Cum de a crea un personaj

Crearea unui caracter atunci când scrieți o carte, o scurtă poveste sau o scenariu poate fi distractiv și interesant! De asemenea, poate fi un pic descurajator - există multe de luat în considerare. O parte a creării unui personaj, indiferent dacă sunt protagonistul sau ticălos, le dă caracteristici convingătoare, unice și găsirea unui mod care funcționează pentru a urmări totul.

Pași

Partea 1 din 3:
Crearea unui caracter convingător
  1. Imaginea intitulată Creați un personaj Pasul 1
1
Alegeți un nume. Fiecare personaj din povestea dvs. trebuie să aibă un nume, indiferent dacă acestea sunt personajul principal sau caracterele secundare. Și fiecare nume trebuie să se potrivească în povestea pe care o spuneți. De exemplu, dacă scrieți o poveste bazată pe Irlanda din secolul al XVIII-lea, "Bob" nu va fi un nume foarte credibil, dar "Aidan" ar fi super adecvat.
  • Sau dacă scrieți despre un grup de prieteni apropiați, evitați să le oferiți nume similare, cum ar fi trei fete numite Kate, Cathy și Katy.
  • Chiar dacă nu terminați folosind numele cuiva în povestea ta, cum ar fi personaje minore, este util pentru dvs. ca scriitor să știți numele, astfel încât să puteți păstra detaliile povestirii drept în timp ce rescrieți și editați munca dvs.
  • Încercați să utilizați site-urile pentru nume pentru idei.
  • Pentru ca personajul dvs. să fie mai realist, căutați listele de nume comune în timpul anului de naștere al personajului dvs.
  • Imaginea intitulată Creați un personaj Pasul 2
    2. Dați-le o bogată personalitate și ciudat de caracter pentru a angaja cititorul. Atribuiți trăsăturile de personalitate personajelor și dați-le ciudate, cum ar fi că întotdeauna beau cafeaua cu miere și cremă în loc de zahăr și smântână. Iată câteva întrebări pentru a începe generarea unor trăsături unice:
  • Sunt un introvertit sau un extrovertit?
  • Ce fel de muzică le place, dacă există?
  • Ce fac ei în timpul liber?
  • Care este rutina lor de culcare?
  • O altă modalitate distractivă de a intra în capul unui personaj este de a lua chestionare de personalitate bazate pe modul în care credeți că personajul ar răspunde - ați putea face unele descoperiri surprinzătoare.
  • Sfat de experți
    Julia Martins

    Julia Martins

    BA în engleză, Stanford UniversityJulia Martins este un scriitor aspirant care trăiește în prezent în San Francisco, California. Ea a absolvit Universitatea Stanford cu un BA în limba engleză și a fost publicată în revista Rainy Ziua Universității Cornell, Stanford University`s Lelland trimestrial și Bards și Sages trimestrial.
    Julia Martins
    Julia Martins
    BA în engleză, Universitatea Stanford

    Julia Martins, scriitorul creativ, ne spune: "După ce ați obținut personalitatea de bază a personajului dvs., petreceți ceva timp gândindu-vă la ceea ce le face unic. Sunt aproape de bunica lor? Urăsc culoarea verde? Plâng de fiecare dată când urmăresc un film trist? Chiar dacă nu utilizați unele dintre aceste detalii în povestea dvs., știind-le înainte de a începe scrierea dvs. vă va ajuta să creați un caracter realist și bine definit!"

  • Imaginea intitulată Creați un personaj Pasul 3
    3. Lăsați-i să aibă o voce unică. Șansele sunt, personajul tău are o voce diferită de tine, iar o parte a creării unui caracter viu este de a decide cum sună și traducând asta în ei dialog. Cercetați diferite dialecte, în funcție de momentul în care are loc povestea dvs. și ascultați conversațiile pe care le auziți când vă aflați în public pentru a aduna inspirație.
  • De asemenea, poate fi foarte util să revizuiți o poveste pe care o iubiți și să vă uitați la modul în care autorul a scris dialogurile personajelor lor.
  • De asemenea, ați putea încerca să vă înregistrați în timp ce vorbiți cu un prieten pentru a studia diferite modele de vorbire: Cât de des vă întrerupeți, când vă schimbați inflexția, la ce viteză vorbiți? Utilizați aceste variabile pentru a ambia dialogul unui personaj.
  • Imaginea intitulată Creați un personaj Pasul 4
    4. Faceți-vă personajul vulnerabil pentru a crea empatie în cititor. Aceasta ar putea fi o vulnerabilitate emoțională sau fizică, cum ar fi un personaj care se ocupă de o pierdere recentă sau un super-erou care își pierde auzul atunci când se strecoară. Pentru a crea caractere complexe, întregi, relaționale, trebuie să aibă vulnerabilități, la fel ca și noi.
  • De asemenea, ați putea încerca să scrieți o scenă în care personajul tău împărtășește ceva - poate ceva ce se tem sau îngrijorat - cu un alt personaj pentru a-și evidenția umanitatea.
  • Chiar dacă scrieți un ticălos, găsiți o modalitate de a le oferi un smidgen de omenire - dacă puteți obține cititorul dvs. să se simtă pentru răufăcător sau să înțeleagă motivele lor, ceea ce creează mai multă tensiune în povestea voastră, ceea ce face mai convingătoare a citi.
  • Imaginea intitulată Creați un personaj Pasul 5
    5. Includeți defectele și eșecurile pentru a prezenta omenirea personajului. Poate personajul dvs. principal are un temperament sau poate că au tendința de a uita de prietenii lor. Dacă aveți un personaj care are doar trăsături bune - cum ar fi iubirea și curajoasă și inteligentă și atractivă - ei devin plane și neinteresante față de cititori (aceste personaje sunt adesea numite "Mary suge)".
  • Gândiți-vă cum puteți arăta defectele, mai degrabă decât să-i spuneți. De exemplu, scrierea "Andrea sa asigurat că trebuie să mănânce cina mai întâi în loc să lase pe copiii mai tineri să meargă mai întâi", ai putea Scrie o scenă unde arătați că se întâmplă acțiunea.
  • Imaginea intitulată Creați un personaj Pasul 6
    6. Dați motivația și scopul personajului dvs. de a vă conduce povestea. Gândiți-vă de ce povestea dvs. contează pentru personajul dvs. Cum au fost aduse în ea? Este o poveste de dragoste, o aventură epică, un thriller Sci-Fi? Și ce înseamnă caracterul tău să piardă sau să câștigi la sfârșit? Scopul și scopul personajului dvs. sunt esențiale pentru a scrie o poveste convingătoare, așa că lucrați din greu la crafting un caracter vibrant, implicat.
  • Este caracterul tău pe o căutare? Ce vor pierde dacă nu reușesc? Sunt alți oameni afectați de eșecul sau succesul lor? Acestea sunt mari întrebări de luat în considerare pe măsură ce scrieți.
  • Caracterul dvs. trebuie să participe activ la poveste, mai degrabă decât să se întâmple lucruri cu ei, deci luați ceva timp să vă gândiți la ceea ce este în joc pentru ei.
  • Gândiți-vă la personajele dvs. preferate din cărți, televiziune sau filme: ce fel de situații întâlnesc și cum reacționează la scenarii bune și rele?
  • Partea 2 din 3:
    Organizarea unui profil de caractere
    1. Imaginea intitulată Creați un personaj Pasul 7
    1. Creați un sistem pentru urmărirea profilului fiecărui personaj. A Profilul de caractere este un loc în care păstrați detalii importante și date pentru fiecare personaj din povestea dvs., din ceea ce alergiile lor sunt la data la care sa întâmplat un lucru cu adevărat important. Faceți acest lucru pentru fiecare caracter, indiferent cât de mic rolul lor. Există o mulțime de moduri în care puteți organiza aceste informații:
    • Păstrați un dosar de fișiere cu note pentru fiecare caracter.
    • Au un notebook în care păstrezi detaliile caracterului.
    • Utilizați un document Word pe computer.
    • Utilizați funcția "Note" pe telefonul dvs. inteligent.
    • Scrieți detalii despre note lipicioase și aveți un zid dedicat dezvoltării caracterului unde le puteți afișa.
    Sfat de experți

    De asemenea, puteți găsi profiluri de caractere pre-realizate online. Căutați unul la fel de specific sau larg cât doriți!

    Julia Martins

    Julia Martins

    BA în engleză, Stanford UniversityJulia Martins este un scriitor aspirant care trăiește în prezent în San Francisco, California. Ea a absolvit Universitatea Stanford cu un BA în limba engleză și a fost publicată în revista Rainy Ziua Universității Cornell, Stanford University`s Lelland trimestrial și Bards și Sages trimestrial.
    Julia Martins
    Julia Martins
    BA în engleză, Universitatea Stanford
  • Imaginea intitulată Creați un personaj Pasul 8
    2. Începeți construirea A Profilul de caractere, Chiar dacă nu știți toate detaliile. Uneori, detaliile despre caractere nu se simt evidente până când nu sunteți în mijlocul scrisului. Dar - indiferent de detalii pe care le puteți decide în față, scrieți-le în jos. Lucruri care trebuie incluse:
  • Numele, vârsta, ocupația, abilitățile speciale, educația, detaliile familiei, înălțimea aproximativă și greutatea, culorile ochilor și părului, manierele, obiceiurile și datele importante.
  • Există atât de multe detalii pe care le puteți include, iar multe dintre ele nu pot să o facă niciodată în povestea ta. Dar faptul că le cunoașteți vă ajută să scrieți un caracter mai bine rotunjit și credibil. Vizita https: // ScriitorulWrite.COM / Jurnal / Jun98 / Cum de a crea-A-Caracter-Profil-6986 Pentru o listă mai cuprinzătoare de lucruri pe care le puteți include în profilul de caractere.
  • Imaginea intitulată Creați un personaj Pasul 9
    3. Luați în considerare tipul de poveste pe care scrieți pentru a vă ghida personajele. Ați început proiectul dvs. cu o idee minunată? Sau sunteți condus de un personaj minunat și nu sunteți încă sigur de complotul? Nu există un răspuns corect! Dar este util să ne gândim unde credeți că povestea merge și cum trăiește personajul tău în acea lume. Adăugați aceste detalii profilului dvs. de caractere.
  • De exemplu, dacă aveți o idee minunată pentru o poveste de dragoste și știți câteva dintre răsturnările și întoarcerea, va lua, scrieți-le și vedeți dacă personajul tău se potrivește în acele momente. Dacă aveți nevoie de un protagonist care este romantic și planifică gesturi extravagante, probabil că nu ar avea sens dacă personajul tău este uitat sau neglijent.
  • Imaginea intitulată Creați un personaj Pasul 10
    4. Petreceți ceva timp de construire a lumii înainte de a începe să scrieți. Indiferent dacă scrieți ceva cu sediul în lumea noastră astăzi sau o poveste care are loc pe o planetă fictivă, este important să vă gândiți la spațiul fizic în care va trăi personajul tău. Cum arată casa lor, de exemplu? Sau cum se apropie de loc la loc?
  • Alte concepte pentru a defini dacă lumea dvs. este diferită de a noastră sau stabilită într-o perioadă de timp diferită: guvern, clase sociale, structuri de locuri de muncă, economie, norme culturale, opțiuni de transport, condiții de viață, evenimente semnificative din punct de vedere istoric, legile, recreere și nutriție.
  • Aceasta este lumea în care va fi trăit personajul dvs. - poate avea un impact cu adevărat cum trebuie să le modelați, astfel încât să profitați de unele dintre aceste informații în prealabil este foarte util.
  • Partea 3 din 3:
    Adaptarea pe măsură ce scrieți
    1. Imaginea intitulată Creați un personaj Pasul 11
    1. Ascultați-vă caracterul și faceți modificări dacă aveți nevoie. Nu, literalmente - citiți-vă lucrul cu voce tare și ascultați cum sună personajul tău. Acordați atenție dialogului și modul în care curge și ascultați descrierile personajului. Audierea propriilor tale scrise cu voce tare vă poate arăta unde este necesar să adăugați mai multe detalii sau chiar să luați o scriere repetitivă.
    • Există, de asemenea, unele programe software care vă vor citi documentele. Verificați programul dvs. de scriere pentru a vedea dacă vine cu acea funcție.
  • Imaginea intitulată Creați un personaj Pasul 12
    2. Acordați atenție personajelor minore - ar putea fi importante. După cum scrieți, puteți constata că un caracter minor joacă un rol mai mare decât credeai că ar fi sau poate cineva pe care-l crezi că va fi un caracter major care nu este la fel de important. Utilizați profilurile de caractere pentru a urmări aceste modificări și pentru a lucra cu ei, mai degrabă decât să încerce să vă forțeze personajele în anumite roluri.
  • De exemplu, J.K. Rowling a avut mai multe caractere "minore", cum ar fi Neville Longbottom și Dean Thomas, jucând inițial multe părți mult mai mari în Harry Potter universul, dar ea a ajuns să-și reducă rolurile pe măsură ce poveștile au fost dezvoltate.
  • Imaginea intitulată Creați un personaj Pasul 13
    3. Fa mai mult cercetare Dacă personajul dvs. intră în situații străine. Caracterul dvs. trebuie să fie bun la ceea ce fac și dacă veți găsi că scrieți despre ceva ce sunteți doar vag familiarizați cu voi înșivă, va face personajul plat. De exemplu, dacă vă aflați scris despre o luptă cu sabie, dar personajul tău știe doar cum să tragă arme, să faci niște cercetări despre lupta sabiei pentru a vă face scrisul și personajul dvs. mai credibil.
  • Situații similare pot apărea atunci când personajul dvs. trebuie să călătorească într-un alt loc sau are nevoie de o abilitate pe care nu o aveți de fapt experiență, cum ar fi pescuitul de zbor sau încuietori de colectare.
  • Imaginea intitulată Creați un personaj Pasul 14
    4. Fii deschis la schimbarea detaliilor - nimic nu este scris în piatră. O mulțime de scriitori de ficțiune cred că personajele lor conduc povestea și, uneori, lucrurile se pot schimba drastic de la început până la sfârșitul unui proiect. Poate că vă aflați că personajul dvs. principal trebuie să fie un gen diferit (sau nu este genial) deloc. Sau poate că ați crezut că povestea voastră va avea loc într-o anumită perioadă de timp sau o lume, dar scrisul vă conduce să descoperiți altceva.
  • O modalitate utilă de a nu simți că pierzi toată lucrarea pe care ați făcut-o atunci când faceți schimbări drastice este de a copia și lipi munca originală într-un alt document intitulat "Cuts", mai degrabă decât ștergerea acestuia. În acest fel, aveți materialul dacă doriți să vă întoarceți la acesta și îl puteți referi când aveți nevoie.
  • Comunitatea Q & A

    Știați că puteți citi răspunsurile experților pentru acest articol?Deblocați răspunsurile experților prin sprijinirea WikiHow
    Căutare
    Adăugați o nouă întrebare
    • Întrebare
      Cum creați un profil de caractere?
      Grant Faulkner, Ma
      Grant Faulkner, Ma
      Scriitor profesionist
      Grant Faulkner este directorul executiv al lunii naționale de scriere națională (Nanowrimo) și co-fondatorul de 100 de cuvinte, o revistă literară. Grant a publicat două cărți despre scriere și a fost publicată în The New York Times și scriitorul scriitorului. El co-găzduiește scrierea de scris, un podcast săptămânal despre scriere și publicare și are un m.A. În scrisul creativ de la Universitatea de Stat din San Francisco.Grant Faulkner, Ma
      Grant Faulkner, Ma
      Scriitor profesionist
      Expert răspuns

      Sprijiniți WikiHow de cătreDeblocarea acestui răspuns expert.

      Știți ce vă conduce caracterul. Motivația personajului dvs. este unul dintre cele mai importante elemente ale profilului de caractere. Un roman este în esență o dorință în conflict, așa că scrieți ceea ce dorința dvs. de personaj și ceea ce îi împiedică să-și atingă dorința.Descrieți aspectul personajului dvs. Trebuie să știți cum arată personajul tău, astfel încât cititorii tăi să poată imagina caracterul în capetele lor.Notați fundalul personajului. Fundalul personajului este un element mare în motivul pentru care vor face ceea ce fac.Așezați-vă personajul în lume. Sunt puternici? Sau sunt slabi? Se fac vulnerabili? Sau sunt păzite? Încercați să vă puneți caracterul prin intermediul lentilelor profilurilor psihologice pentru a le înțelege mai bine, de exemplu, testul Briggs Meyers.Amintiți-vă că personajul tău este în viață. În cele din urmă, personajul dvs. nu este o compilație de descrieri. Ceea ce conduce personajul, ceea ce doresc și de ce nu pot obține - asta e povestea.
      Mulțumiri!
      Da nu
      Nu utile 0helpful 2
    • Întrebare
      Poate fi doar un OC?
      WOLFEPIC77
      WOLFEPIC77
      Răspunsul comunității
      Da, OC înseamnă caracterul original, așa că, din punct de vedere tehnic, fiecare personaj este un OC.
      Mulțumiri!
      Da nu
      Nu utile 0helpful 26
    • Întrebare
      Caracterul meu poate fi o murătură?
      Răspunsul comunității
      Răspunsul comunității
      Nu există limitări ale imaginației dvs. În timp de aventură, Jake este un câine vorbind. În substana, floarea este o floare vorbitoare. Puteți avea absolut un personaj care este o murătură dacă doriți.
      Mulțumiri!
      Da nu
      Nu utile 3helpful 49
    Vedeți mai multe răspunsuri

    Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Amintiți-vă că scrierea este o formă de artă creativă, deci nu ezitați să experimentați cu personajele dvs.
  • O modalitate bună de a construi un personaj este prin utilizarea simbolismului, care poate construi personalitatea personajului, unitatea de bază și chiar aspectul sau numele tuturor simultan!
  • Citiți mai multe în genul și stilul dvs. - Dacă scrieți un scenariu, citiți copii fizice ale scenariilor. Dacă scrieți SCI-FI, citiți mai mult Sci-Fi. Indiferent ce doriți să faceți, deveniți un expert în acest domeniu prin consumarea cât de multă dintre acestea puteți.
  • Avertizări

    Asigurați-vă că nu veți plăgia alți autori în crearea de scrisori și de caractere. Cu siguranță puteți fi inspirat de ceilalți, dar permiteți inspirației să vă conducă la propriile creații unice.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar