Cum să vă dezvoltați intuiția

Intuiția este că "senzație de intestine" aveți despre ceva sau pe cineva care nu are nimic de-a face cu gândirea logică. Ar putea părea ca magia, dar intuiția clădirii este de fapt despre văzuirea capacității dvs. de a percepe lumea din jurul vostru. Prin îmbunătățirea intuiției dvs., veți găsi mai ușor să luați decizii mai bune în toate aspectele vieții voastre.

Pași

Metoda 1 din 3:
Contactați-vă cu dvs
  1. Imagine intitulată Dezvoltați intuiția dvs. Pasul 1
1. Tine un jurnal. Luați 20 de minute în fiecare zi pentru a scrie despre ceea ce vă aflați în mintea voastră. Acest lucru ar putea include obiectivele, anxietățile, relațiile dvs., succesele și eșecurile dvs. și vă place și nu vă place.
  • Păstrarea unui jurnal vă va ajuta să vă cunoașteți mai bine, clarificându-vă gândurile și sentimentele, îi place și nu-i place și obiectivele personale. Vă poate ajuta chiar să vă rupeți blocurile mentale și rezolvați problemele.
  • Jurnalizarea este cea mai eficientă atunci când o faci cu stilou și hârtie. Motivați-vă prin cumpărarea unei cărți frumoase pentru a scrie și un stilou frumos.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați intuiția dvs. Pasul 2
    2
    Medita zilnic. Meditația sa dovedit a îmbunătăți stabilitatea mentală și a spori bunăstarea generală. De asemenea, vă ajută să vă liniștiți mintea, oferindu-vă spațiului de intuiție să crească. Unele tipuri populare de meditație:
  • Meditațiile ghidate implică faptul că au trecut printr-un spațiu sau o situație imaginară relaxantă.
  • Medicitațiile Mantra implică repetarea în tăcere a cuvintelor pentru a calma și a inspira - de exemplu, "Sunt dragostea".
  • Meditațiile de spirit implică ședința în liniște și lucrează la experiența momentului cât mai mult posibil, ținând o minte clară: când gândurile vin în capul vostru, le observați fără judecată, apoi lăsați-i să treacă.
  • Scopul timp de 10 până la 15 minute de meditație în fiecare zi. Dacă descoperiți că descurajarea, începeți cu meditații de 1 până la 3 minute și apoi lucrați până la perioade mai lungi de timp.
  • Imagine intitulată Dezvoltați intuiția dvs. Pasul 3
    3. Du-te pentru o plimbare minunată. Dacă aveți un timp deosebit de greu să vă ignorați mintea pentru meditație, încercați să mergeți în schimb. Fiți atenți în timpul plimbărilor dvs., acordând atenție senzațiilor de mers pe jos și respirație, și la atracțiile, mirosurile și sună în jurul vostru.
  • Plimbarea este o modalitate eficientă de a vă stimula starea de spirit și de a vă șterge mintea. Adesea, atunci când mintea noastră sunt clară, deciziile dificile devin și mai clare.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați intuiția dvs. Pasul 4
    4
    Trăiesc în acest moment. Aduceți lecțiile de meditație și de mers pe jos în viața de zi cu zi. Încercați să trăiți în minte fiecare moment, acordând atenție la ceea ce se întâmplă în acest moment, mai degrabă decât să vă gândiți la trecut sau în viitor.
  • Nu vă descurajați dacă mintea voastră se rătăcește pe măsură ce învățați să trăiți în acest moment. Chiar și Guru recunoaște că se luptă cu asta.
  • Când mintea ta se rătăcește, doar o prindeți și aduceți atenția înapoi în acest moment. De-a lungul timpului, veți învăța să vă prindeți mai repede mintea și să o puneți înapoi când se rătăcește.
  • Imagine intitulată Dezvoltați intuiția dvs. Pasul 5
    5. Fiți atenți la senzațiile dvs. corporale. În special, acordați atenție respirației, stomacului și pieptului. Respirație rapidă, un stomac deranjat și o inimă grea, tristă, sunt calea corpului tău de a vă spune că ceva este greșit.
  • Cercetările au demonstrat că trupurile noastre știu adesea ce se întâmplă înainte de a face mintea noastră. Într-un studiu, participanții au experimentat un puls crescut și palme transpirați cu mult înainte ca ei să-și dea seama mental că au fost într-o situație negativă.
  • Imagine intitulată Dezvoltați intuiția dvs. Pasul 6
    6. Fiți atenți la ceea ce este atras mintea ta. Există o melodie pe care nu o poți ieși din cap? Continuă să vezi anumite cuvinte din nou și din nou? Aceste "coincidențe" pot fi foarte bine semnale ale a ceea ce se întâmplă în mintea dvs. subconștientă.
  • Luând timp în fiecare zi pentru a vă șterge mintea - de exemplu, prin meditație sau de mers pe jos - vă va ajuta să recunoașteți aceste semnale mai clar și, dacă este necesar, acționați asupra lor.
  • Un exemplu de acest lucru ar putea fi că păstrați melodii și vedeți oameni care vă reamintesc unul dintre prietenii dvs. pe care nu l-ați vorbit într-o vreme. După luarea în considerare, vă puteți da seama că vă pierdeți prietenul dvs., astfel încât ați creat un timp cu ei să se reconecteze.
  • Imagine intitulată Dezvoltați intuiția dvs. Pasul 7
    7. Luați în considerare experiența dvs. de viață. Intuiția este legată de emoție. Dacă cineva sau ceva vă amintește de o persoană sau o experiență anterioară pe care ați avut-o, probabil că o asociați cu aceleași emoții, bune sau rele, pe care le-ați avut în trecut.
  • Din acest motiv, ar trebui să vă întrebați în continuare intuiția, deoarece poate aduce asociații dintr-o experiență anterioară care nu poate fi relevantă pentru situația dvs. actuală.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați intuiția dvs. Pasul 8
    8. Adunați experiențe. Cercetările sugerează că intuiția este în mare parte despre modelele potrivite bazate pe experiență și cunoștințe. Din acest motiv, intuiția dvs. este mai fiabilă în zonele în care aveți mai multă experiență.
  • Călătoriți, socializați și învățați lucruri noi. Mai multă experiență de viață pe care o aveți, cu atât va fi mai bine intuiția dvs., deoarece veți avea mai multe date pentru a trage de la.
  • Imagine intitulată Dezvoltați intuiția dvs. Pasul 9
    9. Permiteți integriștia și mintea dvs. să lucreze împreună. Studiile au arătat că bazându-se numai pe logică nu garantează cel mai bun rezultat posibil. De fapt, oamenii au adesea mai mult succes începând cu o bănuială și apoi testarea acelei bănci cu logică.
  • Cercetările sugerează că răspunsul nostru inițial la o situație este adesea cel corect, iar faptul că lucrurile rătăcitoare nu vor da întotdeauna cele mai exacte rezultate.
  • Metoda 2 din 3:
    Învățând cum să citești oamenii
    1. Imagine intitulată Dezvoltați intuiția dvs. Pasul 10
    1. Acordați atenție limbii și cuvintelor corpului. Adesea vedem ce vrem să vedem în oameni și ceea ce vedem este adesea greșit. În loc de a merge cu intestinul tău sau de prima impresie de cineva, acordă într-adevăr atenție lor limbajul trupului precum și cuvintele lor pentru a obține un sentiment de cine sunt.
    • Cu cât veți cunoaște mai mult persoana, cu atât veți deveni mai bine să puteți spune când ceva este oprit cu ei.
  • Imagine intitulată Dezvoltați intuiția dvs. Pasul 11
    2. Ține minte o minte deschisă. Dacă aveți un sentiment rău despre cineva, este bine să fiți atenți în jurul lor, dar nu lăsați-o să vă împiedice să fiți o persoană bună.Ele pot fi perfect frumoase, dar doar din punct de vedere social sau poate dintr-o cultură diferită.
  • Nu trebuie să deveniți prieteni apropiați sau să împărtășiți cele mai profunde secrete - de fapt, dacă aveți un sentiment rău despre ei, cu siguranță nu faceți aceste lucruri. De-a lungul timpului, veți obține mai bine și veți fi mai bine capabili să judece dacă intuiția dvs. a avut dreptate.
  • Imagine intitulată Dezvoltați intuiția dvs. Pasul 12
    3. Întrebați-vă dacă merită să vă exprimați hitchen-urile. Unele semne sunt cel mai bine lăsate nespecificate de dragul relațiilor dvs. Dacă decideți să testați dacă handa dvs. este corectă, aducându-l cu un prieten / partener / coleg, alegeți formularea cu înțelepciune.
  • De exemplu, dacă aveți o bănuială că partenerul dvs. crede că altcineva este atractiv, dar nu există nici un pericol pentru ei care acționează de fapt asupra acelor sentimente, ar putea fi mai bine să le lăsați să aibă zdrobirea lor în loc să-i acuze de a le plăcea să-i placă pe altcineva și intrarea într-o luptă. Atâta timp cât este doar o atracție și nimic mai mult, este perfect natural.
  • Imagine intitulată Dezvoltați intuiția dvs. Pasul 13
    4. Nu locuiesc pe negativ. Dacă sunteți predispus la anxietate și îngrijorare, este mai probabil să intuiți când cei apropiați de tine au gânduri și sentimente negative, dar este mai puțin probabil să poți spune când au sentimente pozitive.
  • Locuindu-se pe negativ, și vorbind despre acei hucuri negative, poate sabota relațiile voastre.
  • Metoda 3 din 3:
    A lua decizii
    1. Imagine intitulată Dezvoltați intuiția Pasul 14
    1. Foloseste-ti creierul. Când luați o decizie, începeți să luați în considerare toate opțiunile dvs. Luați în considerare argumentele pro și contra, faptele, consecințele și toate opțiunile dvs.
    • S-ar putea chiar să doriți să scrieți toate aceste lucruri în jos sau să le introduceți într-un document cuvânt sau o foaie de calcul.
  • Imagine intitulată Dezvoltați intuiția dvs. Pasul 15
    2. Asculta-ți inima. Odată ce v-ați gândit la decizia dvs. logic, treceți atenția asupra inimii voastre. Curățați-vă mintea și respirația profundă, apoi gândiți-vă la cineva sau ceva ce vă place. Spuneți un cuvânt care vă deschide inima (e.G. "Dragostea" sau "recunoștința").
  • Odată ce inima ta este deschisă și mintea ta este clară, reconsideră aceeași situație pe care tocmai ați considerat-o folosind creierul.
  • Ia în considerare din nou argumentele pro și contra, faptele, consecințele și opțiunile dvs. Sunt oricare dintre acestea diferite atunci când le vedeți dintr-un unghi emoțional?
  • Imagine intitulată Dezvoltați intuiția dvs. Pasul 16
    3. Gândește-te cu intestinul tău. Odată ce ați considerat situația cu creierul și inima voastră, este timpul să vedeți ce crede intestinul tău. Stai drept, respirați profund și relaxați-vă. Gândiți-vă la un moment în care ați fost deosebit de gutsy și spuneți cuvântul "curaj" pentru tine în timp ce expirați.
  • Cu intestinul dvs. angajat, gândiți-vă la decizia dvs. încă o dată, luând în considerare argumentele pro și contra, fapte și consecințe și toate opțiunile dvs.
  • Întrebați-vă ce se va întâmpla dacă nu reușiți? Care sunt riscurile implicate?
  • Cum diferă gândurile dvs. de data aceasta de când ați considerat decizia dvs. folosind creierul și inima voastră?
  • Imagine intitulată Dezvoltați intuiția dvs. Pasul 17
    4. Ia o pauză înainte de a lua decizia finală. Vă distrageți cu ceva distractiv, apoi reveniți la decizia dvs. cu o minte proaspătă și vedeți unde se cântărește intuiția dvs. în comparație cu datele pe care le-ați colectat.
  • Pentru distragerile pe care le-ați putea merge la o plimbare, faceți un duș, gătiți o masă, jucați un instrument muzical sau orice altceva este că vă place să faceți.
  • Imagine intitulată Dezvoltați intuiția dvs. Pasul 18
    5. Aduceți-vă creierul, inima și intestinul împreună. Acum că ați ascultat creierul, inima și intestinul dvs., încercați să găsiți o decizie care să echilibreze toate răspunsurile dvs.
  • Poate veți găsi că creierul, inima și intestinul dvs. sunt toate în linie cu alții. În acest caz, decizia dvs. va fi destul de ușoară!
  • Imaginea intitulată Dezvoltați intuiția dvs. Pasul 19
    6. Dă cu banul. Dacă într-adevăr se luptă cu luarea unei decizii după ce ați considerat-o din toate unghiurile, încercați să răsturnați o monedă. Nu trebuie să urmați rezultatul aruncării monedelor. Ceea ce este mai important este modul în care vă simțiți când vedeți rezultatul.
  • De exemplu, dacă ați făcut o listă avantajoasă și v-ați agonizat să luați noul loc de muncă, dar totuși nu puteți decide, flip o monedă: capetele sunt da, cozile sunt. Dacă moneda se află pe da și vă simțiți rău despre asta, sau se află pe nu și vă simțiți ușurat, veți ști că nu doriți ca noul loc de muncă și probabil că nu ar trebui să-l luați.
  • Imagine intitulată Dezvoltați intuiția dvs. Pasul 20
    7. Încercați o citire orb. Lecturile orb sunt o modalitate distractivă de a vă explora intuiția. Pentru a face o citire orb:
  • Gândiți-vă la o decizie pe care o luptați și scrieți 3 soluții posibile pentru aceasta pe cartele individuale de index - 1 Soluție pe card.
  • Transformați cardurile și amestecați-le, apoi atribuiți un procent la fiecare card bazat pe cât de mult vă atrageți.
  • Faceți decizia dvs. bazată pe card cu cel mai mare procentaj.
  • sfaturi

    Un expert recomandă păstrarea unui mic jurnal de buzunar cu dvs. și înregistrarea sentimentelor dvs. intuitive ori de câte ori le aveți. În acest fel, veți ști când sunt corecte și obțineți un sens mai bun despre cât de puternică este intuiția dvs.

    Avertizări

    Fii sensibil în acțiunile dvs. În timp ce onorați intuiția dvs. - Evitați să faceți schimbări impulsive, uriașe bazate pe sentimentul tău intestinal. De exemplu, dacă vă simțiți ca și cum ar trebui să vă schimbați majoritatea în școală, luați pași mici spre a face acest lucru luând o clasă sau două în zona dorită.
  • Unii experți recomandă să nu meargă cu intestinul dvs. atunci când se iau în considerare o decizie morală, ci să se consulte cu ceilalți pentru a-și obține punctul de vedere. Creierul dvs. este legat de explicarea comportamentelor dvs. într-o lumină pozitivă, astfel încât să vă convingă că ceva este corect, chiar dacă știți logic că este greșit.
  • Unii experți sfătuiesc să folosească intuiția dvs. pentru a lua decizii financiare, cum ar fi investițiile în acțiuni sau întreprinderi, deoarece acestea sunt cele mai bune utilizând logica.
  • Luați în considerare întotdeauna starea dvs. mentală atunci când decideți dacă să vă urmați intuiția. Dacă sunteți anxios despre zboruri, de exemplu, intuiția dvs. ar putea întotdeauna să vă spună că nu veți ajunge în avion.
  • Evitați luarea deciziilor bazate pe intuiție atunci când sunteți defavorizați, supărați sau altfel subliniat emoțional.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar