Cum să scăpați din a fi legat

Cei mai mulți dintre noi trecem prin viețile noastre de zi cu zi, trăind un pericol personal sau deloc. Cu toate acestea, în cazul puțin probabil că vă aflați într-o situație amenințătoare, este inteligent să știți cum să vă răspundeți și să vă apărați înainte de timp. Dacă vă aflați că sunteți atacați și legați, fie din acțiunea militară, răpirea în timp ce în afara casei dvs. sau călătorind în străinătate sau invadatorii agresivi acasă, va trebui să știți cum să scăpați de legăturile dvs. Este important să nu vă panică când sunteți legat, dar concentrați-vă pe slăbirea sau tăierea liberă de legăturile dvs.

Pași

Metoda 1 din 3:
Scăpând când ești legat de coardă
  1. Imagine intitulată scape de a fi legat pasul 1
1. Poziționați-vă pentru a evita să fiți legați strâns. Cu cât sunteți mai liber, cu atât va fi mai ușor să scăpați. Rezista la lăsarea captorii voastre să vă legeze cât mai strâns posibil. De exemplu, dacă încheieturile dvs. sunt legate în fața voastră, țineți-vă picioarele de la ambele mâini împreună și trageți-vă mâinile spre piept. Deși se pare că cooperează, acest gest va crea un decalaj între încheieturile tale.
  • Alternativ, puteți să vă prezentați mâinile pentru a fi legați de ambele mâini în fața voastră, traversați la încheietura mâinii. Rotiți încheietura mâinii inferioare la aproximativ 45 de grade în timp ce sunteți legați, astfel încât, odată ce frânghiile sunt strânse, vă puteți îndrepta încheietura mâinii și slăbiți frânghia.
  • Face o mulțime de zgomot. Cei mai mulți oameni adânc în jos nu doresc să provoace mai mult disconfort sau suferință decât este necesar. Strigă în durere - chiar dacă nu sunteți. Plângeți. Lăsați lacrimile să curgă. Vorbiți cu ei și încercați să le manipulați. Fă-o mental mai dificil să strângeți aceste legături mai strânse.
  • Face sarcina dificilă. Majoritatea oamenilor nu sunt experți în legarea frânghiei, noduri și tehnici. De obicei, persoana obișnuită fără formare formală (cum ar fi o persoană competentă în lucrul cu bovine) nu face un loc de muncă adecvat. Dacă vă îndreptați, rezistenți și, în general, fiind o provocare fizică, sarcina este tot ceea ce este mult mai dificil.
  • Imagine intitulată scape de a fi legat pasul 2
    2. Tensionați toate mușchii în timp ce sunteți legați.Dacă mai mult decât mâinile sau gleznele sunt legate, acest lucru vă va ajuta să scăpați. Când mușchii sunt tensionați, ei se extind și se ocupă mai mult decât atunci când sunt relaxați. Acest lucru vă va face corpul mai mare, în timp ce captorii dvs. vă legau strâns. În consecință, când vă relaxați mușchii, corpul vostru se va micșora ușor, iar frânghiile vor fi mai slăbești, oferindu-ți mai mult spațiu și pentru a scăpa în cele din urmă.
  • Aceasta este o tehnică folosită de majoritatea artiștilor de evacuare și permite ca frânghiile să fie ușor mai slăbite când vă relaxați mușchii.
  • Dacă captorii leagă o frânghie în jurul pieptului, respirați adânc și extindeți plămânii cât mai mult posibil. Dacă puteți face un loc liber suficient de mare pentru a face acest lucru, alunecați-l din ea.
  • Imaginea intitulată scape de a fi legat pasul 3
    3. Scriind de la frânghiile din jurul mâinilor tale. Odată ce captorii tăi și-au întors spatele sau au lăsat camera în care vă aflați, rotiți-vă încheieturile înainte și înapoi pentru a le slăbi. De asemenea, puteți utiliza dinții pentru a trage pe o singură parte a frânghiei pentru ao face mai mult. Pe măsură ce frânghiile continuă să se slăbească, s-ar putea să vă plimbați din ele.
  • Dacă mâinile sunt legate de trunchiul sau părțile laterale, vă răsuciți mâinile până când se află într-o parte mai îngustă a corpului (cum ar fi direct în fața dvs.). Cablurile vor fi mai ușoare aici și veți putea să alunece.
  • Dacă brațele sunt fixate la stomac, piept sau trunchi, îndoiți un braț în sus și încercați să ridicați legăturile. Dacă frânghia este deloc pierde, este posibil să-l alunec peste cap.
  • Imagine intitulată scape de a fi legat pasul 4
    4. Încercați să tăiați cablurile în jurul încheieturilor. Aveți nevoie de mâini pentru a dezvălui orice alte frânghii, așa că întotdeauna începeți să vă eliberați mâinile. Cablurile (și cablurile de telefon și electrice) pot fi tăiate cu frecare, deci va trebui să găsiți un obiect greu pentru a freca frânghiile de legare împotriva. Căutați suprafețe ca un colț expus al unui perete de ciment, o margine de masă sau o blat de granit.
  • Dacă sunteți singur într-o cameră, uitați-vă pentru un obiect ascuțit, cum ar fi un cuțit, o lamă de foarfecă etc. Dacă utilizați unul dintre aceste obiecte pentru a tăia frânghia în timp ce mâinile sunt legate, aveți grijă să nu vă tăiați sau să vă răniți.
  • Dacă aveți o cheie sau un cuțit mic în buzunar, încercați să o scoateți fără ca cineva să notifice. Dacă puteți tăia rapid cablurile, veți fi bine pe calea dvs. de a scăpa.
  • Imagine intitulată scape de a fi legat pasul 5
    5. Începeți pantofii înainte de a vă elibera picioarele și picioarele. Dacă mâinile tale sunt imposibil de libertate, este posibil să aveți nevoie să vă eliberați mai întâi picioarele. Începeți pantofii, deoarece va fi mai ușor să alunecați cablurile dacă purtați doar șosete. Apoi, vezi dacă frânghia este suficient de descărcată pentru a ieși din-dacă nu este, îndoiți-vă și încercați să dezactivați nodul cu dinții.
  • Odată ce picioarele dvs. sunt libere, utilizați mâinile legate pentru a trage legăturile piciorului până când au plecat peste picioarele voastre.
  • Imagine intitulată scape de a fi legat pasul 6
    6. Planificați-vă momentul de a scăpa cu atenție. Nu intenționați să ieșiți la ușă de îndată ce sunteți liber - va trebui să faceți o ieșire tactică. Ar trebui să vă bucurați de timpul dvs. și să alegeți cel mai bun moment posibil pentru a scăpa. Când captorii tăi și-au întors spatele sau au părăsit camera, fă-ți pauza. Fii departe cât de repede poți.
  • Dacă vă așteptați să fiți urmăriți de captorii dvs., încercați să amestecați sau să vă ascundeți în mediul înconjurător și să vă loviți (de exemplu, cu o bucată de rebar) dacă este necesar.
  • De asemenea, puteți aduna informații despre captorii dvs. care ar putea ajuta poliția să le urmărească. Fiți atenți la aspectul și aspectul fizic, orice tatuaje și cicatrici și sunetul vocii lor.
  • Metoda 2 din 3:
    Ruperea liberă de legăturile zipului
    1. Imagine intitulată scape de a fi legat de pasul 7
    1. Spargeți mecanismul de blocare pe legăturile zipului. Acesta este cel mai slab punct al legăturii zip și va fi cel mai ușor de rupt. Pentru a sparge legăturile, formează mâinile în pumnii cu articulele presate împreună ridicați mâinile legate deasupra capului, apoi aduceți-le brusc. În același timp, trageți-vă coatele în afară și apăsați încheieturile greu în abdomen. Acest lucru ar trebui să exercite suficientă presiune pentru a fixa mecanismul de blocare pe legăturile zipului.
    • Dacă mâinile tale sunt legate în fața dvs., strângeți cravată cu fermoar cât mai mult posibil, deoarece va fi mai fragilă atunci când este complet taut. O cravată Zip Looser va fi mai greu să se elibereze de la.
  • Imaginea intitulată scape de a fi legat pasul 8
    2. Tăiați legăturile cu fermoar cu frecare. Dacă vă puteți manevra pe o suprafață tare, frecați banda legăturilor zip peste suprafață în mod repetat pentru a construi frecare și, în cele din urmă, tăiați prin legăturile zipului.
  • Stracordul Paracord sau Kevlar sunt rezistente la căldură și pot fi folosite pentru a crea suficientă frecare pentru a tăia legăturile cu fermoar sau coarda. Dacă sunteți îngrijorat, puteți fi legați sau călătoriți într-o zonă periculoasă, luați în considerare înlocuirea șireturilor cu Paracord sau Kevlar. Pentru a scăpa, legați-vă șireturile de la ambele picioare împreună, cu nodul dintre încheieturile dvs. legate. Apoi utilizați o mișcare de "bicicletă" pentru a crea frecare și a tăiat legile de zip.
  • Imagine intitulată scape de a fi legat pasul 9
    3. Alunecă din legăturile zipului. Când sunteți legați, strângeți-vă pumnii strâns pentru a extinde mușchii în încheieturi. Acest lucru vă va face încheieturile mai mari și vă va face legăturile să vă slăvite odată ce ați relaxat mâinile. Dacă faceți acest lucru corect, ar trebui să vă puteți răsuci cu mâinile din legăturile zipului, fără să vă răniți.
  • Dacă ați fost legați strâns, rotiți-vă mâinile și mutați încheieturile înainte și înapoi unul împotriva celuilalt. Acest lucru poate slăbi cablurile zip din plastic și poate crea suficient spațiu pentru a vă aluneca mâinile libere.
  • Acest lucru poate necesita timp, deci asigurați-vă că captorii dvs. nu vă respectă încercarea de a scăpa.
  • Metoda 3 din 3:
    Ieșirea din banda de conducte
    1. Imaginea intitulată scape de a fi legat de pasul 10
    1. Spargeți banda în fața dvs. Deși banda de conducte este incredibil de adeziv, este încă vulnerabilă la lacrimi și pauze. Dacă mâinile tale sunt legate în fața ta, le ridică deasupra capului, apoi îi aduceți repede împotriva abdomenului, tragându-vă coatele în același timp.
    • Spre deosebire de legăturile cu fermoar, banda de rupt în această metodă este puțin probabil să vă taie încheieturile.
  • Imagine intitulată scape de a fi legat de pasul 11
    2. Mestecați prin banda de duct. Din moment ce banda de duct nu este la fel de robustă ca și coarda, poate fi îndoită și ruptă mai ușor. Utilizați acest lucru în avantajul dvs. S-ar putea să fiți în stare să mestecați prin el sau să utilizați dinții pentru a rupe banda și apoi împrăștiați banda.
  • Dacă nu puteți rupe banda cu dinții, încercați să o îndepărtați de pielea cu dinții sau cu gura. Acest lucru va da mai mult spațiu pentru a ieși din bandă.
  • Imaginea intitulată scape de a fi legat pasul 12
    3. Obțineți banda de canal umedă pentru ao slăbi. Ca orice alt tip de bandă, banda de conducte pierde aproape toată calitatea sa adezivă atunci când este umedă. Dacă sunteți lângă sticle de apă sau o sursă naturală de apă (chiar dacă există apă pe podea sau într-o chiuvetă din camera unde sunteți legați), ajungeți la apă și umeziți banda. După o perioadă de timp, banda se va slăbi și veți putea să vă trageți mâinile sau picioarele.
  • Dacă puteți linge sau scuipa pe banda de canal, chiar și saliva din gură va ajuta la slăbirea adeziunii.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Dacă scăpați dintr-o situație periculoasă, asigurați-vă că captorul dvs. nu observă scăparea dvs., altfel ele vă pot re-legta și mai eficient.
  • Dacă mâinile tale sunt legate în spatele tău și ești într-o poziție în picioare. Încearcă să-ți aduci mâinile aproape de pământ și să-i dai peste ei, ceea ce îi va aduce în fața ta. Acest lucru va face mai ușor să le slăbiți.
  • Încercați să practicați să scăpați întrebându-vă un prieten sau un frate pentru a vă lega. Utilizați tehnicile descrise pentru a scăpa, dar dacă nu o puteți face prima dată, asta e bine - este nevoie de practică. Asigurați-vă că utilizați o frânghie care este ok pentru a tăia, dacă nu puteți aluneca frânghia.
  • Dacă răpitorul sau captorul se află în cameră cu dvs., nu încercați! Puteți să așteptați să părăsiți camera, fie să faceți ceea ce spune el! Majoritatea capturilor vor lăsa victimele să meargă după o perioadă de timp.
  • Avertizări

    Apelați imediat poliția după ce a scăpat.
  • Poate fi dureros când scăpați de a fi legat, mai ales dacă ați fost legați cu legături cu fermoar sau cu frânghie strânsă. Nu lăsați acest lucru să vă distragă atenția. Puteți solicita asistență medicală mai târziu dacă aveți nevoie de ea, dar prioritatea dvs. de vârf este scăpată.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar