Cum se adresează unui judecător în instanță

Dacă vă reprezentați într-o chestiune legală, va trebui să știți cum să abordați un judecător în mod corespunzător. Un judecător are controlul în sala de judecată și, în multe cazuri civile, va lua multe decizii în cazul dvs. Este important să vorbiți politicos și să menținem un temperament uniform. În majoritatea cazurilor, veți folosi fraza "Onoarea ta" Când vorbiți cu un judecător, dar trebuie să știți și cum să vă comunicați prin limbajul corpului și cum vă comportați. Aceste prezentări sunt la fel de importante ca ceea ce spui judecătorului. Cu o mică pregătire și atenție la detalii, puteți învăța să abordăm în mod corespunzător un judecător în instanță.

Pași

Metoda 1 din 3:
Vorbind judecătorului
  1. Imagine intitulată Adresa unui judecător în instanță Pasul 1
1. Utilizați limba politicoasă, un ton calm și un limbaj organism rezervat. Vorbește clar și suficient de tare pentru a fi auzit, dar nu striga. Nu vă îndreptați mâinile sau faceți gesturi inutile atunci când vorbiți cu judecătorul. Vorbiți întotdeauna politicos și respectuos judecătorului și tuturor celorlalți oficiali ai instanțelor.
  • Nu utilizați nici o frază care critică judecătorul sau pe oricine din sala de judecată. Evitați utilizarea oricăror cuvinte care pot fi interpretate ca fiind amenințătoare față de oricine din cameră. Nu utilizați limbajul obscen sau slang.
  • Când răspundeți la întrebări, răspundeți la întrebările "da" sau "nu" cu onorificele corespunzătoare. În majoritatea cazurilor, este important de spus "Da, onoarea ta" sau "Nu, onoarea ta." Folosind "onoarea ta" este cel mai simplu mod de a arăta respect și de a evita ofensarea judecătorului. Nu-ți dați pur și simplu capul să răspundă la o întrebare.
  • Mențineți-vă calmul. Dacă începeți să vă pierdeți temperamentul sau să vă supărați, cereți judecătorului o scurtă vacanță. Luând câteva minute pentru a vă aduna emoțiile în afara prezenței curții este mai bună decât a striga sau a fi supărat în fața judecătorului.
  • Amintiți-vă, un judecător vă poate ține în disprețul instanței, ceea ce înseamnă că vă poate oferi o amendă sau chiar să vă puneți în închisoare pentru a vorbi fără respect. Cu toate acestea, chiar dacă nu, comportamentul lipsit de respect poate împiedica mărturia și cazul. În cazuri extreme, un judecător ar putea chiar să vă respingă cererea.
  • Imagine intitulată Adresa unui judecător în instanță Pasul 2
    2. Stați ori de câte ori vă adresați instanței. Când este rândul tău să vorbești cu judecătorul, să te ridici de pe locul tău. După ce ați terminat să vorbiți, stați înapoi.
  • Acest protocol arată că sunteți respectuos și, de asemenea, permiteți judecătorului să știe când ați făcut vorbitori.
  • Imagine intitulată Adresa unui judecător în instanță Pasul 3
    3. A stabili un contact vizual.Mențineți contactul vizual în orice moment în timp ce judecătorul vă vorbește. Acest lucru permite judecătorului să știe că acordați atenție la ceea ce spune el sau ea.
  • Uitați, de asemenea, direct la judecător când îl adresați lui sau ei.
  • Imagine intitulată Adresa unui judecător în instanță Pasul 4
    4. Utilizați forma corectă a adresei. Când aveți șansa de a vorbi cu judecătorul, utilizați o formă de adresă care vă transmite respectul față de judecător. Judecătorii ar trebui abordați folosind titluri specifice care transmit importanța rolului lor.
  • Dacă nu ați obținut ocazia de a vorbi cu personalul de judecată pentru a obține forma preferată a judecătorului, adresa judecătorului ca "onoarea dvs."
  • Imagine intitulată Adresa unui judecător în instanță Pasul 5
    5. Nu intrerupe. Nu întrerupeți sau nu "vorbește" oricine din instanță, inclusiv judecătorul, alți oficiali ai instanțelor și alți avocați. Dacă vă întrerupeți continuu judecătorul, el sau ea vă poate scuza din sala de judecată.
  • Așteptați până când sunteți invitat de judecător sau de un oficial al instanței de a vorbi. Întotdeauna stai când vorbești.
  • Când vă adresați instanței, începeți să spuneți: "Fie ca instanța, numele meu este ___" și apoi spuneți afacerea dvs.
  • Imagine intitulată Adresa unui judecător în instanță Pasul 6
    6. Amintiți-vă că vă adresați întregii curți. Judecătorul este un reprezentant al instanței. Instanțele acționează pe propria autoritate, deci nu vă cuvine întrebările sau declarațiile ca și cum ați face o cerere sau să acordați o comandă.
  • De exemplu, nu spune lucruri cum ar fi "Atenția Curții este îndreptată spre" sau "Curtea ar trebui să fie menționată." Acest lucru se pare că dați instrucțiuni pentru judecătorul și instanța de judecată, ceea ce nu este locul dvs.
  • În schimb, utilizați fraze precum "Poate, vă rog, instanța" sau "Atenția Curții este invitată la." Acest lucru arată că cereți să fiți auziți, fără a face o cerere.
  • Imagine intitulată Adresa unui judecător în Curtea Pasul 7
    7. Cereți clarificări. Dacă nu înțelegeți o întrebare pe care judecătorul sau un alt oficial al instanței v-au întrebat, explică politicos că nu ați înțeles. Nu răspundeți la o întrebare până când nu înțelegeți ce vi se solicită.
  • Asigurați-vă că păstrați orice solicitări de clarificare "I" -focalizate. De exemplu, nu spuneți judecătorului că nu a explicat ceva suficient de bine. În schimb, spuneți ceva de genul: "Îmi pare rău, nu înțeleg această întrebare. Ați putea explica [punctul de confuzie], vă rog?" Mereu să fie respectuos și politicos atunci când cereți clarificări.
  • Imagine intitulată Adresa unui judecător în instanță Pasul 8
    8. Mulțumesc judecătorului pentru ascultare. Când ați terminat vorbirea, mulțumiți pe scurt judecătorului pentru luarea în considerare a observațiilor dvs.
  • Metoda 2 din 3:
    Conduceți-vă cu respect în instanță
    1. Imagine intitulată Adresa unui judecător în Curtea Pasul 9
    1. Ajungeți devreme pentru a vorbi cu funcționarul sau personalul instanței. Cereți grefierului sau executorului judecătoresc în sala de judecată în care judecătorul preferă să fie abordat.
    • De obicei, judecătoara va fi disponibilă înainte ca judecătorul să sosească, și el sau ea va fi probabil în sala de judecată în cazul în care vă atribuiți.
    • Dacă așteptați până când judecătorul se află în sala de judecată, probabil că nu vi se va permite să abordăm personalul instanței.
  • Imagine intitulată Adresa unui judecător în instanță Pasul 10
    2. Așteptați să vorbiți cu judecătorul până când vi se vorbește. Acesta este un alt mod de a fi respectuos pentru judecător.
  • Dacă trebuie să apelați atenția judecătorului, așteptați până când puteți face acest lucru fără a întrerupe pe nimeni. Apoi stați și întrebați politicos judecătorul, "Onoarea ta, pot fi auzite?" Dacă nu sunteți recunoscut, stați jos.
  • S-ar putea să nu vă apropiați de judecător în afara sălii de judecată.
  • Imagine intitulată Adresa unui judecător în instanță Pasul 11
    3. Se comportă liniștit și respectuos în sala de judecată. Nu mâncați, beți, râdeți, vorbiți, mestecați guma sau tutunul, fumul sau întrerupeți în alt mod procedura. În unele cazuri, este posibil să nu citiți materiale (cum ar fi un roman sau o carte electronică) care nu au legătură cu afacerea instanței. Dacă trebuie să adresați alte partide, cum ar fi avocatul dvs., nu utilizați numele lor. Păstrați limba corpului dvs. politicos și respectuos în orice moment.
  • Unii judecători sunt mai stricți decât alții despre comportamentul în sala de judecată. Întotdeauna err pe partea restului, mai ales dacă nu știți ce permite judecătorul.
  • Când în instanță, ar trebui să rămâi la fel de liniștit și de liniște ca tine. Nu vă dați din cap sau scuturați capul când alții vorbesc sau când sunteți vorbit. Nu puneți picioarele pe mese sau scaune. Nu vă traversați brațele peste piept sau puneți coatele pe masă. Este acceptabil să luați note, dar nu faceți doodle sau trageți pe notepad. Acest lucru poate apărea ca lipsă de respect.
  • Nu comunicați cu spectatorii prin gesturi. Nu vă răsuciți ochii sau nu faceți comentarii sau gesturi față de celelalte părți din sala de judecată, inclusiv juriul sau avocatul opus. Oricare dintre acestea poate fi motiv pentru judecător să vă îndepărteze din sala de judecată de către executor.
  • Imagine intitulată Adresa unui judecător în instanță Pasul 12
    4. Opriți telefonul și puneți-l departe. Multe instanțe impune o interdicție totală pe utilizarea telefonului mobil. Judecătorii sunt cunoscuți că au inculpați și avocați care își verifică telefoanele în timpul unei proceduri eliminate de la Curte.
  • Chiar dacă telefonul dvs. mobil este permis, păstrați-l tăcut și în afara vederii. Nu doriți să întâlniți ca fiind lipsit de respect sau distras.
  • Imagine intitulată Adresa unui judecător în instanța de judecată Pasul 13
    5. Adresați-vă prietenilor să fie respectuoși. Dacă aveți prieteni sau rude în audiență, îi avertizați împotriva apelului, vorbind între ei sau fotografiați, fie în interiorul sala de judecată, fie în exterior. Judecătorul poate să-i elimine și judecătorul.
  • De exemplu, un judecător a scos un spectator din studiul Michael Jackson pentru a face fotografii ale juraților, chiar dacă era în afara sălii de judecată.
  • Judecătorii pot da, de asemenea, avertismente de spectatori, să le dețină în dispreț sau chiar să le aibă arestați în cazuri rare.
  • Dacă aveți prieteni sau membri ai familiei care doresc să se adreseze judecătorului, să vă consultați avocatul cu privire la faptul că îi vorbește ca martori.
  • Imagine intitulată Adresa unui judecător în instanță Pasul 14
    6. Nu întrerupeți procedurile. Dacă auziți ceva cu care nu sunteți de acord, scrieți-l în jos pentru a vă putea adresa atunci când este rândul dvs. să vorbiți. Nu vorbi într-o audiere până când ați fost invitați să faceți acest lucru.
  • Nu faceți comentarii la tine, chiar și sub respirație. S-ar putea să fiți concediați din sala de judecată dacă faceți acest lucru.
  • Metoda 3 din 3:
    Pregătirea pentru apariția instanței dvs
    1. Imagine intitulată Adresa unui judecător în instanță Pasul 15
    1. Lăsați-vă copiii acasă. Copiii nu sunt adesea permise în interiorul sălii de judecată decât dacă fac parte din cauza auzită. Chiar dacă vi se permite să vă aduceți copiii în sala de judecată, audierile în instanță pot fi lungi și plictisitoare și pot provoca copii mici. Dacă aveți copii, găsiți un babysitter pentru data instanței dvs.
    • Unele instanțe oferă îngrijire a copilului gratuit dacă trebuie să participați la o dată instanță și nu puteți găsi îngrijirea copilului. Verificați cu curtea dvs. pentru a vedea dacă aceasta este o opțiune.
    • Dacă nu puteți găsi un babysitter, aduceți un alt adult cu dvs. și cereți-i să rămână în afara sălii de judecată cu copilul dvs. (Ren) în timpul ședinței voastre.
  • Imagine intitulată Adresa unui judecător în instanța de judecată Pasul 16
    2. Dați-vă timp suplimentar pentru a ajunge la tribunal. Datele tribunale nu sunt ca numiri pe care le puteți pierde și reprogramați mai târziu. Dacă vă pierdeți instanța de judecată pentru un caz penal, puteți fi arestat. Dacă vă pierdeți data instanței dvs. pentru o chestiune civilă, puteți pierde cazul în mod implicit. De asemenea, puteți avea loc în disprețul instanței dacă ați întârziat sau pierdeți o audiere.
  • Dacă aveți un motiv valabil, urgent de ce nu puteți participa la data instanței dvs., contactați grefierul de tribunal. Probabil că va trebui să depuneți o petiție sau formulare pentru a solicita o modificare a datei.
  • Amintiți-vă că probabil că veți avea nevoie să găsiți parcarea dacă ați condus la tribunal. Dacă luați tranzitul public, autobuzele și trenurile pot fi întârziate. Tribunalele sunt adesea destul de mari și vă pot duce ceva timp pentru a găsi camera de judecată corectă. Dă-ți o mulțime de timp să-ți găsești calea.
  • Imagine intitulată Adresa unui judecător în Curtea Pasul 17
    3. Aduceți fișierele. Ar trebui să aduceți o copie a tuturor documentelor și fișierelor relevante pentru cazul dvs. Aduceți, de asemenea, un notepad și stilou, astfel încât să puteți lua note dacă aveți nevoie.
  • Asigurați-vă că aveți dvs instanța de judecată Documentul cu dvs. Acest document va include detaliile numelui ofițerului dvs. auditiv, data și ora auzului dvs. și (de obicei) pe care ar trebui să le verificați înainte de audiere.
  • Aduceți mai multe copii ale oricăror documente și dovezi pe care doriți să le prezentați. De obicei, ar trebui să aduceți cel puțin 3 copii ale oricărui document: 1 pentru dvs., 1 pentru Curte și 1 pentru partea opusă.
  • Imagine intitulată Adresa unui judecător în instanță Pasul 18
    4. Fi pregătit să treacă prin securitate. Majoritatea instanțelor solicită tuturor celor care vizitează curtea să treacă printr-un detector de metale și un punct de control de securitate. Pentru a vă pregăti pentru acest lucru, asigurați-vă că nu aveți arme sau alte articole ilegale sau interzise cu dvs. când ajungeți la instanță.
  • Exemplele evidente de lucruri care nu aduc la instanță includ arme de foc, alcool și droguri ilegale. Alte elemente interzise de obicei includ spray de piper, mace, cuțite și lame de ras. Unele instanțe pot, de asemenea, să interzică obiectele precum țigări și brichete.
  • Unele instanțe nu permit foarfece, fișiere de unghii, containere de sticlă, lanțuri de portofel, buzunarii sau alte obiecte ascuțite. Dacă nu vi sa permis să o luați pe un avion, este o idee bună să părăsiți articolul dvs. acasă.
  • Dacă nu sunteți sigur dacă ceva ce purtați ar putea fi interzis, lăsați-l acasă sau în vehiculul dvs.
  • În multe cazuri, camerele personale, camerele video și alte dispozitive de înregistrare nu sunt permise. Dacă nu sunteți sigur dacă aveți permisiunea de a vă aduce dispozitivul electronic, contactați tribunalul dvs.
  • Imagine intitulată Adresa unui judecător în instanță Pasul 19
    5. Rochie corespunzătoare pentru apariția instanței dvs. Cum vă îmbrăcați convocați respectul față de judecător și instanță. Fiind respectuos este un aspect important de abordare a unui judecător corect și de a face o impresie bună asupra instanței. Contactați personalul Curții pentru a cere cerințelor codului dvs. de îmbrăcăminte ale instanței dvs. Acestea pot fi, de asemenea, postate pe site-ul Curții. În timp ce codurile de îmbrăcăminte oficiale pot varia, este o idee bună să se îmbrace în mod perfect și conservator.
  • Asigurați-vă că toate îmbrăcămintea dvs. este îngrijită, curată și presată / călcată. Nu purtați haine colorate sau rupte la data instanței dvs. Asigurați-vă că ați aruncat și ați făcut părul curat.
  • Evitați hainele excesive sau scumpe. Nu purtați sandale flip-flop (Thong), pantofi de tenis sau adidași, sau pantofi scufundați. Evitați îmbrăcămintea cu sloganuri sau mesaje verbale imprimate pe ea. Evitați culorile puternice sau luminoase și modelele grele. Nu purtați blugi, pantaloni scurți, tricouri, miniskirte, îmbrăcăminte redusă sau a se vedea, topuri sau rochii fără mâneci, pantaloni cu creștere redusă sau alte îmbrăcăminte de revelatoare sau informală.
  • Normele de gen rămân puternice în cele mai multe sala de judecată. Dacă sunteți un bărbat, purtați un costum și cravată dacă le aveți sau o cămașă buton-up fără riduri și pantaloni presați. Dacă sunteți o femeie, purtați o rochie sau o fustă și bluză dacă este posibil. Femeile pot purta și pantaloni sau costume. Femeile ar trebui să evite machiajul greu și bijuteriile zgomotoase.
  • Luați o jachetă sau pulover. Săli de judecată pot fi reci, mai ales dacă trebuie să așteptați audierea.
  • Cu excepția cazului în care aveți un motiv religios să faceți acest lucru, nu purtați pălării sau a capului în instanță. Vi se permite să purtați cap religios, cum ar fi turbani, hijabs și kippahs.
  • Imagine intitulată Adresa unui judecător în instanță Pasul 20
    6. Mănâncă înainte de a pleca. Alimentele și băuturile sunt rareori permise în sălile de ședințe. Mâncați ceva înainte de a merge la tribunal, astfel încât să vă puteți concentra asupra afacerii instanțelor.
  • Dacă trebuie să aveți ceva de băut în timpul instanței, puteți cere asistentului judiciar sau grefierului pentru apă. Nu aduceți propria dvs. apă în instanță.
  • sfaturi

    Dacă avocatul dvs. este prezent la ședință, permiteți-vă avocatului să facă toate vorbind. Este de obicei în interesul dvs. cel mai bun pentru a nu vorbi decât dacă avocatul dvs. sau judecătorul vă instruiește să faceți acest lucru.
  • Protocoalele oferite aici se aplică audierilor din Statele Unite ale Americii. Alte țări, cum ar fi Canada și U.K., au protocoale foarte diferite și modalități de abordare a oficialilor instanțelor.
  • Avertizări

    Acest articol ar trebui să fie considerat informații juridice, nu consultanță juridică.
  • Dacă un judecător vă găsește în disprețul instanței, puteți fi amendat sau închis. Critica unui judecător sau a procedurii poate fi motivele adecvate pentru o constatare a disprețului.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar