Cum să scăpați dintr-un incendiu într-o creștere înaltă

Un incendiu într-o clădire înalte poate face o experiență incredibil de înfricoșătoare. Din cauza numărului mare de ocupanți și a numărului de etaje, poate fi imposibil să evacueze complet o clădire înalte.Cu toate acestea, există câteva lucruri pe care le puteți face în caz de urgență de incendiu pentru a vă menține și alții în siguranță.

Pași

Metoda 1 din 2:
Răspunzând la foc sau fum
  1. Imaginea intitulată scape de un incendiu într-o creștere înaltă Pasul 1
1. Stinge mici incendii dacă poți. Dacă focul este mic și nu sa răspândit, apucați cel mai apropiat stingător de incendiu adecvat. Pentru a utiliza un stingător de incendiu, amintiți-vă metoda de trecere: pull pin, Aim la baza focului, Squeeeze pârghia și Splânge furtunul de la o parte la alta.
  • Fiți conștienți de faptul că nu toate stingătoarele sunt potrivite pentru toate incendiile. O pătură de incendiu este uneori mai potrivită.
  • Raportați focul la serviciile de urgență, chiar dacă vă puteți stinge.
  • Dacă nu puteți stinge focul, treceți la pașii următori.
  • Imaginea intitulată scape de un incendiu într-o creștere înaltă Pasul 2
    2. Activați alarma de incendiu. Dacă descoperiți un foc pe orice etaj, activați alarma de incendiu. Asigurați-vă că ați activat alarma pe podeaua în care se află focul.Acest lucru se va asigura că mesajele potrivite sunt trimise la podelele potrivite.
  • Construirea codurilor de incendiu în multe locații mandatează o evacuare dacă alarma de incendiu este activată. În timp ce activarea alarmei de incendiu nu garantează că oamenii vor evacua din cauza alarmei false, este o modalitate excelentă de a atrage atenția oricărui personal de gestionare a clădirilor care îl va instruia pe alții să evacueze.
  • Imaginea intitulată scape de un incendiu într-o creștere înaltă Pasul 3
    3. Apel serviciile de urgență. Raportați focul la serviciile dvs. de urgență locale. Sau, formați "operator" (pe un telefon de construcție). Precizați clar locația dvs. în clădire. Acest lucru se va asigura că răspunsul de urgență va sosi, chiar dacă alarma de incendiu nu funcționează.
  • Metoda 2 din 2:
    Evacuarea clădirii
    1. Imaginea intitulată scape de un incendiu într-o creștere înaltă Pasul 4
    1. Simțiți ușile care duc în holuri. Dacă ușa este fierbinte, nu o deschideți. Focul poate fi pe cealaltă parte. Încercați să găsiți o altă ieșire.
    • Dacă nu puteți evacua în siguranță, apelați serviciile de urgență sau formați "operator" (pe un telefon de construcție) și spuneți locația dvs. în clădire.Sigilați ușa cu îmbrăcăminte sau prosoape umede și opriți orice aer condiționat în cameră.
    • Unele clădiri au a "stai pe loc" Politica când vine vorba de incendii.Acest lucru trebuie făcut numai dacă focul este bine conținut într-o singură cameră în creșterea înaltă și nu se răspândește în mod activ pe pereți sau arbori de ventilație.Chiar și atunci, ar trebui să evacuați dacă sunteți într-un apartament, o cameră de hotel sau un spațiu de birouri care este pe foc sau dacă sunteți lângă unul.
  • Imaginea intitulată scape de un incendiu într-o creștere înaltă Pasul 5
    2. Deschideți ușa cu atenție dacă este rece. Determinați dacă puteți părăsi camera și capul pentru o ieșire de urgență. Fiți pregătiți să o închideți dacă fumul gros, căldura sau flăcările încep să intre în camera dvs. Apoi, găsiți o altă ieșire.
  • Imaginea intitulată scape de un incendiu într-o creștere înaltă Pasul 6
    3. Localizați cea mai apropiată ieșire de urgență / scări. Acestea sunt marcate în mod clar cu un om strălucitor de funcționare sau cu un "IEȘIRE" semn.
  • Imaginea intitulată scape de un incendiu într-o creștere înaltă Pasul 7
    4. Continuați cu zona de întâlnire desemnată.Această zonă va fi aproape întotdeauna în afara sau într-un lobby principal sau lobby cer.Coborâți sau mergeți la podeaua la nivelul solului, astfel încât să puteți ieși din clădire.Fiți conștienți de faptul că unele clădiri înalte au niveluri de subsol. Asigurați-vă că vă îndreptați spre un nivel al clădirii cu o ieșire sigură. Deplasați-vă cu atenție prin clădire, folosind scările pentru a coborî podelele. Faceți-vă drumul în exterior, dacă este posibil.
  • Imaginea intitulată scape de un incendiu într-o creștere înaltă Pasul 8
    5. Închideți toate ușile de incendiu pe măsură ce treceți prin clădire. Aceste uși împiedică răspândirea focului, căldurii și fumului, făcând evacuarea cât mai sigură posibilă.Aceste uși pot fi încă redeschise prin aplicarea forței la bara de deschidere.
  • Unele sisteme de suprimare a incendiilor fac automat acest lucru pentru a conține incendii, dar este încă important să verificați ca ușile de incendiu defectuoase pot pune oamenii cu risc de inhalare de fum.
  • Chiar dacă clădirea nu are uși de incendiu, este încă o idee de a închide orice ușă, deoarece împiedică răspândirea focului, căldurii și fumului într-o oarecare măsură.
  • Imaginea intitulată scape de un incendiu într-o creștere înaltă Pasul 9
    6. Stați scăzut dacă este prezent fumul. Inhalarea fumului poate fi mortală. Fumul împinge, de asemenea, aerul proaspăt la sol.Din acest motiv, este o idee bună să rămâneți cât mai aproape de sol.
  • Imaginea intitulată scape de un incendiu într-o creștere înaltă Pasul 10
    7. Nu utilizați ascensoarele. Ascensoarele sunt rezervate pentru utilizarea pompierilor, iar utilizarea acestora poate încetini eforturile de pompieri.
  • În unele clădiri, liftul își amintesc la parter, dacă alarma de incendiu trebuie să fie activată.
  • Dacă aveți nevoie de asistență evacuarea, așteptați în interiorul scării. Personalul clădirii vă va ajuta să evacuați. Există, de asemenea, un scaun special cunoscut ca un scaun de evacuare pe care îl puteți utiliza cu asistență pentru a coborî scările.
  • Imaginea intitulată scape dintr-un incendiu într-o creștere înaltă Pasul 11
    8. Așteaptă instrucțiuni suplimentare odată ce ați evacuat în siguranță.Personalul clădirii sau personalul de urgență vor determina pașii următori, așa că așteptați ca acestea să dea toate clare înainte de a reintra în clădire. Ele se vor asigura, de asemenea, că toată lumea din interiorul clădirii sunt contabilizate.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Studiați toate plăcile de evacuare plasate prin gestionarea clădirilor.
  • Un sistem de evacuare vocală vă poate instrui ce să faceți în timp ce alarma sună.
  • În timp ce primul dvs. instinct poate fi de panică, are ca rezultat decizii rapide, cutanate care ar putea afecta viața și / sau viața altora.Mai degrabă, determinând situația în care vă aflați vă poate ajuta pe dvs. și pe alții să rămână în siguranță în timpul focului.
  • Dacă locuiți într-o clădire înalte, practicând cum să ieșiți într-o situație de urgență este o idee bună.S-ar putea ajuta să știi deja cum să coborâți și să urce 50 de zboruri de scări pentru a se pregăti pentru o urgență.
  • Avertizări

    Odată ce în scări, nu lăsați să luați un alt traseu, deoarece vă puteți pune viața în pericol.Dacă vă separați de grupul dvs., asigurați-vă că ei vor face fie în siguranță, fie că vor fi găsiți de pompieri.
  • Urmați întotdeauna instrucțiunile de construire a personalului și a personalului de urgență, chiar dacă contravin instrucțiunilor din acest articol.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar