Cum să dosar pentru divorț

Obținerea unui divorț este o experiență de scurgere stresantă și emoțională. Dar, în majoritatea cazurilor, procesul de depunere efectiv pentru divorț este relativ simplu. Deși regulile specifice variază de la stat la stat, de obicei inițiați procesul prin depunerea unei petiții cu instanța de drept de familie din județul în care locuiți. Cu condiția ca divorțul să fie relativ amiabil, este posibil să fiți capabili Gestionați lucrurile pe cont propriu. Cu toate acestea, dacă dvs. și soțul / soția dvs. aveți probleme de comunicare sau nu puteți conveni asupra problemelor, cum ar fi custodia și sprijinul copiilor sau cum să vă împărțiți proprietatea, este posibil să aveți nevoie de ajutor suplimentar de la un avocat de drept familial.

Pași

Partea 1 din 3:
Petiționarea instanței de divorț
  1. Imagine intitulată Fișier pentru divorțul Pasul 1
1. Confirmați că sunteți eligibil să depuneți divorț în statul în care locuiți. Fiecare stat are cerințe de rezidență pe care trebuie să le îndeplinești dacă doriți să depuneți divorț în acel stat. De obicei, trebuie să fiți locuiți în stat timp de cel puțin 6 luni la un an.
  • Unele state necesită o perioadă mai lungă de rezidență. Cu toate acestea, există adesea excepții. De exemplu, în cazul în care motivul divorțului sa întâmplat în acel stat, este posibil să fiți în măsură să depuneți divorț, indiferent de cât timp ați trăit acolo. Este posibil să nu fiți capabil să depuneți un divorț fără defecțiuni în această situație. Dacă sunteți îngrijorat că nu ați trăit într-un stat suficient de mult pentru a depune divorțul acolo, discutați cu un avocat despre el.
  • Curtea specifică în care depuneți divorțul dvs. de obicei va fi cea din județul în care vii și soțul / soția voastră. Dacă tu și soțul dvs. locuiți în diferite județe, este posibil să aveți nevoie să depuneți în județul în care locuiește soțul / soția.

Bacsis: În plus față de regulile de stat pentru divorț, județul în care dosarul dvs. poate avea propriile reguli și cerințe locale. Un avocat local vă poate spune despre aceia.

  • Imagine intitulată Fișier pentru divorțul Pasul 2
    2. Vizitați un avocat de drept familial pentru o consultare inițială gratuită. Avocații de drept de familie Oferiți întotdeauna o consultare inițială gratuită. Chiar dacă nu credeți că vă puteți permite un avocat, merită cel puțin să vorbim cu cineva despre cazul dvs. Acestea vă pot ajuta într-o capacitate limitată pentru o rată redusă.
  • Mulți avocați de familie au, de asemenea, scale de taxe de alunecare pe baza veniturilor dvs. Acest lucru vă poate ajuta să vă permiteți un avocat.
  • Ajutor juridice Uneori oferă asistență pentru divorțuri gratuite. Cu toate acestea, datorită cererii de servicii, ele nu iau cazuri de divorț, cu excepția cazului în care abuzul este implicat.
  • Imagine intitulată Fișier pentru divorțul Pasul 3
    3. Verificați formularele pe care le puteți utiliza dacă depuneți-vă pe cont propriu. Instanțele de familie din majoritatea statelor au formulare pe care le puteți completa dacă doriți să depuneți divorț fără a angaja un avocat. De obicei, puteți descărca aceste formulare de pe site-ul web al sistemului instanței statului dvs.
  • Dacă descărcați formulare de pe site-ul statului, verificați cu tribunalul local și asigurați-vă că nu există formulare suplimentare pe care ar trebui să o completați. Unele instanțe locale au formulare proprii, cum ar fi o foaie de acoperire particulară, care trebuie inclusă.
  • De obicei, vor exista diferite forme dacă tu și soțul tău aveți copii sau dacă dețineți împreună o casă. Asigurați-vă că ați ales formularele potrivite. Dacă aveți nevoie de ajutor, biroul grefier al instanței dvs. de drept familial local vă poate spune ce formulare aveți nevoie în funcție de circumstanțele dvs.
  • Bacsis: Funcționarul Curții vă poate spune ce forme să obțină și să furnizeze instrucțiuni despre modul de completare a formularelor, dar nu vă pot oferi sfaturi juridice despre cazul dvs. particular. Dacă aveți nevoie de sfaturi, discutați cu un avocat. Unele instanțe au, de asemenea, facilitatori de drept familial care vă vor sfătui gratuit.

  • Imagine intitulată Fișier pentru divorțul Pasul 4
    4. Ajungeți la un acord de separare, dacă este necesar. Unele state, cum ar fi Massachusetts, solicită soțului dumneavoastră și soțului dvs. să ajungă la un acord preliminar privind custodia copilului, sprijinul pentru copii și modul în care vă veți împărți proprietatea inainte de Puteți depune dosarul pentru divorț. Acest acord poate fi un acord temporar între dvs. și soțul / soția sau cel pe care intenționați să faceți parte din judecata de divorț final. Dacă este necesar un acord de separare, site-ul instanței de stat va avea informații și forme pentru dvs. de utilizat.
  • Cel puțin, acordul de separare va guverna relațiile dintre dvs. și soțul / soția dvs. până când divorțul dvs. este finalizat.
  • Dacă tu și soțul / soția dvs. aveți probleme de comunicare sau a existat o istorie de abuz, este posibil să doriți să utilizați servicii de mediere sau să închiriați un avocat.
  • Imagine intitulată Fișier pentru divorțul Pasul 5
    5. Completați petiția de divorț. Prin petiția divorțului, furnizați Curții informații despre dvs., soțului dvs. și căsătoria dvs. Petiția este un document care solicită în mod oficial Curții să declare un scop legal pentru căsătoria dvs.
  • Dacă ați descărcat formularele online, puteți introduce informațiile dvs. direct în formular. Dacă lucrați cu formulare de hârtie, puteți scrie răspunsurile dvs. Imprimați clar și îngrijit cu cerneală neagră.
  • Pentru a finaliza petiția divorțului, va trebui să furnizați informații despre soțul / soția dvs., inclusiv numele legal complet, data nașterii și reședința curentă. Dacă nu aveți toate aceste informații și nu știți cum să o obțineți, discutați cu un avocat.
  • Imagine intitulată Fișier pentru divorțul Pasul 6
    6. Finalizați și semnați petiția dvs. de divorț. După ce ați completat petiția și alte forme, citiți cu atenție și asigurați-vă că toate informațiile sunt corecte. Dacă ați introdus informațiile dvs. în formular, verificați pentru greșeli. Înainte de a semna și da data formularelor, verificați dacă există un notar de sub locul unde trebuie să semnați. Dacă există, nu vă semnați formularele până când vă aflați în prezența unui a notar.
  • Nu toate statele vă cer să semnați formularele în prezența unui notar. Cu toate acestea, multe state necesită acest lucru dacă nu sunteți reprezentați de un avocat.
  • Când mergeți la notar, veți avea nevoie de un ID de fotografie valabil, eliberat, astfel încât notarul să vă poată valida identitatea. Notarul nu va citi formularele dvs. - singurul lor loc de muncă este de a certifica faptul că sunteți persoana care a semnat documentele și că ați făcut-o din propria voință liberă.
  • Imagine intitulată Fișier pentru divorțul Pasul 7
    7. Adunați documente justificative. La minimum, veți avea nevoie de o copie oficială a certificatului inițial de nuntă pentru a însoți petiția dvs. de divorț. Unele state pot solicita alte documente, cum ar fi certificatele de naștere pentru copiii dvs. și soțul dvs.
  • Dacă nu aveți o copie a certificatului dvs. de nuntă, puteți să comandați unul de la biroul de înregistrări vitale de stat al statului în care v-ați căsători. Dacă v-ați căsători într-o altă țară, cum ar fi o nuntă de destinație, ați avea nevoie de un certificat de nuntă din statul în care v-ați înregistrat ca un cuplu căsătorit după ce v-ați întors în SUA.
  • Certificatele de nunta pentru majoritatea statelor pot fi comandate online prin intermediul site-ului Vitalchek la https: // Vitalchek.COM / Căsătorie-Records. Copiile costă de obicei mai puțin de 20 de dolari. Poate dura până la 2 săptămâni pentru dvs. pentru a obține copia dvs. în poștă, deci planificați în consecință.
  • Imagine intitulată Fișier pentru divorțul Pasul 8
    8. Completați formularele pentru a solicita comenzi temporare dacă este necesar. Prin intermediul unei comenzi temporare, judecătorul poate solicita soțului dvs. să vă plătească sprijinul pentru copii sau suportul de soț sau să le ordonați să plătească anumite facturi în timp ce divorțul dvs. este în așteptare. Dacă a existat abuz sau sunteți preocupat de siguranța dvs., puteți obține, de asemenea, o comandă temporară de restricționare împotriva soțului dumneavoastră.
  • Ordinele temporare durează doar până când divorțul este finalizat. Dacă doriți ca aceleași aranjamente să continue după divorț, aceste detalii trebuie incluse în decretul dvs. de divorț final.
  • Imagine intitulată Fișier pentru divorțul Pasul 9
    9. Luați formularele către grefierul de familie. Odată ce ați finalizat toate formularele necesare, faceți cel puțin 2 copii ale formularelor completate. Luați exemplarele și originalele cu grefierul Curții, care va auzi divorțul dvs.
  • Funcționarul va ștampila toate documentele dvs. depuse, apoi dați cele două exemplare înapoi la dvs. Una dintre aceste exemplare este pentru înregistrările dvs. Celălalt trebuie să fie livrat soțului dumneavoastră.
  • Bacsis: Dacă aplicați pentru orice ordine temporară, mergeți la biroul funcționarului îmbrăcat în îmbrăcăminte profesională. Aduceți orice documente care ar putea sprijini aceste ordine, cum ar fi salariile, declarațiile fiscale, declarațiile facturilor sau rapoartele poliției. Judecătorul poate dori să vă pună întrebări înainte de a lua o decizie cu privire la comanda dvs. temporară.

  • Imagine intitulată Fișier pentru divorțul Pasul 10
    10. Plătiți taxele de depunere sau aplicați pentru o renunțare. Taxele de depunere a unui caz de divorț variază foarte mult între state, dar sunt de obicei între 200 și 500 de dolari. Dacă nu vă puteți permite comisioanele, puteți solicita o renunțare la o taxă. De obicei, trebuie să arătați un venit extrem de scăzut pentru a vă califica. Dacă primiți deja beneficii guvernamentale, cum ar fi Snap sau TANF, vă puteți califica automat.
  • Majoritatea grefierilor acceptă un cec sau o comandă de plată ca plată pentru taxe. Mulți acceptă numerar, iar unii acceptă carduri majore de credit sau de debit. Este o idee bună să sunați mai departe și să aflați ce metode de plată sunt acceptate, astfel încât să puteți fi pregătiți.
  • Dacă doriți să solicitați o renunțare, vă aduceți informații despre venitul dvs. și orice proprietate pe care o dețineți, cum ar fi o casă. Veți avea nevoie de aceste informații pentru a finaliza aplicația. De asemenea, ar trebui să fiți gata să apăsați în fața judecătorului, deoarece vă pot suna înapoi pentru a discuta despre cererea dvs.
  • Imagine intitulată Fișier pentru divorțul Pasul 11
    11. Soțul dvs. a servit cu petiția. Soțul dvs. trebuie să aibă o notificare legală pe care ați depus-o pentru divorț. Folosind "serviciu" proces, aveți dovezi că au fost conștienți de cazul. Dacă soțul / soția dvs. nu răspunde la petiția dvs. sau va apărea în instanță, va trebui să arătați dovezitorul judecătorului că știau despre asta.
  • Dacă dvs. și soțul / soția dvs. sunteți în termeni amiabili, puteți trimite documentele utilizând poștă certificată cu primirea de returnare solicitată. Păstrați cartea verde pe care o primiți în poștă cu copia dvs. a documentelor de divorț. Aceasta este dovada serviciului dvs. De asemenea, este posibil să trebuie să completați o dovadă a formularului de servicii și să o depuneți cu grefierul. În unele state, numai avocații pot completa serviciul în acest fel.
  • Puteți avea pe cineva peste 18 ani să ia ziarele soțului dumneavoastră în persoană. Ei vor completa o dovadă a formularului de serviciu pentru a vă depune la funcționar. Această opțiune este gratuită.
  • De asemenea, puteți avea un deputat al unui șerif de servire a hârtiei pe soțul dvs. Aceasta este o opțiune bună dacă dvs. și soțul dvs. sunteți în termeni contencioși sau dacă aveți preocupări de siguranță. Această opțiune costă în mod obișnuit aproximativ 30 de dolari. Dacă ați beneficiat de o scutire de taxe, serviciul de către deputatul unui șerif este de obicei gratuit.
  • Există, de asemenea, companii de servire a proceselor private pe care le puteți utiliza. Aceste companii sunt bune la vânătoarea oamenilor, deci dacă bănuiți că soțul dvs. va încerca să evite serviciul, poate doriți să mergeți pe acest traseu. Prețurile variază foarte mult de companie și cât timp le duce la finalizarea serviciului.
  • Partea 2 din 3:
    Negocierea timpului de părinți și divizia de proprietate
    1. Imagine intitulată Fișier pentru divorțul Pasul 12
    1. Determinați ce proprietate este separată și ce proprietate este proprietatea comună. În general, orice proprietate pe care ați deținut-o înainte de căsătorie rămâne propria proprietate separată și nu este împărțită. Majoritatea proprietății dobândite în timpul căsătoriei sunt considerate proprietăți comune, deși există câteva excepții.
    • Orice proprietate pe care unul dintre voi ați primit ca un cadou sau moștenire în timpul căsătoriei dvs. este, de asemenea, considerată o proprietate separată.
    • În majoritatea statelor, dacă dvs. și soțul dvs. nu sunteți de acord cu privire la caracterizarea unei anumite proprietăți ca proprietăți separate sau comune, se presupune că este proprietate comună dacă a fost dobândită în timpul căsătoriei. Soțul care crede că este o proprietate separată trebuie să dovedească acest lucru judecătorului.
  • Imagine intitulată Fișier pentru divorțul Pasul 13
    2. Faceți o listă cu dvs. și datoriile soțului dvs. Cu câteva excepții, datoriile dobândite în timpul căsătoriei sunt considerate datorii comune, chiar dacă numai un nume al soțului este în cont. Dacă ați achiziționat datoria înainte de căsătorie, este considerată datoria dvs. separată. Cu câteva excepții, sunteți de obicei responsabil pentru asta pe cont propriu.
  • De exemplu, dacă ați suportat datoria în anticiparea căsătoriei sau pentru că soțul / soția dvs. a fost de acord să vă ajute să îl plătiți înapoi, puteți să susțineți că datoria este o datorie comună. Cu toate acestea, dacă soțul / soția dvs. nu este de acord, ar trebui să vă copiați cererea cu dovezi, cum ar fi mesajele text între dvs. și soțul / soția dvs. în care soțul dvs. a fost de acord să vă ajute să plătiți datoria.
  • Dacă unul dintre dvs. a achiziționat datoria de împrumut pentru studenți în timp ce v-ați căsătorit, datoria este de obicei considerată datorie comună, chiar dacă celălalt soț nu a condus la împrumut.
  • Bacsis: Datoriile garantate, de obicei, urmează proprietatea. Cu alte cuvinte, dacă aveți o ipotecă și soțul / soția dvs. devine casa, ei sunt de obicei responsabili pentru ipotecă.

  • Imagine intitulată Fișier pentru divorțul Pasul 14
    3. Completați formularele dvs. de dezvăluire financiară. Odată ce ați făcut o listă de active și datorii, trebuie să împărtășiți aceste informații cu soțul / soția dvs. Soțul dvs. este responsabil pentru efectuarea unei liste similare. De obicei, pur și simplu împărtășiți aceste informații unul cu celălalt. Cu toate acestea, unele state vă solicită, de asemenea, să depuneți aceste formulare cu instanța care se ocupă de divorțul dvs.
  • De exemplu, în California, trebuie să completați aceste formulare în termen de 60 de zile de la depunerea petiției dvs. pentru divorț. Formularele trebuie să fie însoțite de declarații fiscale de 2 ani.
  • Imagine intitulată Fișier pentru divorțul Pasul 15
    4. Discutați cu soțul dvs. despre cum doriți să vă împărțiți timpul de părinți. Dacă tu și soțul / soția dvs. aveți copii, trebuie să vă dați seama cine va avea custodia primară a copiilor. Instanțele din majoritatea statelor consideră că în interesul copiilor să-și petreacă timpul cu ambii părinți, cu excepția cazului în care un părinte se dovedește a fi abuziv sau incapabil să se îngrijească de copii.
  • Majoritatea statelor au foi de lucru pe care le puteți utiliza pentru a ajuta la determinarea timpului de părinți echitabil și pensie alimentara care ar trebui plătite. Aceste foi de lucru sunt incluse în mod obișnuit în pachetul de formular pentru cuplurile cu copii.
  • Dacă nu credeți că soțul / soția trebuie să aibă timp cu copiii dvs., este de obicei o idee bună să obțineți un avocat pentru a vă ajuta. Va trebui să dovediți instanței că soțul dvs. este nepotrivit să aibă grijă de copiii dvs. și acest proces poate fi foarte încălzit.
  • În unele situații, Curtea poate numi a Guardian ad litem (Gal) pentru a vă reprezenta copiii. GAL va intervieva copiii, părinții și alți adulți care petrec timp cu copiii, inclusiv profesorii, antrenorii sau liderii religioși. GAL observă, de asemenea, copilul care interacționează cu părinții sau cu alți adulți. Ei scriu apoi un raport care spune judecătorului ce aranjament cred că este în interesul celor mai buni ai copiilor.
  • Imagine intitulată Fișier pentru divorțul Pasul 16
    5. Participă la mediere dacă este necesar. Dacă tu și soțul / soția dvs. nu puteți conveni asupra problemelor legate de timpul părinților sau împărțirea proprietății dvs., un mediator poate ajuta. Funcționarul Curții de Familie unde ați depus petiția dvs. va avea o listă de mediatori aprobați de instanțe pe care le puteți alege.
  • Medierea pentru divorțarea cuplurilor este liberă în multe state. În unele state, medierea este cerută de lege dacă tu și soțul tău nu pot fi de acord.
  • Deoarece medierea este un mediu non-confruntat, vă poate ajuta dacă dvs. și soțul / soția dvs. sunt la gâtul celuilalt sau dacă emoțiile rulează de ori de câte ori începeți să discutați problemele legate de divorț.
  • Imagine intitulată Fișier pentru divorțul Pasul 17
    6. Scrieți acordul de decontare. Odată ce ați ajuns la un acord, dvs. și soțul / soția dvs. completați un formular pentru a vă supune instanței care conturează deciziile dvs. Din punct de vedere tehnic, judecătorul poate modifica acest acord, deși în practică puține.
  • Formularul acordului de decontare este de obicei o parte a pachetului de formular de divorț. Curtea dvs. poate avea un termen limită prin care trebuie să trimiteți acest formular. Orice termen limită este de obicei listat în instrucțiunile pentru pachetul de formular. De asemenea, puteți apela biroul funcționarului și puteți afla.
  • Dacă există probleme pe care tu și soțul dvs. nu sunteți de acord, marcați-le în mod clar pe acordul de decontare. Acestea sunt probleme pe care le doriți ca judecătorul să decidă pentru dvs.
  • Bacsis: Chiar dacă tu și soțul / soția dvs. sunteți de acord că numai unul dintre voi va fi responsabil pentru anumite datorii comune, creditorul nu este obligat de acest acord și poate solicita încă o plată de la oricare dintre voi.

    Partea 3 din 3:
    Participarea la audierea instanței dvs
    1. Imagine intitulată Fișier pentru divorțul Pasul 18
    1. Completați toate clasele de părinți sau divorț necesare. Multe sisteme de instanțe au cursuri pentru a ajuta la divorțarea cuplurilor să înțeleagă procesul de divorț și să navigheze custodia împărtășită a copiilor lor. În unele state, aceste clase sunt necesare. Grefierul Curții de Familie vă va informa dacă vi se cere să luați orice clase.
    • Dacă sunt necesare clase, instanța de obicei nu va stabili o dată pentru o audiere până când le-ați terminat. Rețineți că dvs. și soțul / soția dvs. nu este necesar să le completați împreună.
    • Chiar dacă clasele nu sunt necesare, este o idee bună să le luați dacă sunt oferite, mai ales dacă depuneți pentru divorț pe cont propriu.
  • Imagine intitulată Fișier pentru divorțul Pasul 19
    2. Așteptați să observăm data ședinței dvs. Dacă nu aveți un avocat, veți primi notificare prin poștă când auzul dvs. este programat. Dacă aveți un avocat, vor primi anunțul și apoi vor spune că data ședinței.
  • Dacă cazul dvs. este contestat sau aveți probleme cu dvs. și soțul / soția dvs. lăsat pentru judecător să decidă, este posibil să aveți una sau două audieri preliminare înainte de auzul final. În timpul acestor audieri, veți împărtăși documente, martori și alte dovezi pe care intenționați să le prezentați judecătorului.
  • Să depună toate eforturile pentru a participa la instanță la data la care este programată audierea. Deși ar putea fi posibilă reprogramarea auzului, este posibil să fie necesar să arătați că aveți un motiv bun pentru ca instanța să facă acest lucru. Dacă nu credeți că puteți participa la audierea la data programată, contactați funcționarul cât mai curând posibil pentru a vă determina opțiunile.
  • Bacsis: Multe state au o perioadă de așteptare necesară de oriunde între 30 și 90 de zile înainte ca o audiere finală să fie programată. La sfârșitul perioadei de așteptare, auzul dvs. va fi programat. Cu toate acestea, este încă încă câteva săptămâni înainte de a merge la tribunal, în funcție de cât de ocupat este instanța.

  • Imagine intitulată Fișier pentru divorțul Pasul 20
    3. Organizați-vă documentele pentru auzul final. Chiar și pentru un divorț simplu în care tu și soțul / soția dvs. sunteți de acord cu totul, vor fi încă documente pe care trebuie să le aduceți cu dvs. Cel puțin, aduceți-vă exemplul fiecărui document pe care l-ați depus la instanță.
  • Dacă dumneavoastră și soțul / soția dvs. nu sunteți de acord cu privire la orice problemă, doriți, de asemenea, să aduceți documente sau alte elemente de dovezi care să accepte pretențiile dvs. De exemplu, dacă solicitați o datorie este articulată și soțul / soția dvs. menține datoria dvs. separată, doriți să aduceți documente sau alte informații care au demonstrat că soțul / soția dvs. a fost de acord să ajute la plata datoriei.
  • Pentru orice alte documente decât documentele pe care le-ați depus la instanță, efectuați cel puțin 2 copii ale documentului. Judecătorul va dori probabil să revizuiască originalul, dar veți avea nevoie de o copie pentru dvs. și una pentru soțul / soția dvs.
  • Imagine intitulată Fișier pentru divorțul Pasul 21
    4. Familiarizați-vă cu instanța și procedurile sale. Dacă nu ați fost niciodată curte înainte, stați în unele audieri înainte de a vă participa la propria dvs. În acest fel, veți avea o idee mai bună despre ce să vă așteptați. Urmăriți același judecător care va auzi propriul caz. Dacă nu știți numele judecătorului, puteți afla în biroul funcționarului.
  • Poate doriți, de asemenea, să faceți a "Runul uscat" Deci știi cum să ajungi la tribunal, unde să parchezi și cum să găsești camera de judecată potrivită. Acest lucru poate fi deosebit de valoros dacă locuiți într-un oraș mai mare.
  • Imagine intitulată Fișier pentru divorțul Pasul 22
    5. Sosiți la Curte cu cel puțin 30 de minute la începutul ședinței dvs. Sosirea timpurii vă oferă mult timp să parcați, să obțineți prin securitate și să găsiți sala de judecată potrivită. Nu aduceți copiii cu voi la ședință, dacă nu vor fi martori. În timp ce nu trebuie să purtați un costum, curat, îngrijit, îmbrăcăminte profesională este preferată. Curtea poate avea codul de îmbrăcăminte pe site-ul său web.
  • Lăsați dispozitivele electronice la domiciliu. Dacă aveți nevoie să aveți telefonul mobil cu dvs. în timpul ședinței, întoarceți-l în tăcere înainte de a intra în tribunal.
  • Elemente care pot fi folosite ca arme, inclusiv mașini de tăiat unghii, cuțite de buzunar și foarfece, ar trebui lăsate acasă. Dacă le luați cu dvs. la tribunal, acestea pot fi confiscate la punctul de control de securitate și este posibil să nu puteți obține înapoi.
  • Imagine intitulată Fișier pentru divorțul Pasul 23
    6. Stați când ați chemat să participați la auzul dvs. De obicei, judecătorul va auzi mai multe cazuri într-o singură zi. Când intrați în sala de judecată, luați un loc în galerie. Când judecătorul vă cheamă cazul, stați și indicați că sunteți prezent și sunteți gata să continuați.
  • Judecătorul sau executorul judecătoresc va indica faptul că puteți veni în fața sala de judecată. Mișcați înainte și stați în spatele uneia dintre mesele din partea din față a sălii de judecată. Nu vă așezați până când judecătoara nu indică faptul că ați putea fi așezat.{Greenbox:Bacsis:Unii judecători fac a "Sunați la doctorat" la începutul sesiunii pentru a determina cine este prezent și gata să procedeze. Dacă aveți un avocat, judecătorul poate cere avocatului cât timp se așteaptă ca auzul dvs. să ia. Judecătorii iau în mod obișnuit audierile mai scurte.}}
  • Imagine intitulată Fișier pentru divorțul Pasul 24
    7. Prezentați-vă cazul către judecător. Din moment ce tu ești cel care a depus de divorț, judecătorul va auzi de la primul tău. Nu vorbiți până la judecător te întreabă. Dacă judecătorul vă întrerupe, nu mai vorbiți și permiteți judecătorului să-și pună întrebarea sau să-și facă declarația. Răspundeți la această întrebare și așteptați până când judecătorul vă va spune că puteți continua înainte de a continua cu ceea ce ați spus inițial.
  • Vorbiți cu voce tare și clar, astfel încât judecătorul să vă poată auzi. Nu vorbiți cu soțul / soția dvs. sau nu le adresați întrebări. Vorbiți numai judecătorului și oricărui martor pe care îl puneți la întrebări.
  • Dacă tu și soțul / soția dvs. sunteți de acord cu totul și cazul dvs. este relativ simplu, judecătorul va fi probabil să vă adreseze o serie de întrebări despre divorț pe baza informațiilor pe care le-ați furnizat.
  • Imagine intitulată Fișier pentru divorțul Pasul 25
    8. Obțineți copii ale decretului final al judecătorului. Dacă cazul dvs. este relativ simplu, judecătorul va emite probabil hotărârea de la bancă și va semna un decret sau ordonanțe pe care l-ați pregătit ca parte a pachetului de formular. Cu toate acestea, dacă dumneavoastră și soțul / soția dvs. au lăsat probleme pentru judecător să decidă, este posibil să trebuiască să așteptați decretul final.
  • Dacă decretul final nu este disponibil imediat, judecătorul vă va informa când vă puteți întoarce la biroul funcționarului pentru ao obține.
  • Adăugați o nouă întrebare

    Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    Avertizări

    Acest articol discută modul în care dosarul pentru divorț în SUA. Dacă locuiți într-o altă țară, procesul poate fi diferit. Vorbiți cu un avocat cu experiență de familie cu experiență în apropierea dvs.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar