Cum să obțineți consultanță juridică gratuită

A subliniat despre plângerea judecătorească sau a altor aspecte juridice? Nu sunt siguri cum veți putea plăti pentru reprezentarea juridică pe care o meritați? Ei bine, nu vă frecați - există un sortiment larg de resurse juridice gratuite, precum și opțiunile de servicii legale cu discount la care puteți accesa Primiți consultanța juridică eficientă și reprezentarea de care aveți nevoie.

Pași

Metoda 1 din 2:
Accesarea resurselor gratuite de ajutor juridic
  1. Imagine intitulată Obțineți consultanță juridică gratuită Pasul 1
1. Programați o consultare juridică gratuită cu un avocat local. Multe avocații oferă 10-60 minute, gratuit consultări juridice. Verificați agenda telefonică sau directorul online pentru avocații din zona dvs. Chiar dacă publicitatea firmei de avocatură nu spune "Consultare gratuită", trebuie să mai apelați și să întrebați deoarece majoritatea avocaților vor da un potențial client cel puțin 10 minute pentru a vorbi fără taxă.
  • Multe asociații de bare au un serviciu de recomandare care va include o consultare gratuită cu un avocat. Pentru a afla dacă asociația dvs. de bar local are un program de genul acesta, vizitați site-ul Asociației Baroului American.
  • Imagine intitulată Obțineți consultanță juridică gratuită Pasul 2
    2. Uită-te la programele de asistență juridică finanțată federal. Programele de asistență juridică folosesc avocați și paralegali pentru a oferi servicii gratuite persoanelor care sunt eligibile. Aici în u.S. Există o mare rețea de programe de asistență juridică care operează pe granturile federale.
  • Programele de asistență juridică sunt excepțional de utile pentru acordarea de consultanță juridică pentru procedurile de divorț, problemele de ocupare a forței de muncă, aspectele de proprietar și chiriaș și o serie de alte probleme juridice.
  • În multe state, venitul dvs. trebuie să fie sub linia federală de sărăcie pentru a se califica pentru asistență juridică gratuită. Pentru informații despre pragul sărăciei federale, Click aici
  • Pentru a găsi un birou de asistență juridică, arata online sau uite în sus "asistență juridică" În directorul de telefon al zonei dvs.
  • Imagine intitulată Obțineți consultanță juridică gratuită Pasul 3
    3. Profitați de serviciile juridice gratuite oferite de instanțele județene locale sau de stat. Multe instanțe oferă clinici juridice gratuite sau prietenilor serviciilor Curții celor implicați în anumite tipuri de procese, de obicei atunci când legea familială. Verificați site-ul instanței locale sau cu grefierul instanțelor pentru a determina dacă statul sau județul dvs. oferă asistență juridică.
  • Imagine intitulată Obțineți consultanță juridică gratuită Pasul 4
    4. Găsiți un program local Pro Bono. Pro Bono înseamnă servicii livrate gratuit sau, uneori, la un cost foarte redus. Asociațiile de bare locale, de stat și federale, precum și organizațiile non-profit își desfășoară adesea programele pro bono. Înainte de a utiliza orice servicii juridice pro bono, o parte ar putea să demonstreze venitul său este sub o anumită sumă anuală de dolar prin depunerea de plată, declarația contului bancar și / sau declarații de impozit pe venit.
  • Programe de cercetare pro bono în zona dvs., privindu-se online sau contactați un birou de asistență juridică pentru a obține o trimitere.
  • Există, de asemenea, nonprofituri dedicate furnizării de ajutor juridic pro bono celor care au nevoie.
  • În plus, unele firme de drept privat au departamente pro bono în cadrul firmelor lor.Aceste tipuri de programe sunt, de obicei, orientate spre aspecte specifice care influențează comunitatea ca întreg. Pentru a găsi o firmă privată care are un program pro bono în zona dvs., pur și simplu caută "firme de drept privat + lucrări pro bono" online.
  • Asociațiile de bare oferă adesea asistență juridică gratuită prin programe pro bono.Avocații dispuși să lucreze gratuit, sau "pro bono," sunt potrivite cu persoane care se califică pentru consultanță juridică gratuită. Multe asociații de baruri locale oferă, de asemenea, programe care pot reduce sau elimina taxele sau resursele legale pentru modul de găsire a acestor programe. Puteți găsi un director de servicii juridice pro bono pe multe site-uri web reputate, inclusiv:
  • Pagina web a Asociației Baroului American ("ABA") Ghidul consumatorului pentru ajutor juridic.
  • Departamentul de Justiție al Statelor UniteFurnizori de servicii juridice gratuite pagină.
  • Asociațiile Baroului de Stat Statele Unite pro bono servicii juridice pagină web.
  • Imagine intitulată Obțineți consultanță juridică gratuită Pasul 5
    5. Contactați o clinică de asistență juridică de auto-ajutor. PRO SE Litigii sunt acele persoane care apar în instanță și se ocupă de alte probleme juridice fără a fi reprezentate oficial de un avocat licențiat. Multe state și comunități locale oferă pentru a oferi litigilor pro SE de ajutor și consiliere pentru completarea și depunerea documentelor instanței.Unele clinici acceptă întrebări în persoană, în timp ce altele acceptă întrebări trimise online. Întrebările sunt de obicei răspunse de avocați sau paralegali, iar în multe cazuri procesul este confidențial.
  • Clinicile de auto-ajutorare sunt resurse bune atunci când aveți o întrebare sau două despre procesul de care aveți nevoie pentru a efectua sau care formează completarea. Cu toate acestea, ele nu sunt un substitut pentru păstrarea efectiv a unui avocat care vă poate ajuta cu cazul dvs.
  • Pentru a găsi un program de auto-ajutorare, apelați la tribunalul local sau căutați online. Dacă găsiți un program care acceptă întrebări în persoană, ajungeți cât mai curând posibil pentru a vă asigura că sunteți ajutați.
  • Majoritatea programelor care acceptă întrebările în persoană sunt organizate în instanțe și gestionează problemele juridice specifice, deci asigurați-vă că participați la programul potrivit pentru a obține ajutorul specific necesar.
  • Imagine intitulată Obțineți consultanță juridică gratuită Pasul 6
    6. Sunați la linia telefonică de asistență juridică.Linii de asistență telefonică juridică oferă sfaturi pentru persoanele aflate în situații specifice, cum ar fi victimele abuzului domestic. În unele cazuri, sfatul este gratuit, iar în alte cazuri se oferă servicii la costuri foarte mici.
  • Faceți o căutare linii de asistență medicală în statul dvs. și găsiți unul care va oferi sfaturi adecvate situației dvs.
  • Este important să apelați o linie telefonică în starea dvs. de reședință. Legile diferă de stat la stat, astfel încât să puteți obține sfatul greșit dacă numiți o linie telefonică într-un alt stat.
  • Imagine intitulată Obțineți consultanță juridică gratuită Pasul 7
    7. A se vedea dacă o școală de drept local are un program clinic care oferă servicii juridice gratuite. Multe școli de drept conduc clinici juridice pentru a oferi studenților lor de drept o experiență juridică relevantă. Clinicile pot prelua toate chestiunile civile sau penale generale sau pot fi orientate spre un tip de caz juridic, cum ar fi o clinică de relief de blocare sau o clinică de violență în familie.
  • Ajutorul juridic în setarea clinicii este adesea oferit de studenții de drept care sunt supravegheați de profesori de drept cu experiență. În timp ce elevii de lege nu sunt avocați licențiați, ei sunt foarte supravegheați de avocații cu experiență care se vor asigura că totul din cauza dvs. se face corect.
  • Clinicile juridice ajută adesea persoanele care au venituri mici, dar clinicile specializate vor lua, de obicei, cazuri bune, indiferent de venitul individului pentru a oferi studenților experiența.
  • Pentru a găsi o clinică juridică, uitați-vă pe site-urile web ale școlilor de drept din zona dvs.
  • Imagine intitulată Obțineți consultanță juridică gratuită Pasul 8
    8. Accesați resursele "Întrebați un avocat". Adresați-vă că resursele de avocat permit oamenilor să solicite avocaților întrebări specifice privind diversele probleme juridice. Aceste resurse conectează persoanele cu avocații experimentați cu subiect specializat.
  • Participa la un eveniment de avocați. Multe asociații județene și de bare de stat, firme de avocatură și organizații de asistență juridică gazdă Adresați-vă un avocat evenimente în care cineva poate vorbi 1-la-1 cu un avocat voluntar. Pentru a localiza un eveniment de cerere de avocat în zona dvs., căutați "județul dvs. Întrebați un avocat" la motorul dvs. de căutare preferat. De exemplu, dacă locuiți în județul Madison, Ohio, ați căuta "Madison County Ohio cere un avocat".
  • Localizați un site Cereți un avocat. Există 1000 de site-uri "Întrebați un expert" și majoritatea nu pot fi de încredere pentru a furniza informații exacte și actualizate. Prin urmare, doriți să vă asigurați că alegeți un site credibil dacă intenționați să vă bazați pe orice sfat pe care îl primiți. Unele site-uri de avocați credibile și gratuite includ:
  • Lawguru. LawGuru este condusă de un grup de avocați și a răspuns la întrebările legale ale publicului din 1997.
  • Avvo.COM. Avvo.com a fost înființată în 1996 și de când a adunat un grup minunat de avocați pentru a răspunde la întrebările dvs. legale, gratuit.
  • Sfaturi gratuite. Sfaturi gratuite a fost înființată în 1991 și furnizează utilizatorilor de internet informații juridice și consultanță juridică gratuită de peste un deceniu.
  • Metoda 2 din 2:
    Găsirea unui avocat pentru o rată redusă sau specială
    1. Imagine intitulată Obțineți consultanță juridică gratuită Pasul 9
    1. Căutați un program de taxă de alunecare. Programele de taxe scalei de alunecare percep clienți o sumă care variază pe baza capacității persoanei respective de a plăti, așa cum este determinată de venituri și dimensiuni familiale. În cadrul programelor scalei culisante, cei din partea de sus a scalei setate plătesc mai mult pentru a subvenționa serviciile primite de cele din partea de jos a scalei. Fiecare stat are un set de programe concepute pentru a ajuta persoanele cu venituri moderate să se ocupe de probleme juridice fără a trebui să plătească mii de dolari.
    • Dacă venitul dvs. este prea mare de a vă califica pentru serviciile juridice gratuite, programele de alunecare sunt o modalitate excelentă de acces la taxele de avocat accesibile.
    • Pentru a găsi un program în statul dvs., contactați Asociația Barului de Stat sau Arătați online.
  • Imagine intitulată Obțineți consultanță juridică gratuită Pasul 10
    2. Elaborarea unui plan de plată cu un avocat. Unii avocați sunt dispuși să elaboreze un plan de plată, astfel încât să nu plătiți toate taxele simultan. Este posibil să puteți elabora un plan de a plăti o anumită sumă în fiecare lună până la plătit tot ceea ce datorați. Cu toate acestea, este important să ne amintim că este complet până la avocatul individual pentru a decide dacă să facă această opțiune disponibilă.
  • Când vă contactați mai întâi, ar trebui să întrebați dacă avocatul poate fi dispus să accepte un plan de plată înainte de planificarea unei întâlniri inițiale. Explicați-vă situația avocatului, dați-i declarația dvs. financiară și serviciile / asistența juridică pe care o aveți nevoie.
  • Imagine intitulată Obțineți consultanță juridică gratuită Pasul 11
    3. Aflați dacă puteți plăti o taxă de urgență. În cadrul unui plan de comision de contingență suma pe care trebuie să o plătiți avocatului este un procent din suma totală acordată de Curte la sfârșitul cazului dvs. Aceasta înseamnă că plătiți numai dacă recuperați bani în cazul dvs. Dacă cazul este pierdut, nu vă datorați niciun fel de taxe legale, deși puteți fi în continuare responsabil pentru cheltuieli. Este important de menționat că, în unele cazuri, avocații nu li se permite să perceapă taxe de urgență.
  • Majoritatea avocaților vor lua cazuri de vătămare corporală (leziuni cauzate de șoferi neglijenți, proprietari de proprietăți sau de furnizori de sănătate) pe baza taxei de urgență.
  • Procentele de acordare a taxelor de contingență variază, dar 30% până la 40% din totalul premiului este un aranjament comun.
  • Imagine intitulată Obțineți consultanță juridică gratuită Pasul 12
    4. Luați în considerare angajarea unui avocat mai tânăr. Avocații mai tineri sunt actualizați cu privire la cele mai recente evoluții juridice, dar pot avea mai puțini clienți și au mai mult timp să vă dedice cazul dvs. Un avocat mai tânăr poate decide chiar să perceapă mai puțin decât media pieței, deoarece nu sunt la fel de experimentați ca și alți avocați și pot avea mai puține resurse pentru a gestiona cazuri mari.
  • Adresați-vă tânărul dvs. avocat cât de multă experiență are sau ea cu manipularea cazurilor ca a ta.
  • De asemenea, întrebați dacă a participat la o clinică, un stagiu sau la un proiect de avocat voluntar în școala de drept.
  • Imagine intitulată Obțineți consultanță juridică gratuită Pasul 13
    5. Ia în considerare plata în proprietate. Un avocat poate accepta plata sub formă de proprietate, atâta timp cât proprietatea nu este sub forma unui interes pentru cauza acțiunii sau a proprietății care stau la baza costumului dvs. legal.
  • Prin urmare, dacă aveți proprietăți fizice, cum ar fi terenul, că ați fi dispuși să faceți comerț pentru un serviciu juridic, un avocat poate accepta terenul ca plată atât timp cât terenul nu face parte din litigiul subiacent.
  • În plus, puteți oferi avocatului serviciilor gratuite de la o afacere pe care o dețineți sau chiar o miză în afaceri, atâta timp cât afacerea nu are nimic de-a face cu litigiul pe care aveți nevoie de ajutor.
  • Avertizări

    Când negociați o taxă cu un avocat, asigurați-vă că înțelegeți tot ceea ce sunteți de acord și nu vă fie frică să puneți întrebări sau solicitați să vă gândiți la aranjament înainte de a păstra oficial un avocat.
  • Un avocat nu trebuie să vă promite niciodată că pot obține un rezultat specific în cazul dvs. sau că rezultatul ar putea schimba în funcție de suma pe care o plătiți. Nu există nicio modalitate de a prezice exact modul în care afirmația dvs. se va dovedi. Prin urmare, este neetic pentru ca un avocat să vă promite că cazul dvs. va avea un rezultat specific dacă îl angajați sau ei.
  • Indiferent de ceea ce sunteți de acord să plătiți, dacă un avocat vă acceptă ca un client, acestea sunt obligate să vă reprezinte pe deplin și să vă reprezinte în mod competent, indiferent de ceea ce plătiți. Dacă un avocat vă spune că cazul dvs. ar avea o șansă mai mare de succes dacă le plătiți mai mult, nu păstrați serviciile avocatului.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar