Cum să devii un gastroenterolog

Un gastroenterolog este un specialist în medicina internă, concentrându-se pe sistemul digestiv. Acestea sunt calificate să diagnosticheze și să trateze problemele cu tractul GI. Dacă aveți o pasiune pentru a lucra cu pacienții și oferiți un nivel excelent de îngrijire, atunci aceasta poate fi alegerea perfectă a carierei pentru dvs. Toți gastroenterologii sunt medici de medicină, deci începeți prin intrarea într-o piesă pre-med în colegiu și completarea școlii medicale pentru un grad MD. Specializați în medicina internă făcând o rezidență și părtășie în gastroenterologie. Odată ce ați terminat pregătirea specializată, obțineți bordul de la Consiliul American de Medicină Internă pentru a deveni un gastroenterolog cu licență complet.

Pași

Partea 1 din 3:
Întâlnirea cerințelor educaționale
  1. Imaginea denumită devine un gastroenterolog pas 1
1. Introduceți un program pre-Med pentru gradul dvs. de licență. Dacă știți că doriți să fiți un gastroenterolog, începeți cât mai curând posibil. De îndată ce începeți colegiul, intrați într-o piesă pre-med pentru a vă pregăti pentru școala medicală. Programele pre-Med subliniază, de obicei, știința, biologia și cursurile de laborator. Vorbiți cu un consilier despre proiectarea unui program pre-Med pentru a vă îmbunătăți șansele de a intra în școala medicală.
  • Pentru a vă asigura că sunteți pe drumul cel bun, acordați atenție cât de mult vă bucurați de medicina procedurală, unde faceți proceduri cum ar fi endoscopii, colonoscopii și biopsii hepatice.
  • Spuneți consilierului dvs. pre-med că sperați să deveniți un gastroenterolog. Acestea pot fi capabile să proiecteze un program pentru dvs. care se concentrează pe medicina internă.
  • Aproape 50% din studenții premediciți majore în biologie. Dacă sunteți o umanitate majoră, vă puteți califica în continuare pentru școala medicală, dar asigurați-vă că toate elementele dvs. se concentrează pe cursurile științifice.
  • Dacă vă decideți că doriți să fiți doctor după ce ați început deja colegiul, vorbiți cu un consilier cu privire la schimbarea programului la o pistă pre-Med. Oamenii își schimbă concentrațiile tot timpul, astfel încât aceasta nu ar trebui să fie o problemă. Dacă ați decis în anii dvs. junior sau senior, poate fi necesar să cheltuiți timp suplimentar în școală pentru a finaliza toate cursurile prealabile necesare.
  • Imaginea intitulată devine un pas gastroenterolog 2
    2. Completați munca voluntară pentru a vă îmbunătăți aplicația școlară medicală. În afară de gradele bune, școlile medicale doresc, de asemenea, candidații care știu cum să interacționeze cu pacienții. Câștiga experiență în afara sălii de clasă făcând voluntar sau stagiu de lucru. Aceasta constă, de obicei, în manipularea sarcinilor de pe site pentru câteva ore pe săptămână fără plată. Căutați spitale din apropiere, birourile medicului sau casele de pensionare și contactați-le pentru a vedea dacă ar lua în considerare să vă ia în funcția de intern. Această experiență valoroasă va arăta bine în aplicația dvs. de școală medicală.
  • Vorbiți cu consilierul dvs. pentru a afla dacă există facilități în apropiere care au programe de stagiu. Este posibil să puteți obține un credit de curs pentru completarea unuia.
  • Un site de voluntariat comun lucrează cu rezidenții unei case de pensionare și îi ajută cu sarcini zilnice. A se vedea dacă există o comunitate de pensionare din apropiere sau o organizație similară care vă permite să lucrați cu pacienții.
  • Munca plătită, de asemenea, ca experiență relevantă. Lucrul ca recepționer într-un birou de la medicul din apropiere vă oferă experiență practică, plus niște bani pentru a avea grijă de cheltuielile dvs.
  • Imaginea intitulată devine un gastroenterolog pas 3
    3. Obțineți un scor competitiv pe MCAT. Testul de admitere MCAT sau Colegiul Medical, este testul standardizat pentru intrarea în școala medicală. Este un test cu mai multe opțiuni asupra cunoștințelor despre știința vieții, chimia, biologia și știința socială. De asemenea, măsoară gândirea critică și abilitățile de rezolvare a problemelor. Aceasta este o examinare dificilă, lungă, deci începeți să studiați câteva luni în avans. Obțineți cărți de testare certificate și examene complete de practică pentru a vă familiariza cu materialul examenului. Petreceți timp revizuirea conceptelor cheie pe care le-ați învățat pe tot parcursul programului dvs. Pre-Med pentru a vă îmbunătăți șansele de a obține un scor competitiv.
  • Scorurile MCAT variază de la 472 la 528. Scorurile de top sunt de 514 sau mai sus, iar scorurile competitive sunt între 508 și 513. Scorurile sub acest lucru vă pot răni șansele de a intra în școala medicală, deci luați în considerare reluarea examenului dacă nu obțineți un scor bun.
  • Scorurile MCAT solicitate variază de la o școală la alta. Uită-te la cerințele de admitere pentru fiecare program pe care intenționați să vedeți scorul MCAT recomandat.
  • Colegiul dvs. poate oferi clase de pregătire MCAT. Profitați de acestea pentru a vă pregăti.
  • Imaginea intitulată devine un gastroenterolog Pasul 4
    4. Înscrieți-vă într-un acreditat scoala medicala. Gastroenterologii trebuie mai întâi să câștige o diplomă medicală generală sau MD și apoi să se specializeze în medicina internă pentru rezidențele și bursele lor după aceea. După trimiterea aplicațiilor dvs. de școală, alegeți o școală de renume care vă satisface nevoile. Completați-vă 4 ani aici pentru a continua cariera ca un gastroenterolog.
  • Găsiți o școală medicală care are o bună istorie de plasare a absolvenților în rezidențele medicale interne.
  • Vorbiți cu consilierul dvs. de program și spuneți-le că sunteți interesați să deveniți un gastroenterolog. Ei pot recomanda cursuri și electives care vă pregătesc pentru cariera viitoare.
  • Amintiți-vă că toată această educație va deveni scumpă. Med Școala variază de la 35.000-60.000 de dolari pe an, plus costul învățământului dvs. de licență. Probabil că veți avea nevoie de împrumuturi pentru a plăti, deci fiți pregătiți să petreceți mai mulți ani să le plătiți după absolvire.
  • Cerințele educaționale variază în funcție de țara în care vă aflați. De exemplu, devenind un gastroenterolog în Marea Britanie necesită un program de formare medicală de 2 ani și un program de 3 ani acute de îngrijire comună, un program de formare practică echivalent cu o rezidență americană.
  • Partea 2 din 3:
    Specializată în medicina internă
    1. Imaginea intitulată deveni un gastroenterolog Pasul 5
    1. Luați cursuri elective în medicina internă în timpul școlii medicale. Deși școlile medicale nu oferă grade în subd-împrejurimi specializate, puteți să vă pregătiți curriculum-ul la medicina internă și gastroenterologia. Vorbiți cu consilierul dvs. și dezvoltați un program axat pe cursurile de medicină internă și la laboratoarele. Obținerea acestei cunoștințe de fond va ajuta la aplicațiile ulterioare pentru rezidențele și bursele specializate.
    • Concentrați-vă pe gastroenterologie pentru rotirile clinice, de asemenea. Consilierul dvs. vă poate ajuta să organizați un program ideal de rotație.
  • Imaginea intitulată deveni un gastroenterolog Pasul 6
    2. Găsiți un program de rezidență care este specializat în gastroenterologie. După absolvirea școlii medicale, completați o rezidență adaptată domeniilor dvs. specializate. Căutați programe care oferă rezidențe în gastroenterologie pentru a obține o pregătire specializată în medicina internă. Consultați consilierul sau mentorul dvs. pentru a găsi programe care îndeplinesc nevoile dvs. Apoi, când vă apropiați de sfârșitul școlii medicale, aplicați pentru programele dvs. de top.
  • Residențele funcționează de obicei la un sistem de potrivire. Vă trimiteți materialele de aplicație și programele de rang pe baza preferinței dvs. Un computer se potrivește apoi cu un program.
  • Unele organizații profesionale, cum ar fi Colegiul American de Gastroenterologie, pot posta, de asemenea, rezidențe. Verificați site-urile de organizare ca acestea pentru mai multe opțiuni de rezidență.
  • Imaginea intitulată devine un pas gastroenterolog 7
    3. Completați o rezidență de 3 ani în gastroenterologie. Residențele vă plasează într-un spital sau o clinică pentru a lucra sub un medic licențiat. În calitate de rezident, veți obține experiență practică aplicând ceea ce ați învățat în școala medicală la situațiile din lumea reală. Aici veți începe să deveniți un expert în gastroenterologie și tratarea pacienților. Fiți atenți la tot ceea ce mentorul dvs. are și puneți întrebări care vin în minte. Când vă completați rezidența, veți fi un pas semnificativ mai aproape de a deveni un gastroenterolog complet.
  • Obligațiile unui rezident variază în funcție de program. În stadiile incipiente, veți umbra doar medicul pe personal în timp ce merg la rundele lor zilnice. Odată cu trecerea timpului, veți avea mai multe sarcini independente, cum ar fi intervievarea pacienților și servind comisiile.
  • Fiți pregătiți să lucrați ore îndelungate în timpul rezidenței. Locuitorii lucrează de obicei zile întregi și sunt uneori la apel în timpul schimbărilor peste noapte. Toate acestea sunt toate pentru a vă pregăti pentru solicitările de a lucra în domeniul medical.
  • Lungimea rezidenței poate varia, dar 3 ani este un interval de timp comun.
  • Imaginea intitulată deveni un gastroenterolog Pasul 8
    4. Înscrieți-vă într-o părtășie pentru gastroenterologie. După rezidența dvs., aveți un curs final de formare înainte de a deveni un gastroenterolog licențiat. Fellowships oferă o pregătire avansată cu specialiștii recunoscuți în domeniu. Aceste programe vă extind cunoștințele tehnice despre bolile gastrointestinale și tratamentele, precum și să vă dau mai multe practici în îngrijirea pacienților independent. După finalizarea părtășiei dvs., veți fi eligibil pentru certificarea bordului ca gastroenterolog.
  • Organizații profesionale precum Colegiul American de Gastroenterologie sau Institutul American Gastroenterologic Post Fellowship, aspecte pe aceste site-uri pentru oportunități de părtășie.
  • Aplicațiile de părtășie implică, de obicei, scrierea unei declarații personale și profesionale, trimiterea transcrierilor și diplomelor și obținerea de scrisori de recomandare de la mentorii tăi trecuți.
  • Fellowships pot dura 1-3 ani, în funcție de program.
  • Imaginea denumită devine un gastroenterolog Pasul 9
    5. Luați examenul de licențiere de la Consiliul American de Medicină Internă. Consiliul American de Medicină Internă este responsabil pentru licențierea gastroenterologilor. Abim oferă un examen anual pentru a licența pe noi medici de medicină internă. Examenul acoperă toate informațiile tehnice pe care le-ați câștigat prin școala medicală, rezidența și părtășia dvs. Este un test dificil, dar odată ce îl transmiteți, veți fi un gastroenterolog licențiat.
  • Testul este de obicei administrat doar o dată pe an în noiembrie, deci stați în partea de sus a datelor de înregistrare, astfel încât să nu pierdeți acest lucru.
  • Pentru un PDF de la Abim pe conținutul examenului de gastroenterologie, vizitați https: // Abim.Org / ~ / Media / Abim% 20Public / Fișiere / PDF / Examen - Blueprints / Certificare / Gastroenterologie.pdf.
  • Pentru mai multe informații despre înregistrarea pentru examen, vizitați https: // Abim.Org / Certificare / Implicit.ASPX.
  • Partea 3 din 3:
    Avansându-vă cariera
    1. Imaginea intitulată deveni un gastroenterolog Pasul 10
    1. Alăturați-vă organizațiilor profesionale pentru a vă construi rețeaua. Organizațiile profesionale, cum ar fi acestea, reprezintă un mod esențial în care noii medici rețelează și fac conexiuni. De îndată ce puteți, să vă alăturați unei organizații profesionale și să profitați de resursele pe care le-au oferit.
    • Societățile profesionale cheie din gastroenterologie sunt Colegiul American de Gastroenterologie, Asociația Americană Gastroenterologică, Societatea Americană pentru Endoscopie Gastrointestinală și Asociația Americană pentru Studiul bolilor hepatice.
    • Dacă este posibil, luați roluri de conducere în aceste organizații pentru a vă mări profilul. Voluntar pentru a-și edita publicațiile sau pentru a lua munca administrativă pentru a servi comunitatea.
  • Imaginea intitulată deveni un gastroenterolog Pasul 11
    2. Găsiți un loc de muncă prin căutarea site-urilor de organizare profesională. Odată ce ați terminat toate cerințele și certificările, găsiți un loc de muncă cu normă întreagă ca gastroenterolog. Cele mai comune locuri pentru a găsi locuri de muncă sunt panouri de carieră pe site-uri profesionale. Începeți prin căutarea pe site-uri precum New England Journal of Medicine, Jurnalul Asociației Medicale Americane, Clinica Mayo și Societatea Americană pentru Endoscopie gastrointestinală. Odată ce găsiți postări, organizați și trimiteți materialele necesare pentru aplicații.
  • Cererile de locuri de muncă necesită de obicei un curriculum vitae vitae, eseu personal și recomandări de la foștii dvs. supraveghetori.
  • Evidențiați experiența dvs. practică care lucrează cu pacienții atunci când vă scrieți eseul. Afișați potențialii angajatori că puteți oferi un nivel superior de îngrijire pentru pacienții lor.
  • Dacă aveți probleme la găsirea de locuri de muncă pe panourile comune de locuri de muncă, contactați vechii colegi pe care ați întâlnit-o în timpul antrenamentului dvs. Ei pot ști despre deschiderile de locuri de muncă care nu sunt postate.
  • Imaginea intitulată devine un gastroenterolog Pasul 12
    3. Vorbiți despre munca dvs. de rezidență și părtășie în timpul interviului. În timp ce există o gamă largă de întrebări, angajatorii potențiali vă pot întreba în timpul unui interviu, majoritatea vor fi interesați de experiența dvs. care lucrează cu pacienții. Aceasta este experiența pe care ați câștigat-o în timpul părtășiei și a rezidenței, așa că fiți pregătiți să discutați despre modul în care îngrijirea pacientului este preocuparea dvs. principală. De asemenea, discutați obiectivele carierei dvs. și modul în care acest loc de muncă este potrivit pentru dvs. Sperăm că, după ce la unitate de interviu, vă puteți începe oficial cariera ca gastroenterolog.
  • Nu uitați să cercetați organizarea și să puneți întrebări în timpul interviului. Acest lucru arată că ați făcut o mulțime de lucruri pentru a vă pregăti și a avea grijă de poziția.
  • Arătați intervievatorii că nu sunteți doar un doctor bun, ci un bun coleg. Fii prietenos și profesional și clarifică faptul că poți să te descurci cu mulți oameni diferiți. Acest lucru este important, de asemenea.
  • Trimiteți întotdeauna o notă de mulțumire după interviu. În timp ce mulțumiți intervievatorii, vă readuce, de asemenea, interesul față de slujbă.
  • Imaginea intitulată deveni un pas de gastroenterolog 13
    4. Mențineți certificarea dvs. de la Abim prin câștigurile de câștig. După ce vă certificați, Abim încă necesită activități pentru a vă menține certificarea. Utilizează un sistem punct, unde diferite activități merită un anumit număr de puncte. Trebuie să câștigați câteva puncte la fiecare 2 ani și un total de 100 de puncte la fiecare 5 ani pentru a vă menține certificarea. Participați la activități aprobate pentru a câștiga puncte.
  • Activități precum participarea la conferințe, publicarea documentelor, participarea la studiile de laborator și efectuarea lucrărilor de informare sunt eligibile pentru puncte.
  • Participarea la noi proceduri sau certificări câștigă de obicei 20 de puncte. Trecerea examenelor la fiecare câțiva ani pentru a verifica cunoștințele dvs. câștigă 20 de puncte.
  • Rămâneți la curent cu cele mai recente cercetări și politici vă pot câștiga și puncte. De exemplu, descărcarea actualizărilor la Manualul Abim câștigă 10 puncte.
  • Contactați Abim pentru a afla care activități suplimentare vă pot câștiga puncte.
  • Imaginea intitulată deveni un pas gastroenterolog 14
    5. Participați la întâlniri anuale și conferințe pentru a rămâne la curent. Aceste organizații profesionale sponsorizează, de asemenea, conferințe anuale și ateliere de lucru. Participarea la aceste activități este foarte importantă pentru a fi informați cu privire la evoluțiile din domeniul medical.
  • Pot exista subvenții sau fonduri disponibile pentru a acoperi costurile de participare la conferințe. Verificați cu organizația pe care o lucrați sau cu organizația sponsorizată evenimentul.
  • Unele organizații oferă, de asemenea, conferințe specializate pentru gastroenterologii de carieră timpurie. Luați în considerare participarea la unii dintre aceștia să se întâlnească cu alți membri noi din domeniul dvs.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar