Cum se poate divorța în georgia

Căsătoria este un contract civil încheiat de o ceremonie de căsătorie sau în anumite circumstanțe, prin conviețuirea comună a legii. O căsătorie legală poate fi dizolvată numai de o hotărâre judecătorească. Înainte ca instanța să ia în considerare divorțul dvs. în Georgia, trebuie să îndepliniți cerințele pentru rezidență și să precizați motivele dorite de divorț. Când părțile sunt de acord sau există puțină proprietate și nici un copil, procesul este foarte simplu și poate fi tratat fără avocat. Când există dezacorduri cu privire la copii sau proprietăți, ar trebui să luați în considerare cu tărie căutarea sfatului unui avocat înainte de a continua.

Pași

Partea 1 din 3:
Pregătirea pentru divorțul dvs
  1. Imaginea intitulată Reduceți plățile pentru împrumuturi pentru studenți Pasul 1
1. Confirmați că trebuie să vă divortați. Majoritatea căsătoriilor sunt prin licență și ceremonie. Dacă un certificat de căsătorie a fost depus după o biserică sau o ceremonie civilă, atunci va trebui să obțineți un divorț. Georgia a recunoscut istoric căsătoriile de drept comun. Căsătoriile de drept comun se întâmplă atunci când un cuplu adult locuiește în mod deschis ca fiind căsătorit, chiar dacă un certificat de căsătorie nu a fost niciodată depus. Căsătoria de drept comun a fost în afara legii în Georgia în 2010, iar legea menționează în mod explicit:
  • Dacă ați intrat într-o căsătorie de drept comun înainte de 1 ianuarie 1997, este recunoscută de stat. Prin urmare, va trebui să obțineți un divorț.
  • Dacă ați început să trăiți împreună fără a trece printr-o ceremonie de căsătorie după 1 ianuarie 1997, chiar dacă ați spus oamenilor că sunteți căsătoriți și acționați căsătoriți, voi nu face trebuie să obțină un divorț. #Confirmați eligibilitatea dvs. de a căuta un divorț în Georgia. Pentru a accesa sistemul Curții de Stat din Georgia, trebuie să stabiliți că dvs. sau soțul / soția dvs. trăiește în stat. În conformitate cu Legea Georgia, există trei modalități de a stabili rezidența în picioare pentru a vă depune divorțul.
  • Probabil că ați fost un rezident bona fide al statului timp de cel puțin șase luni înainte de a vă depune divorț. Nu trebuie să fi trăit la aceeași adresă, dar a trebuit să fi menținut rezidență în stat. Veți jura la rezidența dvs. în petiția dvs. și vi se va cere să o dovedească în instanță. Dovada include licența driverelor, înregistrarea alegătorilor, facturile de utilitate și chitanțele de chirie.
  • Dacă locuiți într-un alt stat, puteți depune în continuare divorțul în instanțele din Georgia dacă soțul / soția dvs. a fost un rezident al statului timp de cel puțin șase luni.
  • Dacă ați fost rezident pe orice "Statele Unite ale Armatei Post sau Rezervare Militară în cadrul acestui stat" Timp de cel puțin un an, puteți depune un divorț într-un județ adiacent la baza. Fiți pregătiți să vă documentați rezidența pe bază sau în locuințe controlate militare.
  • Imaginea intitulată obține un loc de muncă într-un alt pas 2
    2. Decideți-vă județul de depunere. În general, în Georgia, trimiteți pentru divorț în județul în care locuiește soțul / soția. Dacă soțul / soția dvs. sa mutat din stat, puteți depune în județul dvs. de reședință. Într-un divorț necontestat în care soțul / soția dvs. consimtă, puteți depune divorțul în județul dvs. Legea statului nu are o cerință specifică de cât timp dvs. sau soțul dvs. trebuie să trăiți într-un județ înainte de depunere, dar este o idee bună să așteptați cel puțin 30 de zile pentru a vă asigura că sunteți în conformitate cu regulile locale.
  • Imagine intitulată Conduită Pasul 2
    3. Adunați informațiile pentru petiția dvs. Trebuie să includeți informații specifice în petiția divorțului. O modalitate bună de a începe este completarea chestionarului elaborat de asistența juridică a Georgiei.Avocații de asistență juridică sunt bine-versat în procedura de divorț din Georgia și au pregătit acest lucru ca un ghid pentru a vă ajuta în planificarea pre-divorț. Dacă o secțiune nu vă aplică, traversați-o.
  • Imagine intitulată STOP LIKING Cineva Pasul 5
    4. Decideți asupra modificărilor de nume. Dacă un soț a asumat numele celorlalți soț în timpul căsătoriei, ei au alegerea de a-și păstra numele căsătorit sau de a reveni la numele lor original. Indiferent de soțul / soția pregătește documentele trebuie să ia în considerare acest lucru și să o includă în petiție.
  • Imaginea intitulată face un buget lunar pas 3
    5. Pregătiți-vă să plătiți taxele. Există o taxă de aproximativ 200 de dolari pentru dosarul de divorț în Georgia. Pot exista taxe suplimentare pentru un server de proces, pregătire a documentelor și costuri administrative, cum ar fi copii.
  • Dacă sunteți un venit scăzut, este posibil să fiți eligibil pentru a reduce sau a renunțat la taxa de depunere a instanței. Aceasta se numește procedură În forma Pauperis. Ajutorul juridic al Georgiei are o aplicație completă-the-blank pe care o puteți depune cu petiția dvs. Dacă este acceptată de instanță, cazul dvs. poate continua. Dacă este refuzată, divorțul dvs. nu va fi pus în calendarul curții până când taxa este plătită.
  • Partea 2 din 3:
    Depunerea divorțului
    1. Imaginea intitulată Fii calm Pasul 21
    1. Determinați motivul divorțului. Legea din Georgia permite un total de 13 motive legale diferite, numite motive, pentru un divorț total. Doisprezece sunt bazate pe defecte. Va trebui să vă invocați și să dovediți mai târziu că soțul dvs. a făcut ceva greșit. Ultima, și cea mai comună, este opțiunea fără defecțiune, o declarație simplă că căsătoria este "iremediabil rupt."
    • Motivele bazate pe defecțiuni includ adulter, impotență, beție obișnuită, dependența de droguri și că căsătoria a fost frauduloasă. Multe dintre aceste motive datează înapoi la legile originale de peste un secol în urmă.
    • Divorțul este un timp foarte stresant și nu este neobișnuit să doriți să vă pedepsiți soțul / soția pentru greșeli și să enumerați cât mai multe greșeli în petiția divorțului. Înainte de a face acest lucru, ar trebui să luați în considerare vorbirea cu un avocat. Când defecțiunea este utilizată ca motive pentru divorț, soțul dvs. are dreptul să nu preia apărarea și cererea să furnizați dovada acuzațiilor dvs., dar și să depuneți o cerere reconvențională cu acuzațiile de vină împotriva dvs. Cu excepția cazului în care un avocat vă sfătuiește că un divorț bazat pe defecțiuni este în interesul dvs., cum ar fi violența fizică, luați în considerare cu tărie utilizarea opțiunii fără defecțiuni.
  • Imagine intitulată anunță pasul dvs. de pensionare 8
    2. Pregătiți-vă petiția divorțului. Veți folosi informațiile din chestionarul dvs. pentru a pregăti petiția divorțului pentru depunerea la instanță. Ca cineva care acționează fără avocat, numit Ființă pro SE, Vi se va acorda Deferenție de către instanță. Cu toate acestea, documentele dvs. vor trebui să fie în continuare complete și să treacă să fie acceptată de instanță. O petiție de divorț bine pregătită este primul pas spre un divorț necomplicat.
  • Ajutorul juridic al Georgiei are un pachet de divorț de completare pentru divorțuri convenite și necontestate, atât fără copii, cât și cu copii. Aceste formulare pot numai Fiți folosit dacă dvs. și soțul / soția dvs. sunt în acord cu privire la termenii divorțului și ambii dispuși să se deconecteze pe documente.
  • Georgia permite servicii juridice necondiționate. Aceasta înseamnă că avocații pot pregăti petițiile de divorț și alte documente fie pentru o taxă orară sau plană. Așteptați să plătiți între 100 și 500 $ în funcție de complexitate. Chiar dacă tu și soțul / soția dvs. sunteți de acord în termeni, dacă aveți o situație complexă de proprietate, este posibil să meritați să vă pregătiți și să vă revizuiți decontarea.
  • Pregătirea documentelor terțe și serviciile de generare a documentelor online. Există mai multe servicii pentru profit și de auto-ajutorare disponibile pentru a pregăti documentele la puțin la nici un cost. Calitatea poate varia și le folosiți pe propriul risc. O modalitate de a verifica calitatea serviciului este de a efectua o căutare online cu numele serviciului și "plângere" sau "revizuire" Pentru a vedea dacă cineva are opinii pe site.
  • Imagine intitulată se aplică pentru sprijinul pentru copii Pasul 21
    3. Pregătiți documentele specifice copilului. Dacă tu și soțul / soția dvs. aveți copii sub vârsta de 18 ani, va trebui să includeți planuri pentru părinții și sprijinul financiar al copiilor dvs.
  • Legea Georgia impune ca părinții divorțând să respecte un plan de părinți. Acest document va detalia programarea timpului de părinți, timpi de vacanță și orice responsabilități pe care tu și soțul tău dorești să detaliezi în plan. Cu cât este mai multă cooperativă planul de părinți, cu atât este mai probabil ca instanța să o accepte fără modificări.
  • Toți divorțurile cu copii minori trebuie să includă un calcul al sprijinului pentru copii. Dacă dvs. sau soțul / soția dvs. sunteți șomeri și nu sunteți dezactivat, instanța va presupune că sunteți capabil să câștigați salariul minim și să se bazeze calcule pe acel salariu.
  • Suportul pentru copii nu este un număr static. Suma de sprijin depinde de numărul de copii și este stabilită de legislatura în tabele de obligație. Într-un calcul simplu, dacă există trei copii și venitul lunar brut combinat al ambelor părinți este de 4.000 de dolari, tabelul stabilește suportul total la 1.280 dolari pe lună. Această sumă va fi împărțită între cei doi părinți pe baza procentului lor din venitul brut. În cazul în care părintele custodiei contribuie cu 40% din venitul brut, iar părintele non-custodial contribuie cu 60%, atunci obligația de sprijin pentru copii va fi de 60% din 1.280 sau 768 USD.
  • Părțile se pot abate de la suma de sprijinire a copilului prezumtiv, dacă ambele sunt de acord și pot arăta că există resurse adecvate pentru a asigura nevoile copilului. Cu toate acestea, un calcul de sprijin pentru copii trebuie încă să fie atașat la depunerea divorțului.
  • Dacă tu și soțul / soția dvs. nu pot fi de acord cu custodia și sprijinul copiilor dvs., Curtea vă poate referi la soluționarea alternativă a litigiilor (ADR), inclusiv medierea. În cazul în care instanța vă ordonează ADR, divorțul dvs. nu va fi acordat sau stabilit pentru proces până când ați făcut un efort bun de bună credință pentru a soluționa punctele în litigiu. Costurile de mediere sunt, de obicei, împărțite între părți și, potrivit Curții County Cobb, medie de aproximativ 175 USD pe oră.
  • Dacă divorțul se bazează pe violența domestică sau la amenințările credibile de abuz asupra copilului, trebuie să vă consultați cu un avocat de drept familial înainte de a vă depune cazul ca a pro SE Litigant. Acest lucru este de a vă proteja să fiți forțați în ADR și să vă terminați într-o situație potențial periculoasă.
  • Imagine intitulată Cumpărați un stoc fără un deplasare Pasul 7
    4. Semnați și notați documentele. Dacă tu și soțul / soția dvs. sunteți de acord, veți semna ambele documente în prezența unui notar. Cerneala albastră este preferată pentru a arăta că semnăturile sunt originale.
  • Imagine intitulată Schimbați numele dvs. Pasul 18
    5. Fișier de documente la tribunal. Dacă soțul / soția dvs. a fost de acord cu divorțul, veți depune o renunțare la documentul de serviciu. Dacă nu, veți lua un set de documente ștampilate de fișiere fie Sheriff, fie unui server de proces privat care le va livra soțului dumneavoastră. Așteptați să plătiți între 20 și 50 de dolari pentru acest serviciu. Această taxă nu poate fi renunțată de instanță. Soțul dvs. are aproximativ 20 de zile după ce a fost servit pentru a răspunde la petiție.
  • Imagine intitulată Alegeți avocatul divorțului drept Pasul 7
    6. Planificați data instanței. În funcție de complexitatea divorțului, cazul poate fi programat pentru o dată de audiere preliminară. În caz contrar, la un divorț consecutiv de consens, veți fi cel mai probabil programat pentru o singură dată finală de audiere după expirarea perioadei de serviciu.
  • Partea 3 din 3:
    Finalizarea divorțului
    1. Imagine intitulată Schimbați numele dvs. în TEXAS PASUL 12
    1. Participați la ședința dvs. Dacă aceasta este o audiere preliminară sau a ședinței finale, trebuie să fie prezentă. Dacă nu apăsați, divorțul dvs. ar putea fi întârziat serios sau chiar demis.
    • Să fii la timp. Dă-ți o mulțime de timp pentru a parca și găsi tribunalul. Aranja pentru îngrijirea copiilor, judecătorii nu permit de obicei copiii din sala de judecată și nu pot fi lăsați nesupravegheați.
    • Puteți aduce un tovarăș pentru asistență și sprijin moral, dar prietenul tău nu poate veni la masă cu tine. Stați când vă adresați judecătorului și răspundeți la toate întrebările. Dacă nu înțelegeți o întrebare, cereți judecătorului să explice.
  • Imagine intitulată Schimbați numele dvs. în TEXAS PASUL 13
    2. Primiți documentele. Sunteți divorțați de îndată ce judecătorul semnează ordinele. Tu și fostul dvs. soț poate începe să separe proprietatea și să organizeze vizitarea copilului.
  • Puteți face copii ale decretului dvs. de divorț, după cum este necesar pentru a vă schimba numele pe identificarea, contractele de închiriere, contractele și școlile copilului dumneavoastră. Majoritatea entităților vor accepta o fotocopie a decretului. Cu toate acestea, unele agenții sau organizații pot solicita o copie certificată a decretului. Contactați grefierul pentru instrucțiuni despre cum să comandați copiile certificate. Este posibil să existe o taxă mică pentru acest serviciu.
  • Imaginea intitulată Pregătiți o putere de avocat Pasul 2
    3. Așteptați ca divorțul dvs. să finalizeze. Chiar dacă semnătura judecătorului a acordat divorțul dvs., nu este finalizat legal până la 31 de zile calendaristice după depunerea decretului divorțului cu instanța. Aceasta este perioada de apel în care soțul dvs. poate depune un apel pentru a modifica termenii acordului. Acest lucru este extrem de rar și foarte greu de făcut, așa că nu vă faceți griji. Principiul primar al acestui lucru este că nu vă puteți căsători până la expirarea perioadei de 31 de zile.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    De asemenea, ați dori să vă gândiți dacă Depunerea pentru separare este ceva care vă satisface nevoile.

    Avertizări

    Ar trebui să vă consultați cu un avocat înainte de a semna orice, care poate afecta drepturile sau obligațiile legale.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar