Cum să verificați un eseu pentru plagiat

Plagiatul este actul de a copia munca sau ideile cuiva și a pretins-o ca a ta. Poate chiar să copieze propriile idei scrise. Plagiatul eseu poate fi la fel de simplu ca copierea unui paragraf din altă sursă fără citație, dar poate fi, de asemenea, la fel de severă ca copierea paginilor întregi dintr-o altă sursă scrisă, cum ar fi un eseu, o carte sau un articol. Pentru a verifica plagiatul, trebuie să cunoașteți greșelile comune ale plagiaților, precum și modalități de a vă confirma suspiciunile.

Pași

Partea 1 din 3:
Căutați semne de avertizare în stil și gramatică
  1. Imagine intitulată Verificați un eseu pentru plagiat Pasul 1
1. Comparați eseul curent la stilul normal al elevului. Gândiți-vă la tipul de muncă pe care elevul îl transformă în mod normal. Dacă stilul este considerabil diferit, este posibil ca studentul să plaseze cel mai recent eseu. De exemplu, lucrul este considerabil mai lung sau utilizează o analiză mai aprofundată decât v-ați aștepta de la această persoană? Acest lucru nu înseamnă plagiatul per se, dar, cu siguranță, țineți-vă ochii deschiși pentru alte semne de plagiat.
  • De exemplu, această persoană face de obicei greșeli, dar dintr-o dată oferă un eseu perfect curat? Această persoană are de obicei concepte incoerente sau prost formate, apoi prezintă brusc declarații bine formulate?
  • Trageți portofoliul elevului de lucru din clasa dvs. ca punct de comparație. Dacă sunteți suspicios, poate fi util să solicitați copii ale activității studenților de la colegii profesori.
  • Imagine intitulată Verificați un eseu pentru plagiația Pasul 2
    2. Urmăriți modificările în frază. Dacă o propoziție este simplă și clocky, iar următoarea este verbată cu conexiuni complicate, este posibil ca aceste propoziții să provină din două surse diferite. Urmăriți aceste schimbări în întreaga lucrare, de câte ori studenții vor intercona alte surse în propria lor scriere.
  • De asemenea, puteți rețineți că punctele de vedere sau că elevul se termină brusc gândurile prin trecerea la un alt subiect.
  • De asemenea, căutați un început și un sfârșit slab, cu un mijloc uimitor sau un alt amestec de zone slabe și puternice. În timp ce acest amestec poate fi un semn al unui student care se luptă pentru a modela un eseu logic, poate fi, de asemenea, un semn de plagiat dacă un student a tăiat și a ieșit din diverse surse.
  • Imagine intitulată Verificați un eseu pentru plagiat Pasul 3
    3. Acordați atenție schimbărilor în ortografie. Când o lucrare este plagiat, anumite cuvinte pot avea diferite ortografii. De exemplu, eseul se poate schimba de la britanici la ortografiile americane sau invers. Uneori, numele unui personaj într-un roman variază ușor în funcție de versiunea textului. Dacă cuvintele se schimbă în întregime, ar putea fi un semn al plagiatului.
  • Cu toate acestea, ortografia inconsecventă poate fi, de asemenea, lucrarea unui scriitor sărac.
  • Imagine intitulată Verificați un eseu pentru plagiatul pasului 4
    4. Observați dacă persoana rămâne pe subiect. Desigur, elevii pot să strălucească subiectul într-un eseu doar pentru că nu sunt încă mari scriitori. Cu toate acestea, dacă eseul strălucește atât de mult încât nu acoperă nici măcar punctele principale, poate că elevul a ales prost atunci când alege o sursă de plagiat.
  • Imagine intitulată Verificați un eseu pentru plagiat Pasul 5
    5. Verificați frazele bizar. Nu este întotdeauna ușor să găsiți o hârtie plăgiată bună. Dacă elevul nu o citește bine, ei nu pot observa că este scris greșit. Adesea, frazele ciudate se datorează traducerilor proaste, deoarece unele lucrări pot proveni din alte limbi.
  • Imagine intitulată Verificați un eseu pentru plagiația Pasul 6
    6. Urmăriți ideile care sunt prea sofisticate. Dacă observați că unele concepte sunt mult peste nivelul de clasă pe care îl predați, poate doriți să urmați acest lucru. Desigur, unii studenți vor fi mult peste nivelul actual, dar ar putea însemna, de asemenea, elevul copiat de la o altă sursă.
  • De exemplu, dacă predați compoziția intro și studentul face o muncă la nivel de absolvent, ați putea dori să verificați mai mult eseul lor.
  • Imagine intitulată Verificați un eseu pentru plagiația Pasul 7
    7. Fiți atenți la fraze similare din toate lucrările dvs. O modalitate de a prinde plagiatul este de a căuta fraze similare în diferite documente. Adesea, studenții care plagiat vor face acest lucru de la aceleași site-uri web, astfel încât aceleași cuvinte și fraze vor apărea în eseurile lor.
  • De exemplu, puteți constata că atunci când discutați o carte ca Frankenstein, o expresie specială, cum ar fi "reprezintă monstrul în cadrul fiecăruia dintre noi," arată peste multe lucrări.
  • Partea 2 din 3:
    Verificarea altor semne de plagiat
    1. Imagine intitulată Verificați un eseu pentru plagiat Pasul 8
    1. Căutați mai multe stiluri de citare. Dacă elevul folosește mai mult de un tip de stil de citare, poate fi faptul că elevul plăgiarizat o parte din ea. În mod similar, dacă ați cerut hârtia să fie într-un singur stil (cum ar fi MLA), iar hârtia este un alt stil (APA), poate că studentul a plăgiarizat hârtia.
    • De asemenea, verificați dacă citați există chiar. În unele cazuri, elevii constituie citările cu totul sau susțin că un capitol eseu într-o carte există atunci când nu este. Poate că aveți acces la cartea în cauză și puteți verifica. Verificați Google Cărți sau căutați online pentru citările articolelor.
  • Imagine intitulată Verificați un eseu pentru plagiatul Pasul 9
    2. Verificați detaliile vechi. Uneori, o hârtie plăgiată va avea detalii care nu sunt curente. De exemplu, dacă hârtia se referă la "Recent" eveniment care sa întâmplat cu ani în urmă, asta ar putea însemna că a fost plagiat. În mod similar, dacă eseul se referă la cineva într-o anumită poziție pe care o au de la stânga, ar putea fi un semn, de asemenea.
  • De asemenea, verificați resursele vechi, care pot indica că hârtia este mai în vârstă.
  • Imagine intitulată Verificați un eseu pentru plagiația Pasul 10
    3. Urmăriți modificările fontului. Dacă elevul copiază și se lipsește într-un document, s-ar putea să nu se întoarcă și să se asigure că fontul este același pe tot parcursul anului. Dacă fontul schimbă dimensiunea sau stilul, acesta poate fi un indicator al plagiatului.
  • Imagine intitulată Verificați un eseu pentru plagiatul Pasul 11
    4. Observați alte modificări ale formatelor. Stilul de font nu este singurul lucru care se poate schimba în întreaga lucrare. Este posibil să observați că ghilimele de citate înclinate se întorc la cele drepte și viceversa, de exemplu. În mod similar, stilul de rubrică nu poate fi același pe tot parcursul anului.
  • Partea 3 din 3:
    Confirmând plagiatul
    1. Imagine intitulată Verificați un eseu pentru plagiatul pasului 12
    1. Utilizați un motor de căutare. Dacă bănuiți că o propoziție sau o expresie a fost plagiat, puteți să lipiți pur și simplu această frază într-un motor de căutare, cum ar fi Google sau Bing. Încercați să introduceți ghilimele în jurul acestuia pentru a căuta acea expresie exactă, deși uneori care nu vor apărea nici un rezultat (dacă elevul a schimbat o parte din expresia).
    • Dacă textul a fost copiat fie verbatim, fie destul de îndeaproape, este probabil ca motorul de căutare să returneze câteva meciuri exacte. Orice sursă online care are același text ar trebui să apară pe prima pagină a rezultatelor.
  • Imagine intitulată Verificați un eseu pentru plagiația Pasul 13
    2. Conectați hârtia într-un checker de plagiat. Multe școli oferă software de plagiat profesorii lor. Cu toate acestea, multe dame sunt, de asemenea, disponibile gratuit online. Pur și simplu copiați și lipiți textul în și programul caută părțile plăgiate, verificându-l împotriva altor texte de pe Internet. În timp ce aceste metode nu sunt rezistente la nebun, vă pot ajuta să determinați unde a primit student lucrarea.
  • Turnitina este un site utilizat pe scară largă pentru verificarea plagiatului. De asemenea, puteți încerca plagiarismul sau copiileaks.
  • Imagine intitulată Verificați un eseu pentru plagiatul Pasul 14
    3. Confruntați elevului dacă suspectați plagiatul. Odată ce sunteți destul de sigur, elevul a plăgiarizat, salvați dovezile. Apoi, urmăriți-vă cu elevul. Discutați cu ele dovezile pe care le-ați găsit și folosiți timpul pentru a vedea dacă elevul va mărturisi la plagiat.
  • Dacă nu sunteți 100%, sunteți sigur că studentul plăgiarizat, puteți utiliza, de asemenea, întâlnirea pentru a determina dacă elevul cunoaște efectiv materialul sau nu. Cu toate acestea, unii studenți introvertiți pot îngheța în aceste circumstanțe, indiferent dacă au scris materialul sau nu.
  • Imagine intitulată Verificați un eseu pentru plagiatul pasul 15
    4. Determină consecința dacă studentul a plagiat. În ceea ce privește consecințele, modul în care procedați este determinat de politica școlii dvs., dar este util să aveți incidentul în scris. Discutați consecințele cu elevul. După ce v-ați întâlnit cu studentul, scrieți un e-mail elevului care observă ceea ce sa întâmplat și acțiunea pe care ați luat-o.
  • Pentru studenții mai tineri, contactați părinții studenților și continuați cu orice administrator relevanți care trebuie să fie conștienți de incident. Vorbind direct cu studenții mai în vârstă este acceptabilă și va fi în mod obișnuit repercusiuni la consiliul de onoare al școlii.
  • sfaturi

    Țineți o clasă despre plagiat la începutul semestrului. Învățați-vă elevilor cum să evitați acest lucru, cum să citești munca altcuiva și de ce este important să nu plăgiarizeze.
  • Arată elevilor cum să evite plagiatul. Nu-i sperie, în ceea ce privește unii studenți, tactica sperietoare poate duce adesea la sfidare sau o nevoie de a obține unul peste tine. Dați-le instrumentele și căile pentru a scrie și a cerceta mai bine.
  • Avertizări

    Va fi mai greu să observați o persoană care plătește pe cineva să scrie un eseu original sau să facă un examen pentru ei. Verificați dacă instituția dvs. are verificări pentru a vă asigura că persoana potrivită se întoarce să stea examene și să utilizeze așteptările elevului sau ale nivelului de clasă pentru a vă ghida propriile instincte despre lucrarea pe care o citiți.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar