Cum să te concentrezi

Îmbunătățirea accentului vă poate face un student mai bun sau un angajat, precum și o persoană mai fericită și mai organizată. Dacă doriți să vă îmbunătățiți atenția, atunci trebuie să învățați să evitați distragerile și să fiți pregătiți cu un plan de joc plin de focalizare înainte de a vă stabili o sarcină. Dacă doriți să știți cum să vă concentrați ca un laser, urmați doar acești pași!

Pași

Partea 1 din 4:
Obținerea organizată
  1. Imagine intitulată Focus Pasul 1
1. Face o listă de sarcini. Dacă doriți să vă concentrați mai bine, trebuie să faceți o listă de sarcini în fiecare zi, astfel încât să aveți o listă tangibilă de lucruri pentru a verifica când ați terminat și vă simțiți mai multă direcție pentru a vă îndeplini obiectivele. În loc să stați în jurul valorii de îmbrăcăminte, veți avea o listă de goluri în fața dvs. și veți simți un sentiment de mândrie când le faceți.
  • Scrieți cel puțin trei lucruri pe care trebuie să le faceți în acea zi, trei lucruri pe care trebuie să le faceți a doua zi și trei lucruri care trebuie să se facă săptămâna respectivă. Abordați lucrurile pe care trebuie să le faceți mai întâi în acea zi și să vă simțiți realizați dacă aveți timp să începeți un salt și să lucrați la celelalte sarcini.
  • Recompensați-vă cu pauze. Dați-vă o pauză mică de fiecare dată când verificați un alt element de pe lista dvs. de sarcini.
  • Încercați să faceți toate sarcinile mici, cum ar fi obținerea de alimente, cât mai curând posibil. Acest lucru va restrânge lista dvs. și vă va asigura mai întâi că faceți toate sarcinile minore. Nu fi leneș și nu amânați acele lucruri mici!
  • Imagine intitulată Focus Pasul 2
    2. Prioritizați-vă sarcinile. Amintiți-vă să faceți cele mai creative sau mai dificile sarcini dimineața, când sunteți plin de energie și motivație. Salvați lucrurile mai ușoare, cum ar fi întâlnirile de planificare, depunerea de hârtii vechi sau curățarea spațiului de lucru, pentru după-amiaza, când vă simțiți mai drenați.
  • Nu puneți cea mai grea sarcină până la sfârșitul zilei sau puteți găsi că se va vărsa în ziua următoare.
  • Imagine intitulată Focus Pasul 3
    3. Păstrați un spațiu organizat. Păstrarea unui spațiu organizat este cheia pentru a vă putea concentra. Focalizarea este mult mai ușoară dacă știți exact unde este totul în biroul dvs., bibliotecă, rucsac sau spațiul de lucru general. Având un spațiu organizat vă va economisi nenumărate timp când trebuie să găsiți ceva și vă va păstra mai mult motivat pentru a obține munca făcută.
  • Ștergeți ceva care nu are legătură cu spațiul de lucru. În afară de câteva fotografii din biroul dvs. de lucru, tot ceea ce păstrați ar trebui să fie legat de muncă, fie că este vorba de hârtie, un capsator sau un set de pixuri.
  • Puneți-vă telefonul mobil dacă nu aveți nevoie de ea să funcționeze. Puteți să-l verificați în fiecare oră sau două, dar nu lăsați-l pe birou sau veți fi tentați să vă uitați tot timpul.
  • Au un sistem de depozitare organizat. Știind exact unde sunt toate documentele dvs. vă vor salva tone de timp pe parcursul zilei.
  • Imagine intitulată Focus Pasul 4
    4. Gestionați-vă timpul. Gestionarea timpului dvs. este o parte importantă a focalizării. Când începeți o nouă zi de lucru și scrieți lista de sarcini, scrieți cât timp credeți că va dura pentru a realiza fiecare sarcină de lângă sarcină, astfel încât să aveți un sentiment de a arăta ziua dvs. Încercați să faceți mai întâi cele mai multe lucruri consumatoare de timp, astfel încât să le puteți scoate din cale.
  • Stabiliți așteptări rezonabile pentru fiecare sarcină. Nu trebuie să vă dați douăzeci de minute pentru a face ceva care ar trebui să dureze o oră. În caz contrar, veți fi dezamăgiți când nu vă îndepliniți obiectivele.
  • Dacă terminați mai devreme o sarcină, utilizați acel moment pentru o pauză rapidă. Acest lucru vă va motiva să faceți mai multă muncă.
  • Imagine intitulată Focus Pasul 5
    5. Plug se înscrie în programul dvs. Luarea pauzelor este la fel de importantă ca și starea în sarcină. Dacă vă planificați ziua să includeți explozii de productivitate urmate de pauze scurte, atunci veți fi mult mai concentrați decât dacă petreceți toată ziua "un fel de" Lucrul fără a lua nici o pauză reală.
  • Dați-vă cel puțin 10-20 de minute pentru a lua o pauză după fiecare oră de lucru. Puteți utiliza acest timp pentru a efectua un apel telefonic rapid, răspundeți la e-mailul unui prieten sau ieșiți pentru a obține o ceașcă de ceai.
  • Recompensați-vă cu pauze. Utilizați pauzele ca o motivație pentru a obține munca. Daca tu crezi, "Pot avea o smootie delicioasă odată ce am terminat cu această lucrare," Atunci vei fi mult mai motivat decât dacă nu este nimic pozitiv la orizont.
  • Utilizați una dintre pauze pentru a obține un exercițiu ușor. Doar luând o plimbare rapidă de 15 minute sau mergând în sus cinci zboruri de scări și apoi înapoi în jos vă va face sângele să meargă și vă va face să vă simțiți mai atenți și energizați.
  • Luați o pauză pentru a obține un aer proaspăt. Nu cheltuiți toată ziua, cooped în birou sau acasă. Ieșiți pentru a respira într-un aer proaspăt, prindeți o briză de dimineață, sau lăsați lumina soarelui să vă lovească fața și vă veți simți mai concentrate și gata să vă întoarceți la muncă.
  • Partea 2 din 4:
    Îmbunătățirea accentului dvs
    1. Imagine intitulată Focus Pasul 6
    1. Construiți-vă rezistența la rezistență. Fiecare persoană poate începe cu o anumită sumă de "Focus Stamina" Dar fiți siguri că acest lucru este ceva care poate fi îmbunătățit în timp. Pentru a vă construi Focus Stamina, dați-vă doar o anumită perioadă de timp - spuneți 30 de minute - pentru a face nimic altceva decât să lucrați la o anumită sarcină. Când trece timpul, vedeți cât timp puteți continua înainte de a opri, fie că este vorba de încă cinci minute sau o jumătate de oră.
    • Dacă repetați acest proces, veți vedea că vă puteți concentra pe o singură sarcină mult mai mult decât credeți. Continuați să mergeți până când simțiți că trebuie să vă opriți și să încercați să vă concentrați mai mult a doua zi.
  • Imagine intitulată Focus Pasul 7
    2
    Medita. Meditarea nu este doar o modalitate excelentă de a vă relaxa, dar dacă meditați doar 10-20 de minute în fiecare zi, vă veți îmbunătăți încet accentul. Când meditați, veți fi focalizați pe curățarea capului și concentrându-vă pe corpul și respirația. Puteți transfera cu ușurință aceste abilități pentru a vă curăța capul și concentrându-vă asupra lucrării înainte de dvs. Puteți medita când vă treziți mai întâi sau să vă înfășurați înainte de culcare sau chiar în timpul celor două ori.
  • Găsiți un scaun confortabil și plasați-vă mâinile pe genunchi sau la poală.
  • Lucrați la relaxarea corpului, o parte la un moment dat, până când toate părțile corpului dvs. sunt relaxate.
  • Imagine intitulată Focus Pasul 8
    3. Citeste mai mult. Citirea este o modalitate foarte bună de a vă concentra atenția. Încercați să citiți ceva fără să vă opriți doar treizeci de minute și să vă construiți încet rezistența dvs. pentru a citi o oră sau chiar două ore cu doar pauze scurte. Fiind capabil să se concentreze asupra materialului din fața dvs., indiferent dacă citiți un roman romantic sau o biografie, vă va ajuta să învățați să vă concentrați asupra muncii dvs.
  • Așa cum ați citit, întrebați-vă întrebări la fiecare câteva pagini pentru a vă asigura că înțelegeți ce citiți și că vă plasați toată concentrarea și energia în material.
  • Citirea dimineața este o modalitate excelentă de a vă trezi mintea, iar citirea în pat este o modalitate excelentă de a intra înainte de culcare.
  • Faceți un scop de a citi timp de treizeci de minute pe zi și vizionarea televiziunii timp de treizeci de minute mai puțin. Concentrația pe care o construiești din citire poate fi afectată de concentrația pe care o puteți pierde de la vizionarea unui spectacol de televiziune cu o mulțime de reclame.
  • Încercați să blocați toate distragerile în timp ce citiți. Păstrați telefonul în tăcere și dacă doriți, spuneți membrilor familiei dvs. să nu vă deranjeze în timp ce citiți. Acest lucru nu numai că vă va construi concentrarea și focalizarea, dar vă va ajuta, de asemenea, să absorbiți cuvintele scrise pe pagină înainte de dvs.
  • Imagine intitulată Focus Pasul 9
    4. Multi-sarcină mai mică. Deși mulți oameni cred că multi-tasking-ul este o modalitate foarte bună de a realiza obiectivele mai repede și de a obține două sau trei lucruri făcute simultan, multi-tasking-ul este de fapt dăunător pentru concentrarea ta. Când vă aflați multi-sarcină, puteți crede că obțineți mai mult, dar nu vă puneți toate accentul și energia într-o singură sarcină, care de fapt vă dăunează concentrației dvs.
  • Lucrați la obținerea unui singur lucru făcut la un moment dat și veți vedea că ați făcut acest lucru mai repede.
  • Chatând cu prietenii dvs. online în timp ce obținerea de muncă efectuată este una dintre cele mai grave forme de multi-tasking. Chatting cu un prieten vă poate încetini productivitatea în jos cu jumătate.
  • Dacă lucrați acasă, evitați tentația de a face treburi în timp ce lucrați sau studiați. Puteți să vă spălați mâncărurile, dar vă veți încetini în mod extraordinar.
  • Partea 3 din 4:
    Fiind pregatit
    1. Imagine intitulată Focus Pasul 10
    1. Reflectați. Ați petrecut vreodată o zi întreagă "lucru" și apoi se întreba cum ați reușit să realizați aproape nimic? Dacă acest lucru ți sa întâmplat, atunci ar trebui să reflectați asupra experienței înainte de a vă sari într-o altă zi la fel de neproducătoare. Înainte de a începe să lucrați, ar trebui să scrieți toate lucrurile care au fost și nu lucrați în timpul studiului sau a sesiunii de lucru pentru a vă asigura că aveți o experiență mai bună.
    • Ar fi trebuit să studiezi, dar a petrecut tot timpul bârfe cu prietenul tău de studiu? Atunci ar trebui să studiezi solo data viitoare.
    • Ați lucrat în biroul dvs., dar ați petrecut toată ziua, ajutându-vă colegilor dvs. în loc să faceți orice lucru făcut pentru dvs? Apoi, data viitoare, ar trebui să fiți mai puțin utili și un pic mai egoist.
    • Ați pierdut întreaga zi de citire a articolelor aleatorii pe care oamenii le-au postat pe Facebook, G-chat cu prietenii dvs. sau trimiteți-vă cu prietenii dvs. despre ceea ce veți face în acea noapte? Este mai bine să faci acele lucruri după Ziua de lucru se face.
    • Înainte de a începe ziua de lucru, scrieți-vă tot ce ați făcut că vă păstrați să vă îndepliniți obiectivele, astfel încât să fiți mai puțin probabil să faceți aceeași greșeală.
  • Imagine intitulată Focus Pasul 11
    2. Au o rutină solidă pre-muncă. Indiferent dacă mergeți la bibliotecă sau îndreptați spre birou pentru o zi de lucru de opt ore, este important să aveți o rutină solidă înainte de a începe să lucrați astfel încât ziua dvs. să înceapă pe piciorul drept și sunteți mai motivați să obțineți totul Terminat.
  • Dormi suficient. Trezește-te și du-te la culcare în același timp în fiecare zi, astfel încât corpul tău să se simtă alertă și reîmprospăd când te ridici, nu groggy și obosit.
  • Mănâncă un mic dejun sănătos. Micul dejun este într-adevăr cea mai importantă masă a zilei, așa că ar trebui să mănânci suficient pentru a avea energia să înceapă să lucreze, dar nu atât de mult încât să vă simțiți lentă sau să vă încurcați. Mănâncă carbohidrați sănătoși, cum ar fi cerealele de ovăz sau grâu, proteinele cum ar fi ouăle sau curcanul înclinat, și unele fructe sau legume pentru a vă începe ziua.
  • Faceți timp pentru un exercițiu rapid. Doar 15 până la 20 de minute de mers pe jos, aerobic luminos, stam-up-uri și exerciții abdominale vor obține sângele dvs. de pompare fără a vă face obosit.
  • Urmăriți aportul de cofeină. Deși cafeaua poate să vă trezească, încercați să nu aveți mai mult de o ceașcă pe zi, sau veți prăbuși până la prânz. În schimb, treceți la un ceai de cafeină scăzut sau chiar să vă înrăutăți complet de cofeină, dacă doriți cu adevărat să aveți o zi productivă.
  • Imagine intitulată Focus Pasul 12
    3. Alegeți timpul și locul potrivit. Deși este posibil să nu aveți luxul de a alege când să începeți și să încheiați ziua dvs. de lucru dacă lucrați într-un birou tradițional, dacă aveți o anumită flexibilitate, atunci ar trebui să începeți să lucrați când vă simțiți cel mai alertă și alegeți un mediu care vă ajută munceste.
  • Amintiți-vă că cea mai productivă oră este diferită. Unii oameni sunt cel mai productivi atunci când se trezesc mai întâi, în timp ce alții au nevoie de mai mult timp să se stabilească înainte de a se simți într-adevăr alertă. Alegeți timpul când corpul dvs. este cel mai pregătit să spună, "Sa mergem!" si nu, "Haideți."
  • Este important să găsiți mediul de lucru potrivit pentru dvs. Unii oameni lucrează cel mai bine de acasă, deoarece se simt cel mai confortabil acolo, în timp ce alții se simt mai motivați când sunt într-o cafenea sau bibliotecă în care toată lumea face muncă.
  • Imagine intitulată Focus Pasul 13
    4. Anticipați-vă nevoile. Dacă doriți să fiți cât mai concentrat și productiv posibil, atunci ar trebui să vă anticipați nevoile înainte de a începe să studiați sau mintea voastră va începe să rătăcească dacă corpul vostru dorește să facă altceva decât să lucreze.
  • Fiți pregătiți cu gustări sănătoase cum ar fi nuci, mere, banane și bastoane de morcov pentru a vă menține în loc să ieșiți la mașina de distribuție.
  • Întotdeauna hidratează. Indiferent unde te duci, ar trebui să aduci o sticlă de apă pentru a-ți păstra corpul rănit.
  • Aduceți sau purtați straturi de îmbrăcăminte. Dacă camera unde lucrați este prea caldă sau prea rece, ar trebui să fiți pregătiți să scoateți niște straturi sau să aruncați o eșarfă sau un pulover. Nu vrei să-ți pierzi atenția pentru că transpirați sau treziți și nu puteți face nimic despre asta.
  • Partea 4 din 4:
    Evitând distragerile
    1. Imagine intitulată Focus Pasul 14
    1. Evitați distragerile online. Internetul poate fi completat cu informații interesante și valoroase, dar când vine vorba de a obține munca făcută, poate fi un timp imens-suck. Dacă într-adevăr doriți să faceți muncă făcută, atunci trebuie să evitați media și să discutați cu prietenii dvs. în timpul zilei de lucru și să vă verificați adresa de e-mail doar de câteva ori pe zi dacă aveți cu adevărat nevoie.
    • Dacă observați un articol interesant, spuneți-vă că îl puteți citi în timpul perioadei de pauză programată - dar nu mai devreme.
    • Evitați să trimiteți e-mailuri personale în timp ce lucrați. Acest lucru vă va distrage atenția și va dura mult mai mult decât ați intenționat.
    • Dacă nu aveți nevoie de internet pentru serviciu, deconectați complet complet. Puteți reconecta la fiecare oră sau două pentru a verifica înapoi.
    • Evitând distragerile online necesită complet timp. Dacă verificați Facebook și e-mail la fiecare cincisprezece minute, începeți să o verificați la fiecare 30 de minute și să vedeți dacă puteți lucra pentru a vă verifica doar două sau trei ori pe zi sau pentru a evita Facebook cu totul.
    • Dacă aveți nevoie de internet pentru a lucra, încercați să nu păstrați mai mult de cinci file deschise la un moment dat. Concentrați-vă pe ceea ce trebuie să citiți și să continuați. Dacă aveți prea multe pagini deschise simultan, mintea dvs. va fi în modul multi-task.
  • Imagine intitulată Focus Pasul 15
    2. Nu vă distrați de alți oameni. Alți oameni sunt o distragere majoră, indiferent dacă lucrați într-un birou sau o bibliotecă. Nu lăsați-i să vă împiedice să vă atingeți obiectivele. Deși ar putea fi tentant să socializați când ar trebui să lucrați, acest lucru vă va încetini și vă va face să lucrați mai mult.
  • Fie ca toți cei din jur să știe cât de important este că vă faceți munca dvs., indiferent dacă lucrați în apropierea familiei sau a colegilor dvs. Ei vor fi mai puțin probabil să se blocheze dacă văd cum ați comis.
  • Nu luați apeluri telefonice personale sau mesaje text decât dacă nu există nici o evitare. Spuneți prietenilor și familiei dvs. să vă contacteze doar în timp ce lucrați dacă este cu adevărat important și veți obține mai puține mesaje.
  • Dacă aveți un amic de studiu sau un grup de studiu, asigurați-vă că toată lumea rămâne în sarcină. Puteți chiar să vă bateți mâinile o dată de fiecare dată când oamenii coboară de sarcină pentru a servi ca o reamintire a cât de important este să rămâi concentrat.
  • Imagine intitulată Focus Pasul 16
    3. Nu vă distrați de mediul înconjurător. Orice mediu de lucru poate distrage atenția dacă îl permiteți să ajungeți la dvs. Dar dacă aveți mentalitatea corectă, atunci puteți utiliza aproape orice mediu de lucru în avantajul dvs. Iată ce să faceți:
  • Dacă lucrați într-un loc puternic și public, investiți în anumite căști de anulare a zgomotului sau ascultați muzică fără versuri pentru a rămâne concentrată.
  • Dacă stați lângă cineva care vorbește la telefon sau doi prieteni care se angajează cu voce tare în conversație, se îndepărtează de ei, chiar dacă vă aflați în locul tău.
  • Dacă lucrați undeva unde se află un televizor, nu căutați mai mult de o dată pe oră sau puteți fi aspirat.
  • Imagine intitulată Focus Pasul 17
    4. Rămâneți motivat. Dacă doriți să evitați distragerile și să vă concentrați mai mult, cel mai bun mod este să rămâneți motivați pentru a vă termina sarcina. Ar trebui să scrieți de ce sunteți motivați să faceți munca dvs. și să vă uitați în jos în acest motiv de mai multe ori pe zi, pentru a vă reaminti de ce este important să vă concentrați și să nu fiți tentați de o distragere a atenției.
  • Luați în considerare importanța muncii dvs. în sine. Spuneți-vă că dacă clasificați documente, este important să oferiți studenților dvs. feedback. Dacă încheiați un proiect, atunci este important pentru succesul companiei dvs.
  • Consideră-te. Ce avantaj personal veți câștiga de la obținerea lucrării? Dacă studiați pentru un test, atunci veți putea obține un grad bun și să vă măriți CGPA. Dacă sigilați o afacere importantă cu un client, este posibil să primiți o promovare.
  • Luați în considerare lucrurile distractive care așteaptă odată ce lucrarea este făcută. Amintiți-vă despre lucrurile distractive pe care le puteți face odată ce se face sarcina, fie că face o clasă de yoga de seară, prinzând un vechi prieten peste înghețată, sau având o masă plăcută, relaxantă cu altele semnificative.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Exercițiul ajută adesea la îmbunătățirea focalizării. O jogging de 20 de minute nu durează prea mult și poate lucra minuni.
  • Muzica vă poate ajuta să vă concentrați - pur și simplu nu vă distrați prea mult sau prinși în muzică. Încercați să nu ascultați muzică cu versuri. Versurile pot fi distrage atenția.
  • Dacă vă place să jucați muzică în timp ce lucrați, încercați o coloană sonoră a jocului video. Ele sunt compuse pentru a fi muzică de fundal și a-ți îmbunătăți concentrarea.
  • O lungă atenție de atenție ajută și. Pentru a vă asigura că nu vă dezvoltați o distanță scurtă, nu petreceți prea mult timp pe activități care vă distrați atenția la fiecare câteva secunde. Aceste tipuri de activități antrenează creierul pentru a se concentra doar pe sarcini pentru o perioadă scurtă de timp, ceea ce face greu să se concentreze. Câteva exemple ale acestor activități sunt mesaje text în camere de chat și jocuri video.
  • Găsiți un anumit loc sau timp specific pentru a face munca care are nevoie de focalizare. De exemplu, puteți avea o masă de studiu înființată în camera dvs. doar pentru a studia.
  • Încercați să vă faceți mintea cât mai relaxată posibil. Evitați să gândiți sau să aveți orice tensiune în legătură cu orice sau oricine.
  • Avertizări

    Incapacitatea de a se concentra nu este întotdeauna din cauza lipsei de motivație sau cauzată de lene. Anumite afecțiuni medicale, cum ar fi ADHD, pot împiedica fizic pe cineva să se concentreze, deci dacă ați încercat totul să vă concentrați, dar nimic nu vă va împiedica să vă distrați, este posibil să trebuiască să căutați ajutor profesional.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar