Cum să divorțezi în maryland

Divorțul este potențial un proces lung, complicat și confuz pentru toate părțile implicate. Cu toate acestea, urmărirea unui divorț fără a ține seama de cine este la vină, poate accelera procesul și poate elimina unele dintre complicații. Dacă credeți că puteți ajunge la un acord privind custodia, sprijinul și împărțirea activelor, s-ar putea plăti pentru dvs. și soțul / soția dvs. pentru a afla mai multe despre procesul de divorț fără defecțiuni în Maryland.

Pași

Partea 1 din 3:
Având grijă de problemele preliminare
  1. Imagine intitulată Obțineți un ID fiscal federal (SUA) Pasul 5
1. Fi sigur că asta vrei. Divorțul este o procedură juridică gravă care dizolvă contractul de căsătorie între două persoane. Cele mai multe obligații, drepturi și privilegii care au apărut din acest contract sunt terminate permanent. Toate divorțurile, chiar divorțele necontestate, costă cantități semnificative de timp și bani. Prin urmare, o procedură de divorț nu este ceva de intrat ușor. Au o discuție serioasă și sinceră cu soțul / soția dvs. pentru a vă asigura că un divorț este ceva ce doriți cu adevărat.
  • Imagine intitulată Obțineți o marcă de marcă Pasul 9
    2. Asigurați-vă că doriți un divorț fără defecțiuni. În mod tradițional, vina trebuia să fie atribuită unui singur soț pentru ca divorțul să fie acordat. Aceste motive pentru divorț au inclus adulter, cruzime, abandon, criminalitate sau nebunie. În Maryland astăzi, acestea sunt toate motive viabile pentru divorț și, dacă puteți dovedi oricare dintre ele, puteți obține o diviziune mai favorabilă a proprietății și / sau custodiei decât dacă ați depus pe terenuri fără greșeli. Cu toate acestea, trebuie, de asemenea, să vă opționați sau să urmăriți un divorț de defecțiuni, care dizolvă contractul de căsătorie fără a atribui nici o vină fiecăruia. Acest lucru face de obicei un proces mai rapid.
  • Pentru a dovedi oricare dintre aceste afirmații pentru un divorț bazat pe vina, ar trebui să introduceți dovezi ale acestora. Prin urmare, dacă intenționați să urmați un divorț care atribuie o defecțiune unei părți, ar trebui să utilizați serviciile unui avocat.
  • Imaginea intitulată Transformați casa sau apartamentul într-o închiriere de vacanță Pasul 1
    3. Asigurați-vă că vă calificați. Pentru a vă califica pentru divorț, trebuie să fi fost un rezident al Maryland timp de un an înainte de depunere și va trebui să afirmăm cât mai mult pe formularul pe care îl trimiteți cu instanța. Trebuie să fi menținut reședința continuu pentru anul. De exemplu, dacă ați fi rezident la Maryland timp de șase luni, a stabilit rezidența în Georgia încă șase luni și apoi a stabilit rezidența în Maryland pentru încă șase luni, nu ați fi calificat.
  • Imagine intitulată Salt de vânzare Pasul 2
    4. Decideți că vă calificați pentru un divorț absolut. Maryland are două tipuri de divorț, divorț absolut, și divorț limitat. Un divorț absolut este ceea ce majoritatea oamenilor se gândesc când se gândesc la un divorț. Un divorț limitat este foarte asemănător cu ceea ce în alte state se numește o separare legală.
  • În an divorț absolut Contractul de căsătorie este complet dizolvat, proprietatea comună este împărțită, penonia este atribuită, iar custodia, sprijinul și aranjamentele de vizitare sunt împiedicate. Pentru a vă califica pentru un divorț absolut, trebuie să fi fost separat fără contact sexual de la soțul / soția dvs. continuu timp de un an.
  • În contrast, a divorț limitat nu necesită un an de separare. Separarea fără relații sexuale pentru orice durată de timp suficientă. Proprietatea rămâne nedivizată, dar aranjamentele de vizite și de custodie sunt decontate temporar.
  • Dacă depuneți un divorț limitat, cu intenția de a obține un divorț absolut mai târziu, trebuie să înțelegeți că sunteți încă căsătoriți legal, în timp ce divorțul limitat este în vigoare. Tu poate au relații sexuale cu altcineva fără ea constituie tehnic adulter. Dacă soțul / soția dvs. poate dovedi că ați făcut, pot depune o eroare de atribuire a divorțului pentru tine, care le-ar putea dreptul la o decontare mai favorabilă a divorțului.
  • Partea 2 din 3:
    Depunerea pentru divorț
    1. Imagine intitulată Rețineți un primar Pasul 2
    1. Găsiți formularele potrivite. O listă a tuturor tipurilor de formulare referitoare la dreptul familiei Maryland este disponibilă lahttp: // instanțele judecătorești.stat.MD.US / Familie / FormireIx.HTML # Internerealations. Formele de divorț sunt disponibile în secțiunea a doua din partea de sus. Pe baza circumstanțelor dvs., ați putea, de asemenea, să completați mai multe formulare financiare, inclusiv:
    • Declarația comună a proprietății maritale (DR33).
    • Declarație financiară (DR30 sau DR31).
    • Ghidul de asistență pentru copii (DR34 sau DR35).
    • Poate doriți să aveți documente precum W-2, polițe de asigurare, fapte la imobiliare, titluri auto și facturi pentru școlarizare, facturi medicale și îngrijire a copiilor disponibile pentru a completa formularele mai rapide și mai precise.
  • Imagine intitulată Salt de vânzare Pasul 14
    2. Faceți cunoștință cu soțul / soția. Odată ce ați găsit și ați imprimat formularele, trebuie să vă întâlniți cu dvs. și să le completați. În alternativa, dacă dumneavoastră și soțul / soția dvs. nu sunteți întâlnire confortabilă, completați ce puteți și trimiteți formularele parțial completate soțului dvs., astfel încât să le poată umple. Acesta este un pas foarte important, deoarece acesta este atunci când veți descoperi ce probleme, dacă există, sunt contestate.
  • Dacă aflați că dvs. și soțul dvs. sunteți în dezacord cu privire la numeroase probleme majore, trebuie să luați în considerare serios înscrierea serviciilor unui mediator și în lipsa acestuia, un avocat competent. Pentru a ajuta la alegerea unui avocat de divorț, citiți acest mare articol : https: // rum.maniqui-es.com / Alege-Divorț-Divorț. Rezolvarea acestor probleme necesită mai mult decât pur și simplu să precizeze un caz, necesită introducerea probelor. Procedurile de depunere a probelor pot necesita mai multe cunoștințe decât un laic.
  • Imagine intitulată Rețineți un primar Pasul 6
    3. Completați raportul civil de informații interne. Raportul civil de informații privind cazurile interne (DCIR) este un formular care descrie contururile aspre ale cazului dvs. pentru instanță. Aceasta indică numele și adresele părților, indiferent dacă vor avea nevoie de serviciile unui interpret sau de cazare a unui handicap și numele și adresele oricărui avocat implicat în acest caz. De asemenea, permite instanței să știe ce probleme, dacă există, sunt contestate în fața instanței. De aceea trebuie să o completați ultima dată.
  • Imagine intitulată Schimbă numele dvs. în California Pasul 7
    4. Decideți unde doriți să depuneți. Din scopuri administrative, este probabil cel mai bine să depună în județul în care locuiește soțul / soția (inculpatul sau respondentul). Dacă din anumite motive nu puteți face acest lucru, fișierul în județul dvs.
  • Imagine intitulată Revendicare Pasul 7
    5. Folosiți formularele. Soțul care a inițiat divorțul (reclamantul sau petiționarul) va trebui să depună toate formele de mai sus și să plătească taxa de depunere (verificați cu biroul grefierului dvs., deoarece diferă de localitate). Pentru o copie a stat taxele de depunere, uita-te la informațiile conținute la http: // instanțele judecătorești.stat.MD.US / Circuit / Feeschetule.HTML, pe site-ul instanțelor de stat din Maryland. Funcționarul vă va oferi apoi o cerere de convocare completă. Țineți-o pe acest lucru, pentru că aveți nevoie de ea pentru următorul pas.
  • Imagine intitulată Revendicare Pasul 5
    6. Serviți soțul / soția. Trebuie să vă serviți soțul / soția sau să le furnizați copiilor, cu toate formele pe care le-ați depus la curte. În plus, soțul / soția trebuie să semneze și să completeze ordinea de citație și să o trimită înapoi. Trebuie să aveți o anumită parte a unei terțe părți dezinteresată de mână, livrează formularele soțului dumneavoastră. După livrarea cu succes, persoana care a făcut "servire" va trebui să completeze formularul de afirmație de serviciu (CCDR55). Asigurați-vă că obțineți declarația completă a formularului de service (CCDR55).
  • Există oameni numiți servere de proces care, pentru o taxă, servesc lucrări de instanță profesionale. Dacă vă puteți permite, trebuie să vă înscrieți ajutorul unui server de proces. În acest fel, soțul dvs. nu poate spune că persoana care le-a slujit nu a fost a "dezinteresată terțe părți."
  • Dacă nu puteți găsi soțul / soția sau soțul / soția dvs. este într-un alt stat, întrebați judecătorul despre alternative. Ele vă vor permite, de obicei, să executați serviciul prin poștă certificată sau prin publicare. Pentru mai multe informații, citiți acest articol despre Cum să serviți documentele de judecată.
  • Partea 3 din 3:
    Finalizarea divorțului
    1. Imaginea intitulată Sue cineva pentru încălcarea contractului Pasul 13
    1. Fișier documentele rămase. Reveniți la același birou de funcționare în care ați depus lucrările originale și fișierul AFFIDAVIT (CCDR55). Acest lucru dovedește instanței că soțul / soția dvs. a fost servit.
    • Afirmația vă va cere să verificați faptul că soțul / soția dvs. a fost servit. De asemenea, va trebui să spuneți instanței ce documente ați servit pe soțul / soția dvs. și care ați servit în mod specific (e.G., Soțul, avocatul, cineva la locul lor de afaceri).
  • Imaginea intitulată Colectează o judecată Pasul 20
    2. Așteaptă răspunsul soțului tău. Soțul dvs. trebuie să completeze, să semneze și să depună raportul de informații privind cazurile civile (DCIR), răspunsul (CCDR50) și situația financiară (DR30 sau DR31). Soțul dvs. trebuie să vă servească apoi cu copii ale documentelor pe care le-au depus la Curte prin poștă certificată. Acestea ar trebui să completeze certificatul de serviciu (DR58) pentru a arăta instanței că au făcut-o.Răspunsul vă va cere soțului dvs. pentru următoarele:
  • O negare sau acceptare a petiției divorțului. Soțul dvs. va avea ocazia de a nega orice sau toate pretențiile pe care le-ați făcut în petiția dvs. pentru divorț sau el sau ea va avea ocazia să accepte ceea ce sa spus și să finalizeze divorțul.
  • Proprietate separată. Soțul dvs. va avea ocazia să enumere proprietatea pe care o consideră separată și, prin urmare, nu poate fi alocată la divorț.
  • O rugaciune. O rugăciune este un alt termen pentru o cerere. Acest lucru cere pur și simplu instanței să creadă declarațiile făcute în răspunsul și regula în favoarea soțului care depune răspunsul.
  • Un certificat de serviciu. Odată ce soțul / soția dvs. depune acest răspuns, el sau ea va trebui să vă dea sau avocatul dvs. o copie, astfel încât să o puteți vedea și să răspundă la ea.
  • Imaginea intitulată Calculați valoarea unui pas bun 1
    3. Programați o audiere a instanței. Completați cererea de audiere sau de procedură (CCDR59). Dacă tu și soțul dvs. ați rezolvat deja problemele în litigiu, verificați caseta pentru "auzul necontestat." Dacă aveți în continuare probleme pentru a rezolva, apoi verificați caseta pentru "proces pe merite." Dacă din anumite motive aveți nevoie să faceți o problemă de sprijin sau custodie înainte de proces (de obicei, în timpul unei perioade de separare), bifați caseta pentru "Pentente Lite Audiere" (Pendente Lite înseamnă "litigiu in asteptare" în latină). Vi se va da o dată de audiere a instanței de la biroul funcționarului.
  • Dacă ați înscris serviciile unui avocat, ei vor avea, bineînțeles, de acest lucru și de cele mai multe alte depuneri. De asemenea, vor solicita, de obicei, o audiere de programare.
  • Dacă aveți nevoie de o audiere Pendente Lite, atunci ar trebui să solicitați o audiere de programare. Va trebui să depuneți o copie diferită a aceluiași formular (verificați doar caseta pentru a vădura de programare) și depuneți-l cu grefierul.
  • Imaginea denumită se comportă în instanța 7
    4. Du-te la audierea sau procesul. Pasul final de încheiere a căsătoriei este audiere a divorțului. Dacă divorțul dvs. este necontestat, judecătorul va privi pur și simplu plângerea necontestată și va emite un decret bazat pe acesta. Dacă divorțul este contestat, un judecător va auzi ambele părți și va decide cum să pună capăt căsătoriei, inclusiv cum să împărtășească drepturile de proprietate și de custodie a copilului. Deciziile judecătorului vor fi formalizate în decretul de divorț și judecătorul o va semna.
  • Imagine intitulată Bugetul dvs. Pasul 7
    5. Respectați decretul de divorț. În Maryland, un decret de divorț poate, de obicei, va acoperi pensia, custodie, sprijin pentru copii, diviziune de proprietate și utilizarea de nume de familie. Când judecătorul emite decretul de divorț absolut, vi se va cere să o urmați. Nerespectarea unei hotărâri judecătorești poate duce la amenzi și la o perioadă de închisoare potențială.
  • De exemplu, dacă vi se cere să plătiți 500 de dolari.00 pe lună în sprijinul pentru copii, va trebui să faceți acest lucru. Dacă vi se cere să plătiți soțului dvs. de 500 de dolari.00 pe lună în pensiune, va trebui să faceți acest lucru.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar