Cum se creează o carte condusă de caractere

O carte condusă de caractere este o carte în care povestea se concentrează mai mult pe călătoria internă a unui personaj decât pe acțiuni sau evenimente externe. Un personaj într-o carte condus de caractere trebuie să ajungă la o realizare sau o epifanie de un fel. O victorie emoțională, mai degrabă decât una literală, marchează, de obicei, punctul culminant al povestirii. Va trebui să vă petreceți mult timp să vă dezvoltați personajele și tema înainte de a începe să scrieți. Amintiți-vă să plasați o mulțime de focalizare pe măsură ce scrieți pe ceea ce gândește și se simt personajele dvs. în timp ce navighează viața de zi cu zi.

Pași

Metoda 1 din 4:
Stabilirea principiilor de bază
  1. Imagine intitulată Creați o carte condusă de caractere Pasul 1
1. Concentrați-vă pe dorințele și nevoile de caractere. Într-o carte condusă de caractere, dorințele și nevoile personajului dvs. ar trebui să fie de cea mai mare importanță. Acțiunea primară a unei cărți conduse de caracter implică modul în care dorința, nevoile și opiniile unui personaj se schimbă în timp. Petreceți unii având în vedere ceea ce doresc personajele dvs. pe măsură ce începeți să sculuați elementele de bază ale cărții dvs.
  • Toate personajele ar trebui să fie doar pentru ceva. Acest lucru vă poate ajuta să conduceți acțiunile pe parcursul unei povesti. De exemplu, poate personajul dvs. principal vrea cu disperare să fie un dansator profesionist de balet. Pasiunea sa pentru dans poate fi punctul de conducere al acțiunilor sale pe tot parcursul povestirii.
  • Caracterele tale ar trebui, la un nivel mai profund, să aibă nevoie de ceva și ceva. Poate dorința personajului dvs. principal de a dansa este condusă de o nevoie mai profundă de control. Baletul necesită o anumită cantitate de perfecțiune. Dacă personajul tău a avut o viață dezordonată, de exemplu, el poate folosi dans ca o modalitate de a crea perfecțiune de la haos.
Sfat de experți
Julia Martins

Julia Martins

BA în engleză, Stanford UniversityJulia Martins este un scriitor aspirant care trăiește în prezent în San Francisco, California. Ea a absolvit Universitatea Stanford cu un BA în limba engleză și a fost publicată în revista Rainy Ziua Universității Cornell, Stanford University`s Lelland trimestrial și Bards și Sages trimestrial.
Julia Martins
Julia Martins
BA în engleză, Universitatea Stanford

Julia Martins, scriitorul creativ, adaugă: "O carte condusă de caracter nu este neapărat lipsită de complot. Mai degrabă, personajele dintr-o carte condusă de caractere conduc complotul înainte - alegerile lor, indiferent dacă se schimbă de viață sau de viață, sunt baza pentru povestea ta."

  • Imaginea intitulată Creați o carte de caractere acționată Pasul 2
    2. Decideți asupra unei teme sau a ideii centrale sau a mesajului pe care povestea îl va explora. Aflați-vă tema, sau veniți cu o idee despre ce subiecte doriți să explorați, pentru a vă ajuta să vă dezvoltați personajele. Tema lucrarea dvs. se luptă cu ar trebui să fie de o importanță centrală pentru personaje.
  • Gândiți-vă la cartea dvs. preferată. Dacă ar fi trebuit să sumiți acea carte cu câteva cuvinte, ce ar fi aceste cuvinte? De exemplu, spune cartea dvs. preferată este D-na. Ddeay. Care este primul cuvânt pe care îl gândiți la atunci când luați în considerare această carte? Cuvintele care vin în minte pot fi timp, moarte, traume și pierdere. Acestea sunt cu siguranță toate temele explorate în D-na. Ddeay, în primul rând prin personajele cărții.
  • Gândiți-vă la o temă pe care doriți să o explorați în cartea dvs. Doriți să scrieți despre dragoste, pierdere, inimă? Doriți să scrieți o poveste de răscumpărare sau curaj? Încercați să job jos o varietate de teme pe care doriți să le explorați în cartea dvs. Gândiți-vă la modul în care personajele dvs. ar putea exemplifica aceste teme.
  • Imaginea intitulată Creați o carte condusă de caractere Pasul 3
    3. Stabiliți un complot axat pe călătoria personală. Fiecare poveste are nevoie de un complot, chiar și atunci când o poveste este condusă de caracter. Nu trebuie să fie bazate pe acțiune și aventură, dar trebuie să aveți în minte un complot înainte de a începe povestea.
  • Având o călătorie literală, ca o călătorie rutieră, poate ajuta la conducerea unui simbolic.
  • De asemenea, v-ați putea concentra pe modul în care se schimbă anumite relații. Dacă spui povestea unei prietenii, o poveste de dragoste sau o relație de familie, cum va progresa această relație? Ce evenimente vor apărea pentru a conduce această relație înainte?
  • Imaginea intitulată Creați o carte condusă de caractere Pasul 4
    4. Decideți asupra unui cadru sau unde va avea loc povestea dvs. Petreceți ceva timp gândindu-vă la relația pe care personajele tale le au cu acel loc. Caracterele de relație au la domiciliu sau o altă locație este adesea un aspect mare al identității lor.
  • Întrebați-vă cum simt personajele dvs. despre stabilirea cărții dvs. Îi iubesc pe setarea sau o urăsc? Sunt dorind să scape sau să caute o modalitate de a se așeza în locația lor curentă?
  • Metoda 2 din 4:
    Dezvoltarea personajelor
    1. Imaginea intitulată Creați o carte condusă de caractere Pasul 5
    1. Creați foi de lucru ale profilului de caractere pentru a vă îmbrăca personajele. O foaie de lucru cu profil de caractere are toate informațiile despre fiecare caracter, inclusiv fundalul lor de bază, descrierea fizică, atributele de personalitate și caracteristicile emoționale. De asemenea, descrie modul în care se potrivesc în poveste și care sunt relațiile lor cu alte personaje.
    • Puteți crea propriile foi de lucru de profil ale personajului sau puteți găsi un cadru pentru a urmări online.
    • Începeți cu elementele de bază. Notați numele complet al personajului dvs. și detaliile fizice, cum ar fi înălțimea, greutatea, culoarea ochilor, culoarea părului și așa mai departe. De asemenea, asigurați-vă că introduceți relația de bază. Listează părinții, frații, prietenii, partenerii romantici și așa mai departe.
    • De aici, vorbiți despre probleme mai profunde. Listează caracterul tău dorește, temeri și nevoi. Vorbește despre ceea ce îi place și îi place personajul tău. Ce vrea personajul tău din viață? Ce zici de el sau ea însăși personajul tău vrea să se schimbe? De asemenea, includeți lucruri precum vederile religioase și politice, deoarece acestea sunt perspective importante pentru personalitatea unui personaj.
    • Puteți găsi, pe măsură ce începeți să scrieți, nu includeți fiecare detaliu în cartea dvs. reală. Cu toate acestea, cunoașterea caracterului dvs. intim poate fi utilă pentru dvs. ca scriitor. Puteți găsi că încorporați o mulțime de informații din profilurile dvs. de caractere în subtextul muncii dvs.
    Sfat de experți
    Julia Martins

    Julia Martins

    BA în engleză, Stanford UniversityJulia Martins este un scriitor aspirant care trăiește în prezent în San Francisco, California. Ea a absolvit Universitatea Stanford cu un BA în limba engleză și a fost publicată în revista Rainy Ziua Universității Cornell, Stanford University`s Lelland trimestrial și Bards și Sages trimestrial.
    Julia Martins
    Julia Martins
    BA în engleză, Universitatea Stanford

    Julia Martins, scriitorul creativ, adaugă: "Unul dintre cele mai bune aspecte ale scrierii unei cărți bazate pe caracter este să vă cunoașteți personajele. Petreceți uneori gândindu-vă la preferințele și indivizii lor, aspirațiile și temerile lor. Chiar și detalii mici, cum ar fi dimensiunea pantofului lor vă pot ajuta să obțineți un sens mai precis despre ceea ce sunt. Este ok dacă nu terminați folosind toate detaliile pe care le gândiți - doar știind că aceste lucruri despre personajul tău le va ajuta să se simtă mai real!"

  • Imaginea intitulată Creați o carte condusă de caractere Pasul 6
    2. Alegeți un arc de caractere care reprezintă călătoria emoțională a personajului dvs. Un arc de caractere este forța motrice a povestii dvs. într-o carte condusă de caracter. Arcul intern al personajului dvs. va fi modul în care vă dați seama de acțiunea în creștere, punctul culminant și acțiunea de cădere a povestii dvs.
  • În esență, caracterul tău arc este modul în care ajungem de la punctul A la punctul B din povestea ta. Să revenim la exemplul de dansator de balet. Caracterul dvs. principal ar trebui să meargă de la obsessing peste perfecțiune și de a controla la acceptarea ambiguităților vieții. Cum obțineți personajul dvs. în acest punct?
  • Gândiți-vă la evenimente care vă vor modela caracterul. În exemplul nostru, Tatăl înstrăinat al dansatorului de balet se întoarce. Pe măsură ce dansatorul dvs. îi pasă de tatăl său bolnav, puteți include flashback-uri în copilărie. Acest lucru poate dezvălui o cantitate de haos care era înspăimântătoare. De asemenea, puteți folosi progresia bolii tatălui său de a conduce povestea înainte, fiecare etapă a bolii tatălui său forțând dansatorul de balet să recunoască cât de multă viață este dincolo de controlul său.
  • Imagine intitulată Creați o carte condusă de caractere Pasul 7
    3. Stabiliți backstorii pentru personajele principale. O backstorie este istoria atașată unui caracter. Scrieți o scurtă biografie pentru fiecare personaj pe care îl creați.
  • Întrebați-vă lucrurile ca și unde a fost nasul născut? Care era copilăria lui? Unde a mers la școală? Ce evenimente importante au avut loc în viața sa? Aceste informații sunt toate vitale pentru personalitatea actuală a unui personaj.
  • La fel ca informațiile din profilurile dvs. de caractere, este puțin probabil ca să includeți fiecare detaliu al backstoria unui personaj în cartea dvs. Cu toate acestea, aceste informații pot fi utile pentru dvs. ca scriitor. Puteți adăuga detalii subty sau le puteți îngropa în context.
  • Imaginea intitulată Creați o carte condusă de caractere Pasul 8
    4. Craft relații între caractere. Relațiile de caractere sunt foarte importante pentru o poveste condusă de caracter. O relație este adesea de o importanță centrală pentru realizările pe care un personaj îl conduce pe arcul său. Concentrați-vă pe relațiile de caractere unul cu celălalt pe măsură ce vă dezvoltați arcurile de poveste.
  • Poate doriți să cartografiați relațiile dintre caractere. Utilizați o foaie mare de hârtie de construcție pentru a scrie toate numele personajelor. Trageți linii codificate de culoare între caractere pentru a reprezenta relații. De exemplu, o linie roșie poate fi o relație romantică, în timp ce o linie albastră reprezintă o relație de familie.
  • Grudges poate merge mult în dezvoltarea de caractere. O mulțime de tensiuni într-o lucrare condusă de caracter provine de la personaje care ne-au disprețuit unul pe celălalt sau au o istorie tulbure.
  • Concentrați-vă asupra modului în care aceste relații se vor schimba. Vor crește caracterele, reconciliați sau dezvoltați animozitatea pe măsură ce timpul trece?
  • Imaginea intitulată Creați o carte condusă de caractere Pasul 9
    5. Dați personajelor opinii puternice. Opiniile puternice fac pentru personaje interesante, dinamice. Faceți modul în care opinia unui personaj se schimbă în timp a unui punct focal al arcului acelui personaj. Utilizați opinii puternice pentru a promova dezacordul dintre personaje și pentru a crea un conflict convingător într-o poveste.
  • Caracterele cu opinii puternice pot fi foarte conduse. Acest lucru vă poate ajuta să păstrați o poveste bazată pe caracter în mișcare. De exemplu, dansatorul de balet este de opinie Perfecțiunea și succesul sunt vitale pentru o viață bine trăită. El poate fi neliniște de oameni pe care îl vede ca leneș. Acest lucru poate crea tensiune în relațiile sale personale, deoarece opiniile sale îl pot face judeiate sau arogante.
  • Opiniile puternice se schimbă adesea pe parcursul unei povestiri. Punctul culminant va părea mai interesant dacă personajul dvs. este forțat să abandoneze opiniile el sau ea sa agățat de puternic pe parcursul unei lucrări.
  • Metoda 3 din 4:
    Îndepărtează povestea ta
    1. Imagine intitulată Creați o carte condusă de caractere Pasul 10
    1. Selectați ce punct de vedere pentru a spune povestea de la. Punctul de vedere în povestea dvs. este perspectiva din care se spune o poveste. Perspectivele comune sunt prima persoană, a doua persoană, omniscient terță, sau a treia persoană limitată.
    • În prima persoană, povestea este relatată de un personaj din poveste. Este spus să folosească pronume ca "I" și "pe mine." Avantajul acestui lucru este că veți vedea în profunzime perspectiva unui personaj. Dezavantajul este că adesea vedeți alt personaj din punctul de vedere al unui singur caracter. Dacă utilizați prima persoană, va trebui să păstrați tonul în concordanță cu acel personaj. Dacă o carte este spusă prin punctul de vedere al unui copil, de exemplu, acest lucru va fi foarte diferit de o carte spusă din punctul de vedere al unui adult educat colegiu.
    • A doua persoană este atunci când autorul utilizează "tu" sau "ta," spunând povestea ca și cum se întâmplă cu cititorul. Acest lucru poate face experiențe să se simtă mai personale pentru cititor. Cu toate acestea, este folosit oarecum rar în lucrări mai lungi. Un exemplu al acestei perspective este o alegere a cărții dvs. de aventură.
    • A treia persoană poate fi limitată sau omniscientă. Un narator limitat de o persoană terță spune povestea ca un outsider care caută, dar se concentrează asupra perspectivelor și a gândurilor interioare ale unui personaj. Un narator omniscient terț poate dezvălui gândurile oricărui caracter din carte. A treia persoană omniscient poate fi deosebit de util pentru o carte bazată pe caractere dacă aveți o mare varietate de caractere.
  • Imaginea intitulată Creați o carte condusă de caractere Pasul 11
    2. Dezvoltați vocea personajelor, cu alte cuvinte cum vorbesc. Creați o voce realistă și interesantă pentru personajul dvs. pentru a distra cititorii cu ceea ce spun ei. Utilizați profilurile de caractere pentru a vă gândi cum sună personajele dvs. în viața reală pentru a le oferi fiecăruia o voce unică în povestea ta.
  • Gândiți-vă la lucruri cum ar fi caracterul educat sau educat? Sunt rurale sau dintr-un oraș? Sunt naive sau cuvinte? Ei fac ipoteze, lăsați inima lor, sau să se concentreze asupra faptelor?
  • De exemplu, dacă personajul dvs. este cinic, cuvintele sale pot fi legate de sarcasm. Un caracter bine educat poate avea un dialog foarte dezvoltat, mai ales dacă este nesigur și vrea să atragă atenția asupra inteligenței sale.
  • Ascultați cum vorbesc oamenii în viața reală. Petreceți unii timp oameni care urmăresc și ascultă conversațiile. Ascultați pentru "căpușe" verbale, cum ar fi modul în care oamenii folosesc cuvintele cuvintele "ca" și "Um" Când vorbește.
  • Imagine intitulată Creați o carte condusă de caractere Pasul 12
    3. Concentrați-vă pe scrierea dialogului credibil. Dialogul trebuie să fie credibil pentru a menține cititorii investiți în poveste și distrați-vă. Asigurați-vă că fiecare dialog pe care îl includeți este intenționat și mișcă povestea înainte.
  • Citiți dialogul cu voce tare. Acest lucru vă va ajuta să măsurați dacă sună credibil sau nu.
  • Rupe dialogul cu acțiunea, astfel încât să puteți avea caractere folosiți indiciile non-verbale pentru a transmite starea de spirit. Un personaj poate, de exemplu, să fiți excesiv atunci când minciuna sau să fie înșelător.
  • Imaginea intitulată Creați o carte de comandă a caracterelor Pasul 13
    4. Aveți oprirea personajelor și gândiți-vă. Concentrați-vă pe monologul intern al personajului dvs. pe măsură ce începeți să vă scrieți cartea. O mulțime de acțiune într-o carte condusă de caracter apare în mintea unui personaj. Permiteți-vă personajelor să se oprească și să gândească în întreaga carte pentru a evidenția ceea ce trece prin mintea lor.
  • Dacă povestea dvs. este spusă la prima persoană, acest lucru poate fi deosebit de ușor de făcut. Puteți avea caracterul discutarea a ceea ce se gândește ca acțiunea povestii se desfășoară. Cu toate acestea, puteți intra și în capul unui personaj dacă scrieți în a treia persoană. Ca un narator, ești o forță oarecum omnipotentă și poți să-i spui cititorilor ce gândesc personajele tale.
  • Evenimentele benigne pot provoca oprirea și gândirea unui personaj. Poate că un autobuz școlar care trece printr-un caracter al unui eveniment traumatic care a avut loc în prima zi de școală, de exemplu. Evenimentele majore pot conduce, de asemenea, introspecție. Poate personajul tău are o defalcare după o relație implode, făcându-i să petreacă o noapte trează cu gândurile sale.
  • Imaginea intitulată Creați o carte de caractere acționată Pasul 14
    5. Face ca interacțiunile de zi cu zi să fie semnificative. Se străduiește să facă evenimente mici semnificative într-o lucrare condusă de caracter. Utilizați-le pentru a arăta relațiile unui personaj cu ceilalți, și personalitatea sa, prin modul în care acest personaj nava pe interacțiunile zilnice.
  • Au caracterul tău să răspundă la interacțiunile mici pe care le are cu alte persoane. Acest lucru poate arăta modul în care personajul tău vede lumea. Cum se schimbă aceste interacțiuni pot arăta modul în care povestea unui personaj este redactată. De exemplu, puteți include o scenă în care un personaj devine foarte supărat când cineva îl taie în linie. Acest lucru poate demonstra că personajul tău este înalte în legătură cu regulile. Mai târziu, o interacțiune similară poate avea loc și personajul dvs. poate reacționa într-o manieră mai relaxată. Aceasta ilustrează modul în care acest personaj sa schimbat.
  • De asemenea, puteți avea interacțiuni de zi cu zi cu alte caractere materie. Cum reacționează un personaj pentru a fi atins de un altul semnificativ poate oferi o perspectivă asupra relației respective. Modul în care protagonistul dvs. reacționează la un apel telefonic de la mama sa vă poate arăta cum face el sau nu apreciază familia.
  • Metoda 4 din 4:
    Scrierea cărții
    1. Imagine intitulată Creați o carte condusă de caractere Pasul 15
    1. Program timp pentru a scrie în fiecare zi. Scrierea unei cărți pe bază de caractere este ca scrierea oricărei cărți - totul se reduce la timp pentru a scrie. Începând deoparte timpul în fiecare zi pentru a lucra în cartea dvs., chiar dacă nu vă simțiți așa.
    • Scrisul ar trebui să devină un obicei pentru tine. Cum ar fi lucrul, dușul sau periajul dinților, scrisul ar trebui să fie un ritual zilnic.
    • Găsiți un loc pentru a scrie unde vă simțiți confortabil. Puteți juca o cafenea locală sau puteți șterge un birou în casa dvs. Încercați să vă păstrați zona de lucru fără distragere. Lăsați telefonul mobil în tăcere când scrieți și deconectați-vă de la social media.
  • Imaginea intitulată Creați o carte condusă de caractere Pasul 16
    2. Stabiliți obiective pentru dvs. Este greu să termini o carte dacă nu te țineți de anumite obiective. Încercați să setați obiective pentru dvs. în timp ce lucrați la cartea dvs. condusă de caracter. Au o pagină stabilită sau un număr de cuvinte pe care te străduiești să ajungi în fiecare zi.
  • Este bine să începeți mici pentru a evita să vă simțiți copleșiți. De exemplu, în prima săptămână încercați să scrieți 300 de cuvinte pe zi. Apoi, mutați până la 500 săptămâna viitoare. Continuați să creșteți numărul dvs. de cuvinte în intervale mici în timp.
  • Imagine intitulată Creați o carte de carte determinată de caractere Pasul 17
    3. Revizuiți-vă munca. O mulțime de lucrări de scriere vine în revizuire. Revizuiți o secțiune sau un capitol la câteva săptămâni după ce ați terminat să o scrieți. Treceți și citiți-vă munca cu un stilou roșu care să-l marcheze.
  • Evidențiați problemele mici, cum ar fi greșelile, precum și cele mai mari. De exemplu, poate că vă simțiți că motivația personajului principal este confuză într-un anumit moment. Jot asta în margine
  • Imaginea intitulată Creați o carte condusă de caractere Pasul 18
    4. Obțineți un prieten sau un mentor pentru a vă ajuta să vă revizuiți cartea. Găsiți pe cineva a cărui opinie aveți încredere și care vă va oferi feedback cinstit. Lăsați-i să citească proiecte ale cărții dvs. și să-și asculte opiniile ca cititor pentru a-ți revizui munca.
  • Este important să primiți feedback mai devreme pentru a vă asigura că vă îndreptați în direcția cea bună cu cartea dvs. Nu vrei să termini cartea și apoi să o rescrie pentru că nu l-ai lăsat pe nimeni să o citească până la sfârșit.
  • sfaturi

    Căutați inspirație. Citiți pe autori care sunt renumiți pentru crearea de povestiri bazate pe caractere. JD Salinger, Judy Blume, Virginia Woolf, și Nick Hornby sunt doar câteva exemple de autori a căror muncă este bazată pe caractere.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar