Cum de a detecta plagiatul

Dacă sunteți un profesor, ați întâlnit probabil plagiatul de mai multe ori. Acest lucru poate fi cu adevărat frustrant, chiar dacă elevul nu o face cu intenție. Când clasificați, utilizați instrumentele online pentru a verifica orice lucrări care par a fi "împrumutate" de la o sursă fără a fi citat. De asemenea, puteți utiliza software-ul specific pentru a verifica toate lucrările și pentru a păstra un ochi pentru steagurile roșii pe măsură ce citiți. Este, de asemenea, o idee bună să fiți proactivi și educați studenți, astfel încât să puteți preveni infracțiunile viitoare.

Pași

Metoda 1 din 3:
Utilizarea instrumentelor online
  1. Imaginea intitulată detectează Plagiarismul Pasul 1
1. Rulați o căutare Google pentru a verifica cu ușurință o mică secțiune a hârtiei. Dacă întâlniți o propoziție sau un paragraf pe care îl credeți că ar putea fi plagiat, puteți verifica cu ușurință utilizarea Google. Pur și simplu copiați și lipiți secțiunea de scriere pe care doriți să o verificați în bara de căutare a Google. Puneți ghilimele la începutul și la sfârșitul pasajului, astfel încât căutarea dvs. să renunțe la acea formulare exactă.
  • Aceasta este o modalitate simplă și liberă de a verifica plagiatul.
  • Dacă aflați că este un caz de plagiat, asigurați-vă că salvați link-ul către site-ul unde ați găsit sursa originală.
  • Imaginea intitulată Detect Plagiarism Pasul 2
    2. Utilizați aplicații gratuite online pentru a verifica documentele electronice. Există multe site-uri gratuite care vor verifica plagiatul și sunt de obicei mai amănunțite decât o căutare de bază Google. Puteți căuta online verificatorii de plagiat. Odată ce ați ales un site de utilizat, puteți copia și lipi textul pe care doriți să îl verificați pe site. Multe site-uri vă vor permite, de asemenea, să încărcați un alt document care să fie verificat. Unele site-uri populare sunt:
  • Dupli Checker
  • PaperTrater
  • Plagiat
  • Imagine intitulată Detect Plagiarism Pasul 3
    3. Încercați un serviciu comercial pentru o verificare mai eficientă. Dacă aveți nevoie să verificați în mod regulat un număr mare de lucrări, probabil merită să plătiți pentru un serviciu care vă poate ajuta să țineți pasul. Dacă sunteți un educator, școala dvs. ar fi putut cumpăra deja accesul la unul dintre aceste site-uri. Dacă nu, puteți cumpăra o membru pentru dvs. Aceste site-uri pot verifica automat toate lucrările care sunt transformate.
  • Unele dintre cele mai populare servicii sunt Turnitina.com și Eva (motorul de verificare a eseului).
  • Imagine intitulată Detect Plagiarism Pasul 4
    4. Încurajați Facultatea de la școala dvs. să utilizeze un proces similar. Dacă școala dvs. nu are o politică despre cum să verificați plagiatul, puteți sugera că toată lumea folosește un proces similar. De exemplu, dacă toată lumea folosește Turnitină.COM, elevii vor ști că munca lor va fi verificată la fel în fiecare clasă. Dacă ei știu că munca lor va fi încastrată, ar putea fi mai puțin probabil să trișeze.
  • Metoda 2 din 3:
    Citind critic pentru a prinde plagiatul
    1. Imagine intitulată Detect Plagiarism Pasul 5
    1. Păstrați un ochi pentru schimbări de formatare ciudată. Uneori studenții copiază și pastă pasaje direct dintr-o sursă exterioară în lucrarea lor. Dacă observați o schimbare a tipului sau a mărimii fontului, acesta este un semn că ar putea fi plagiat. De asemenea, păstrați un ochi pentru italice aparent aleatorie sau tip îndrăzneț.
    • Încercați să solicitați un tip de font specific și o dimensiune. Care ar putea face mai ușor de observat dacă cineva schimbă formatul.
  • Imagine intitulată Detect Plagiarism Pasul 6
    2. Verificați referințele pentru a vedea dacă acestea sunt depășite sau formatate greșite. Sursele vechi ar putea indica faptul că un student a copiat informații dintr-o hârtie sau un articol mai vechi. Desigur, dacă predați istoria, elevii ar putea să nu folosească o mulțime de surse recente. Dar pentru majoritatea subiectelor, cele mai noi informații, cu atât mai bine. Verificați sursa pentru a vedea dacă elevul ar fi putut fi folosit pentru a le plagia.
  • Dacă aveți nevoie de formatarea APA și elevul utilizează Chicago, de exemplu, acesta este un semn că ar fi putut copia sursele dintr-o altă hârtie sau site.
  • Imagine intitulată Detect Plagiarism Pasul 7
    3. Judecați dacă hârtia se oprește. Elevii caută adesea eseuri online pentru a se întoarce ca a lor. Cele mai multe dintre aceste eseuri online sunt destul de generale. Dacă cereți elevilor să răspundă la o întrebare specifică de eseu și observați în timp ce citiți că subiectul pare să se schimbe brusc, încercați să conduceți trecerea printr-un checker de plagiat.
  • De exemplu, poate ați pus o întrebare în special despre politicile economice ale lui Reagan. Dacă eseul începe cu o introducere pe acest subiect, dar apoi se termină discutarea problemelor complet independente de economie, studentul ar fi putut folosi un eseu generic pe președintele Reagan să copieze.
  • Imaginea intitulată Detect Plagiarism Pasul 8
    4. Observați modificări abrupte în stil sau voce. De obicei, puteți spune dacă există mai mult de 1 "autori" de hârtie. Dacă elevul scrie la un nivel de clasa a VIII-lea pentru o parte a lucrării și apoi trece la proză mai sofisticată, verificați plagiatul.
  • De exemplu, acest pasaj are stiluri distincte diferite în ea: "Mi-a plăcut foarte mult vizionarea filmului. Directorul Ava Duvernay se potrivește cu emoție și fapte în portretizarea acestui eveniment bazat pe apă. Toată acțiunea era rece!"Propoziția de mijloc nu are același ton sau stil ca și celelalte propoziții.
  • Imaginea intitulată Detect Plagiarism Pasul 9
    5. Cereți elevului să se întâlnească pentru a discuta despre conceptele din lucrarea lor. Dacă nu aveți dovezi concrete, încercați să nu începeți prin acuzarea elevului de plagiat. În schimb, cereți-i să se întâlnească cu ei unul pe unul. Vorbiți cu ei despre lucrarea lor pentru a obține un sentiment dacă pare sau nu să înțeleagă informațiile din lucrarea lor.
  • Ai putea spune: "Ai făcut un argument foarte sofisticat când ai comparat Shakespeare la dramaturgii mai moderni. Ce te-a condus pe calea aceea?"Dacă elevul nu poate articula răspunsuri despre lucrarea lor, acesta este un steag roșu.
  • Metoda 3 din 3:
    Prevenirea plagiatului și tratarea infractorilor
    1. Imagine intitulată Detectează Plagiarismul Pasul 10
    1. Discutați și definiți plagiatul atunci când dați misiunea. Plagiatul este adesea o greșeală onestă. Mulți studenți cu adevărat nu înțeleg ce trebuie să fie citat. Când explicați misiunea, luați timp pentru a oferi studenților o lecție despre ceea ce constituie plagiatul.
    • Puteți spune ceva de genul: "Orice nu este cunoașterea generală sau ideea proprie are nevoie de o citare. Citatele directe și statisticile trebuie să aibă întotdeauna o citare."
    • Dacă școala dvs. are o politică privind plagiatul, includeți-o în programa dvs. Dacă este necesar, puteți scrie propria dvs.
  • Imaginea intitulată Detect Plagiarism Pasul 11
    2. Treceți peste ghidul de citare pe care doriți ca elevii să o folosească. Dacă elevii înțeleg cum să scrie citări adecvate, sunt mai multe șanse să le folosească. Spuneți studenților ce sistem de citație doriți să le folosească și să petreacă ceva timp în clasă, explicând sistemul. De exemplu, dacă doriți să folosească APA, arată-le cum să citeze o carte și un site web.
  • De asemenea, puteți include un link către ghidul de citare din liniile directoare pentru hârtie.
  • Imaginea intitulată Detect Plagiarism Pasul 12
    3. Scrieți sarcini unice, astfel încât elevii să nu găsească cu ușurință o hârtie online. Nu dați instrucțiuni de eseu largi, cum ar fi "Scrieți despre Winston Churchill."În schimb, scrieți mai multe întrebări complexe pe care mori de hârtie nu le vor avea probabil în arhive. Dacă doriți ca elevii să scrie despre Churchill, încercați ceva de genul: "Cum a influențat personalitatea lui Churchill așa cum a condus Marea Britanie în al doilea război mondial? Dați exemple specifice despre modul în care personalitatea sa mai mare decât cea a vieții au afectat în mod direct rezultatul eforturilor sale diplomatice."
  • Dacă învățați aceeași clasă în fiecare an, asigurați-vă că ați schimbat subiectele de hârtie fiecare termen. Acest lucru va ajuta la reducerea studenților folosind lucrări pe care le-au scris studenții anteriori.
  • Imaginea intitulată Detect Plagiarism Pasul 13
    4. Urmați codul de conduită al școlii dvs. pentru a face față situației. Dacă găsiți dovezi de plagiat, asigurați-vă că urmați protocolul. De exemplu, este posibil să vi se solicite să notificați consilierul principal sau de orientare. Unele școli au o politică fără toleranță, ceea ce înseamnă că studentul nu reușește automat misiunea sau chiar clasa.
  • Dacă nu sunteți sigur ce este politica, adresați-vă unui coleg sau supraveghetorului dvs. pentru a vă oferi aceste informații.
  • Întâlniți-vă mai întâi cu student dacă credeți că a fost o greșeală nevinovată. Mulți studenți plagiat fără să-și dea seama. Luați în considerare vorbind mai întâi elevul pentru a vedea dacă înțeleg ce au făcut greșit.
  • sfaturi

    Ai incredere in instinctul tau. Dacă credeți că ceva este oprit, probabil că este.
  • Dacă vă îngrijorați că vă plagiat accidental, puteți verifica munca dvs. utilizând aceleași instrumente ca și profesorul dvs.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar