvs. în mai multe paragrafe.
  • Fii imaginativ pentru că imaginația este cheia unei povesti bune și o descriere bună. Face ceea ce vrei să fie.
  • Avertizări

    S-ar putea să utilizați un tezaur pentru a găsi un cuvânt mai bun pentru a spune ce vrei să spui. Cu toate acestea, utilizați tezaurul dvs. cu ușurință. Cel mai bine este să dați descrierile dvs. folosind cuvinte pe care le utilizați în mod normal.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar