Cum să scăpați dintr-un incendiu

Fiind pregătit, având un plan, și practicarea acestui plan este esențială pentru a scăpa de un incendiu. Craft planul dvs. ținând cont de aspectul particular al casei dvs. și membrii gospodăriei dvs. Gândiți-vă și știți ce să faceți în orice locație frecventă, trăiți sau vizitați. Aflați soluțiile generale de evadare și vă familiarizați cu proceduri mai specifice, indiferent dacă locuiți într-o singură casă de familie, un apartament ridicat, locuiți la un hotel sau lucrați într-o clădire înaltă. Dacă sunteți un turist sau camper frecvent, învățați cum să urmăriți fumul și să vă complicați traseul în cazul în care aveți nevoie pentru a scăpa de un wildfire în aer liber.

Pași

Metoda 1 din 3:
Scăpând un foc de casă
  1. Imagine intitulată Escape dintr-un incendiu Pasul 1
1. Au un plan de evadare și să o practice. Pregătiți-vă pentru cel mai rău, dezvoltând un plan de evadare la incendiu și asigurați-vă că toată lumea din gospodăria dvs. știe ce să facă în caz de incendiu. Planul dvs. ar trebui să identifice toate ieșirile disponibile din fiecare cameră și rute care conduc de la cameră la un spațiu sigur, în aer liber. Desemnați un spațiu de întâlnire departe de casa dvs., cum ar fi o curte a vecinului sau o cutie poștală de-a lungul străzii.
  • Este important ca rutele dvs. de ieșire să nu conducă la o zonă închisă care să împiedice să scape de casa dvs., ca o curte închisă. Cel mai bine este că orice porți sau garduri pot fi ușor deblocate sau dezactivate din interior.
  • Asigurați-vă că toată lumea din gospodăria dvs. știe cum să deblocheze sau să deruleze orice ușă, ferestre, porți sau garduri. Inspectați în mod obișnuit orice și toate aceste obstacole potențiale pentru a fi siguri că vor oferi un mijloc de evadare în cazul unui incendiu.
  • Practicați-vă planul la fiecare câteva luni, inclusiv noaptea, care este atunci când incendiile sunt cele mai mortale, deoarece este mai greu să găsești o ieșire sigură.
  • Imagine intitulată Escape dintr-un incendiu Pasul 2
    2. Planificați în jurul abilităților tuturor celor din gospodăria dvs. La efectuarea unui plan de evadare, luați în considerare orice handicap sau abilități. Dacă tu sau cineva din gospodăria ta depinde de ochelari sau aparate auditive și vor avea nevoie de ele pentru a-și găsi drumul, asigurați-vă că sunt întotdeauna pe un loc de noapte sau alt loc la îndemână. Asigurați-vă că scaunele cu rotile, bastoanele și alte mijloace de asistență la mobilitate sunt prin patul utilizatorului sau ușor accesibil.
  • Este mai bine pentru oricine cu probleme de mobilitate pentru a dormi la nivelul solului unei case multi-poveste.
  • Contactați numărul local de urgență al serviciului local și spuneți-le despre oricine din gospodăria dvs. cu nevoi speciale care ar trebui păstrate în dosar.
  • Imagine intitulată Escape dintr-un incendiu Pasul 3
    3. Rămâi jos și crawl la o ieșire pentru a evita inhalarea fumului. Rămâi la fel de scăzut la sol cât mai mult în timp ce vă faceți rapid calea spre cea mai apropiată ieșire, mai ales dacă există fum în zona cu care vă aflați. Inhalarea fumului vă poate duce să pierdeți conștiința, iar aerul cel mai proaspăt va fi cel mai apropiat de pământ, deoarece fumul și substanțele chimice toxice se vor ridica. În plus, starea scăzută a fumului va crește capacitatea dvs. de a vă vedea clar calea de evacuare.
  • Imagine intitulată Escape dintr-un incendiu Pasul 4
    4. Simt doorknobs pentru a vedea dacă sunt fierbinți. Nu deschideți niciodată o ușă dacă ușa se simte fierbinte. Asta înseamnă că este cel mai probabil un foc în spatele ei și deschiderea ușii vă va pune în pericol și va combina focul cu oxigen. Dacă principalul dvs. de evacuare este blocat de o ușă caldă sau de alt semn evident de foc, găsiți o rută alternativă sau o fereastră.
  • Utilizați spatele mâinii pentru a vă simți ușile, mai degrabă decât palma voastră. Pielea mai subțire de pe partea din spate a mâinii este mai sensibilă la căldură, deci veți observa căldura înainte de a fi arsă.
  • Deschideți toate ușile pe care le întâlniți încet și să vă pregătiți să o închideți rapid în cazul în care întâmpinați foc sau fum.
  • Imagine intitulată Escape dintr-un incendiu Pasul 5
    5. Nu ascundeți în caz de incendiu. Chiar dacă sunteți speriat, este cel mai important să nu vă ascundeți niciodată sub un pat, în dulap sau oriunde altundeva în timpul unui incendiu. Dacă vă ascundeți în timpul unui incendiu, pompierii sau alți respondenți nu vor ști unde vă aflați. Încercați să nu vă panicați și faceți tot ce este mai bun pentru a rămâne liniștiți și faceți calea spre cea mai apropiată cale de ieșire din casa dvs.
  • Imagine intitulată Escape dintr-un incendiu Pasul 6
    6. Știți ce să faceți dacă rutele dvs. de evacuare sunt blocate. Dacă toate ieșirile posibile sunt blocate, este important să faceți tot ce puteți pentru a lăsa persoanele respondente de urgență să știe unde vă aflați. Dacă aveți un telefon la îndemână, Sunați serviciile de urgență pentru a le informa locația dvs. exactă. Strigă pentru ajutor, strălucește o lanternă într-o fereastră sau găsiți o cârpă de culoare deschisă sau un element de îmbrăcăminte pentru a semnala fereastra.
  • Dacă sunteți blocat într-o cameră, acoperiți toate orificii, închideți ușa și puneți un prosop, haine sau orice altceva, care poate acoperi în mod corespunzător orice fisuri din jurul ei. Acest lucru va ajuta la menținerea fumului și a incendiului de la intrarea în cameră.
  • Metoda 2 din 3:
    Scăpând de la un incendiu într-o clădire ridicată
    1. Imagine intitulată Escape dintr-un incendiu Pasul 7
    1. Cunoașteți rutele și procedurile de evacuare. Indiferent dacă locuiți în clădirea apartamentelor, locuiți într-un hotel sau lucrați într-o clădire înaltă, vă familiarizați cu traseele sale de podea și de evacuare. Cunoașteți cea mai scurtă și cea mai rapidă cale spre cea mai apropiată scări, și știți unde se află orice rute alternative de ieșire. Discutați cu personalul de supraveghere sau de management al clădirii cu privire la procedurile specifice de urgență.
  • Imagine intitulată Escape dintr-un incendiu Pasul 8
    2. Ia scările. Nu luați niciodată un lift în caz de urgență de incendiu. Din când în când, practicați luarea scărilor dacă locuiți într-o clădire de apartamente sau lucrați într-o mare creștere. Asigurați-vă că sunteți familiarizat cu câte zboruri există și cât durează să coborâți scările. Utilizați balustrade și pasul spre dreapta (sau la partea corespunzătoare determinată de protocolul de urgență al clădirii) pentru a face loc pentru orice respondere de urgență ascendentă scara.
  • Întoarceți-vă dacă observați fum provenind de la niveluri mai scăzute ale unei scări. Dacă este posibil, faceți calea spre acoperișul clădirii. Păstrați ușa pe acoperiș deschis pentru a ajuta la fumul clar de la nivelele inferioare ale scării, ceea ce îi va ajuta pe cei care ar putea fi incapabili și să permită accesul mai ușor de urgență.
  • Odată pe acoperiș, mergeți în direcția de la care vântul suflă, apelați servicii de urgență dacă nu ați făcut deja acest lucru și lăsați-i să-și cunoască locația exactă.
  • Imagine intitulată Escape dintr-un incendiu Pasul 9
    3. Ia în considerare problemele de mobilitate. Spuneți personalului de management al clădirii dvs. despre orice dificultate potențială pe care o aveți sau pe cineva din biroul dvs. sau pe gospodărie, prin scăderea printr-o scări.
  • Dacă utilizați un scaun cu rotile și nu puteți folosi o scări, încercați să găsiți pe cineva în zona imediată care vă poate ajuta sau să vă duceți pe scări. Apelați numărul de urgență al departamentului de pompieri locali înainte de a le informa despre cerințele dvs. de mobilitate în cazul unui incendiu.
  • Dacă nu există nici un lift disponibil și sunteți blocat pe un etaj superior, permiteți serviciilor de urgență să cunoască locația dvs. exactă și să creați semnale de fereastră utilizând orice mijloace disponibile.
  • Imagine intitulată Escape dintr-un incendiu Pasul 10
    4. Păstrați cheile și cărțile cheie la îndemână. Dacă stați la un hotel, asigurați-vă că păstrați cardul cheie la îndemână pe măsură ce vă evacuați camera și podeaua. În cazul în care holul sau scările sunt blocate, va trebui să vă întoarceți în camera dvs., să sigilați orice fisuri în jurul ușii, să acoperiți orificii și să utilizați o lanternă sau un articol de lumină de îmbrăcăminte pentru a semnala locația dvs. în fereastră.
  • Amintiți-vă să verificați ușa camerei dvs. înainte de a ieși în cazul în care există un incendiu în hol.
  • Dacă lucrați într-un birou de mare creștere, urmați proceduri similare în cazul în care toate mijloacele de ieșire sunt blocate. Închideți biroul dvs. sau ușa suitei și asigurați-vă că este deblocat sau păstrați cheile sau cardul cheie la îndemână dacă se blochează automat.
  • Metoda 3 din 3:
    Scăpând de la un foc sălbatic
    1. Imagine intitulată Escape dintr-un incendiu Pasul 11
    1. Deplasați coborârea și în sus. Masele fierbinți de aer care se ridică provoacă focuri de foc să călătorească în sus, iar mersul în sus va încetini oricum. Mișcați în direcția de la vânt și localizați această direcție, privindu-se să vadă unde se suflă fumul.
    • Încercați să arătați înalți în cer pentru direcția călătoriei fumului.
    • Căutați direcția în care frunzele și ramurile sunt influențate.
  • Imagine intitulată Escape dintr-un incendiu Pasul 12
    2. Căutați o zonă fără material combustibil. Odată ce ați stabilit direcția de deplasare a coborârii și în sus, căutați un foc de foc natural. (Un foc de foc este o zonă care are un material relativ mai puțin pentru a consuma, cum ar fi o zonă stâncoasă sau un câmp de bolovani, drumuri, corp de apă sau patch de copaci mari care ar putea reține mai multă umiditate decât alte frunze din apropiere.)
  • Strageți zonele deschise cu arbuști mici, uscați sau tufișuri.
  • Imagine intitulată Escape dintr-un pas de incendiu 13
    3. Găsiți sau săpați un șanț dacă scăparea nu este posibilă. Dacă nu puteți scăpa într-o locație mai sigură, căutați un șanț sau o gullie. Dacă găsiți o astfel de incintă, încercați să o săpați rapid pentru a crea un spațiu suficient de adânc pentru a vă potrivi corpului. Se târăsc, de preferință cu picioarele tale îndreptate spre direcția focului și acoperiți-vă cu murdărie. Asigurați-vă că puteți respira când luați acoperirea.
  • Apelați serviciile de urgență dacă nu ați făcut deja acest lucru. Lăsați-i să-și cunoască locația cât de precis posibil.
  • Dacă un foc sălbatic se află în intervalul închis, înconjurător, sau blochează altfel toate mijloacele de scădere și scădere în sus și dacă nu există locații sigure, este posibil să trebuiască să recurgeți la rularea prin marginea de vârf a focului într-o zonă deja arsă.
  • Imagine intitulată Escape dintr-un incendiu Pasul 14
    4. Practicați practici de drumeții și campinguri sigure. Preveniți blocarea într-un foc sălbatic înainte de drumeții sau camping, privindu-se în sus Evaluarea riscurilor ca condițiile meteorologice, seceta extremă, orice acumulare a materialelor uscate în zona de drumeții sau camping și direcția vântului și direcția vântului și direcția vântului și direcția vântului și direcția vântului. Consultați cu parcul local Rangers dacă există o amenințare de incendiu în zona dvs.
  • Nu construiți un foc de tabără în condiții uscate, mai ales dacă Parcul Ranger vă permite să știți că există o interdicție de ardere locală.
  • Dacă este în siguranță să construiți un foc de tabără, păstrați-l mic, conținut și departe de copaci sau arbuști. Nu lăsați niciodată nesupravegheați.
  • Asigurați-vă că focul de tabără este complet stins înainte de a pleca prin vărsarea multă apă peste el, amestecând cenușa, turnând mai multă apă, asigurându-vă că nu există nici un sunet de hissing și, în cele din urmă, asigurați-vă că este rece la atingere.
  • Imagine intitulată Escape dintr-un incendiu Pasul 15
    5. Evacuați imediat ce ați comandat dacă un foc sălbatic vă amenință casa. Apucați esențele goale cât mai repede posibil și lăsați imediat dacă sunteți sub o comandă de evacuare a focului. Dacă locuiți într-o zonă amenințată de sălbăticie, contactați linia de urgență a Departamentului de pompieri locale sau puteți căuta pe Internet pentru a afla despre orice sistem de avertizare de e-mail sau mesaje text disponibile.
  • Sunați la serviciile de urgență dacă vedeți un foc sălbatic din apropiere, dar nu ați primit o comandă de evacuare. Nu presupuneți că altcineva a raportat-o.
  • sfaturi

    Apelați întotdeauna servicii de urgență la cea mai veche oportunitate disponibilă. Nu presupuneți că altcineva a numit serviciile de urgență în caz de incendiu la o locație publică sau în aer liber.
  • Instalați detectoarele de fum și verificați-le în mod obișnuit. Luați fiecare alarmă în serios.
  • Dacă hainele tale prinde foc, opriți, picătură și rulați. Acoperiți fața, plasați-vă la pământ și rotiți-vă în mod repetat până când focul este stins.
  • Dacă cineva nu poate să se rostogolească din cauza insuficienței fizice, îneca focul cu pături sau prosoape.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar