Cum se depună pentru divorț în texas fără avocat

Legea din Texas nu solicită divorțând părților să angajeze un avocat, iar în timp ce ar putea fi înțelept să se consulte cu unul înainte de divorț, sunteți liber să depuneți și să completați un divorț fără unul.

Pași

Partea 1 din 3:
Pregătirea pentru divorțul dvs
  1. Imagine intitulată Fișier pentru divorț în Texas fără avocat Pasul 1
1. Determinați dacă vă calificați pentru a fi dosar pentru divorț în Texas. În conformitate cu Legea Texas, cel puțin o parte la divorț trebuie să fi localizat în Texas timp de cel puțin șase luni înainte de depunerea divorțului. În plus, fie dvs., fie soțul / soția dvs. trebuie să fi trăit în județ unde vă depuneți timp de 90 de zile înainte de data depunerii. De asemenea, un divorț din Texas nu poate fi finalizat dacă soția este însărcinată. Dacă soția dvs. este însărcinată, asigurați-vă că păstrați acest lucru în minte.
  • Imagine intitulată Fișier pentru divorț în Texas fără avocat Pasul 2
    2. Determinați motivele pe care le veți divorța. În Texas, puteți depune un divorț cu sau fără a atribui o defecțiune unei părți sau a celuilalt. Singurele motive pentru un divorț fără defecțiuni din Texas sunt "insuportabilitate," ceea ce înseamnă că, din orice motiv, căsătoria nu mai este viabilă. Dacă doriți să depuneți din alt motiv, cum ar fi adulterul, criminalitatea sau abandonarea (printre altele), trebuie să vorbiți cu un avocat. În plus, dacă dvs. și soțul / soția dvs. nu puteți ajunge la un acord în ceea ce privește divizarea proprietății și a custodiei copilului și a sprijinului, trebuie să vorbiți cu un avocat.
  • Texas este o stare de proprietate comunitară, ceea ce înseamnă că arată că proprietatea fie a soțului a fost dobândită în timpul căsătoriei ca și proprietatea ambelor soți, cât și diviziunea implicită a proprietății este o împărțire uniformă. Cu toate acestea, în cazul în care instanța constată că un soț este în vina pentru dizolvarea căsătoriei, atunci poate și va atribui mai multă proprietate soțului nevinovat. Din acest motiv, Dacă intenționați să judecați pentru divorț pe anumite motive, trebuie să vorbiți cu un avocat. Dacă nu vă puteți permite unul, mergeți la Texaslawhelp.Org pentru a găsi un avocat de asistență juridică.
  • Imagine intitulată fișier pentru divorț în Texas fără avocat pasul 3
    3. Determinați unde să depuneți divorțul. În Texas, instanțele districtuale de stat au jurisdicție asupra divorțurilor. Curțile districtuale sunt instanțe de jurisdicție generală. Aceasta înseamnă că au jurisdicție asupra tuturor problemelor juridice, cu excepția cazului în care sunt desemnate în mod specific altfel.
  • În județe foarte mici sau districte judiciare care prezidează mai multe județe mici, poate fi decât o instanță districtuală. Dacă locuiți într-un județ ca acesta, ați depune acolo.
  • În raioanele de dimensiuni mai mari, instanțele districtuale sunt împărțite în subdiviziuni care dau preferință anumitor zone, cum ar fi dreptul familiei. Acestea se numesc instanțe de conducere a familiei. Dacă locuiți într-unul din aceste districte, atunci ar trebui să depuneți cu tribunalul de familie.
  • Pentru a afla dacă ar trebui să depuneți cu un tribunal districtual sau cu o instanță de sector de familie, pur și simplu să vă uitați în directorul din Manualul de divorț Texas Pro SE. Alternativ, du-te la instanțe.Texaslawhelp.org și completați informațiile solicitate.
  • Imagine intitulată Fișier pentru divorț în Texas fără avocat Pasul 4
    4. Obțineți formularele adecvate. Formele pe care le folosiți vor depinde de faptul dacă dvs. și soțul dvs. aveți copii împreună și dacă aveți proprietate imobiliară (terenuri, case sau alte structuri). Curtea Supremă din Texas a aprobat un set de forme pentru dosare cu copii, fără copii, fără copii sau proprietăți. Odată ce găsiți categoria potrivită pentru dvs. și soțul / soția dvs., faceți clic pe linkul furnizat. Aproape toate formele de care aveți nevoie sunt în pachet.
  • Partea 2 din 3:
    Depunerea divorțului
    1. Imagine intitulată Fișier pentru divorț în Texas fără avocat Pasul 5
    1. Completați fișa de informații de caz. Toată lumea din Texas care dosează un caz civil trebuie să prezinte o fișă de informații civilă. Pentru a completa formularul în mod corespunzător, va trebui să cunoașteți numele, adresa, numărul de telefon și e-mailul, împreună cu numele complete ale ambelor soți. După ce ați introdus în aceste informații, pur și simplu verificați caseta din "Dreptul familiei" secțiunea care spune "divorț."
  • Imagine intitulată Fișier pentru divorț în Texas fără avocat Pasul 6
    2. Finalizați petiția inițială pentru divorț. Conținutul petiției va diferi în mod drastic în funcție de dumneavoastră dacă dumneavoastră și soțul dvs. are copii. Petiția pentru cupluri fără copii este de patru pagini. Petiția pentru cuplurile cu copii este mai mult de două ori mai lungă.
  • Puteți lăsa cauza sau cauza numerelor necompletate, grefierul va completa acest lucru atunci când depuneți documentele cu Curtea.
  • Adăugarul pentru aranjamentele custode este extrem de detaliat, mergând în măsura în care începe când începe weekend-ul, ceea ce se întâmplă în weekend-uri de trei zile și care va avea custodia copilului pe orice și toate sărbătorile majore și minore. Ar putea fi cel mai bine pentru dvs. fiecare să vină cu o idee despre modul în care doriți să faceți aranjamente separat și apoi să ajungeți la un acord de compromis ulterior. Dacă aveți probleme cu venirea la un acord, luați în considerare un mediator.Puteți naviga pe un director național de mediatori, mergând la media.com și uitându-se la listarea statului dvs.
  • Imagine intitulată Fișier pentru divorț în Texas fără avocat Pasul 7
    3. Completați informațiile despre costum care afectează formularul de relații de familie. Puteți găsi formularul din Texaslawhelp.Site-ul ORG sub secțiunea lor privind depunerea pentru divorț.
  • Imagine intitulată Fișier pentru divorț în Texas fără avocat Pasul 8
    4. Fișier petiție originală pentru divorț. Dosar formularul cu biroul grefierului în instanța districtuală care are jurisdicție. Divorțul dvs. nu începe de fapt până când nu depuneți acest formular.
  • Se așteaptă să plătească taxe de depunere cu județul în care fișiere. Cantitatea exactă a taxelor va varia în funcție de localitate, dar ar trebui să vă așteptați să plătiți cel puțin 200 de taxe.
  • Dacă vă calificați ca indigenți (săraci), taxele de depozit vor fi reduse foarte mult sau vor renunța cu totul. Puteți face o afirmare a indigenției prin completarea unui formular și depunerea acestuia cu grefierul instanței.
  • Imagine intitulată Fișier pentru divorț în Texas fără avocat Pasul 9
    5. Furnizați soț / soție cu o copie sau petiție. Soțul dvs. trebuie să primească o copie a petiției. Dacă soțul / soția dvs. este de acord să renunțe la serviciul de proces, puteți trimite petiția prin poștă sau o abandonă în persoană. Dacă nu sunteți sigur, plătiți un server de proces pentru a efectua un serviciu în persoană.
  • Imagine intitulată Fișier pentru divorț în Texas fără avocat Pasul 10
    6. Soțul / soția dvs. completează renunțarea la formularul de serviciu sau răspundeți. Soțul dvs. trebuie să completeze o renunțare la serviciu sau un răspuns. Pentru majoritatea oamenilor care urmăresc un divorț necontestat, o renunțare la serviciu va face. Dacă vă așteptați să renunțe la serviciu, trimiteți doar formularul împreună cu petiția.
  • Dacă soțul / soția dvs. semnează o renunțare la serviciu, nu vi se cere să-i oferiți o copie a petiției divorțului sau cu alte depuneri, iar el sau ea nu va trebui să participe la audieri. Acest lucru este utilizat, în general, numai atunci când partidele de divorț sunt în comun acord cu privire la toate problemele și nu vor solicita audieri. Puteți depune singur renunțarea.
  • Dacă soțul / soția dvs. dorește să primească copii ale filmelor dvs. și să participe la audieri, el sau ea poate depune un răspuns la petiția dvs. de divorț în loc de o renunțare la serviciu. Acest lucru nu este, în general, utilizat într-un divorț necontestat, dar situația dvs. poate diferi. Soțul dvs. trebuie să depună răspunsul.
  • Imagine intitulată fișier pentru divorț în Texas fără avocat Pasul 11
    7. Împreună cu soțul / soția dvs., completați decretul final de divorț. Odată ce răspunsul sau renunțarea au fost finalizate, dvs. și soțul / soția dvs. ar trebui să finalizați decretul final de divorț. În ea veți confirma împărțirea proprietății, sprijinului pentru copii și aranjamente de custodie.
  • Calculați corect suportul pentru copii.Pentru a determina ce suport pentru copii ar trebui să fie, utilizați calculatorul de sprijin pentru copii furnizat de Curtea Județeană Travis.
  • Imagine intitulată Fișier pentru divorț în Texas fără avocat Pasul 12
    8. Au un avocat privi peste formularele tale. Oricine, având în vedere că un divorț ar trebui să primească cel puțin un avocat în versiunile finale ale formularelor. O greșeală pe una dintre aceste forme ar putea duce la ani de probleme.
  • Furnizați informații clare și complete. Introduceți sau imprimați toate informațiile în cerneală albastră sau negru. Asigurați-vă că răspundeți complet la fiecare întrebare și completați fiecare martor care se aplică situației dvs.
  • Imagine intitulată Fișier pentru divorț în Texas fără avocat Pasul 13
    9. Folosiți formularele de divorț. Sunați la biroul funcționarului la curtea corespunzătoare și întrebați câte copii ale fiecărui formular veți avea nevoie și ce va fi taxa de depunere. Să facă numărul corespunzător de copii și să ia biroul funcționarului împreună cu taxa de depunere, care ar trebui să fie în numerar, deoarece instanțele nu acceptă verificări personale sau carduri de debit.
  • Imagine intitulată fișier pentru divorț în Texas fără avocat Pasul 14
    10. Asigurați-vă soțul / soția cu o notificare a depunerii divorțului. Dacă soțul / soția dvs. nu a renunțat la serviciul de proces, dar încă nu contestă niciun fel de divorț, închiriarea unui proces servește sau o altă parte terță dezinteresată pentru a vă servi soțul / soția cu orice documentație rămasă. Cu toate acestea, dacă divorțul dvs. este necontestat deoarece soțul dvs. lipsește, încercați serviciul prin publicare.
  • Dacă nu sunteți în stare să găsiți soțul / soția, puteți dori să-l slujiți prin publicare. Aceasta înseamnă publicarea de a anunța divorțul într-un ziar de circulație generală în ultimul oraș sau oraș în care era cunoscut că locuiește. Pentru a servi o parte prin publicare în Texas, trebuie să obțineți permisiunea instanței. Pentru a face acest lucru, va trebui să depuneți o afirmație cu Curtea cu privire la faptul că nu vă puteți găsi soțul / soția, după ce ați făcut un efort cinstit de a face acest lucru.
  • Partea 3 din 3:
    Finalizarea divorțului
    1. Imagine intitulată Fișier pentru divorț în Texas fără avocat Pasul 15
    1. Participați la audierea dvs. Dacă divorțul este contestat sau necontestat, partidul de depunere trebuie să apară într-o audiere.
    • Dacă tu și soțul / soția dvs. sunteți de acord cu privire la toate problemele, puteți apărea fără soțul dvs. la o audiere necontestată, care va dura aproximativ zece minute. Ar trebui să vă aduceți toate pilitele în ședință.
  • Imagine intitulată Fișier pentru divorț în Texas fără avocat Pasul 16
    2. Aștepta. Texas are o perioadă obligatorie de 60 de zile de așteptare pentru divorțuri. Perioada de așteptare începe când depuneți petiția.
  • Imagine intitulată Fișier pentru divorț în Texas fără avocat Pasul 17
    3. Participă la orice clase de pre-divorț necesare. În perioada de așteptare de 60 de zile și înainte de a participa la audierea instanței pentru a obține decretul de divorț semnat, trebuie să completați orice clase de părinți care sunt necesare dacă aveți un copil cu soțul / soția dvs. Asigurați-vă că nu suflați aceste lucruri, deoarece poate întârzia divorțul dvs. și determină judecătorul să impună alte cerințe.
  • În timpul acestor clase de părinți, veți afla despre responsabilitățile și greutățile de co-părinte după un divorț. De exemplu, o parte a cursului vă poate învăța despre modul de a gestiona problemele care apar în timp ce părinții fără soțul dvs. (i.E., Cum să fii un bun părinte bun).
  • Imagine intitulată Fișier pentru divorț în Texas fără avocat Pasul 18
    4. Fișier Decretul de divorț final și formularele rămase. Curtea nu vă va pregăti Decretul de divorț pentru dvs. Depinde de dvs. să pregătiți acest document, în conformitate cu ordinele instanței și depuneți-l pentru ca judecătorul să semneze. Judecătorul nu va semna decretul până la 61 de zile de la data depunerii petiției pentru divorț.
  • Dacă aveți copii, va trebui să depuneți informații despre costum care afectează formularul de relații de familie.
  • Dacă este comandat suport, va trebui, de asemenea, să depuneți reținerea veniturilor pentru comanda de sprijin, care poate fi găsită cu pachetul de formulare pentru divorțele necontestate cu copii. Cel mai probabil va trebui să completați acest lucru cu angajatorul dvs., deoarece există anumite informații despre formularul care nu este de obicei cunoscut angajaților.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Stați întotdeauna și adresați-vă judecătorului ca "onoare" sau "judecător" când vorbiți cu el sau cu ea.
  • Înainte de depunerea unui divorț fără avocat, este posibil să doriți să citiți manualul de divorț Pro Associația Texas Baro, găsită aici http: // Tyla.Org / Tyla / Active / File / Prosivorcehandbookeng14Revisedp1Web.pdf.Manualul oferă informații detaliate despre divorțul din Texas și reprezentând în instanță.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar