Cum se creează versuri unice pentru o melodie

Scrierea versurilor originale pentru o melodie poate fi o provocare, așa cum doriți să faceți melodia personală și specifică pentru dvs. Versurile de cântece bune vor rezona cu ascultătorul și le vor desena. Pentru a scrie versuri unice, trebuie mai întâi să vă familiarizați cu clișeurile pentru a evita, și apoi să lucrați la stabilirea propriului stil personal. Apoi, Brainstorm Subiecte și să scrieți. Asigurați-vă că le lustruiți după aceea, astfel încât acestea să fie cele mai bune pentru ascultătorii dvs.

Pași

Partea 1 din 4:
Evitând clișeurile
  1. Imagine intitulată Creați versuri unice pentru o melodie Pasul 1
1. Evitați frazele excesive. Există multe fraze diferite care sunt utilizate frecvent în versurile melodiilor. Folosirea acestor fraze poate părea inofensivă, dar unele sunt atât de suprasolicitate încât pot face ca versurile dvs. să sune corny sau fără sens altora. Pentru a vă menține versurile proaspete și originale, reflectați pe fiecare linie pe care o scrieți și întrebați-vă dacă ați auzit expresia înainte. Dacă nu sunteți sigur, uitați-vă de expresia online pentru a vedea dacă apare frecvent. Unele fraze comune în melodii includ:
  • "Sunt în genunchi și cerșind vă rog ..."
  • "Nu vezi ..."
  • "Nu știu unde mă duc, dar știu unde am fost ..."
  • Imagine intitulată Creați versuri unice pentru o melodie Pasul 2
    2. Nu împerecheați rimele evidente împreună. Pe măsură ce scrieți, evitați crearea rimelor din primul sau al doilea cuvânt rhyming despre care vă gândiți. Rite simple și simple au arătat din nou în melodii timp și timp, deci dacă doriți ca versurile dvs. să fie cu adevărat unice, va trebui să creați câteva opțiuni diferite și să mergeți cu cel mai original. Încercați să stați departe de rhyming următoarele cuvinte:
  • Foc și dorință
  • Zburați, înălțime și cer
  • Vezi și eu
  • Heart și Apart
  • Împreună și pentru totdeauna
  • Imagine intitulată Creați versuri unice pentru o melodie Pasul 3
    3. Se abate de la schemele simple de rime. Se poate simți natural să meargă cu o schemă ABB sau ABAB Rhyme, care conține doar rime perfecte, dar acest lucru poate face ca melodiile să sune familiare sau chiar puțin plictisitoare. Încercați să obțineți creativ cu modul în care rima. Aruncați o rimă înclinată în versurile dvs. din când în când, mergeți cu o schemă de rimă mai avansată, cum ar fi ABCB, sau combinați două scheme de rime diferite pentru a pune o rotire originală pe cântecul dvs.
  • Plant Rhyme este atunci când două cuvinte sunt rimate împreună, care sunt foarte asemănătoare, dar au sunete ușor diferite. De exemplu, Emily Dickinson folosește rimă înclinată când rimează "sufletul" și "toate" într-una din poemele ei: "Speranța este lucrul cu pene / că se află în suflet / și cântă tonul fără cuvinte / și nu se oprește niciodată deloc."
  • Cântecul "suculent", de notoriu b.I.G. este unică deoarece utilizează o schemă de rimă inconsistentă și încorporează, de asemenea, rime interne, care sunt rime în linii. De exemplu, "acum sunt în lumina reflectoarelor pentru că am rimă strâns / timp pentru a fi plătit, aruncați-vă ca comerțul mondial, născut pe păcătos, opusul unui câștigător / amintiți când obișnuiam să mănânc sardine pentru cină."
  • Imagine intitulată Creați versuri unice pentru o melodie Pasul 4
    4. Stai departe de pronume. S-ar putea să vă simțiți firesc să vă referiți la prietena dvs. ca fiind "ea" sau la tatăl tău ca "el" în versurile voastre. Pentru a da cântecul dvs. o atingere unică, includeți numele lor reale, poreclele lor sau frazele descriptive ale cine sunt.
  • Beatles fac uz de nume în cântecul lor intitulat "Eleanor Rigby."Unele versuri includ liniile", tatăl McKenzie, scriind cuvintele / de o predică pe care nimeni nu o va auzi / nimeni nu se apropie."
  • În "Lucy în cer cu diamante", Beatles folosește o expresie descriptivă în loc de un pronume pentru a se referi la cineva: "Fata cu ochi de caleidoscop."
  • Partea 2 din 4:
    Stabilirea unui stil original
    1. Imagine intitulată Creați versuri unice pentru o melodie Pasul 5
    1. Ascultați genurile pe care nu le ascultați în mod normal. Dacă ascultați numai țara pop, melodiile dvs. vor fi probabil să semene cu cântecele de țară, deoarece acesta este stilul cu care vă familiarizați. Dacă doriți să veniți cu propriul stil și sunet unic, ascultați mai multe genuri diferite de muzică, chiar și pe cele pe care nu le place în mod special. Gândiți-vă la ce melodii în același gen au în comun și cum sunt diferite de melodiile din alte genuri.
  • Imagine intitulată Creați versuri unice pentru o melodie Pasul 4
    2. Ascultați melodiile cu versuri unice. Pe măsură ce începeți să ascultați diferite tipuri de muzică, alegeți cântece care au versuri deosebit de interesante și le ascultă. Căutați exemple de cântece care au imagini ciudate, limbaj poetic și coruri memorabile. Puteți asculta:
  • "Viața pe Marte" de David Bowie
  • "Blues Subteranean Homesick" de Bob Dylan
  • "Ambele părți, acum" de Joni Mitchell
  • "Pieton în cel mai bun caz" de Courtney Barnett
  • "LUNGLIDE" de Fleetwood Mac
  • "Ia-ți ciudatul" de Missy Elliott
  • "Stan" de către Eminem
  • Imagine intitulată Creați versuri unice pentru o melodie Pasul 7
    3. Combinați diferite influențe. Identificați ce aspecte ale diferitelor melodii vă place și nu vă place. Dacă vă blocați în timp ce scrieți versuri, reflectați înapoi pe ceea ce vă place despre diferite tipuri de muzică și încercați să includeți aceste aspecte în versurile dvs. Acest lucru vă va ajuta să vă dezvoltați propriul stil în loc să imităm unul specific care există deja.
  • De exemplu, ați putea găsi că vă place povestirea relativă a țării și rima rapidă a rapului. Încercați să combinați aceste două când scrieți versuri.
  • Imagine intitulată Creați versuri unice pentru o melodie Pasul 8
    4. Experimentați cu structuri diferite de melodii. În timp ce majoritatea muzicii pe care le auziți la radio este în formă de verset / cor, există multe melodii minunate care utilizează alte structuri. Dacă vă place versurile dvs., dar cântecul încă mai sună neoriginal față de dvs., încercați să le rearanjați în formă strofică (AAA) sau baladă (AABA).
  • Cântecele stropice au aceeași melodie pentru fiecare stanză succesivă, în timp ce baladele au două stanzas identice, o a treia stanză unică și una finală care sună la fel ca primele două două.
  • "Grace uimitor" este un exemplu de cântec care este scris în formă stropială.
  • "Nu pot ajuta să se îndrăgostească" de Elvis Presley este un exemplu al unei balade.
  • "Galben" de Coldplay este un exemplu de cântec de verset / cor.
  • Partea 3 din 4:
    Brainstorming și scriere
    1. Imagine intitulată Creați versuri unice pentru o melodie Pasul 9
    1. Vino cu o poveste coerentă, autentică. Înainte de a începe să scrieți, decideți ce doriți să scrieți. Puteți alege aproape orice subiect și încă creați versuri solide, atâta timp cât subiectul este ceva despre care vă interesează și asta e în mintea voastră. Pentru a vă îmbunătăți șansele de a avea versuri originale, reflectați asupra ceva real în timp ce scrieți în loc să vă forțați să scrieți despre ceva comun, cum ar fi lupta romantica.
    • Sunteți în prezent supărați de acest lucru înseamnă că cel mai bun prieten al tău a făcut ieri? Sunt frunzele de toamnă care vă face să simțiți o apreciere sporită pentru natură? Ești frustrat de blocul scriitorului tău? Utilizați acele emoții reale pentru a vă scrie versurile.
  • Imagine intitulată Creați versuri unice pentru o melodie Pasul 1
    2. Ia o abordare diferită față de o temă familiară. Cele mai multe melodii sunt scrise despre teme familiare, cum ar fi "dragostea", "pierderea", "familia" și "Heartbreak."Luați o temă familiară și puneți o răsucire unică pe ea. Gândiți-vă la modul în care puteți face o temă bine cunoscută diferită sau specifică pentru dvs.
  • De exemplu, dacă vă simțiți inspirați de o despărțire recentă, reflectați asupra a ceea ce a fost unic despre relație și la sfârșitul său și să vă concentrați asupra scrierii versurilor care exprimă în mod specific aceste detalii unice.
  • Imagine intitulată Creați versuri unice pentru o melodie Pasul 11
    3. Scrieți o primă linie surprinzătoare. Primele linii ale piesei dvs. ar trebui să includă un "cârlig" care atrage ascultătorul și le păstrează ascultarea. Creați primele linii care prind ascultătorul de gardă și de interesul lor. În loc de a începe cu ceva familiar, veniți cu o declarație sau o imagine pe care ascultătorii îl pot percepe ca puțin ciudat sau neclar.
  • De exemplu, "simpatia pentru diavol" a pietrelor de rulare începe cu cuvintele: "Vă rog să mă permiteți să vă prezint / eu sunt un om de bogăție și gust."Această deschidere pare curiozitatea ascultătorilor, deoarece nu dezvăluie în mod clar ceea ce va fi cântecul.
  • Imagine intitulată Creați versuri unice pentru o melodie Pasul 7
    4. Utilizați metafore și similare. Metaforele compară un lucru la altul. Simile utilizează "cum ar fi" sau "ca" pentru a compara un lucru la altul. Ambele dispozitive literare sunt excelente pentru adăugarea detaliilor specifice versurilor dvs. Utilizați-le pentru a descrie sentimentele și emoțiile într-un mod unic.
  • De exemplu, în "ambele părți, acum" de Joni Mitchell, corul folosește metafora nori pentru a discuta sentimentele conflictuale ale cântărețului despre iubire: "M-am uitat la nori de ambele părți acum / de la în sus și în jos și încă într-un fel / Iluziile lui Cloud îmi amintesc / chiar nu știu deloc nori."
  • Imagine intitulată Creați versuri unice pentru o melodie Pasul 13
    5. Vopsea o imagine cu imagini. Dacă versurile dvs. oferă o anumită imagine sau scenă, atunci cântecul va sta mai probabil pe ascultători și va fi, de asemenea, amintit de ei. Linii care exprimă vag ceea ce sa întâmplat, "ne-am petrecut timp împreună / și ne-am cunoscut bine", poate apărea ca plictisitor pentru cititori. În schimb, obțineți mai detaliate și creative despre modul în care comunicați ascultătorului.
  • De exemplu, Tim McGraw creează imagini pentru acest subiect în cântec, "BBQ pata:" Am avut o pete de bbq pe tricoul meu alb / ma ucide in acel miniskirt / skipping roci pe râu de calea ferată."
  • Imagine intitulată Creați versuri unice pentru o melodie Pasul 10
    6. Utilizați fluxul de conștiință pentru a scrie versuri. Pentru a adăuga spontaneitate la versurile dvs., încercați să cântați ceea ce vine în minte în acest moment. Jucați o melodie și cântați gândurile în timp ce vin. Alegeți cuvintele care se potrivesc cu melodia și le scriu în jos.
  • De exemplu, s-ar putea să terminați cu o melodie despre viață pe Marte, deoarece pur și simplu lăsați imaginația voastră să alerge sălbatic și a scăzut versurile în timp ce au venit.
  • Puteți să le priviți mai târziu și să decideți ce versuri pe care doriți să le păstrați.
  • Imagine intitulată Creați versuri unice pentru o melodie Pasul 3
    7. Impuneți limitări și constrângeri asupra versurilor dvs. Poate că vă provocați să scrieți cântecul folosind doar anumite cuvinte sau fraze. Sau poate încercați să scrieți fiecare verset despre o perioadă diferită în relația dvs. cu fostul dvs. iubit. Luați un concept și aplicați-l la melodie, astfel încât trebuie să scrieți în limitări sau reguli specifice. Acest lucru vă poate inspira să vă gândiți mai creativ.
  • De exemplu, vă puteți contesta să scrieți o melodie despre pierderea unde nu utilizați cuvinte comune cum ar fi "Plânge", "Sad" sau "La revedere."
  • Imagine intitulată Creați versuri unice pentru o melodie Pasul 2
    8. Adoptați o perspectivă diferită de cea proprie. Gândiți-vă la modul în care partenerii dvs. romantici din trecut vă pot vedea acum și scrieți din perspectiva lor. Sau încercați scrierea versurilor de cântece din perspectiva unei persoane care are opinii politice sau sociale complet diferite decât tine. Adoptarea unei perspective diferite vă poate provoca gândiți-vă în afara zonei dvs. de confort.
  • De asemenea, puteți încerca să stați într-un spațiu public și să vă gândiți la versurile cântece din perspectiva străinilor din jurul vostru. Sau puteți scrie din perspectiva unui prieten părinte, peer sau apropiat.
  • Imagine intitulată Creați versuri unice pentru o melodie Pasul 9
    9. Încercați tehnica tăiată. Aceasta a fost o tehnică populară de compoziție pentru artiști precum David Bowie și David Byrne. Faceți fotocopii ale paginilor din jurnal sau jurnal și tăiați cuvinte sau fraze diferite. Apoi, rearanjați-i pentru a forma versuri interesante pentru melodiile dvs.
  • De asemenea, puteți tăia cuvintele din reviste și ziare pentru a forma versuri.
  • Imagine intitulată Creați versuri unice pentru o melodie Pasul 11
    10. Scrie cu un partener. Este posibil să fie mai ușor să colaborați cu un prieten, membru de familie sau de la egal la egal pentru a scrie versurile. Adresați-vă unui prieten apropiat sau unui coleg să vă ajute să veniți cu versuri unice pentru cântec. Poate că fiecare contribuie cu o stanză la cântec, scriind despre o temă comună din perspectivele dvs. individuale.
  • De asemenea, puteți încerca să scrieți o melodie care este un duet cu altcineva. Puteți decide atât să vă cântați propriile versete și corul împreună.
  • Partea 4 din 4:
    Lustruirea versurilor
    1. Imagine intitulată Creați versuri unice pentru un cântec Pasul 12
    1. Cântați versurile cu voce tare. Ascultați cum sună versurile când vor fi vorbit sau cântați cu voce tare. Observați dacă acestea sunt unice și particulare în perspectiva dvs. sau punctul de vedere al altcuiva. Asigurați-vă că utilizați metafora, similitudinea și imaginile pentru a face piesa să vină în viață pentru ascultător. De asemenea, faceți modificări în părți ale liniilor care se simt ciudate, prea cuvinte sau prea scurte. Acest lucru va îmbunătăți fluxul cântecului.
    • De asemenea, trebuie să vă asigurați că nu există erori de ortografie, gramatică sau punctuație în cântec când cântați cu voce tare. Dacă scrieți din punct de vedere al unei persoane care are gramatică sau ortografie rău ca parte a caracterului lor, ar putea fi bine să le lăsați.
  • Imagine intitulată Creați versuri unice pentru o melodie Pasul 13
    2. Arătați versurile altora. Obțineți prieteni, familie și colegi pentru a vă oferi feedback pe cântec. Întreabă-le dacă simt că piesa este unică sau diferită de alte melodii. Să-i dau sugestii despre modul în care puteți îmbunătăți melodia.
  • Fii deschis la critici constructive, deoarece acest lucru va face mai puternic și mai bine în cele din urmă.
  • Imagine intitulată Creați versuri unice pentru o melodie Pasul 14
    3. Setați versurile muzicii. A cânta la chitară sau pian de-a lungul versurilor sau utilizați o înregistrare digitală existentă pentru cântec. Acest lucru poate adăuga componenta finală versurilor pentru a le face să se simtă completă.
  • Dacă nu jucați instrumente, puteți pune prieteni care sunt muzicieni pentru a seta versurile la muzică pentru dvs.
  • Dacă sunteți foarte familiarizați cu un instrument, ați putea găsi că este mai ușor să scrieți mai întâi muzica instrumentală, să determinați melodia vocală și apoi să scrieți versurile.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar