Cum să-ți conving părinții să te lase să se întâlnească

Vorbind cu părinții dvs. despre întâlniri, poate părea înfricoșător la început. Imaginându-vă unde părinții dvs. stau pe subiectele de dating este un prim pas important. Știind ce vreți să spuneți și să fiți clar, direct și cinstiți cu părinții dvs., vă veți ajuta să comunicați de ce meritați libertatea de a da data. Menținerea unei relații bune cu părinții și învățarea de a compromite probabil că va fi probabil, mai mult decât orice altceva, să-i convingă pe părinți să vă lase data.

Pași

Metoda 1 din 3:
Înțelegerea părinților
  1. Imagine intitulată Convingeți părinții dvs. să vă informeze Pasul 1
1. Adresați-vă fraților, rudelor sau prietenilor familiei cu privire la faptul că părinții dvs. au convingeri puternice sau prejudecăți despre întâlniri. O prejudecată este un prejudiciu pentru sau împotriva ceva. Înțelegerea poziției lor la întâlniri vă va ajuta să decideți cum, și dacă ar trebui să vorbiți cu ei despre întâlniri.
  • Dating este un non-negociabil în unele familii. Aceasta înseamnă că dating nu este absolut permisă. Dacă acesta este cazul în familia dvs., este posibil să fie necesar să vă gândiți cum să fiți unic. Decizia lor vă poate face să vă simțiți supărați, confuză și supărați de părinții dvs. Emoțiile dvs. sunt toate reacțiile cu totul normale de a avea, cu toate acestea, există resurse online (inclusiv cele listate aici) care vă vor ajuta să vă concentrați asupra aspectelor pozitive ale fiului.
  • Unii părinți pot avea prejudecăți și atitudini despre alte persoane care sunt discriminatorii și nu despre păstrarea în siguranță. Discriminarea poate fi despre sexul unei persoane, culoarea pielii, etnia, clasa sau aspectul etc.. Discriminarea poate fi evidentă, cum ar fi să nu lăsați oamenii să vină din cauza identității lor - și poate fi mai puțin evidentă, cum ar fi dacă vor vorbi rău despre acea persoană în ceea ce privește stereotipurile sau ipotezele, bazate pe identitatea persoanei.
  • Dacă părinții dvs. au opinii religioase puternice la întâlniri, poate doriți să discutați cu cineva care are priveliști similare religioase părinților dvs. și cereți-i să vă ajute să înțelegeți regulile de dating în religia lor.
  • Imagine intitulată Convingeți părinții dvs. să vă informeze Pasul 2
    2. Nu discutați cu părinții dvs. despre întâlniri sau sex, dacă credeți că nu este sigur pentru dvs. sau pentru partenerul dvs. Încredere în instinctele voastre, tu ești cea mai bună persoană în judecată dacă părinții tăi ar putea fi foarte opuși pentru dvs. datând sau a face sex. Dacă aveți vreo preocupare cu privire la siguranța dvs., contactați un consilier despre ceea ce se întâmplă în familia dvs. și vă vor ajuta - citiți la următorul pas.
  • Dacă sunteți îngrijorat de siguranța dvs. în cazul în care părinții dvs. aflați despre dvs. dating, este posibil să doriți să căutați un planificator de siguranță. Un planificator de siguranță este planul dvs. pentru a obține ajutor dacă vă aflați într-o situație periculoasă și puteți găsi una în linkul listat.
  • Imagine intitulată Convingeți părinții dvs. să vă informeze Pasul 3
    3. Luați în considerare vorbirea cu un consilier sau un adult de încredere despre orice problemă sau problemă serioasă pe care ați putea avea-o cu părinții dvs. Vorbind cu părinții dvs. despre întâlniri poate aduce probleme în familia dvs. că aveți nevoie de ajutor. Din fericire, există consilieri liberi și resurse online cu linii telefonice gratuite pentru adolescenți care au nevoie de ajutor vorbind cu părinții lor. Asigurați-vă că este un site web sigur sau guvernamental, cu toate acestea, înainte de a vă apela.
  • Metoda 2 din 3:
    Comunicând cu părinții dvs
    1. Imagine intitulată Convingeți părinții dvs. să vă informeze Pasul 4
    1. Spune-i părinților tăi că vrei să vorbești cu ei despre întâlniri. Găsiți un spațiu liber sigur și distractiv în care dvs. și părinții dvs. pot vorbi. Asigurați-vă că amândoi aveți timp să aveți o discuție completă despre Dating. Pornirea conversației este întotdeauna cea mai grea parte, dar odată ce ați început să vorbiți, este mai ușoară.
    • Poti spune, "Mama și tata, pot să vorbesc cu tine despre întâlniri? Există un loc pe care l-am putea vorbi doar pe cei trei?" Poate doriți să vă asigurați că numai pe cei trei vorbesc, dacă aveți frați, nu discutați despre întâlniri cu ei. Dacă există și alte persoane, pot face conversația mai complicată.
  • Imagine intitulată Convingeți părinții dvs. să vă informeze Pasul 5
    2. Comunicați în mod clar cu părinții dvs. Să fie cât mai direct și cinstit și să vă amintiți să rămâneți calm. Luați în considerare pornirea conversației spunând, "Motivul pentru care vreau să vorbesc cu dvs. despre întâlniri este că mă întreb despre asta și vreau să vorbesc cu tine despre câteva lucruri." Părinții tăi vor aprecia probabil că știi ce ai crezut ce vrei să vorbești cu ei.
  • Notați ce vreți să vă spuneți părinților dvs. Puteți să vă scrieți toate gândurile și sentimentele și apoi să rotiți punctele principale. După ce ați reformulat punctele principale, astfel încât acestea să fie clare și directe. Amintiți-vă să lăsați spațiu în conversația pentru părinții dvs. să vorbească.
  • Dacă părinții dvs. vă vor întrebi adesea, explicați calm că doriți să explicați fiecare punct pe care îl faceți pe deplin, înainte de începerea discuției. Spune, "Am câteva lucruri de spus, dar vreau să termin ceea ce vreau să spun înainte de a începe să discutăm împreună, este bine?"
  • Imagine intitulată Convingeți părinții dvs. să vă informeze Pasul 6
    3. Ascultați cu atenție ceea ce trebuie să spună părinții dvs. și să încercați să înțelegeți punctul lor de vedere. S-ar putea să presupunem că știți opiniile lor atunci când nu știți sigur cum se simt. Arătați-le că vă pasă de sentimentele și preocupările lor. Probabil că doresc doar cele mai bune pentru tine, și pot avea nevoie de timp pentru a înțelege că doriți să întâlniți.
  • La început, este posibil să fie greu să ascultați pentru că vorbiți despre că vă pasă cu adevărat. Cu toate acestea, dacă vă puteți concentra asupra a ceea ce spun că veți avea o discuție mult mai productivă.
  • Dacă nu sunteți neclar despre ceea ce spun sau doriți să le arătați că le înțelegeți, puteți să vă refracționați ceea ce spun înțelegerea a ceea ce spun ei corect. Puteți spune: "Deci ceea ce spui este că ..." și re-explicați cele mai importante puncte.
  • Imagine intitulată Convingeți părinții dvs. să vă lase data Pasul 7
    4. Nu te certa! Este ușor să devii emoțional și irațional când vorbești despre lucruri care foarte contează pentru tine. Argumentând că nu vă va ajuta să comunicați clar și ar putea să vă răniți șansele de a trece prin părinții dvs. Dacă vă aflați argumentând oprirea și înapoi de la subiectul despre care vorbești și treceți la un subiect mai neutru de conversație.
  • Dacă părinții dvs. încep să se certe și să se înfurie, înapoi departe de această problemă și să vorbească despre întâlnirea la un alt moment după ce s-au calmat.
  • Imagine intitulată Convingeți părinții dvs. să vă informeze Pasul 8
    5. Negociați dacă aveți așteptări diferite pentru întâlniri decât părinții dvs. Negocierile sunt un proces și ar putea lua câteva conversații înainte ca totul să fie elaborat. Lucrați pentru a găsi compromisuri care fac ca ambele părți să fie fericite.
  • De exemplu, poate că părinții dvs. vor fi în regulă cu voi ieșiți pe o dată de grup, chiar dacă nu vor să meargă la întâlniri unu-la-unu, dar. De asemenea, dacă sunteți în măsură să respectați un compromis pe care l-ați făcut cu părinții dvs., poate mai târziu, vă vor permite și mai multă libertate până în prezent.
  • Imagine intitulată Convingeți părinții dvs. să vă informeze Pasul 9
    6. Fiți pregătiți pentru părinții dvs. să nu spună. Amintiți-vă, vă puteți simți inițial furioși, frustrați sau descurajați și asta este în regulă. Încercați cel mai bine să rămâneți respectuos părinților dvs., chiar dacă vă simțiți frustrați. Dacă trebuie să luați ceva timp pentru a vă merge într-un loc liniștit, unde puteți fi singuri de ceva timp și scrieți într-un jurnal despre sentimentele dvs., acest lucru vă va ajuta să vă liniștiți.
  • După ce a trecut ceva timp, simțiți situația și decideți când / dacă ar trebui să vă întâlniți din nou. Dacă puteți rămâne matur și calm prin discuțiile despre întâlniri, acest lucru ar putea arăta părinților dvs. că sunteți mai crescut decât au realizat.
  • Dacă părinții dvs. spun că nu ar putea fi negociabil mai târziu sau poate fi complet ne-negociabil. Oricare ar fi cazul, luați în considerare petrecerea mai mult timp cu părinții dvs., mai degrabă decât mai puțin. Primul impuls poate fi să se îndepărteze, dar părinții dvs., totuși, menținând o relație puternică cu părinții dvs., vă va ajuta pe termen lung.
  • Imagine intitulată Convingeți părinții dvs. să vă informeze Pasul 10
    7. Să mențină o relație bună dacă părinții dvs. sunt de acord să vă lase să vă întâlniți sau dacă nu spun că nu. Continuați să discutați cu părinții dvs. în mod regulat despre relațiile dvs., fie ocazionale, fie într-o singură conversație. Configurați datele părintele unde puteți ieși cu părinții dvs. și prindeți viața și cum faceți.
  • Dacă începeți să aveți probleme din cauza relației dvs., aveți o altă discuție cu părinții dvs. Acest lucru este natural deoarece dating va aduce o mulțime de situații noi de care aveți nevoie pentru a vorbi. Treceți prin aceleași procese de comunicare care sunt descrise mai sus.
  • Este posibil să trebuiască să vorbiți prin aceleași probleme de mai multe ori înainte de ambele părți să se simtă bine despre situație. Amintiți-vă, este un proces în creștere și lucrul prin probleme de dating într-un mod sănătos poate ajunge să vă întărească relația cu părinții dvs. și cu partenerul dvs.
  • Metoda 3 din 3:
    Discutarea de dating
    1. Imagine intitulată Convingeți părinții dvs. să vă informeze Pasul 11
    1. Lăsați părinții dvs. să știe ce înseamnă Dating pentru tine și să le întrebi ce înseamnă întâlniri. Dating pentru părinții tăi ar putea însemna ceva foarte diferit de ceea ce înseamnă pentru tine. Dacă amândoi vorbiți despre același lucru, veți fi mult mai probabil să aveți o conversație productivă.
    • Dacă, prin întâlniri, vrei să ieși despre întâlnirile de grup cu prietenii tăi în weekend și să fii acasă de zece, părinții tăi ar putea să nu aibă o problemă cu dvs. Dating.
    • Dacă, pe de altă parte, vrei să vezi sau să vorbești, persoana pe care o întâlnești în fiecare zi și du-te la casa lor, atunci părinții vor trebui să știe că este ceea ce înseamnă Dating.
    • Spunând părinților dvs. mai mult despre contextul a ceea ce se întâmplă în viața voastră cu întâlniri, le poate ajuta să vă înțeleagă și de ce doriți să vă întâlniți. De exemplu, dacă mulți dintre prietenii dvs. s-au dat seama în ultimii patru ani și nu ați dat încă, ați putea dori să le spuneți asta.
  • Imagine intitulată Convingeți părinții dvs. să vă informeze Pasul 12
    2. Explicați cine, ce, când și unde voi și întâlniți. Trecând prin detaliile a ceea ce se va arăta pentru că veți da părinților dvs. o idee despre ce să vă așteptați cu întâlniri. Vorbind prin detalii poate clarifica orice concepție greșită despre ceea ce doriți de la Dating - și ar putea aduce lucruri pe care trebuie să le negociezi, cum ar fi momentul în care vă așteptați să fiți acasă sau cum veți ajunge acasă de la data dvs.
  • Dacă credeți că părinții dvs. ar putea fi în regulă cu dvs. întâlnirea cu persoana care vă interesează, spuneți-le despre ceea ce vă interesează, cum știți acea persoană și poate chiar de ce vă place acea persoană.
  • Spune-le ce va fi atunci când mergeți la o întâlnire. Explicați cine veți afla, ce veți face, unde veți merge, cum veți ajunge acolo și la ce oră veți fi acasă.
  • Dacă intenționați să vă petreceți cu persoana pe care o întâlniți pe o bază frecventă sau regulată, lăsați-vă părinții să știe cum va arăta asta. Lăsați-i să știe unde se va aștepta să fii, adulții sau oamenii care vor fi acolo cu tine și cum pot contacta părinții, dacă vine ceva.
  • Imagine intitulată Convingeți părinții dvs. să vă informeze Pasul 13
    3. Discutați cu părinții dvs. despre sex. Se poate simți ciudat la început, dar părinții dvs. pot răspunde mai bine decât v-ați așteptat. Este posibil să aveți niște ipoteze false despre modul în care se simt sau despre ceea ce se gândesc la sex. Poti spune, "Știu că este ciudat să vorbim despre sex cu părinții tăi, dar cred că este important să vorbim despre sex."
  • Unii părinți vor fi bine cu tine, făcând sex, atâta timp cât folosiți protecția și sunteți suficient de vechi sau mai maturi. Alți părinți nu doresc ca copiii lor să facă sex până când sunt căsătoriți. Și există o gamă largă între cele două tipuri de părinți.
  • Aflați cum vă simțiți părinții dvs. despre sex vă va ajuta să decideți cum să aveți conversația. De exemplu, dacă părinții dvs. nu doresc să vă întâlnească pentru că nu doresc să faceți sex, poate doriți să vă gândiți să vă cereți să mergeți la datele de grup înainte de a cere să continuați singuri.
  • Dacă părinții dvs. sunt îngrijorați de sarcină, spuneți-i că doriți să fiți în siguranță. Luați în considerare învățarea mai mult despre sănătatea sexuală, mergând la clinica de sănătate sexuală, cum ar fi părul planificat, sau vorbind cu medicul dumneavoastră despre sex. Lăsați părinții dvs. să știe că sunteți informați și pregătiți. Dacă puteți vorbi cu părinții dvs. despre sex într-un mod sănătos și informat, acest lucru le poate arăta că ați maturizat mai mult decât își dau seama.
  • Dacă nu sunteți activi sexual și nu intenționați să fiți activi sexual, spuneți părinților dvs. că ați decis că așteptați să faceți sex! Acest lucru va face probabil că părinții dvs. vă ușurează, dacă sunt preocupați de sex.
  • Imagine intitulată Convingeți părinții dvs. să vă informeze Pasul 14
    4. Adresați-vă părinților cât de vechi / maturi cred că ar trebui să fiți până acum. Părinții dvs. nu pot avea un răspuns stabilit la această întrebare, ceea ce poate funcționa în favoarea dvs. Le puteți întreba cum ați putea arăta că sunteți gata să vă prezentați. Poate că dacă luați mai multe responsabilități sau îmbunătățiți performanța dvs. în școală, ei vor simți că sunteți gata până acum.
  • Dacă părinții dvs. sunt îngrijorați de maturitatea dvs., asigurați-vă că veniți acasă când trebuie, trimiteți-le texte spunându-le unde vă aflați și acționați responsabil cu privire la ceea ce este vorba de tine. Părinții dvs. vor avea mai multe șanse să vă lase să vă întâlnească dacă vă văd că acționați în mod matur, în mod consecvent.
  • Dacă sunteți mult mai tineri decât doriți să fiți până în prezent, este posibil să doriți să vă gândiți la modalitățile pe care le puteți trăi fericit în timp ce așteptați. Linkul aici vorbește despre cum să se distreze viața singura.
  • Dacă sunteți aproape de vârsta, ei doriți să fiți, întrebați-i dacă sunt dispuși să negocieze și să vă permită să mergeți la întâlniri de grup sau de familie.
  • Imagine intitulată Convingeți părinții dvs. să vă informeze Pasul 15
    5. Adresați-vă părinților dvs. care ar fi, și nu ar fi bine cu voi întâlniri. Acestea sunt informații importante de știut, pentru că puteți presupune că vă este permis să vă întâlniți pe cineva care este în afara liceului, în timp ce părinții dvs. cred că ar trebui să vă întâlniți numai vârsta. Dacă nu clarificați această confuzie, s-ar putea să vă supuneți accidental părinților dvs. mai târziu.
  • Aflați cât de vechi sunt părinții dvs. sunt prea bătrâni pentru a vă întâlni, sau tineri. Întrebați-i dacă au alte specificații ale cine sunteți (nu) permis până în prezent.
  • Dacă părinții dvs. nu sunt în regulă cu dvs. datând pe cineva bazat pe sex, culoarea pielii, etnia, clasa, capacitatea, aspectul etc., Aceasta poate pentru că unele dintre atitudinile lor sunt discriminatorii și nu despre păstrarea în siguranță. Consultați pasul 1.2 Pentru mai multe informații despre ce să faceți în acest scenariu.
  • sfaturi

    • Comunicați în mod clar și direct cu părinții dvs.
    • Fiți răbdători cu părinții dvs.
    • Încercați să le arătați cât de mult ați maturizat.
    • Ascultați cu atenție ceea ce au de spus și încercați să înțelegeți perspectiva lor.
    • Utilizați dating ca o motivație pentru tine pentru a obține munca pe care o doresc să faci.
    • Fii matur. Obțineți grade bune, nu aveți probleme, respectați regulile și nu respectați regulile părinților voștri. Obțineți mai întâi respectul, înainte de a-și împinge regulile la caietul de sarcini.

    Avertizări

    O mulțime de părinți înțeleg despre întâlniri atunci când este adecvată vârstei și sigure pentru dvs. (în funcție de educația, sănătatea fizică și emoțională și nu pare ca și cum ați fi profitați de). Cum crezi că s-au întâlnit?
  • Dacă aveți deja un prieten sau o prietena (sau aveți pe cineva care vă place înapoi) și credeți că voi doi sunteți un cuplu bun, gândiți-vă la introducerea lui ca prieten.
  • Treceți foarte atent dacă cultura sau religia dvs. are reguli stricte asupra subiectului, iar părinții dvs. le urmează cu meticulozitate.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar