Cum să fii bun la matematică

Mulți oameni simt că sunt în mod natural răi la matematică și nu vor putea să se îmbunătățească în zonă. Acest lucru nu este pur și simplu adevărat. Studiile arată că este bun la matematică este o chestiune de muncă grea la fel de mult, dacă nu mai mult, decât talentul înnăscut. Puteți deveni bun la matematică pur și simplu prin dedicare. Să ia timp în fiecare zi pentru a practica matematica până când conceptele încep să facă clic pentru tine. Dacă este necesar, căutați ajutor în afara. Un tutore, un profesor sau chiar cineva care este pur și simplu bun la matematică vă poate ajuta să vă perfecționați abilitățile. De asemenea, ar trebui să lucrați la dezvoltarea unei atitudini sănătoase cu privire la matematică. Mulți oameni au o atitudine de înfrângere față de subiect și sunt înclinați să gândească, "Nu sunt bun la Math acum, așa că nu voi fi niciodată." Înțelegeți că acest lucru nu este cazul. Majoritatea oamenilor se pot îmbunătăți la matematică cu o anumită muncă grea.

Pași

Partea 1 din 3:
Practicând matematica
  1. Imaginea intitulată Fii bun la Matematica Pasul 1
1. Studiu într-un mediu fără distracție. Dacă nu sunteți bun la matematică, trebuie să vă asigurați că studiați într-un mediu care permite concentrarea. Înainte de a vă așeza în practică, găsiți un loc liber de stimuli externi care pot provoca o distragere a atenției.
  • Găsiți o zonă în care nu există o mulțime de zgomot sau agitație. O cafenea liniștită ar putea funcționa sau un birou în dormitorul tău.
  • Minimizați distragerile din fața dvs. Deconectați de pe Internet și puneți-vă telefonul.
  • Dacă vă place muzica în timp ce studiați, mergeți la muzică instrumentală. Muzică cu versuri sau muzică care este foarte tare, poate distrage atenția când studiați.
  • Imaginea intitulată Fii bun la Matematica Pasul 2
    2. Faceți timp pentru a practica în fiecare zi. Nu există un adevărat secret de a deveni bun la matematică. Totul coboară la dedicație. Dacă doriți să vă îmbunătățiți scorul de matematică, munca grea este cheia. Va trebui să practici în fiecare zi până când începeți să înțelegeți conceptele subiacente din spatele matematicii.
  • Stick la un program. Vedeți unde vă puteți potrivi în anumite timp de studiu în fiecare zi. Poate că de obicei aveți ceva timp în serile devreme. Ați putea planifica să studiați matematica de la 6 la 7 în fiecare noapte după cină.
  • Încercați să nu studiați orele și orele drepte. Acest lucru poate crea stres. Studiu pentru o oră sau un astfel de noapte.
  • Imaginea intitulată Fii bun la Matematica Pasul 3
    3. Aflați logica și procesul implicat în rezolvarea unei probleme. Matematica este secvențială. Mulți oameni simt că trebuie să memoreze concepte și formule sau să scrie răspunsul în capul lor înainte de a începe. Acest lucru nu este productiv. În schimb, încercați să înțelegeți conceptele din spatele matematicii. Dacă vedeți cum și de ce o ecuație funcționează, veți putea aminti mai ușor într-un vârf.
  • Teoria matematică poate părea complicată, dar cu o mică muncă grea, puteți începe să vă dați seama. În clasele de matematică, nu ezitați să întrebați de ce. De ce funcționează teorema pythagoreană? Cum funcționează ecuația patrată la un nivel logic?
  • Înțelegerea conceptelor subiacente este mult mai productivă decât memorarea simplă. Dacă înțelegeți ceva în profunzime, veți avea un timp mai ușor de lucru cu el. Veți fi mai bine echipați pentru a vă verifica răspunsul dacă înțelegeți de ce are sens o ecuație.
  • Imaginea intitulată Fii bun la Matematica Pasul 4
    4. Efectuați o problemă cu un pas la un moment dat. Face matematică, vrei să vezi cum să descopere un răspuns. În loc să pre-planificați modul în care veți afla răspunsul, pur și simplu lucrați ecuația cu un pas la un moment dat. Nu gândiți înainte, deoarece mergeți încet vă va permite să vedeți cum se desfășoară răspunsul.
  • Dacă mai întâi trebuie să împărțiți, să vă concentrați numai pe împărțirea. Dacă trebuie să adăugați în continuare, păstrați-vă accentul pe adăugarea.
  • Odată ce ați terminat problema, puteți trece și priviți procesul. Încercați să înțelegeți de ce și cum a funcționat procesul.
  • Imaginea intitulată Fii bun la Matematica Pasul 5
    5. Revizuiți cu atenție răspunsurile incorecte. Puteți învăța multe din greșelile dvs. în matematică. Când găsiți că aveți un răspuns incorect, examinați procesul. Unde și cum ați greșit? Încercați să lucrați din nou prin problemă, imaginându-vă cum să obțineți răspunsul corect.
  • Este vital să vă scrieți procesul atunci când rezolvați problemele matematice. Utilizați un stilou pentru a scrie pașii pe care ați luat-o pentru a rezolva o linie de problemă după linie. În acest fel, atunci când faceți o eroare, puteți să vă revizuiți munca și să vă dați seama unde ați alunecat mai ușor.
  • Imaginea intitulată Fii bun la Matematica Pasul 6
    6. Verifica-ti raspunsurile. Examinați-vă procesul după finalizarea unei ecuații. Asigurați-vă cu atenție că ați calculat totul corect și ați folosit procesul potrivit. Când verificați dacă ați primit dreptul de răspuns, aveți mai multe șanse să fiți reușit dacă ați verificat cu atenție răspunsurile dvs. Acest lucru vă va ajuta, de asemenea, să obțineți obiceiul de a verifica răspunsurile, care pot stimula gradele pe un examen.
  • Verificarea răspunsurilor vă poate ajuta, de asemenea, să înțelegeți mai bine teoriile subiacente din spatele matematicii.
  • Partea 2 din 3:
    Obținerea de ajutor și sfaturi
    1. Imaginea intitulată Fii bun la Matematica Pasul 7
    1. Au o altă persoană să verifice munca dvs. Dacă știți pe cineva care este bun la matematică, le veți uita peste munca dvs. când ați terminat. Puteți să întrebați un părinte pentru ajutor, un tutore pe care l-ați angajat sau un prieten sau un membru al familiei care excelează la matematică.
    • Dacă sunteți foarte confuz, alegeți pe cineva cu o mulțime de răbdare, care este bun la explicarea lucrurilor. Vărul tău poate fi un whiz la matematică, dar el poate fi scurt și judecător. El se poate prinde la tine pentru că nu înțelege ceva. În schimb, întrebați-vă sora dvs., de obicei, calmă.
    • Nu fi jenat să cereți ajutor. Poate dura mult timp pentru a vă îmbunătăți abilitățile de matematică și toată lumea are nevoie de un ajutor de-a lungul drumului.
  • Imaginea intitulată Fii bun la Matematica Pasul 8
    2. Încercați să vă înscrieți într-un curs online. Dacă încercați să vă îmbunătățiți abilitățile de matematică în afara școlii, puteți încerca să luați un curs online. Universitățile precum Kaplan oferă o serie de cursuri online, iar multe colegii au cursuri de cursuri online pot lua de la distanță.
  • Unele școli oferă anumite aspecte ale unui curs, cum ar fi prezentările PowerPoint și prelegerile înregistrate, gratuit online.
  • De asemenea, puteți examina un curs de audit la un colegiu local. Dacă banii sunt o problemă, auditarea unui curs vă poate permite să obțineți cunoștințe fără costuri.
  • Imaginea intitulată Fii bun la Matematica Pasul 9
    3. Du-te la centrul de resurse de matematică al școlii, dacă ai unul. Dacă sunteți în școală, școala dvs. poate avea un centru de resurse matematice. Multe campusuri au un centru în care elevii pot merge pentru îndrumarea matematică unu-la-unu. Verificați dacă un centru de matematică este disponibil la școala dvs. Dacă este, utilizați resursa.
  • Dacă școala dvs. nu are un centru de resurse, acesta poate avea un centru general de resurse în care puteți obține ajutor pe o varietate de subiecte.
  • De asemenea, puteți vedea dacă profesorul dvs. efectuează sesiuni de revizuire. Dacă sunteți confundat de un subiect, o sesiune de examinare cu un profesor vă poate ajuta să înțelegeți mai bine acest subiect.
  • Imaginea intitulată Fii bun la Matematica Pasul 10
    4. Încercați să ajutați pe altcineva. Uneori, explicând un concept al unei alte persoane vă poate ajuta să înțelegeți mai mult. Dacă în cele din urmă obțineți cursul de calcul și un prieten se luptă, ați putea încerca să vă ajutați să-l ajutați. De asemenea, puteți forma un grup de studiu. Dacă cineva se luptă cu ceva ce începeți să înțelegeți, puteți oferi ajutor.
  • Când vă ajutați, explicați materialul subiectului la fel de clar cum probabil puteți. În plus față de explicarea procesului, explicați de ce funcționează.
  • Dacă începeți să vă simțiți foarte confortabil cu abilitățile de matematică, ați putea lucra ca un tutore privat pentru oameni la un nivel inferior. Explicarea matematicii către alții vă poate ajuta să vă îmbunătățiți abilitățile de matematică.
  • Imaginea intitulată Fii bun la Matematica Pasul 11
    5. Adresați-vă profesorului dvs. pentru ajutor. Majoritatea profesorilor sunt entuziasmați de încurajarea studenților. Dacă doriți să fiți mai buni la matematică, nu ezitați să întrebați profesorul dvs. pentru ajutor. El sau ea poate să vă dea o atenție unu-la-o singură atenție și să treceți peste probleme după clasă.
  • Nu vă simțiți rău că ați cerut ajutor. Mulți oameni se luptă cu matematica, iar profesorul tău a abordat probabil studenții care luptă înainte. Profesorul dvs. este investit în văzând că reușiți.
  • Să fie direct atunci când cereți ajutor și explicați clar problema. Nu spune, "Nu înțeleg nimic." În schimb, spuneți, "Simt că înțeleg totul până la capitolul trei, dar polinomii sunt într-adevăr confuz."
  • Imaginea intitulată Fii bun la Matematica Pasul 12
    6. Închiriați un tutore. Dacă simțiți că aveți nevoie de o mulțime de o singură atenție, luați în considerare angajarea unui tutore. Un tutore poate să stea cu dvs. un anumit număr de ori pe săptămână și trece peste probleme cu tine. Un tutore de calitate poate ajuta Math să înceapă să facă clic pentru dvs., conducând pentru a înțelege mai bine subiectul ca întreg.
  • Dacă aveți un handicap de învățare care afectează competența dvs. la matematică, cum ar fi dislexia, vedeți dacă puteți găsi un tutore care lucrează cu studenții cu dizabilități. Organizațiile naționale asociate cu dizabilitatea dvs. pot fi capabili să vă găsească un tutore local. Un medic poate să vă poată referi și la un tutore.
  • Partea 3 din 3:
    Cultivând mentalitatea corectă
    1. Imaginea intitulată Fii bun la Matematica Pasul 13
    1. Adoptați o atitudine pozitivă față de matematică. Mulți oameni de auto-sabotaj cu matematică prin convingerea ei înșiși nu pot face acest lucru. Dacă te-ai luptat cu matematica în liceu, colegiu sau la un alt punct în educația ta, s-ar putea să crezi că nu ești bun la matematică și pur și simplu nu vei putea să o faci. O atitudine pozitivă vă poate ajuta să rămâneți motivați și să vă simțiți încurajați pe măsură ce încercați să vă perfecționați abilitățile de matematică.
    • Dacă aveți o atitudine proastă, veți fi frustrați cu ușurință. Dacă vă presupuneți că sunteți rău la matematică, când veți obține o problemă greșită, veți vedea că, ca o confirmare a acestei presupuneri. Te vei gândi la tine, "Știam că nu sunt bun la asta. Care-i rostul?"
    • Intrați în ea cu atitudinea corectă. Dacă în prezent se luptă cu matematica, nu credeți, "Sunt rău la matematică." În schimb, gândiți-vă la dvs, "Nu am luat timp suficient pentru a practica matematica, așa că încă învăț. Cu o muncă grea, știu că îmi pot îmbunătăți abilitățile."
  • Imaginea intitulată Fii bun la Matematica Pasul 14
    2. Respingeți noțiunea în care sunteți în mod natural rău la matematică. Mulți oameni se confruntă cu ei în mod natural la matematică. Acest lucru poate conduce o persoană să nu pună în muncă să se îmbunătățească. Înțelegeți că este un mit pe care oamenii au o tendință naturală față de matematică. Studiile arată că toată lumea poate învăța matematică cu o mică lucrare.
  • Unii oameni au un talent înnăscut pentru matematică. Acest lucru îi poate ajuta să câștige un avantaj la începutul anului și pot învăța mai repede în școala primară. Cu toate acestea, majoritatea studiilor indică că munca grea vă poate îmbunătăți abilitățile de matematică la fel de mult ca o înclinație naturală. De fapt, munca grea poate plăti mai mult pe termen lung decât talentul înnăscut.
  • Există tulburări de învățare, cum ar fi discalculia, care vă pot afecta capacitatea de a face matematică. Cu toate acestea, chiar și cu un handicap de învățare, vă puteți îmbunătăți abilitățile de matematică cu practica și tratamentul adecvat. Nu vă descurajați. Nu sunteți pur și simplu rău la matematică. Ai nevoie doar de practică.
  • Imaginea intitulată Fii bun la Matematica Pasul 15
    3. Luați matematica în serios. Un alt motiv pentru care oamenii se luptă cu matematica este că ei nu o iau în serios. Ei simt că e bine să fii rău la matematică sau să râzi. În timp ce nu trebuie să vă simțiți rău pentru voi înșelați cu matematica, luați-o serios ca un subiect.
  • Abilitatea de a face matematică poate ajuta cu abilitățile dvs. de raționament, iar matematica mentală vă poate face viața de zi cu zi mai puțin stresantă.
  • Îmbrățișează matematica în loc să nu se ia în considerare. Fiind bun la matematică poate fi benefic pentru dvs.
  • Imaginea intitulată Fii bun la Matematica Pasul 16
    4. Rămâneți motivat. Practica este într-adevăr singura modalitate de a vă îmbunătăți abilitățile de matematică pe termen lung. Nu există într-adevăr un truc magic care vă va îmbunătăți abilitățile peste noapte. Trebuie doar să rămâi motivați. Păstrați-vă cu studiile și cereți ajutor atunci când aveți nevoie de ea. Cu ceva timp și dedicare, puteți deveni un math whiz.
  • sfaturi

    Nu vă faceți jenat să puneți întrebări când sunteți confuz. Toată lumea pune întrebări.
  • Nu așteptați să studiați până în ultimul minut dacă aveți un test. Studiați puțin în fiecare zi.
  • Nu vă grăbiți. Vă poate lua o vreme pentru a rezolva o problemă dificilă.
  • Afișarea muncii dvs. pe hârtie poate ajuta. Când te uiți înapoi, vei avea un timp mai ușor de înțeles. De asemenea, ajută la consolidarea conceptelor de bază.
  • Ia ceva timp pentru a practica matematica zilnic de cel puțin o oră, astfel încât să vă puteți îmbunătăți în ea.
  • Uită-te la matematică ca un joc dificil sau un puzzle. Au distrat rezolvarea problemelor matematice.
  • Nu vă neglijați somnul pentru a obține un rezultat bun într-un test viitoare. Evitați să rămâneți extrem de târziu doar pentru a termina sau a practica matematica. Te duci împotriva corpului tău natural și va afecta matematica ta și va dormi în mai mult timp.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar