Cum să fii un tutore bun

Tutoring studenții este o mare responsabilitate, dar poate fi, de asemenea, una dintre experiențele cele mai pline de viață ale vieții. Cu toate acestea, doar știind multe despre un domeniu de subiect nu înseamnă neapărat că veți fi un tutore bun. Pentru a ajuta elevii să ajungă la potențialul lor, trebuie să evaluați în mod individual nevoile și obiectivele fiecăruia. Cu atenția dvs. individualizată, orice student își poate îmbunătăți înțelegerea materialelor dificile.

Pași

Partea 1 din 3:
Evaluarea nevoilor unui student
  1. Imaginea intitulată Fi un tutore bun pas 1
1. Fiți atenți la ceea ce știu deja. Când prima întâlnire pentru studenții dvs., trebuie să măsurați ceea ce deja știu, astfel încât să nu pierdeți timpul în sesiunile dvs. Cereți elevului ceea ce sunt bune și ceea ce se bucură cel mai mult de subiectul pe care lucrați. Lăsați-l sau ei să vorbească deschis cu privire la subiect și să se prezinte pentru tine. Acesta va face elevul să se simtă inteligent și validat în timp ce vă permite să vă dați seama ce material au deja stăpânit.
  • Imaginea intitulată Fii un tutore bun Pasul 2
    2. Întrebați unde au probleme. Elevii sunt adesea destul de conștienți de slăbiciunile lor. Ei știu ce tipuri de întrebări le lipsesc în mod constant pe chestionare sau ce părți ale prelegerilor de clasă nu fac nici un sens pentru ei. Lăsați student să explice unde se pierd și să facă o listă a acestor zone pentru propria referință.
  • Imaginea intitulată Fii un tutore bun Pasul 3
    3. Lucrați împreună pentru a stabili obiective. Creați un amestec de obiective majore și minore care pot fi realizate într-o perioadă rezonabilă de timp. De exemplu, un student nu poate fi capabil să aducă o clasă de matematică în termen de o lună, dar trei luni ar fi un obiectiv bun pentru îmbunătățirea gradului. Obiectivele minore ar trebui să fie stabilite pe termen scurt: elevul va scrie un rezumat de 150 de cuvinte al unei surse majore pentru o lucrare de cercetare viitoare până la sfârșitul sesiunii.
  • Scrieți obiectivele pe o foaie de hârtie și să aveți elevul să-l urmărească. Punerea lor responsabilă de "Goal tracker" le oferă mai multă responsabilitate pentru propria lor îmbunătățire.
  • Imaginea intitulată Fii un tutore bun Pasul 4
    4. Urmăriți progresul elevului. Creați o diagramă care vă permite studenților dvs. să evalueze cât de bine el sau ea face atât în ​​sesiunile dvs., cât și în clasă. Această diagramă poate include intrări pentru:
  • Quiz și grade de testare
  • Grade de clasă generală
  • Realizarea obiectivelor pe care le-ați configurat împreună
  • Evaluarea efortului elevului
  • Evaluarea dvs. a înțelegerii elevilor despre concepte
  • Sărbătoriți îmbunătățirea evaluărilor calitative, cum ar fi gradele cu o mulțime de laudă! Dacă notele elevului nu se îmbunătățesc, dar veți vedea o mulțime de efort, graficul dvs. vă va ajuta să îl păstrați de a fi descurajați.
  • Partea 2 din 3:
    Structurarea sesiunilor de îndrumare
    1. Imaginea intitulată Fii un tutore bun Pasul 5
    1. Deschideți cu întrebări despre materialele acoperite în ultima sesiune. Înainte de a trece la materiale noi, doriți să vă asigurați că elevul dvs. a stăpânit materialul vechi. Întrebați una sau două întrebări deschise care să permită elevului să-și afișeze înțelegerea conceptelor. Dacă se luptă, este posibil să fie necesar să revizuiți informațiile înainte de a vă deplasa. De asemenea, permiteți elevului să ridice orice întrebări despre propria sa în legătură cu materialul anterior.
  • Imaginea intitulată Fii un tutore bun Pasul 6
    2. Ajutați elevii să-și îndeplinească cerințele în clasă. Studentul dvs. vă informează despre proiecte și eseuri de îndată ce primesc misiunile lor. Spargeți fiecare proiect în jos în părți mai mici și lucrați prin ele împreună încet, cu mult timp înainte de timp. Nu numai că misiunea clasificată va fi de o calitate superioară, dar veți modela și copilul cum să-și gestioneze timpul eficient.
  • Dacă profesorii dau ghiduri de studiu pentru examene, transmite conținutul sesiunilor de îndrumare către materialul care va fi acoperit.
  • Imaginea intitulată Fii un tutore bun pasul 7
    3. Focalizați fiecare sesiune la un scop specific. În funcție de nevoile elevului pentru o anumită clasă, este posibil să lucrați la o hârtie sau un proiect sau puteți merge peste concepte din clasă. După examinarea materialului vechi, faceți un plan verbal despre ceea ce veți realiza împreună în această sesiune. Asigurați-vă că vă mențineți obiectivele ușor de gestionat:
  • Astăzi, vom lucra la organizarea acestui eseu. Vom lua ideile pe care le aveți deja și le puneți în cea mai bună ordine posibilă într-o schiță.
  • Astăzi, vom încerca să ne dăm seama de rețeaua de forțe aliate în al doilea război mondial. Următoarea sesiune, vom lucra la țările axelor.
  • Astăzi, vom căuta toate problemele pe care le-ați greșit la ultimul test de matematică și încercați să vă dați seama de răspunsurile corecte. Apoi, vom face noi probleme care testează același concept.
  • Imaginea intitulată Fii un tutore bun Pasul 8
    4. Să ofere oportunități de a reuși. În timp ce ar trebui să lucrați spre obiective, nu doriți să vă descurajați studentul prin stabilirea barei prea mare. Fiecare sesiune ar trebui să includă exerciții pe care le cunoașteți că studentul poate fi finalizat cu succes. De acolo, puteți construi pe lecțiile către exerciții mai complexe care pot dovedi mai provocatoare.
  • Dacă elevul nu efectuează la nivelul pe care îl așteptați, nu renunțați! Repetați exercițiul până când el sau ea îl completează corect. Când o fac, se laudă pe elevul pentru a lucra printr-un obstacol.
  • Imaginea intitulată Fii un tutore bun Pasul 9
    5. Dați-i pe elevii tăi. Pauzele nu trebuie să depășească 5 minute. Lucrul pentru o perioadă lungă de timp ar putea să le poarte și să le facă să piardă focalizarea. O pauză de 5 minute este suficient timp pentru a reîmprospăta elevii fără a se rupe în lucrarea pe care o faci.
  • Imaginea intitulată Fii un tutore bun Pasul 10
    6. Adaptați la nevoile elevilor. Aveți obiective stabilite, dar uneori tinerii se rătăcesc de munca lor, la fel ca adulții. Dacă studentul dvs. pare obosit sau într-o stare proastă într-o anumită zi, nu vă fie frică să amestecați lucrurile puțin și să ușurați starea de spirit. De exemplu, dacă îndrumați un student într-o limbă străină, ați putea asculta și traduce melodiile în loc să treacă prin exerciții de conjugare. S-ar putea să urmăriți desene animate în acea limbă și să vedeți cât de mult din complotul poate urma studentul.
  • Imaginea intitulată Fii un tutore bun Pasul 11
    7. Satisface stilul tău de îndrumare la stilul de învățare al elevului. Nu toți copiii învață în același mod. Unii studenți lucrează mai bine și vor face mai bine dacă au timp să completeze activitățile pe cont propriu. Alții sunt mai mulți cursanți sociali care vor afla mai multe dacă se pare că lucrați prin problemele cu ele.
  • Elevii aurali învață cel mai bine prin explicații verbale, deci discutați cu ele despre concepte. Elevii verbali trebuie să vorbească prin concepte pe cont propriu, așa că sunteți dispus să stați înapoi și să ascultați.
  • Elevii fizici / tactili trebuie să lucreze cu mâinile lor. Aduceți modele 3D dacă studiați anatomia sau lut pe care le pot forma în diferitele organe ale corpului.
  • Studenții vizuali ar putea avea nevoie de ajutoare grafice cum ar fi imaginile, diagramele sau videoclipurile educaționale.
  • Imaginea intitulată Fii un tutore bun Pasul 12
    8. Încheiați fiecare sesiune așteptând cu nerăbdare următoarea. Sfârșitul unei sesiuni de îndrumare nu înseamnă că elevul este "terminat" pentru săptămâna. Clarificați că vă așteptați să vă pregătiți pentru următoarea sesiune în momentul în care vă aflați. Dacă există vreo lucrare care nu a fost terminată în timpul sesiunii, atribuiți-i ca teme pentru următoarea întâlnire. Dacă aveți o activitate distractivă planificată pentru următoarea sesiune, dați elevului ceva să așteptăm cu nerăbdare.
  • Partea 3 din 3:
    Relații de construcție
    1. Imaginea intitulată Fii un tutore bun Pasul 13
    1. Construiți o relație personală cu studenții dvs. Treaba dvs. este de a ajuta elevii să facă față potențialului lor. Ca atare, ești la fel de multă prietenă și majoretă uneori când ești instructor. Formarea conexiunilor personale cu studenții, puteți să le motivați mai eficient să reușească.
    • Vorbește despre modul în care subiectul le face simt. Elevii care îndeplinesc prost în clasă se pot simți rușine de ea. Când se îmbunătățesc, se pot simți puternic și mândri. Mângâiați-le în vremurile lor în jos și sărbătorirea succeselor lor.
    • Împărtășește propriile experiențe de eșec și cum le-ai depășit.
    • Aflați ce sunt pasiunile lor, astfel încât să puteți face sesiunile de îndrumare mai interesante. O ecuație simplă ar putea părea plictisitoare, dar o problemă de scădere a dispozițiilor dinozaurilor ar putea percepe un student care iubește dinozaurii.
  • Imaginea intitulată Fii un tutore bun Pasul 14
    2. Aflați stilul de comunicare al elevului. Conectați-vă la elev în termenii lor. Dacă un student este intens timid, nu îl puteți ignora! Este posibil ca studentul să comunice cel mai bine în zilele dintre sesiuni, când el sau ea vă poate trimite prin e-mail întrebări. Uneori, elevii sunt reticenți în a pune întrebări în persoană, chiar dacă au mai multe dintre ele au răspuns.
  • Imaginea intitulată Fii un tutore bun pasul 15
    3. Apăsați pentru fiecare sesiune într-o stare bună. Studenții dvs. vă vor ridica imediat. Dacă pari obosit sau scăzut de energie, ei vor imita tonul. Dar, dacă vă prezentați zâmbind și optimist pentru fiecare sesiune, ei vor urma conducerea dvs. și vor depune mai mult efort în lucrarea la îndemână.
  • Imaginea intitulată Fii un tutore bun Pasul 16
    4. Acționează mai degrabă un ghid decât profesor. Profesorii și tutorii au roluri foarte diferite. Profesorii au mulți studenți să supravegheze imediat și trebuie să acționeze ca cifre de autoritate care transmit cunoștințe. Tutorii lucrează cu unu pe unul, totuși, și sunt mai mult ca "colegii educați" decât cifrele autorității. Aveți doar un elev pentru a lucra la un moment dat, deci nu trebuie să le predați. Lăsați elevii să se ocupe de obiectivele de învățare și să le ghideze spre obiectivele lor.
  • Întreabă o mulțime de întrebări. Nu doriți să vă predați elevii. În schimb, cereți întrebări deschise care le forțează să ajungă la concluzii pe cont propriu, cu cercetări pe care le ajutați.
  • Imaginea intitulată Fii un tutore bun Pasul 17
    5. Dă-i să se îndrăgostească camera de studenți să se îndrăgostească de material. În timp ce trebuie să păstrați elevul pe drumul cel bun pentru a-și atinge obiectivele, nu vă fie frică să renunțați la un mic control. Dacă, atunci când studiați războiul civil, studentul dvs. dorește să petreacă mult timp pe o bătălie neimportantă, dar dramatică, să se întâmple chiar dacă mănâncă o sesiune întreagă. Un tutore ar trebui să lase curiozitatea naturală să crească mai degrabă decât să încerce să-l sufocă. Entuziasmul crescut va plăti linia.
  • Imaginea intitulată Fii un tutore bun pas 18
    6. Comunicați în mod clar cu părinții și profesorii. Fără ajutorul lor, nu veți ști cum să vă concentrați conținutul sesiunilor într-un mod care să vă ajute studenții să reușească în școală. Vorbind cu părinții și profesorii este deosebit de important pentru studenții mai tineri. În timp ce un învățământ de înaltă ar putea să explice obiectivele cursului, un al treilea elev nu va.
  • Ajungeți la părinți și profesori și înființați un program regulat pentru comunicare.
  • S-ar putea să vorbiți părinților de fiecare dată când studentul este adus pentru o sesiune de îndrumare.
  • S-ar putea să fiți de acord să trimiteți prin e-mail profesorului în prima lună a fiecărei luni pentru a obține un sentiment de ceea ce vine în jos în conducta de clasă a elevului.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar