Cum să fii organizat

Majoritatea oamenilor nu le place să fie dezorganizați. Adevărata organizație necesită timp, dar când obțineți atârnă, viața devine mult mai ușoară. Pentru a fi cu adevărat organizat, trebuie să vă organizați spațiul și să vă organizați timpul, asigurându-vă că urmăriți toate întâlnirile și angajamentele dvs. De asemenea, puteți lucra într-un mod organizat, astfel încât să fiți mai eficienți și să obțineți mai multe lucruri într-o perioadă mai scurtă de timp. Fiind organizat poate reduce stresul și anxietatea, făcându-vă să vă controlați activitățile de zi cu zi.

Pași

Metoda 1 din 3:
Organizarea timpului
1. Puneți date importante într-o calendar. Obțineți un calendar și atârnați-l într-un loc unde vă puteți uita zilnic, cum ar fi în bucătăria dvs., lângă patul dvs. sau în biroul dvs. de acasă. De asemenea, puteți pune un calendar Computerul dvs. Desktop sau utilizați aplicația Calendar de pe telefonul smartphone. Puneți toate datele esențiale în calendar, cum ar fi datele, întâlnirile și întâlnirile. Păstrați-l actualizat în mod regulat pentru a vă ajuta să vă organizați timpul.
  • Faceți obiceiul să verificați zilnic calendarul, cum ar fi primul lucru dimineața sau înainte de a merge la culcare noaptea.
  • Codul de culoare din calendarul dvs. cu prioritate. De exemplu, puteți evidenția date importante în datele roșii și mai puțin importante în galben.
  • Dacă utilizați o aplicație Calendar pe telefon, puteți seta mementouri câteva zile sau câteva ore în avans, astfel încât să nu uitați o dată importantă. De asemenea, puteți utiliza alte aplicații de organizare pe telefonul dvs. ca 24ME, QUIP și Wanderlust.
  • 2
    Utilizați un planificator de zi. Un planificator de zi este o modalitate excelentă de a vă menține timpul organizat. Se va descompune săptămâna zilei, permițându-vă să puneți întâlniri sau întâlniri pentru fiecare zi. Este utilă în special dacă aveți multe angajamente pe tot parcursul zilei. Notați toate angajamentele dvs. de oră în planificatorul de zi. Verificați planificatorul la începutul zilei, astfel încât știți ce ați programat și puteți rămâne organizat.
  • De exemplu, puteți scrie o întâlnire dimineața, un apel telefonic cu un client în după-amiaza și un termen limită în seara.
  • 3. Păstrați o listă de sarcini. Pentru a rămâne organizat, faceți o listă de sarcini. Este posibil să aveți o listă pentru lucruri pe termen scurt pe care trebuie să le faceți și o listă pentru lucruri pe termen lung pe care trebuie să le faceți. Scrieți lista de sarcini pe o tablă albă și păstrați-o undeva pe care o puteți vedea, cum ar fi în bucătărie sau dormitorul dvs. Traversați elementele pe măsură ce le completați, astfel încât să vă simțiți productivi și motivați să abordați mai multe articole din listă.
  • Dacă preferați să păstrați lista de sarcini de pe computer, faceți o foaie de calcul și o utilizați ca o listă de sarcini. Păstrați foaia de calcul pe desktop, astfel încât să vă puteți uita la ea și să traversați elementele pe măsură ce le completați.
  • De exemplu, este posibil să aveți o listă de articole pe termen scurt, cum ar fi alocarea completă pentru mâine, cameră curată și consumabile pentru săptămâna. Apoi, puteți păstra o listă de articole pe termen lung, cum ar fi aplicația pentru colegiu în 1 lună, învățați arabă și planificați o călătorie.
  • 4. Recompensați-vă pentru că ați organizat organizat. Pentru a vă ajuta să vă motivați Rămâneți organizat, Utilizați un sistem de recompense. Puteți să vă tratați la un bun sau la prânz la restaurantul dvs. preferat atunci când verificați un element de pe lista dvs. de sarcini. Sau vă puteți oferi o pauză de 5 minute și puteți merge la o plimbare dacă ați completat mai devreme elementele din calendarul dvs. sau în ziua dvs. de zi.
  • De asemenea, vă puteți recompensa cu activități distractive sau relaxante, cum ar fi redarea jocului video preferat sau vizionarea spectacolului preferat. Dați-vă doar aceste recompense când ați terminat sarcinile necesare pentru această zi.
  • Metoda 2 din 3:
    Lucrul într-un mod organizat
    1. Face un program zilnic. Pentru a rămâne organizat în timp ce lucrați, creați un program zilnic de sarcini. Listează fiecare sarcină prin importanță și verificați-le când le completați. Puneți mai întâi cele mai importante sarcini, urmate de cel mai puțin important. Acest lucru vă poate ajuta să vă simțiți organizați zilnic, indiferent dacă sunteți la serviciu sau la școală.
    • De exemplu, puteți să listați sarcinile precum finalizarea unei cesiuni sau pregătirea prânzului pentru copiii dvs. Apoi, puteți programa la timp pentru a citi e-mailurile sau pentru a prinde știrile, urmată de alte sarcini în după-amiaza și seara.
  • 2. Programul se rupe pe tot parcursul zilei de lucru. Deși este important să obțineți toate sarcinile necesare, ar trebui, de asemenea, să renunțați la timp pentru pauze scurte. Puteți programa în pauze de 5 minute după fiecare câteva sarcini, astfel încât să vă puteți întinde picioarele, să mergeți la o scurtă plimbare sau să faceți câteva exerciții de lumină. De asemenea, puteți folosi pauzele pentru a obține cafea sau o gustare.
  • Având pauze, vă va asigura că nu vă purtați prea uzat sau suprasolicitat, mai ales dacă aveți multe sarcini pentru a finaliza ziua. Dacă sunteți foarte ocupat, încercați să programați cel puțin o pauză în această zi, astfel încât să nu lucrați prea multe ore drept.
  • 3
    Multitask. Un alt mod în care puteți lucra într-un mod mai organizat este la multitask, unde comutați între mai multe sarcini deodată. Multitasking vă poate permite să obțineți mai multe lucruri efectuate într-o perioadă scurtă de timp. De asemenea, vă poate ajuta să fiți mai organizați, deoarece vă veți simți mai puțin copleșită sau subliniată de lucrurile pe care trebuie să le faceți dacă le completați deodată.
  • De exemplu, puteți pune ceainicul pentru prosoapele de ceai și plug, trimiteți e-mailuri și încărcați mașina de spălat în timp ce apa se fierbe. Sau puteți seta o descărcare pe computer la locul de muncă și puteți face documente sau alte sarcini în birou în timp ce așteptați ca descărcarea să fie terminată.
  • Doar rețineți că unele studii au arătat că multitasking-ul poate diminua capacitatea cuiva de a se concentra asupra unui singur lucru la un moment dat.
  • 4. Delegați sarcini altora, când este necesar. Dacă aveți multe de făcut, încercați să delegeți sarcini altora atunci când puteți. Puteți delega sarcini lucrătorilor din biroul dvs. sau altor membri ai familiei din casa dvs. Activitățile delegante vă pot face ziua mai eficientă și vă permite să rămâneți organizați.
  • De exemplu, puteți delega treburile în casa dvs. copiilor dvs. sau membrilor familiei dvs., astfel încât nu sunteți singura curățare și menținerea casei. Sau puteți delega sarcini la colegi care au timp liber sau o oră de rezervă, astfel încât să vă puteți asigura că toate sarcinile dvs. se face pentru această zi.
  • Metoda 3 din 3:
    Organizarea spațiului dumneavoastră
    1. Imaginea intitulată va fi organizată pasul 1
    1. Organizați-vă dormitor. Pentru a vă menține spațiul organizat, începeți prin concentrarea pe dormitorul dvs. Treceți prin fiecare element din dormitorul dvs. și determinați dacă puteți scăpa de orice elemente pe care nu le mai utilizați sau aveți nevoie. Reduceți aglomerația în dormitorul dvs. și curățați-o astfel încât să vă simțiți mai organizați și să păstrați numai elementele pe care le utilizați în dormitorul dvs.
    • De exemplu, este posibil să aveți un raft în dormitorul dvs. plin de cărți. Treceți prin cărțile dvs. și puneți-le pe care nu mai citiți sau nu aveți nevoie într-o cutie. Încercați să scăpați de orice cărți pe care nu credeți că veți citi din nou. Apoi puteți dona cărțile în cutie la caritate, astfel încât acestea să fie în afara camerei dvs.
  • 2. Tine-ti Oficiul de acasă si al tau birou organizat. Dacă aveți un spațiu de lucru în casa dvs., abordați această zonă și păstrați-o organizată. Treceți prin toate lucrările și facturile de pe birou. Puneți aceste elemente în dosare sau într-un dulap de depozitare. Scapă de orice documente pe care nu trebuie să le păstrați ca niște copii grele. Puneți consumabile de birou în sertare sau dulapuri. Plasați stilouri și creioane într-un suport pentru stilouri.
  • De asemenea, trebuie să poziționați elementele pe care le utilizați adesea mai aproape de spațiul de lucru, astfel încât acestea să fie la îndemână. De exemplu, dacă utilizați adesea un capsator în biroul dvs., păstrați-l în sertarul de sus al biroului dvs., astfel încât este la îndemână și știți unde este în orice moment.
  • Organizați cabluri electrice în biroul dvs. utilizând legăturile zip pentru a menține cablurile înfășurate. Acest lucru îi va împiedica să se încurce și să fie dezordonați.
  • 3. Organizați-vă bucătărie. Bucătăria dvs. va fi probabil una dintre cele mai utilizate zone din casa ta. Păstrați-o organizată prin trecerea prin fiecare element și donarea oricăror elemente pe care nu le mai utilizați. Aruncați uneltele de bucătărie sparte sau ustensile vechi. Clarificați aceste elemente și apoi evaluați modul de organizare a elementelor pe care le păstrați.
  • Plasați elementele conexe împreună în sertare sau dulapuri. De exemplu, depozitați toate canurile de cafea împreună sau toate ustensilele împreună.
  • Păstrați contoarele de bucătărie fără articole atunci când este posibil și lăsați numai elementele pe care le utilizați adesea, cum ar fi o placă mare de tăiere sau un fierbător.
  • Unele elemente au nevoie mai degrabă layout sau de comandare decât doar gruparea. Articole frecvent utilizate, cum ar fi mirodenii, ar trebui să fie păstrate la îndemână și accesibile, cum ar fi pe un suport de condimente pe tejghea.
  • Obiecte perisabile, cum ar fi hrana, ar trebui să fie consumate pe o bază de primă in, prima-out. Încărcați stive de obiecte perisabile, cum ar fi mâncarea conservată, începând cu cea mai veche mai întâi într-un dulap sau o cămară.
  • 4. Tine-ti dulap organizat. Un alt loc care tinde să devină murdar este dulapul tău, mai ales dacă ai o mulțime de îmbrăcăminte. Organizați-vă dulapul prin trecerea prin îmbrăcămintea dvs. și scăpând de orice elemente pe care nu le mai purtați. Adesea, dacă nu ați purtat elementul într-un an, puteți scăpa de ea. Gruparea articolelor de îmbrăcăminte împreună, cum ar fi toate blugi pe un raft sau toate jachetele atârnate în același loc în dulapul tău.
  • Rotiți elementele care se află la îndemână în dulapul dvs., astfel încât să purtați elemente diferite și să profitați la maximum de fiecare element.
  • Păstrați toate pantofii împreună, de preferință pe un raft de pantofi sau în recipiente marcate. În acest fel, puteți vizualiza fiecare pereche și știți exact ce aveți în dulapul dvs.
  • Dacă aveți probleme cu păstrarea dulapului dvs., obțineți un organizator de dulap pentru a vă ajuta să vă păstrați elementele sortate.
  • 5. Curățați-vă în mod regulat spațiul. Pentru a vă menține organizația, curățarea regulată a dormitorului dvs., biroului dvs. de acasă, biroul dvs., bucătăria și dulapul dvs. Desemnați o zi pe săptămână ca zi de curățare și faceți o bună curățare a acestor pete. Acest lucru vă va asigura că reduceți orice dezordine care se acumulează în fiecare zonă a casei dvs. De asemenea, vă va face mai ușor să mențineți sistemul pe care îl aveți în loc în fiecare zonă pentru a le organiza.
  • De asemenea, puteți curăța fiecare spațiu pe parcursul săptămânii pentru a le menține. Faceți o praf ușoară a casei dvs. o dată pe zi. Aruncați orice documente sau facturi pe care nu le aveți nevoie imediat, mai degrabă decât să vă lăsați să vă dezordine spațiul.
  • Este bine să vă curățați locul în fiecare săptămână. Dacă locul tău devine neplăcut foarte repede, atunci poți curăța mai frecvent.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Organizarea spațiului dvs. poate ajuta la reducerea sentimentelor de stres și anxietate. Dacă vă simțiți copleșiți, luați câteva momente pentru a vă ordona.
  • Pentru a reduce sentimentele de a fi copleșiți doar relaxați-vă și aflați ce este adevărata problemă și scrieți în loc să vă gândiți sau să vă îngrijorați de asta.
  • Un alt spațiu care are adesea nevoie de organizație este dvs garaj.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar