Cum să aflați dacă un divorț a fost depus

Când o căsătorie merge bine, o amenințare comună pe care o puteți auzi este, "Am depus pentru divorț și am luat totul!" Un alt scenariu este că ați auzit zvonuri că soțul dvs. înstrăinat se întâlnește sau se recăsătoriu, care este o surpriză pentru că nu știați că ați fost divorțați. Cel mai adesea, este o suspiciune nagging că ceva este greșit. Cu unele cunoștințe despre sistemul de înregistrări legale, puteți verifica dacă un divorț a fost depus. Trebuie să știți adevărul. Uneori este de a vă proteja drepturile. Alteori este pentru pacea ta de spirit.

Pași

Partea 1 din 3:
Pregătirea pentru căutarea dvs
  1. Imaginea intitulată Aflați dacă un divorț a fost depus pasul 1
1. Educați-vă despre divorț. Pentru a fi divorțată, o instanță trebuie să se pronunțe că contractul de căsătorie este dizolvat și nu mai există. Fără o judecată de către instanță, nu există divorț. Evitarea miturilor divorțului vă poate ajuta să găsiți informațiile de care aveți nevoie.
  • Nu există un astfel de lucru ca a "divorțul secret" sau "Divorțul de urgență." Procedurile de divorț sunt înregistrări publice reglementate de legea statului. Unele detalii, în special în ceea ce privește copiii pot fi sigilați de către instanță, dar existența divorțului, părților și numărul cazului sunt înregistrări publice, iar aceste înregistrări pot fi găsite.
  • Divorțul trebuie acordat de o instanță. Nu este "Divorțul comun," ceea ce înseamnă că dacă sunteți separat pentru o anumită perioadă de timp, sunteți automat divorțați. O acțiune de divorț nu începe până când o petiție nu este depusă la Curte.
  • Pe de altă parte, nu există nicio cerință pentru a vă consimți la divorț. Un mit comun este că puteți fi divorțat numai dacă sunteți de acord. Soțul / soția poate depune un divorț în orice instanță în care poate stabili jurisdicția.
  • Nici un divorț nu poate continua fără să vă ofere observații. Cu toate acestea, în funcție de circumstanțe, această notificare poate fi într-un ziar în dvs. sau în orașul dvs. natal al soțului dumneavoastră. Nu presupuneți că, pentru că nu ați fost servit că nu există o divorț care să procedeze în așteptare.
  • Imaginea intitulată Aflați dacă un divorț a fost depus Pasul 2
    2. Strângeți informațiile dvs. Pentru a investiga și a obține informații din înregistrările publice, aveți nevoie de informații de bază. Primul este numele legal complet al soțului dvs., mai ales dacă este obișnuit. O jurisdicție mare va avea multe acțiuni care implică "Joseph Smith." Căutările dvs. trebuie să includă, la un nivel minim, inițial inițial și de obicei numele complet. Următorul este județul / soția dvs. de reședință. Acest lucru nu este un întrerupător, mai ales dacă ați fost separat mult timp, dar fără ea, căutarea dvs. va fi mult mai dificilă. Alte informații, inclusiv data nașterii și numărul de securitate socială vă vor ajuta să restrânge căutările.
  • Imaginea intitulată Aflați dacă un divorț a fost depus Pasul 3
    3. Prioritizați zonele de căutare. De obicei, divorțul poate fi depus numai în statele în care un partid a trăit timp de cel puțin șase luni, iar județul a fost o parte a trăit de la unu la trei luni. Primul județ din listă va fi locul în care locuiți. Următorul, dacă sunteți separați, este locul unde trăiește soțul / soția. Dacă soțul / soția dvs. a dispărut, luați niște presupuneri educate, cum ar fi județele în care trăiesc cei mai apropiați prieteni și familii. Scopul dvs. este de a restrânge căutarea inițială cât mai mult posibil.
  • Divorțul este o acțiune a legii statului. Ca rezultat, nu există o compilare națională a înregistrărilor de divorț.
  • Dacă soțul dvs. însărcinat este militar activ, gardă națională sau rezerve active, verificați atât statul, cât și județul în care este staționat și statul și județul în care a trăit timp de cel puțin șase luni înainte de cea mai recentă desfășurare. Cele mai multe legi ale statului recunosc ambele locații ca rezidență pentru o acțiune de divorț.
  • Partea 2 din 3:
    Realizarea căutării
    1. Imaginea intitulată Aflați dacă un divorț a fost depus Pasul 4
    1. Contactați avocatul soțului dvs. Dacă știți că soțul dvs. a păstrat un avocat, vă puteți contacta și întrebați dacă un divorț a fost depus. Cu toate acestea, avocatul are o datorie de confidențialitate clientului său și nu are nicio obligație de a vă oferi informații. Dacă răspunsul este "Nu" sau evaziv, continuați să căutați pentru a verifica dacă un divorț a fost depus.
    • Dacă răspunsul este "da," Aveți mai multe opțiuni. Primul este să contactați un avocat propriu și să-i lăsați să se ocupe de soțul dvs. în numele dvs. Următorul este să se ocupe direct cu avocatul său. Dacă nu aveți copii și foarte puține proprietăți, divorțul poate fi la fel de simplu ca și aranjarea unei întâlniri pentru a semna acorduri.
    • Amintiți-vă că, în timp ce avocatul soțului dvs. poate fi foarte frumos și de ajutor, el reprezintă soțul / soția și interesele sale, nu tu. Dacă vă simțiți incomod sau presați, înapoi și contactați-vă propriul avocat. Aveți dreptul la copii ale tuturor documentelor și timpului pentru a le examina în afara biroului avocatului.
  • Imaginea intitulată Aflați dacă un divorț a fost depus Pasul 5
    2. Confruntați soțul / soția și familia. Acest lucru va depinde de situația dvs. individuală. Dacă relația dvs. cu el este în siguranță, nu înseamnă istoria violenței domestice, uneori abordarea directă este cea mai bună. Dacă relația dvs. cu familia sa este cordială, un apel telefonic la un părinte sau un frate vă poate pune la dispoziție adevărul.
  • Imaginea intitulată Aflați dacă un divorț a fost depus Pasul 6
    3. Efectuați o căutare online. Verificați paginile sociale pentru soțul / soția dvs., cei mai apropiați prieteni și familii. De asemenea, rulați online de căutare a numelui soțului dvs. și "divorț." Puteți lua un docket online sau puteți prinde cineva bârfe.
  • Fiți foarte atenți și verificați-vă că ați găsit soțul / soția. În forumurile informale, oamenii pot folosi porecle, ortografii ciudate și nu folosesc nume complete. Cu toate acestea, ea vă oferă încă un loc unde să începeți.
  • Imaginea intitulată Aflați dacă un divorț a fost depus Pasul 7
    4. Contactați tribunalul local. Grefierele de curte vor vorbi cu privire la telefon, dar în județe mari sunt foarte ocupați și pot fi bruște sau nu verifică complet înregistrările. Este mai bine să mergeți la tribunal în persoană.
  • Cele mai multe tribunale au un terminal de înregistrare publică. Puteți căuta după numele dvs. sau numele soțului dvs. Verificați-le cu atenție și obțineți fișierul potrivit. Documentele pot fi de obicei tipărite pentru o mică taxă.
  • Cereți biroului grefierului pentru ajutor. Contractorul contra poate arăta înregistrările pentru dvs. și poate confirma dacă un divorț a fost depus. Dacă da, puteți obține copii ale documentelor pentru o mică taxă.
  • Imaginea intitulată Aflați dacă un divorț a fost depus Pasul 8
    5. Contactați tribunalul în care locuiește soțul / soția. Dacă soțul / soția dvs. sa mutat într-un alt județ, puteți contacta curtea. Procesul este același, vă puteți contacta în persoană sau prin telefon. De asemenea, puteți trimite o solicitare de înregistrări prin poștă. Va trebui să trimiteți o scrisoare cu denumirile juridice complete ale părților și datele de naștere. Este, de asemenea, bun să includeți ultimele patru cifre ale numerelor de securitate socială pentru a reduce posibilitatea înregistrărilor duplicate.
  • Este posibil să existe o taxă pentru acest serviciu. Contactați biroul grefierului pentru a afla costul și modul de trimitere a plății cu solicitarea dvs. scrisă.
  • Imaginea intitulată Aflați dacă un divorț a fost depus Pasul 9
    6. Faceți cereri în mai multe județe. Dacă nu aveți o adresă pentru soțul / soția dvs., puteți apela, vizita sau trimite cereri scrise către mai multe județe în care credeți că soțul / soția dvs. poate trăi. Acest lucru este mai consumator de timp, dar poate fi singura modalitate dacă nu aveți o adresă.
  • Imaginea intitulată Aflați dacă un divorț a fost depus Pasul 10
    7. Contactați biroul șerifului local. O datorie a Sheriffului județean este de a acționa ca server de proces pentru documente juridice. Dacă soțul / soția dvs. este local, într-un alt județ sau chiar alt stat, ei ar fi putut trimite documentele de divorț la șeriful pentru a vă servi. Acest lucru este foarte comun, deoarece este economic și ușor de aranjat.
  • Dacă lucrați ore sau călătorii ciudate, șeriful poate încerca să vă contacteze. Dacă aflați că șeriful are documente de divorț pentru dvs., aranjați-le să le ridicați cât mai curând posibil. Evitarea serviciului nu oprește divorțul.
  • Imaginea intitulată Aflați dacă un divorț a fost depus Pasul 11
    8. Căutați publicații legale. Dacă tu și soțul / soția dvs. ați fost separați de o lungă perioadă de timp sau ați mutat, Curtea poate să fi permis soțului / soției dvs. să efectueze serviciul prin publicarea în ziarul legal local. Fiecare județ din Statele Unite are cel puțin un ziar desemnat pentru publicarea notificărilor legale.
  • Începeți mai întâi cu cele mai probabile județe. Unde locuiți și unde locuiește soțul / soția. Extindeți căutarea de acolo.
  • Unele state au bazele de date de căutare a notificărilor juridice. Alții vor cere să contactați ziarul prin telefon sau în scris.
  • Imaginea intitulată Aflați dacă un divorț a fost depus Pasul 12
    9. Închiriați un profesionist. Indiferent dacă doriți să angajați un avocat pentru a continua căutarea unui depozit de divorț sau a unui investigator privat pentru a vă urmări ex-ul dvs., astfel încât să îl puteți întreba dacă un divorț a fost vreodată depus, angajarea unui profesionist poate fi o idee bună.
  • Partea 3 din 3:
    Finalizarea căutării
    1. Imaginea intitulată Aflați dacă un divorț a fost depus Pasul 13
    1. Contact Biroul de Statistică Vitale de Stat. Dacă ați fost separați cu un contact puțin sau deloc de cel puțin un an, există o șansă ca soțul dvs. să fi terminat un divorț fără cunoștințele dvs. Poate că a mințit că nu știți locația dvs. și instanța a acordat divorțul în mod implicit atunci când nu ați reușit să răspundeți. Fiecare stat are un birou de statistici vitale în care înregistrează toate căsătoriile, nașteri, decese și divorțuri finale. Unele state au baze de date de căutare, altele solicită să solicitați informațiile prin poștă. Este posibil să existe o taxă pentru acest serviciu. Începeți cu cele mai probabile stări și lucrați la calea dvs.
    • Utilizați motorul dvs. de căutare preferat și căutați "statistici vitale de stat". De exemplu, pentru a găsi site-ul lui Ohio, căutați "Ohio Vital Statistici".
    • Dacă există o înregistrare a divorțului, acesta va include județul în care a fost acordat și puteți obține o copie a documentelor.
  • Imaginea intitulată Aflați dacă un divorț a fost depus Pasul 14
    2. Planificați următoarea mișcare. Dacă descoperiți un divorț a fost depus, nu îl puteți ignora. Cazurile de divorț au termene limită și dacă vă lipsești unul, ați putea pierde drepturi importante. Acest lucru este valabil mai ales dacă există proprietăți sau copii implicați.
  • Citiți cu atenție documentele. Dacă sunteți de acord cu divorțul și nu doriți să îl contestați, contactați soțul / soția sau avocatul său pentru a finaliza acordurile.
  • Dacă doriți să contestați, trebuie să vă consultați cu un avocat de drept familial cât mai curând posibil.
  • Imaginea intitulată Aflați dacă un divorț a fost depus Pasul 15
    3. Se ocupă de un divorț acordat anterior. Dacă descoperiți că a fost acordat un divorț, trebuie să obțineți copii ale documentelor și decretul cât mai curând posibil și să le citiți cu atenție.
  • Dacă sunteți de acord cu divorțul sau nu vă pasă, îl puteți lăsa să stea, chiar dacă fostul dvs. soț a mințit să obțină divorțul.
  • Dacă nu sunteți de acord, puteți contacta un avocat despre modificarea sau răsturnarea divorțului. Chiar dacă perioada de apel a trecut, în cazul în care divorțul a fost câștigat prin fraudă, este posibil să puteți elibera judecata. Nu este ușor, dar poate merita, de exemplu, dacă soțul dvs. are active financiare considerabile pe care le-ați avea dreptul să le împărtășiți. Una dintre cele mai frecvente minciuni a spus în acest tip de divorț este soțul / soția, spunând că nu te poate găsi pentru servicii și servicii de efectuare prin publicare.
  • sfaturi

    Dacă a fost depus un divorț, trebuie să primiți o sumă și o copie a cererii de divorț de la Curte prin poștă certificată sau prin livrare personală de către un server de șerif sau de proces. Dacă primiți o sumă, trebuie să răspundeți până la data documentului, de obicei după 20 de zile după primire.

    Avertizări

    Doar pentru că un stat are o cerință de rezidență care nu înseamnă că soțul dvs. nu ar fi putut fi depus pentru divorț, fără a stabili o casă. Curtea nu are nevoie de dovada de reședință la dosar pentru divorț, doar o declarație jurământ din partea petiționarului (persoana care depune divorțul) că este rezident.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar