Cum să fii poetic

Poezia este foarte diferită de proză. Poeții tind să vadă lumea ca o serie de imagini, sentimente, sunete și experiențe, pe care ei încearcă să le transmită în scrisul lor și în viața lor de zi cu zi. Indiferent dacă sunteți interesat să deveniți un poet sau pur și simplu să aveți o dorință de a afla mai multe despre modul în care poeții văd lumea, adoptând un stil de viață mai poetic și citirea sau a scrie poezie vă poate ajuta să introduceți acest gen de mișcare și puternic.

Pași

Metoda 1 din 3:
Fiind mai poetic în viața de zi cu zi
Imagine intitulată de studiu Poezie Pasul 16
Imagine intitulată de studiu Poezie Pasul 16
1. Încercați să vedeți lumea ca poet. Persoanele poetice trăiesc în aceeași lume ca restul omenirii, dar ei văd că lumea este puțin diferită. Poeții nu numai că văd lumea din jurul lor, ci o observă. Ei analizează ceea ce văd, observați detalii mici pe care alte persoane ar putea ignora sau să o privească și să caute noi modalități de a exprima ceea ce observă.
  • Căutați perspective noi și diferite. Creați înțeles din perspectiva dvs. și interpretarea lumii, așa că încercați să schimbați modul în care vă uitați la mediul dvs. și să vedeți ce observați.
  • De exemplu, dacă vă uitați la un apus de soare, puteți observa că este destul de frumos. Opriți și vă gândiți de ce credeți că apusul este frumos. Este modul în care culorile din cer se amestecă împreună? Modul în care lumina reflectă norii? Modul în care soarele aruncă umbre lungi departe de orizont?
  • Gândiți-vă la modul în care alții ar putea experimenta lumea diferit de dvs. De exemplu, cum ar putea lumea să pară diferită dacă ați fi mai înalți sau mai scurți? Dacă ați fi crescut într-o casă diferită sau ați crescut vorbind o altă limbă?
  • Imagine intitulată Studiu pentru un examen de geografie Pasul 20
    2. Scufundați-vă în mediul dvs. Există o șansă bună să nu vă opriți niciodată la naveta zilnică și să luați în împrejurimile dvs. În agitația vieții, poate fi ușor să uitați că există momente speciale și locuri frumoase în jurul nostru. Prin prezentarea pe deplin și angajarea cu împrejurimile dvs., puteți începe să vedeți înțeles unde ați pierdut-o înainte.
  • Poeții găsesc modalități de a face extraordinarul obișnuit. Când vedeți frumusețea în lucrurile minduse de zi cu zi, începeți să vă taie semnificația ascunsă a tuturor lucrurilor din jurul vostru.
  • Începeți A fi minte Dintre lucrurile pe care corpul tău o face în fiecare zi fără gândire, cum ar fi respirația sau coordonarea mișcărilor tale.
  • Extindeți spre exterior să vă gândiți la modul în care fiecare individ interacționează cu mediul lor și să ia în considerare cât de uimitor este că puteți face parte din lumea acelei persoane (și viceversa).
  • Respiră adânc și forțați-vă să vă arătați mai încet și îndeaproape la mediul dvs., chiar dacă sunteți într-un loc sau o situație care vă este familiarizată. Adoptați o atitudine de curiozitate și întrebați-vă întrebări despre ceea ce vedeți, simțiți, mirosi, auziți și gustați.
  • Imagine intitulată Studiu Poezie Pasul 7
    Imagine intitulată Studiu Poezie Pasul 7
    3. Invata sa Apreciez fiecare moment. Poate fi foarte ușor să ajungi să petreci o mulțime de timp așteptând fără a realiza că ai pierdut acel timp. Dacă sunteți la locul de muncă și este aproape timpul să vă întoarceți acasă, probabil că numărați minutele și secundele în loc să vă finalizați sarcinile zilei. Același lucru este valabil și pentru cum așteptăm evenimentele viitoare: weekend-ul, o vacanță interesantă, pensionare și așa mai departe. Încercați să opriți să trăiți pentru viitor și să începeți să apreciați faptul că aveți șansa de a trăi o viață semnificativă chiar aici și acum.
  • Imagine intitulată Studiu timp de cinci minute înainte de un test pasul 7
    4. Vedeți-vă ca artist. Acest lucru poate fi dificil dacă nu sunteți obișnuit să fiți creativi. Cu toate acestea, toată lumea este un artist într-o anumită capacitate. Chiar dacă vă hrăniți și vă plimbați câinele, există încă o metodă deliberată la ceea ce faceți. Și, în cele din urmă, acțiunile tale în îngrijirea câinelui contribuie la ceva mai mare decât tine și viața ta.
  • Indiferent de ceea ce faceți, în muncă sau în viața personală, există o modalitate de a vă trăi viața creativ și artistic.
  • Dacă lucrați ca contabil, de exemplu, vă puteți gândi la dvs. ca pe cineva care aduce echilibru și un sentiment de ordine în lume.
  • Luați în considerare ceea ce vă place despre slujba voastră. Gândiți-vă la atingerile și abilitățile unice pe care le aduceți la munca dvs. și faceți plăcere în aceia. Căutați, de asemenea, frumusețea și bucuria în aspectele municipale ale muncii dvs., cum ar fi ritmul tasterii dvs. sau al modului unic pe care îl organizați spațiul.
  • Lăsați-vă creativitatea să atingă și să inspire pe alții în jurul vostru. Oamenii vor recunoaște că vă vedeți ca un artist și, la rândul lor, pot începe să se vadă ca fiind o parte din ceva poetic.
  • Imaginea intitulată începe un capitol al Societății de poeții morți Pasul 3
    5. Vorbiți poetic. Utilizarea creativă a limbajului este o parte vitală a poeziei. Acordarea atenției la modul în care utilizați limba vă poate gândi creativ și vă puteți pune într-o mentalitate poetică. Gândiți-vă cu atenție la modul în care utilizați limba în fiecare zi și vă distrați cu ea. Acest lucru ar putea însemna experimentarea cu noi fraze, comutarea ordinului obișnuit de cuvânt sau jucând cu sunete diferite.
  • De exemplu, ați putea face un joc de a găsi rime sau aliterații (o serie de cuvinte începând cu aceeași literă sau sunet) în discursul dvs.
  • Încercați să schimbați ordinea cuvintelor într-o propoziție și gândiți-vă cum afectează starea de spirit sau semnificația propoziției. De exemplu, cum se simt atât de obosit "să se simtă diferit de" atât de obosit am i "? Puteți schimba semnificația prin comutarea în jur și mai mult (e.G., "Deci, sunt obosită" sau "sunt atât de obosit?"?
  • Imagine intitulată Poezia de studiu Pasul 15
    Imagine intitulată Poezia de studiu Pasul 15
    6. Extindeți-vă vocabularul. O altă modalitate de a deveni mai poetic în interacțiunile dvs. cu alții este prin extinderea vocabularului. Prin încorporarea unor cuvinte noi în interacțiunile dvs. zilnice, puteți dezvolta o gamă mai poetică de vorbire.
  • Puteți învăța cuvinte noi prin consultarea unui tezaur. Ori de câte ori sunteți tentați să utilizați un cuvânt vechi, familiar, căutați-l în tezaur pentru a găsi un sinonim potrivit.
  • Abonați-vă la o listă de e-mail care trimite noi cuvinte vocabulare. Garnerul de utilizare a zilei, vitamine vocabice, cuvintele și site-uri precum New York Times și Oxford English Dicționar Toate au abonamente de zi.
  • Metoda 2 din 3:
    Citirea și experimentarea poeziei
    Imagine intitulată de studiu Poezie 2
    Imagine intitulată de studiu Poezie 2
    1. Găsiți poezii și poeți vă place. Poezia datează de mii de ani, cu fiecare regiune a lumii având propriii poeți și stiluri distincte de poezie. Dacă sunteți nou la citirea poeziei, s-ar putea să vă simțiți copleșiți și nesigură de unde să începeți. Cititorii de poezie Novice pot găsi mai ușor să înceapă cu poezia care utilizează limba contemporană, deși gusturile și preferințele fiecărui cititor sunt diferite.
    • Încercați o bază de date de poezie online, cum ar fi Fundația de poezie. Puteți căuta prin mii și mii de poezii pe subiect, poet, ocazie, școală / perioadă și regiune geografică.
    • Explorați diferiți poeți și diferite stiluri de poezie până când găsiți pe cineva sau ceva care este foarte încurcat. Descoperirea poeziei pe care o considerați foarte mult va face mai ușor să vă angajați pe deplin cu textul.
  • Imagine intitulată de poezie de studiu Pasul 9
    Imagine intitulată de poezie de studiu Pasul 9
    2. Aflați cum să faceți Citiți poezia. Poezia de citire este foarte diferită de a citi proza. Dacă sunteți nou la gen, poate părea confuză și chiar intimidantă. Învățând cum să citești în mod corespunzător o bucată de poezie vă va ajuta să înțelegeți mai bine alegerile stilistice ale poetului și vă pot permite să plecați cu o înțelegere mai profundă a semnificației poeziei.
  • Lăsați deoparte orice ipoteze pe care le puteți avea despre un anumit poet, munca lor sau poezia în general. Fiecare poezie este diferită, deci veți dori să vă apropiați de fiecare piesă de scriere ca o experiență unică.
  • Amintiți-vă că poezia nu este scrisă ca proza. Poeții pot juca cu spațierea, alegerea cuvintelor și organizarea pe pagină pentru a crea o piesă distinctă de scriere.
  • Pauzele de linie Ajutați-l pe cititor să găsească respirația dorită a poetului pentru fiecare linie. Cu toate acestea, unele linii în poezia liberă și poezia experimentală sunt neregulate și nu respectă nicio ordine metrică.
  • Recunoaște că poezia este în esență despre capturarea unui moment. O poezie poate să nu aibă un început logic, la mijloc și să se termine, dar ar trebui să vă facă să aveți un anumit tip de reacție emoțională și să simțiți ceva mai profund dincolo de cuvintele de pe pagină.
  • Imagine intitulată Poezie de studiu Pasul 8
    Imagine intitulată Poezie de studiu Pasul 8
    3
    Citiți poezia cu voce tare. Odată ce vă simțiți confortabil poezia pentru tine, poate doriți să luați următorul pas și să învățați cum să citiți cu voce tare poezia. Audierea unei poezii poate fi o experiență drastic diferită de citire pe o pagină. Multe poezii au fost destinate a fi auzite cu voce tare, fie din cauza combinațiilor de sunet plăcut, acele poezii produc, fie pentru că poezia este o tradiție orală care a trecut altora (mai ales în poezia veche). Dacă sunteți serios că veți deveni mai poetici, poate doriți să încercați să experimentați sunetele de versuri vorbite cu voce tare.
  • Citiți încet. Nu vă grăbiți prin fiecare linie - luați timp pentru a savura interacțiunea de limbă și imagini.
  • Întrerupeți când întâmpinați punctuație, mai degrabă decât întrerupeți la sfârșitul fiecărei pauze de linie. Acest lucru va face poezia mai puțin tulbure și mai clară ascultătorilor, dacă decideți să citiți o poezie în fața unui public.
  • Nu încercați să utilizați a "dramatic" voce - citiți doar liniile din vocea și tonul dvs. de vorbire normală.
  • Dacă întâmpinați un cuvânt pe care nu îl cunoașteți sau nu sunteți sigur cum se pronunță, uitați-vă în dicționar. Îi datorezi poetului să înțeleagă cuvântul lor alegerea și aranjamentul lor, deci păstrați un dicționar la îndemână ori de câte ori ați citit.
  • Imaginea intitulată trece o clasă fără a studia cu adevărat pasul 14
    4. Du-te la o lectură de poezie. Audierea practicilor poeți citesc munca lor cu voce tare poate fi o modalitate excelentă de a fi inspirată sau de a dezvolta o mai bună înțelegere a modului în care sunetele și simte poezia. Nu trebuie să așteptați ca un poet de renume mondial să vină prin orașul dvs., fie - multe colegii, librării, cafenele și baruri găzduiesc citiri de poezie pentru poeții publicați și scriitori amatori.
  • Puteți găsi o listă de citiri de poezie în comunitatea dvs. prin căutarea online. Chiar și orașele mici ar trebui să dețină un tip de serie de lectură, mai ales dacă locuiți lângă un colegiu sau universitate.
  • Începeți să mergeți la citiri doar pentru a auzi alți poeți și pentru a experimenta sunetele poeziei. Pe măsură ce obțineți mai confortabil să trăiți poetic, puteți chiar să doriți să aduceți propria poezie (e) pentru a citi în fața unui public.
  • Imagine intitulată Studiul Pasul 26
    5. Ia în considerare luarea unei clase de poezie. Clasele de poezie vă pot ajuta să aflați despre o serie de poeți diferiți, tipuri de poezie și stiluri sau tehnici în poezie. Puteți lua un curs de literatură de poezie, care se concentrează pe citirea și analizarea poeziei celorlalți sau puteți lua un curs de scriere creativ / atelier, care vă poate ajuta să vă scrieți propriile poezii.
  • Verificați colegiul local sau colegiul comunitar pentru clase academice în poezie.
  • De asemenea, puteți lua cursuri de poezie sau ateliere gratuite prin intermediul centrelor comunitare, a organizațiilor de poezie sau a anumitor grupuri nonprofit.
  • Căutați online pentru oportunități de a studia și scrie poezie într-un cadru de clasă în comunitatea dvs.
  • Metoda 3 din 3:
    Scrierea propriului poezie
    Imagine intitulată Poezia de studiu Pasul 6
    Imagine intitulată Poezia de studiu Pasul 6
    1. Alegeți un moment pentru a captura. Orice moment, indiferent dacă este experimentat sau imaginat, poate deveni sursa pentru o poezie. Poate doriți să capturați o experiență de modificare a vieții în viața voastră, dar unele dintre cele mai bune poezii au fost scrise despre momentele mai mici. Un poet calificat poate capta esența oricărui moment și îl poate împărtăși cu semnificație și semnificație.
    • Explorați fiecare aspect al momentului în care alegeți.
    • Luați în considerare ceea ce a simțit că ați trăit acel moment când a fost proaspăt, precum și cum se pare că acum a trecut momentul.
    • Nu treceți cu vederea momentele de zi cu zi ale vieții voastre. Un moment petrecut în așteptare în frică sau reținere, de exemplu, ar putea face pentru o Poezie puternică și în mișcare.
  • Imagine intitulată Poezia de studiu Pasul 11
    Imagine intitulată Poezia de studiu Pasul 11
    2. Găsiți ceva nou și interesant în acel moment. Dacă ați ales un moment relativ obișnuit de a scrie, gândiți-vă la ceea ce ar putea face acest moment interesant sau semnificativ unui cititor. Acest lucru nu înseamnă neapărat falsificarea momentului - mai degrabă înseamnă a căuta o abordare diferită a unei viziuni familiare, sunet, miros sau concept.
  • În loc de a vedea doar ceea ce fac oamenii într-un moment dat, imaginați-vă viața privată a acelor oameni. Gândiți-vă la ceea ce fac sau nu faceți, ceea ce îi motivează și ceea ce îi face fericiți sau trist.
  • De asemenea, puteți aplica această metodă în locurile fizice. Uită-te lângă 4 pereți ai clădirii și gândește-te la ceea ce ar fi putut fi transpirat într-un anumit loc și ceea ce ar fi putut însemna în viața altcuiva.
  • Imagine intitulată Poezia de studiu Pasul 19
    Imagine intitulată Poezia de studiu Pasul 19
    3. Au o opinie cu privire la lucrurile pe care le scrieți. S-ar putea să vă fie frică să vă personalizați poemele de teamă că un cititor ar putea fi de acord cu dvs. Cu toate acestea, o poezie bună ar trebui să transmită gândurile, opiniile și sentimentele poetului despre ceea ce este scris.
  • Fiecare poezie are o temă. Acesta este centrul central "subiect" a poeziei.
  • O poezie puternică se va extinde pe tema cu opiniile și credințele poetului cu privire la acest subiect. Acest lucru îl face mai puternic, precum și mai semnificativ, și se va separa poezia dvs. de la orice altă poezie pe un anumit subiect.
  • Imagine intitulată de studiu Poezie Pasul 20
    Imagine intitulată de studiu Poezie Pasul 20
    4. Jucați cu alegeri de cuvinte diferite. Unele dintre cele mai bune poezii joacă cu cuvinte pentru a produce expresii neașteptate și sunete plăcute. Acest lucru poate dura o mulțime de muncă și poate implica o încercare și eroare în înlocuirea sau eliminarea integrală a anumitor cuvinte pentru a testa efectele acestor alegeri.
  • Spune cuvintele cu voce tare pentru a vedea cum sună, atât individual, cât și una cu cealaltă.
  • Îndepărtați cuvintele inutile, inclusiv cuvintele cum ar fi "și," "atunci," și "deoarece." Multe dintre acestea și alte cuvinte pot fi îndepărtate fără a provoca pierderea poeziei.
  • Încercați să schimbați cuvinte familiare sau depășite cu ceva nou. Lăsați-vă să fiți surprinși și să vedeți cum poezia se dovedește diferit cu aceste schimbări.
  • Imagine intitulată Studiu Literatura engleză Pasul 19
    5. Lucrați la dezvoltarea simturilor și a metaforelor izbitoare. O similă este o comparație folosind "ca" sau "la fel de." O metaforă utilizează un cuvânt, o expresie sau un concept pentru a sta în alt cuvânt, frază sau concept pentru a arăta o relație abstractă altfel. De exemplu, ar putea fi scrisă o metaforă pentru ochi frumoși, "Ochii ei sunt piscine profunde de mister și neînțelegere." O similă pentru ochi frumoși ar putea fi, "Ochii ei sunt ca niște piscine adânci care conțin frumusețe nefericită."
  • Poezia se bazează adesea în mare măsură pe similele și metaforele pentru efectul lor imagistic și capacitatea lor de a relaționa 2 lucruri aparent disparate într-o perioadă scurtă de spațiu.
  • Gândiți-vă la ceea ce înseamnă cu adevărat un cuvânt și găsiți cuvinte care exprimă lucruri similare. De exemplu, înecarea poate însemna literalmente să fie incapabilă de înot, dar poate descrie și un sentiment de sentiment copleșit sau plin de suprapuneri.
  • Gândiți-vă la simbolismul oricăror cuvinte pe care le alegeți. Chiar dacă nu intenționezi un cuvânt de a purta un sens simbolic dat, unii cititori pot interpreta munca în felul în care.
  • Imagine intitulată Poezia de studiu Pasul 3
    Imagine intitulată Poezia de studiu Pasul 3
    6. Alegeți cuvinte concrete față de cuvintele abstracte. Cuvintele abstracte sunt concepte, sentimente sau idei care sunt intangibile. În timp ce majoritatea oamenilor recunosc ce cuvinte abstracte cum ar fi "fericire" sau "tristeţe" înseamnă, este mult mai dificil să creați o imagine a acestor emoții cu cuvinte scrise. În schimb, poeții se bazează pe cuvinte concrete, care pot fi descrise folosind cele 5 simțuri.
  • În loc să spună că o persoană este fericită, utilizați cuvinte concrete pentru a descrie zâmbetul acelei persoane sau aspectul în ochii lor.
  • De asemenea, puteți utiliza o metaforă sau similă cu cuvinte concrete pentru efect adăugat. De exemplu, ați putea transmite că o persoană a fost fericită spunând, "Un zâmbet crăpată fața ei ca niște buzunare într-un iaz încă."
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar