Cum să divorțezi în colorado

Divorțul este o experiență emoțională, dar procesul poate fi destul de simplu. Veți începe prin depunerea documentelor cu curtea și trimiteți copii ale lucrărilor către soțul / soția dvs. Cu toate acestea, divorțul dvs. va merge mult mai fină dacă puteți accepta problemele cheie, cum ar fi custodia copilului, sprijinul pentru copii, pensii și divizia proprietății maritale.

Pași

Partea 1 din 3:
Acceptarea problemelor cheie
  1. Imagine intitulată Divorțul în Colorado Pasul 1
1. Ajungeți la un acord privind custodia copilului. Dacă aveți copii împreună, așezați-vă cu soțul / soția și ciocniți un acord cu privire la următoarele:
  • Cine va lua decizii pentru copil. Acest lucru este cunoscut sub numele de custodie legală și include lucruri precum îngrijirea medicală, educația religioasă, școlarizarea etc. În mod obișnuit, instanțele de judecată acordă ambii părinți această putere.
  • Cu cine vor trăi copiii. De obicei, copiii își petrec cea mai mare parte a timpului cu un părinte și cel de-al doilea părinte vizite. Puteți veni cu a Acordul de vizită care funcționează pentru tine.
  • Imagine intitulată Divorțul în Colorado Pasul 2
    2. Discutați despre sprijinul copilului. Ambii părinți trebuie să-și susțină financiar copiii. De obicei, părintele care nu este îngrijitorul primar trebuie să plătească sprijinul copilului celuilalt părinte. Suma va depinde de cât de mult fiecare părinte face și de timpul petrecut cu copiii.
  • Judecătorul va folosi o formulă pentru a calcula suportul pentru copii și, de obicei, nu merg sub valoarea formulei. Cu toate acestea, ar trebui să discutați dacă copilul dvs. are nevoi speciale. Un judecător poate acorda mai mult sprijin pentru copii în aceste situații.
  • Imagine intitulată Divorțul în Colorado Pasul 3
    3. Decideți dacă fie soțul are o pensie alimentară. În Colorado, Alimonia se numește întreținerea soțului. Este o sumă de bani pe care un soț le plătește la celălalt pentru o anumită perioadă de timp. Alimonia poate fi temporară, care durează numai în timpul divorțului sau poate dura o perioadă mai lungă de timp.
  • Probabil că veți obține doar o întreținere a soțului dacă nu ați lucrat pentru că ați avut grijă de un copil, ați fost invalizi sau ați avut un alt motiv valabil.
  • Imagine intitulată divorțul în Colorado Pasul 4
    4. Împărțiți-vă proprietatea maritală. Proprietatea Maritală este proprietatea Ați achiziționat ca un cuplu căsătorit: imobiliare, vehicule, numerar, stocuri, obligațiuni și proprietăți personale. Nu este proprietatea pe care ați adus-o în căsătorie sau pe care ați moștenit-o în timp ce sunteți căsătoriți. În general, judecătorii din Colorado consideră că ați dobândit în timp ce sunteți căsătoriți pentru a fi proprietatea maritală.Vezi dacă tu și soțul / soția dvs. îl puteți împărți.
  • Instanțele vor împărți proprietatea "echitabil" sau "corect."Acest lucru nu înseamnă neapărat o divizare de 50/50, mai ales în cazul în care un soț face mult mai mulți bani decât celălalt. În această situație, instanța ar putea da soțului bogat mai puțin proprietate maritală.
  • Imagine intitulată Divorțul în Colorado Pasul 5
    5. Împărțiți datoriile maritale. La fel ca proprietatea, datoriile maritale trebuie, de asemenea, divizate. În Colorado, majoritatea datoriilor dobândite în timpul căsătoriei sunt considerate datorii maritale, chiar dacă un singur soț a semnat pentru datorie. Acestea vor fi alocate echitabil, astfel încât partenerul cu venitul mai mare poate obține datoria mai mare.
  • Puteți împărți datoriile 50/50 dacă ambii soți fac la fel.
  • Alternativ, puteți împărți datoriile pe baza care a scos datoria. De exemplu, fiecare soț ar putea plăti pentru împrumuturile pentru studenți sau pentru împrumuturile lor de mașini.
  • Imagine intitulată Divorțul în Colorado Pasul 6
    6. Elaborarea unui acord de separare. Dacă ajungeți la un acord cu privire la oricare dintre problemele de mai sus, ar trebui să puneți acest acord în scris. Elaborarea unui acord de separare maritală și au ambii soți să o semneze.
  • Curțile din Colorado oferă un șablon de separare marital pe care îl puteți utiliza. Puteți să o descărcați când descărcați celelalte formulare de divorț.
  • Imagine intitulată Divorțul în Colorado Pasul 7
    7. Creați un plan de părinți. Fiecare părinte trebuie să prezinte instanței un plan de părinți. Dacă sunteți de acord cu custodia copilului, puteți trimite un plan de părinți comun. Cu toate acestea, chiar dacă nu puteți ajunge la un acord, fiecare părinte trebuie să prezinte propriul plan de părinți preferat. Descărcați șablonul de pe site-ul Curții.
  • Imagine intitulată Divorțul în Colorado Pasul 8
    8. Consultați cu an avocat. Probabil că nu aveți nevoie de un avocat dacă dvs. și soțul / soția dvs. sunteți de acord cu toate problemele cheie. Cu toate acestea, un avocat de divorț este util dacă aveți întrebări legale sau dacă nu sunteți de acord cu custodia copilului, întreținerea soțului sau divizia de proprietate.
  • Obțineți o trimitere la un avocat de divorț utilizând Asociația Colorado Bar`s Găsiți un instrument de avocat: http: // Cobar.Org / Find-A-Avocat.
  • Dacă nu vă puteți permite un avocat, un facilitator al instanței de familie ar putea să vă ajute. Puteți găsi cel mai apropiat facilitator aici: https: // instanțele judecătorești.stat.Co.US / Userfiles / File / Self_Help / FamilyCourtfacIntatori / FCF% 20list (2).pdf. Facilitatorii pot privi peste documentele dvs. și vă pot asigura că ați terminat totul, dar nu sunt un substitut al unui avocat.
  • Partea 2 din 3:
    Depunerea pentru divorț
    1. Imagine intitulată Divorțul în Colorado Pasul 9
    1. Găsiți curtea corectă. Ar trebui să depuneți în județul în care locuiește cu soțul dvs. Amintiți-vă că cel puțin un soț trebuie să fi trăit în Colorado timp de cel puțin 91 de zile.
    • Nu vă puteți muta la Colorado timp de 90 de zile doar pentru divorț. În schimb, trebuie să intenționați să faceți starea dvs. acasă permanentă. Acest lucru este, de asemenea, cunoscut ca fiind domiciliate în statul.
  • Imagine intitulată Divorțul în Colorado Pasul 10
    2. Obțineți formularele divorțului. Curțile din Colorado au publicat formularele "Completați", care fac un divorț ușor. Puteți descărca pachetul de formulare de pe site-ul Curții sau vă puteți opri în biroul grefierului și cereți formulare. Formularele vor diferi în funcție de faptul că aveți copii sau nu.
  • Dacă nu aveți copii, puteți descărca formularele dvs. aici: https: // instanțele judecătorești.stat.Co.US / Forms / Forms_list.CFM?Form_type_id = 68.
  • Dacă aveți copii, descărcați formularele aici: https: // instanțele judecătorești.stat.Co.US / Forms / Forms_list.CFM?Form_type_id = 14.
  • Imagine intitulată Divorțul în Colorado Pasul 11
    3. Completați formularele. Pentru a începe divorțul, va trebui să completați o petiție, fiică de informații de caz și citații. Luați-vă timpul și completați fiecare formular complet și cu precizie. Verificați dublu informațiile dvs. pentru a vă asigura că nu ați trecut cu vederea nimic.
  • Aveți opțiunea de a depune divorțul în comun, caz în care nu va trebui să completați o citație.
  • Multe forme trebuie să fie semnate în fața unui notar public. Poti Găsește un notar la curte. Luați o identificare personală acceptabilă, cum ar fi permisul de conducere sau pașaportul dvs.
  • Imagine intitulată Divorțul în Colorado Pasul 12
    4. Fișierele dvs. cu instanța. Faceți două copii ale pachetului completat. Veți păstra o copie pentru dvs. și veți servi cealaltă pe soțul dvs. Să ia exemplarele și originalele cu grefierul Curții și să ceară dosar. Va trebui să plătiți o taxă de depunere. Începând cu anul 2017, taxa de depunere este de 230 USD.
  • Puteți solicita o scutire de taxe dacă nu vă puteți permite taxa. Judecătorul trebuie să aprobe cererea dvs.
  • Imagine intitulată Divorțul în Colorado Pasul 13
    5. Serviți hârtiile pe soțul dvs. Soțul dvs. are șansa de a răspunde la petiția dvs. de divorț. De exemplu, ele pot solicita custodie sau pensie copiilor sau ar putea să se opună solicitărilor dvs. pentru aceleași. Din aceste motive, trebuie să serviți copii ale documentelor de divorț.
  • Soțul dvs. poate fi de acord să accepte serviciul.În această situație, acestea ar trebui să completeze o renunțare și să accepte formularul de serviciu și să o semneze în fața unui notar public. Puteți descărca acest formular de pe site-ul Curții. Dacă soțul / soția dvs. renunță la serviciul, le puteți preda o copie a lucrărilor dvs.
  • În caz contrar, va trebui să aranjați serviciul. În general, puteți avea șeriful sau un server de proces să facă livrare pentru o mică taxă. De asemenea, puteți avea pe cineva cu 18 sau mai mult să faceți livrarea mâinilor, atâta timp cât nu fac parte din divorțul dvs.
  • Imagine intitulată Divorțul în Colorado Pasul 14
    6. Completați alte formulare. După ce ați servit ziare, va trebui să depuneți alte formulare, cum ar fi situațiile financiare jurante, pe care trebuie să le semnați în fața unui notar public. Puteți descărca toate aceste formulare de pe site-ul Curții sau le puteți obține de la grefierul.
  • Va trebui să trimiteți copii ale acestor formulare către soțul / soția dvs. și să depuneți originalele cu instanța.
  • Partea 3 din 3:
    Finalizarea divorțului
    1. Imagine intitulată Divorțul în Colorado Pasul 15
    1. Citiți răspunsul soțului dvs. Soțul dvs. poate depune un răspuns la petiția dvs. de divorț. Veți primi o copie, pe care ar trebui să o citiți îndeaproape. Verificați dacă soțul / soția dvs. vă luptă cu custodia copilului, întreținerea spousalului sau diviziunea de proprietate.
  • Imagine intitulată Divorțul în Colorado Pasul 16
    2. Participați la o conferință de stare. Dacă nu sunteți de acord cu privire la orice problemă, atunci divorțul dvs. este contestat și probabil că va trebui să participați la o conferință de stare. Acest lucru va fi determinat de un mandat din partea instanței. La conferință, veți discuta ce probleme nu sunteți de acord. Dacă este necesară o conferință, instanța ar trebui să vă spună ce documente să aducă.
  • Imagine intitulată Divorțul în Colorado Pasul 17
    3. Mediază orice litigii. Judecătorul ar putea solicita să participați la mediere. Veți întâlni cu o terță parte neutră (mediatorul) pentru a vorbi despre litigiu. Mediatorii sunt calificați la obținerea oamenilor pentru a asculta fiecare acord.
  • Medierea vă va economisi timp și bani dacă puteți accepta toate problemele, așa că dați-i cea mai bună lovitură.
  • Imagine intitulată Divorțul în Colorado Pasul 18
    4. Finalizați un divorț necontestat. Într-un divorț necontestat, instanța poate acorda divorțul după ce trimiteți o afirmație. Acest lucru va avea, în general, locul de a vă prezenta în instanță.
  • De la început până la sfârșit, un divorț durează cel puțin 90 de zile pentru a finaliza.
  • Imagine intitulată Divorțul în Colorado Pasul 19
    5. Finalizați un divorț contestat. Nici două divorțuri contestate nu sunt aceleași. Cu toate acestea, în general vă puteți aștepta să fiți în instanță în mod regulat, poate chiar o dată pe lună. Divorțul dvs. contestat va culmina cu o audiere contestată cu privire la toate problemele pe care tu și soțul tău nu pot fi de acord.
  • Puteți prezenta martori la audierea contestată. De exemplu, dacă vă luptați împotriva custodiei copilului, puteți numi oameni să depună mărturie despre relația dvs. cu copiii dvs.
  • Probabil că va trebui, de asemenea, să depuneți acest lucru în numele dvs. Dacă aveți un avocat, vă pot ajuta să vă pregătiți mărturia, altfel ar trebui să pregătiți o declarație care să livreze în instanță.
  • sfaturi

    Colorado este o stare de "defect". Singurul motiv recunoscut pentru divorț este că tu și soțul tău nolonger se înțeleg (diferențe ireconciliabile).
  • Dacă aveți copii, este posibil să vi se solicite să participați la o clasă de părinți înainte de a vă putea divorța. Verificați cu curtea dvs.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar