Cum să evitați oamenii negativi

Fiind în jurul oamenilor negativi vă poate scurge energia și vă poate simți că vă veți simți prinși și copleșiți. Învățați să recunoașteți oamenii negativi din viața voastră și găsirea modalităților de a le evita va duce la o viață mai durabilă și mai satisfăcătoare pentru dvs. Dacă nu puteți evita complet persoana, există și alte modalități de a gestiona negativitatea persoanei și de a limita efectul pe care îl are asupra vieții voastre.

Pași

Metoda 1 din 3:
Dându-le spațiu
  1. Imagine intitulată Neurodivargent Persoana evită persoana de tuse.jpg
1. Pleacă. Dacă vedeți persoana care vine, întoarceți-vă și mergeți în cealaltă direcție. Traversează strada sau rață într-un magazin. Dacă aveți noroc, persoana pe care o evitați nu vă va vedea manevra.
  • Dacă le observați, continuați să vă întoarceți privirea ca și cum nu ați văzut nimic care ți-a prins ochiul. În acest fel, dacă vă apropie de tine, puteți spune că nu le-ați văzut.
  • Dacă cunoașteți rutina lor, luați în considerare evitarea locurilor în care acestea tind să stea sau să meargă într-un moment în care persoana este puțin probabil să fie acolo.
  • Imagine cu titlu de mână Efectuarea telefonului.jpg
    2. Rămâi ocupat. Pentru a evita pe cineva, asigurați-vă că nu sunteți disponibil niciodată pentru conversație. Păstrați telefonul la îndemână, astfel încât să vă puteți preface că este complet angajat în el dacă persoana pe care încercați să o evitați apare în mod neașteptat.
  • Efectuarea contactului cu ochii Invită comunicarea, deci dacă întâmpinați accidental persoana negativă, încercați să evitați să le privim în ochi. În schimb, pretindeți că sunteți ocupați să căutați în altă parte.
  • Dacă cunoașteți pe oricine altcineva în vecinătate, implicați-vă într-o conversație. Când persoana negativă vă vede că vă angajați într-o conversație cu o altă persoană, este puțin probabil să întrerupă cu observațiile sale negative.
  • Dacă vă apropie de tine, încercați să spuneți "Oh, salut! Merg doar la ____. Incotro te indrepti?" După ce spun unde merg, spun "Ei bine, nu te voi ține. Ne vedem mai tarziu!"
  • Imagine intitulată Trei prieteni vorbind 1.jpg
    3. Înconjurați-vă cu oamenii care vă ridic. În timp ce nimeni nu este pozitiv 100% din timp, căutați persoanele care de obicei vă ajută să vă simțiți bine despre dvs. și despre lumea din jurul vostru. Alegeți să vă concentrați asupra acestor oameni.
  • Limitați răspunsurile dvs. la subiecte negative la cele neutre, cum ar fi, "Înțeleg," sau "Bine." Când cineva dă un răspuns pozitiv, reacționează cu entuziasmul.
  • Când apar subiecți negativi, este bine să schimbați subiectul.
  • Imagine intitulată patru tineri Chat.jpg
    4. Stați în grupuri. Dacă puteți, asigurați-vă că există alți oameni în jurul valorii de atunci când sunteți cu persoana negativă. Mai mulți oameni vor ajuta la dispersa energia ei negativă și vă vor ajuta să păstrați perspectivă.
  • Dacă energia grupului este în mare parte pozitivă, atunci veți fi mai puțin afectați de energia negativă venită de la persoana pe care încercați să o evitați.
  • Persoana negativă se poate comporta diferit într-un cadru de grup.
  • Imaginea intitulată omul se îndepărtează de a striga femeii.jpg
    5. Refuză să se implice într-un argument. Argumentele întăresc doar legăturile sociale dintre dvs. și persoana negativă. Dacă încercați să evitați persoana, trebuie să le informați că ați terminat cu conversația și pur și simplu plecați.
  • Dacă spun ceva nepoliticos sau ofensator, răspundeți cu un "Bine atunci" sau "Huh. Oricum..." cu o schimbare a subiectului.
  • Nu dezbateți decizia dvs. de a evita persoana. Aceasta nu este o alegere care trebuie făcută împreună.
  • Nu vă apărați de atac. Argumentându-le le dă un punct de sprijin în viața ta. În schimb, scoateți-l și acționați indiferent. Dacă persistă, spune ceva "Dacă îmi spui numele din nou, plec."
  • Imagine intitulată de mână și telefon cu Symbol.jpg
    6. Blocați persoana pe social media. Dacă sunteți serios despre evitarea persoanei negative din viața voastră, nu vă angajați cu ei pe social media. Permițând pe cineva să posteze pe peretele dvs. Facebook sau să preia un fir de conversație, doar vă îndreptați în viața voastră.
  • Fiți pregătiți pentru ca persoana să reacționeze negativ să fie tăiată din feed-ul dvs. social media.
  • Este posibil să fie necesar să blocați persoana să vă contacteze și prin e-mail.
  • Dacă persoana nu vă respectă limitele și continuă să încerce să vă contacteze după blocuri repetate și lipsă de răspuns din partea dvs., este posibil să fie necesar să căutați ajutor suplimentar.
  • Imaginea intitulată fată stabilește o limită.jpg
    7. Amintiți-vă că nu le datorați o explicație. Decidând ceea ce sunt limitele dvs., pe care le veți petrece timp și pe care le alegeți să evitați, toate deciziile personale pe care fiecare individ are dreptul de a se face pentru ea însăși. Nu trebuie să vă explicați decizia nimănui dacă nu vă simțiți așa.
  • Dacă doriți să o explicați, luați în considerare o notă scurtă sau o notificare în persoană. Cel mai bine este să-l păstrați scurt.
  • O explicație mai lungă poate deveni rapid o dezbatere despre faptul că aveți sau nu drept, când tot ce trebuie să faceți este să le spuneți calm că ați decis să încheiați prietenia.
  • Bacsis: Dacă doriți să o păstrați foarte politicos, puteți spune întotdeauna "Nu cred că suntem compatibili de prietenie" sau "Nu cred că ne înțelegem bine." În felul acesta, nu vină pe nimeni.

    Metoda 2 din 3:
    Învățarea de a face față negativității
    1. Imagine intitulată Man Confort Claning Man.jpg
    1. Luați în considerare să le auziți și să fiți acolo pentru ei. Reflectă la un moment în care te lupți cu ceva dificil și cum te-a făcut să te simți. Această persoană poate trece printr-un timp dur și pur și simplu are nevoie de cineva care să le asculte. Încercați să arătați o empatie și validarea sentimentelor lor înainte de a se grăbi la judecată.
    • De exemplu, poate că persoana a ieșit dintr-o relație pe termen lung și se simte fără speranță în privința perspectivelor lor de a găsi un partener iubitor. S-ar putea să vă aprecieze cu adevărat că ați spus ceva de genul: "Am observat că ați avut un timp greu în ultima vreme. Vrei sa vorbim despre asta?"
  • Imagine intitulată Tânără Femeie Întrebă despre femeia Cranky.jpg
    2. Înțelegeți motivul negativității persoanei. Recunoscând de ce sunt atât de negative, vă pot ajuta să vă ocupați mai bine. De obicei negativitatea provine de la una din cele 3 temeri de bază: teama de a fi nerespectat, frica de a nu fi iubită și de teama că se va întâmpla ceva rău.
  • Vedeți dacă puteți oferi reasigurare cu privire la teama că persoana se confruntă cu.
  • Încercați să abordați zona de îngrijorare, mai degrabă decât plângerea specifică. De exemplu, dacă prietenul tău negativ se plâng de modul în care șeful ei o tratează, ea ar putea fi preocupată de securitatea financiară (dacă își pierde slujba) și de mândria ei sau stima de sine (dacă este tratată negativ). Mai degrabă decât să se angajeze în plângeri despre șeful ei, să se concentreze asupra revoltei economice din economia dvs. locală sau că slujba ei are o mulțime de spațiu pentru creștere.
  • Imagine intitulată Femeia surdă vorbește cu man.jpg
    3. Păstrați-o. Unii oameni consideră că este greu să vorbească despre anumite subiecte, fără a deveni rapid negativ. Dacă încercați să evitați oamenii negativi, stați departe de acele subiecte care sunt susceptibile de a se deteriora în plângeri și auto-milă. Dacă apare un subiect, așa, conduceți rapid conversația în un teren mai ușor.
  • Încercați să vorbiți despre ultimul film pe care l-ați văzut, știri fericite sau hobby-urile dvs. ar putea ajuta prietenul dvs. să fie mai pozitiv.
  • Au compasiune pentru tine prin acest proces. Dacă nu vă permiteți să vă deplasați de judecată de sine, veți fi mai capabili să vă navigați cu succes.
  • Imagine intitulată Tânărul vorbește cu femeile mai în vârstă.jpg
    4. Găsiți teren comun. Dacă vă dați seama că prietenul dvs. oferă doar perspectiva lor sau nu este intenționat manipulativă, poate fi mai ușor să găsiți terenul comun în ceea ce au spus. Adesea, rezistența și dezacord încurajează spirale negative ale conversației care pot fi evitate doar prin identificarea cu ceva ce a spus persoana.
  • De exemplu, dacă soțul dvs. spune, "Taci, nu am terminat," Puteți alege să răspundeți spunând, "Îmi pare rău, vă rog să continuați." Acest răspuns se conectează cu perspectiva sa (pe care ați întrerupt) și defilați spirala negativă.
  • Pe de altă parte, dacă spune soțul tău, "Taci, nu am terminat," Și tu spui, "Nu am întrerupt și tu ești un ticălos," Veți escalada numai tensiunea negativă.
  • Imagine intitulată terapeut în Green.jpg
    5. Căutați ajutorul unui mediator sau al unui terapeut. Un specialist vă poate ajuta să vă analizați dinamic și să găsiți modalități de a le schimba și / sau de a limita contactul cu respect. Ele vă pot ajuta să vă dați seama de modalități mai eficiente de a răspunde acestei persoane.
  • Uneori, cheia recunoaște că este bine să nu fiți de acord cu totul. Oamenii pot avea perspective diferite și pot intra în continuare, atâta timp cât aceste perspective sunt atât rezonabile, cât și se bazează pe valori oarecum similare.
  • În relațiile romantice, aproximativ 60% din probleme pot fi insurmontabile. Problema nu este faptul că problema în relație, dar modul în care cuplul alege să o facă.
  • Imagine intitulată creion și hârtie.jpg
    6. Controlați răspunsul la persoana negativă. Jurnalizarea, meditația și yoga s-au dovedit a fi instrumente eficiente în manipularea relațiilor în curs de desfășurare cu oamenii negativi. Folosind exerciții de spirit pentru a vă atrage atenția asupra propriului răspuns, în loc să reacționeze la acțiunile persoanei negative, s-au dovedit a fi reușite în cercetarea clinică efectuată de psihologi.
  • Alte practici benefice au inclus meditație și formare de concentrare menite să promoveze empatia.
  • Această cercetare sugerează că, indiferent de acțiunile unei alte persoane, este posibil să vă gestionați propriul răspuns și să minimalizați impactul negativ o altă persoană asupra vieții voastre.
  • Metoda 3 din 3:
    Realizând când cineva este negativ
    1. Imagine intitulată Man Pits Handicap Femeie.jpg
    1. Observați că cineva este o persoană negativă. Primul pas în evitarea oamenilor negativi este recunoașterea când sunt în viața voastră. Dacă sunteți în mod constant drenat, deprimat sau epuizat după ce ați petrecut o oră cu cineva din viața voastră, gândiți-vă de ce ar putea fi acest lucru. Așteptăm cu nerăbdare să vedeți persoana? Sau vă petreceți timp cu ei din alte motive, cum ar fi senzația de rău pentru persoana sau dorința de a le ajuta cu părți dificile din viața lor?
    • Mă tem să petrec timpul cu ei?
    • Le ajut pentru că îmi pare rău pentru ei?
    • Dacă am întâlnit-o pentru prima dată, aș vrea să fiu prieteni?
    • Se văd ca o victimă?
    • Au tendința de a obține "blocat" Pe subiecte negative și exagerează cât de rău sunt lucrurile?
    • Se pare că au un loc de control extern, ceea ce înseamnă că ei se simt neputincioși despre viața și circumstanțele lor?

    Bacsis: Păstrarea unui jurnal al emoțiilor dvs. vă poate ajuta să observați sentimentele dvs. în jurul altora. Dacă observați că vă simțiți epuizat după o activitate socială cu un prieten, scrieți-l. Observați dacă aveți sentimente similare cu această persoană în alte zile sau cu alte persoane.

  • Imaginea intitulată Tânără Vorbește fără griji la Guy.jpg
    2. Gândiți-vă la felul în care persoana se comportă față de dvs. Nu vă faceți griji de ce acționează în acest fel (e.G. divorț, copilărie rău etc.) sau încercați să faceți scuze. Concentrați-vă pe comportamentul lor față de dvs. acum. Gândiți-vă la modul în care persoana vă tratează vă puteți ajuta să vă gândiți dacă doriți să le păstrați în viața voastră.
  • Persoana te-a întrebat foarte mult?
  • Fac timp pentru punctul dvs. de vedere sau pentru a vă abur?
  • Te iau în serios dacă spui că comportamentul lor vă supără pe tine sau pe alții?
  • Te-au sunat vreodată nume?
  • Te învinovățesc că nu faci sau știi lucruri despre care nu ți sa spus niciodată?
  • Imagine intitulată tânăr se gândește la mai în vârstă man.jpg
    3. Identificați ceea ce vă bucurați de persoana respectivă. Luarea unui test sau trecerea printr-o listă de verificare a calităților pozitive vă poate ajuta să identificați ceea ce vă place despre cineva din viața voastră. Este important să discernem ceea ce vă bucurați de compania cuiva, pentru că dacă nu știți ce ieșiți din relație, sunt șanse să vă repetați acest proces cu o altă persoană negativă. Iată câteva exemple de lucruri pe care le-ați putea dori despre oamenii toxici:
  • Vă place să ajutați pe alții, așa că vă simțiți bine când vă întoarceți "fixați" Tot.
  • Uneori vă simțiți copleșiți de viață, deci, în ciuda naturii controlului acestei persoane, vă place să vă ajutați să vă ajutați.
  • Nu acționați pe multe dintre dorințele voastre, astfel încât să le urmărești să facă ceea ce simt, indiferent de consecințe interesante.
  • Știați? Majoritatea oamenilor au un amestec de calități bune, rele și neutre. Este posibil ca persoana negativă să fie inteligentă, amuzantă sau altfel pozitivă în unele moduri.

  • Imagine intitulată sora zâmbește la fratele cu autism mic.jpg
    4. Găsiți alte modalități de a obține ceea ce aveți nevoie. Dacă ați identificat câteva trăsături în prietenul dvs. pe care vă bucurați, încercați să vă gândiți la modalități de a obține această experiență pozitivă în alte moduri mai sănătoase. De exemplu, dacă vă place să ajutați oamenii, să petreceți voluntariat de timp cu o organizație caritabilă. Dacă ți-a plăcut să petreci timpul cu persoana, deoarece ți-au împărtășit interesele, găsesc un grup de prieteni care împărtășesc interese similare.
  • Încercați a "întâlniri" grup sau alt grup de interes special, care va fi plin de noi prieteni noi care vă împărtășesc interesul.
  • Găsiți calitățile pozitive din viața proprie, care nu includ persoana negativă.
  • Imagine intitulată Femeia licitații om la revedere.jpg
    5. Limitați timpul petrecut cu persoana. Găsiți alte modalități de a vă umple timpul, astfel încât să fiți adesea prea ocupați să vă petreceți timp cu persoana negativă. Dezvoltați alte prietenii care vă încurajează sentimentele pozitive și asigurați-vă că sunteți atât de buni cu voi. Puneți deoparte ceva timp în fiecare zi pentru îngrijire auto activități, cum ar fi o plimbare, angajarea într-un hobby preferat sau obținerea unei manichiură.
  • Crearea distanței de la o altă persoană implică adesea acordarea permisiunii interne, realizând că este bine să aveți grijă de voi prin evitarea persoanei negative.
  • Încredere că acesta este un proces, și nu veți putea să vă vărsați o persoană negativă peste noapte. Acest lucru este deosebit de adevărat dacă persoana negativă este o persoană pe care ați cunoscut-o pentru o lungă perioadă de timp, o rudă sau soț / soție.
  • Fii blând cu tine, pe măsură ce dezactivați de la persoana negativă.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar