Cum să închideți citirea

Citirea apropiată este adesea predată în clasele de literatură în școală. Stăpânirea artei de citire apropiată vă permite să vă angajați mai mult cu orice citiți. Scopul este de a gândi critic și să dezvolte o înțelegere mai profundă a textului în sine și a relației sale cu alte texte și întrebări filosofice mai mari.

Pași

Partea 1 din 3:
Concentrându-se pe text
  1. Imaginea intitulată Creați un ghid de studiu de bază Pasul 6
1. Citiți fără înțelegere de fundal. Când închideți citiți, începeți cu textul în sine. În timp ce ați putea fi deja familiarizat cu autorul, citirea strânsă vă cere să vizualizați inițial textul în izolare.
  • Încercați să puneți tot ce știți deja despre istoria sau fundalul textului în lateral. Pentru cel puțin primele dvs. citiri, nu luați în considerare nimic în afara textului.
  • Dacă textul este scurt, este mai bine să-l citiți cel puțin 3 sau 4 ori. Citiți-o prin o dată, după cum ați înțelege în mod normal, pentru înțelegere. Atunci sunteți gata să vă scufundați într-o lectură strânsă.
  • Nu vă grăbiți prin lectură. Citiți într-un ritm care funcționează pentru dvs. Veți înțelege mai bine textul.
  • Imaginea denumită se pregătește mental pentru un discurs Pasul 2
    2. Identificați ideile sau temele principale. După o citire rapidă, ar trebui să aveți o idee generală care este textul pe care tocmai l-ați citit. Poate doriți să job jos câteva cuvinte care descriu ideea principală sau tema a ceea ce tocmai ați citit.
  • De asemenea, puteți observa o anumită imagine sau o idee care reapare în întregul text. O imagine recurentă poate avea semnificație simbolică. Face notă de acestea, de asemenea.
  • Imaginea intitulată face toate a
    3. Luați note pe măsură ce citiți. Dacă textul este scurt, puteți lua note în timpul celei de-a doua citiri. Dacă este lungă, puteți lua note pe măsură ce citiți prima dată. Mergeți încet și adnotați textul pe măsură ce citiți, subliniați cuvintele cheie și făcând note în margini.
  • Dacă ceva este confuz pentru dvs. sau nu are sens, puneți un semn de întrebare lângă linia. Ați putea dori, de asemenea, să job jos un gând sau o întrebare pe care o aveți despre asta.
  • Faceți note în margini (sau pe o foaie separată de hârtie dacă citiți dintr-o carte de bibliotecă) Discutați-vă gândurile și reacțiile la text pe măsură ce citiți. Gândiți-vă la dvs. ca într-o conversație cu autorul textului.
  • Aveți grijă să nu evidențiați sau să subliniați prea mult. Dacă vă gândiți că vă gândiți că totul este important, opriți și citiți din nou, pentru a găsi scopul lucrării înainte de a începe adnotarea.
  • Imagine intitulată Citiți o carte plictisitoare Pasul 8
    4. Monitorizați reacția dvs. la text. Pe măsură ce citiți, textul vă va face să vă simțiți un anumit mod. Păstrați filele cu privire la modul în care textul vă face să vă simțiți și să vă sapa de ce textul vă afectează în acest fel. De asemenea, puteți face note dacă aduce lucruri în viața voastră.
  • De exemplu, dacă citiți un pasaj despre o femeie tânără care frecventează la Universitatea pentru prima dată, ar putea aduce amintiri ale propriilor zile de școală. În funcție de modul în care a fost această experiență pentru dvs., pasajul vă poate face să vă simțiți rău, anxios sau nostalgic.
  • Unele pasaje pe care le-ați citit pot provoca sentimente de furie sau resentimente bazate pe credințele dvs. religioase, politice sau etice. Rețineți și acestea. Ulterior, când puneți lucrarea în context, puteți evalua intențiile sau motivele autorului, inclusiv acele pasaje ale lucrării.
  • Imagine intitulată Evitați greșelile de eseu comune Pasul 16
    5. Uită-te la orice cuvinte pe care nu le știi. Având în vedere că în sensul unui cuvânt poate distruge înțelegerea textului. Mai ales dacă citiți ceva scris cu sute de ani, cuvintele folosite pot avea un alt sens decât fac acum. Asigurați-vă că specificați semnificația bazată pe contextul lucrării.
  • Unele cuvinte pot avea, de asemenea, semnificații diferite în funcție de contextul în care sunt utilizate. În unele discipline, cum ar fi sociologia sau legea, puteți întâmpina cuvinte comune care sunt de fapt Termeni de Artă care au un înțeles specializat în acest domeniu.
  • Păstrați o listă de cuvinte pe care trebuie să le căutați astfel încât să vă puteți referi mai târziu. Acest lucru vă poate ajuta, de asemenea, să vă măriți vocabularul.
  • Image denumită în mod activ o bucată de literatură Pasul 8
    6. Formulați reacția inițială la text. În acest moment, veți avea o reacție generală la text ca întreg. Poate vă place sau nu vă place sau puteți avea o reacție mai emoțională la subiect. În unele cazuri, puteți găsi că vă bucurați să citiți ceva pe care nu l-ați fi interesat.
  • Poți să folosești motiv dedus, raționamentul inductiv sau un amestec de ambele. Luați notă de procesul dvs. și motivele care stau la baza raționamentului dvs. atunci când vă gândiți cum să reacționați la textul sau la părțile acesteia.
  • Săpați în reacțiile dvs. și gândiți-vă de ce ați avut reacția pe care ați făcut-o. De exemplu, este posibil să fiți în legătură cu subiectul personal. Poate fi ceva ce știi multe despre sau ai sentimente puternice.
  • Dacă reacția dvs. se bazează pe ceva în afara textului, cum ar fi sentimentele sau convingerile personale, este posibil să doriți să puneți la o parte în timp ce analizați textul însuși. Puteți să vă întoarceți mai târziu când puneți lucrarea în context.
  • Partea 2 din 3:
    Analizând textul
    1. Imagine intitulată Analizați Poetry Pasul 12
    1. Evaluați forma și structura textului. Când vă uitați la forma și structura de bază a unei piese de scris, luați în considerare modul în care afectează povestea povestirii. Întrebați-vă dacă povestea ar fi putut fi spusă într-un alt format și cum ar fi putut fi spus dintr-o perspectivă diferită.
    • De exemplu, este posibil să fiți aproape citirea unui poem epic. Poemul spune o poveste, dar faptul că este scrisă în poezie, mai degrabă decât în ​​proză, poate diminua povestea, mai degrabă decât să o sporească.
    • De asemenea, puteți lua în considerare dacă acea formă sau structură particulară este nepopulară sau mai puțin frecventă. Dacă textul este scris într-o formă rară, aceasta poate face mai puțin accesibilă și poate afecta povestea sau mesajul pe care autorul încearcă să le transmită.
    • Luați în considerare și orice întrerupere sau diferențe între utilizarea autorului și forma tradițională. Orice abateri de la standard poate fi destinată să stabilească un ton special sau pot servi un scop în cadrul scrisorii în sine. Dacă observați aceste abateri, gândiți-vă dacă ajută sau rănesc piesa.
  • Imaginea intitulată scapă de scriitor
    2. Descrieți stilul de scris al autorului. Autorii mari au un stil personal distinct pe care îl aduc la munca lor. Dincolo de acest lucru, un anumit stil se poate împrumuta mai mult unui tip de poveste decât altul. Punctuație, lungimea sentinței și structura paragrafului fac parte din stilul scriitorului.
  • De exemplu, Ernest Hemingway a scris propoziții directe și concise. Stilul său de scriere sa împrumutat bine la povestirile ambalate pe acțiune pe care le-a scris. Cu toate acestea, acest tip de stil de scriere ar putea să nu funcționeze foarte bine într-un roman romantic.
  • Să presupunem că fiecare aspect al stilului de scriere a autorului a fost ales cu atenție și deliberat pentru a servi povestea ca întreg. Întrebați-vă cum funcționează stilul cu subiectul și tema muncii în sine.
  • Imagine intitulată Citiți în mod activ o parte din literatura de specialitate Pasul 11
    3. Căutați modele în text. Poeții și scriitorii prozei ficțională au mai multe șanse să utilizeze modele și repetarea de a consolida teme în lucrare sau de a face detalii specifice. Modelele pot fi folosite și pentru a evoca o dispoziție specială în cititor.
  • Când identificați modele, întrebați-vă de ce autorul angajat acel model special. Judecați dacă servește efectiv scopului pe care autorul intenționat, sau dacă este distractiv.
  • Puteți observa, de asemenea, modele în scrierea non-fiction, în ceea ce privește un anumit element sau eveniment care continuă să intre din nou.
  • Imagine intitulată Scrieți o factură pentru Congresul Statelor Unite Pasul 12
    4. Evaluați efectul alegerii cuvântului autorului. Din toate instrumentele dintr-un instrument de scriitor, alegerea cuvântului poate fi cea mai puternică. Mai ales dacă autorul a folosit un termen neobișnuit sau arhaic, gândiți-vă de ce acel cuvânt special a fost ales peste oricare altul.
  • De exemplu, să presupunem că ați citit un pasaj în care protagonistul a intrat într-o bibliotecă. Autorul se referă la volumele de pe rafturi ca "tomes" Decat "cărți." Acest cuvânt evocă o imagine cu totul diferită în majoritatea cititorilor. Întrebați-vă dacă imaginea este în conformitate cu simțul general al cărții în sine.
  • Alegerea cuvântului și limba în dialog este folosită pentru a crea personaje și pentru a vă spune ceva despre personalitatea lor. Într-o piesă bună de scriere, personajele nu vor vorbi în același mod. Fiecare dintre ei au propriul lor ritm și ticuri verbale, la fel cum fac oamenii reali. Gândiți-vă la modul în care limba personajelor ajută la construirea acelor personaje în indivizi și dacă personajele sunt dinamice sau plate.
  • Imagine intitulată Învățați să vorbească latină Pasul 12
    5. Citiți cu voce tare pentru a evidenția sintaxa. Sintaxa este, în general, modul în care o bucată de scriere este aranjată folosind gramatică și punctuație. Veți observa mai mult când citiți cu voce tare decât când citiți în tăcere. Citirea unui pasaj cu voce tare vă oferă un sens mai bun al ritmului și fluxul cuvintelor. Doar asigurați-vă că acordați atenție punctuării, astfel încât să știți când să întrerupeți.
  • Dacă observați orice structură neobișnuită de sentințe, gândiți-vă la ce efect este menit să aibă asupra cititorului.
  • De asemenea, puteți observa o schimbare bruscă a structurii sentinței, cum ar fi o propoziție de un singur cuvânt. De obicei, schimbarea este destinată să accentueze sau să vă atragă atenția asupra ceva. Gândiți-vă la care este atrasa atenția și de ce ar putea fi importantă.
  • Imaginea intitulată menține note bune în timp ce jucați un pas de sport 2
    6. Luați în considerare punctul de vedere din care este spus pasajul. Mai ales dacă citiți poezie sau ficțiune, cineva îți spune o poveste. Care spune povestea asta și de ce și ceea ce sunt limitările lor, pot afecta povestea însăși.
  • Dacă citiți o poveste scrisă în prima persoană, gândiți-vă la narator și la motivele lor pentru a spune această poveste. Aspecte separate ale povestirii pe care le-ar cunoaște din alte părți ale povestii care sunt doar speculații sau presupuneri pe partea naratorului. Întrebați-vă dacă naratorul este fiabil și de ce sau de ce nu.
  • Dacă citiți ceva scris în a treia persoană, determinați dacă naratorul este limitat sau omniscient. Dacă aveți un narator omniscient terț, luați în considerare dacă cunoașterea gândurilor interioare și a motivațiilor tuturor personajelor ajută sau împiedică povestea.
  • De asemenea, vă poate ajuta să vă imaginați că povestea fiind spusă dintr-un alt punct de vedere. De exemplu, cum ar fi povestea lui "The Great Gatsby" să fie diferită dacă i sa spus din punctul de vedere al lui Daisy?
  • Imagine intitulată Analizați limba ziarului Pasul 7
    7. Puneți întrebări pentru a descoperi sensul mai profund. Întrebări care încep cu Cum și De ce sunt unele dintre cele mai valoroase întrebări pe măsură ce explorați un text mai profund cu citirea strânsă. Nu luați nimic așa cum ați presupus sau aveți încredere doar pentru că asta vi sa spus de autor (sau naratorul).
  • Nu vă faceți griji cu privire la obținerea "dreapta" Răspundeți la aceste întrebări. Deși poate exista o interpretare a unui text care este acceptat (sau chiar universal), care nu o face singura interpretare corectă, atâta timp cât vă puteți susține interpretarea cu informații din text.
  • Este posibil să aveți acces la interpretarea autorului și la ceea ce intenționau atunci când au scris textul pe care l-ați citit. Cu toate acestea, interpretarea autorului nu este singura interpretare. Este perfect legitim să obțineți ceva diferit din text decât ceea ce intenționa autorul.
  • Partea 3 din 3:
    Punerea textului în context
    1. Imagine intitulată Analizați Poezia Pasul 3
    1. Determină scopul autorului. Fiecare autor care stă în jos pentru a scrie ceva - Fiți o lucrare de non-ficțiune, o poezie sau o lucrare de ficțiune - are un motiv pentru a face acest lucru. Ei au informații pe care doresc să le transmită sau o poveste pe care doresc să le spună.
    • Uneori, adevăratul scop al autorului este ascuns în cadrul scrisului în sine. De exemplu, scriitorii de ficțiune pot folosi o alegorie sau satiră pentru a face un punct politic sau să spună ceva despre societate.
  • Imaginea intitulată scapă de scriitor
    2. Cercetați fundalul autorului. Înțelegerea cine a fost autorul și perioada de timp când scriau vă poate ajuta să analizați mai bine textul și să îl plasați în context cu alte lucrări.
  • Contextul autorului poate fi important în evaluarea propriului dvs. reacție la locul de muncă. De exemplu, atitudinile istorice despre sex, sexualitate și religie pot părea ciudate sau chiar ofensatoare pentru cititorii moderni.
  • Ca parte a cercetării dvs. în contextul autorului, ar trebui, de asemenea, să încercați să aflați ce alți autori au fost asociați. Poate doriți să citiți o parte din lucrarea celorlalți autori pentru a înțelege mai bine modul în care stilul autorului dvs. a fost dezvoltat și evoluat.
  • Imagine intitulată Scrieți o declarație de conflict de interese Pasul 2
    3. Căutați conexiuni la alte lucruri pe care le-ați citit. Diferitele piese de scris împrumută adesea idei, imagini și teme din alte lucrări care au venit înainte. Dacă citiți ceva mai recent, puteți găsi legături la filme sau la emisiuni de televiziune, de asemenea.
  • Gândiți-vă la scopul din spatele acestor conexiuni. Ia în considerare dacă conexiunea a fost făcută intenționat de autor, sau a fost doar circumstanțială.
  • Uneori, autorii se conectează la lucrările preexistente ca o tăietură scurtă pentru a construi o dispoziție sau o imagine specială în mintea cititorului. De exemplu, dacă citiți o scurtă poveste despre un om de știință nebun care proiectează un parc tematic, unul dintre personaje ar putea menționa Jurassic Park. Presupunând că sunteți familiarizat cu Jurassic Park, aveți deja o imagine complet formată în capul dvs. că autorul nu trebuia să creeze de la zero.
  • Imaginea intitulată susțin utilizarea metodei Socratice Pasul 8
    4. Relaționează textul la întrebările filosofice mai mari. Un text care este un candidat pentru citirea strânsă este de obicei unul care vorbește cu un anumit aspect al existenței și al stării umane. După ce ați ajuns adânc în textul în sine, aduceți-l înapoi în lume și gândiți-vă la ceea ce contribuie la înțelegerea umană.
  • Întrebați-vă ce face textul ca întreg să vă gândiți sau să vă întrebați. În unele cazuri, poate fi că după ce ați citit textul cu mai multe întrebări decât aveți răspunsuri.
  • Dacă sunteți însărcinat cu scrierea unui eseu sau altă hârtie pe text, acest tip de gândire de mare imagine vă poate ajuta să găsiți tema pentru hârtie.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar