Cum să divorțezi în kentucky

În statul Kentucky, puteți depune un divorț pe cont propriu sau prin angajarea unui avocat. Indiferent de opțiunea pe care o alegeți, trebuie să respectați toate legile și procedurile de a fi divorțați în conformitate cu Legea Kentucky. Legile divorțului din Kentucky oferă divorț "fără defecțiuni". Aceasta înseamnă că, dacă o parte dorește să se divorțeze, el sau ea poate face acest lucru, susținând că a existat o "defalcare iremediabilă a căsătoriei."Există un număr de pași pe care îi puteți lua pentru a vă divorța cu succes în Kentucky și pentru a rezolva toate problemele care pot apărea în timpul divorțului dvs.

Pași

Partea 1 din 3:
Depunerea pentru divorț în Kentucky
  1. Imaginea intitulată Ajutați pasul fără adăpost 13
1. Îndeplinesc toate cerințele de rezidență pentru divorț sub legea Kentucky. Înainte de depunerea de divorț în starea Kentucky, unul sau ambii soți trebuie să fie un rezident al Kentucky timp de cel puțin 180 de zile. Unul sau ambii soți trebuie să fie, de asemenea, un rezident al județului în care divorțul este depus. Dacă nu îndepliniți aceste cerințe de rezidență, nu vă puteți divorța în Kentucky până când nu le veți întâlni.
  • Divorțul este diferit de o separare legală în conformitate cu Legea Kentucky. În timp ce un divorț vă încheie oficial căsnicia, o separare legală nu. Cu toate acestea, un judecător poate emite ordine de judecată într-o separare legală care guvernează aspecte precum custodia, vizitarea și plata datoriilor.
  • Divorțul diferă, de asemenea, de anularea, care este o hotărâre judecătorească care declară că o căsătorie nu a existat niciodată. În mod obișnuit, se acordă o anulare după o căsătorie foarte scurtă, iar înainte ca părțile să aibă copii sau au acumulat nici o proprietate maritală. Există cerințe foarte specifice în conformitate cu legea Kentucky pentru ca persoanele să obțină o anulare.
  • Imaginea intitulată Începeți o scrisoare Pasul 1
    2. Decideți dacă să angajeze un avocat. Puteți depune dosarul pentru divorț în Kentucky cu sau fără avocat. Dacă nu angajați un avocat, va trebui să vă asigurați că toată documentul dvs. este corect. Această opțiune funcționează cel mai bine atunci când nu aveți divorț complicat sau contestat. Un avocat vă poate ajuta cu probleme mai complexe, cum ar fi o dispută privind custodia copiilor dvs. În plus, un avocat vă poate asigura că trimiteți toate documentele necesare cu Curtea și că nu ajungeți la o înțelegere neloială. Riscul dvs. de soluționare inechitabilă sau decizia instanței crește dacă nu angajați un avocat. Dacă alegeți să angajați un avocat, va trebui să plătiți comisioanele avocatului dvs. Cantitatea acestor taxe poate varia. În unele cazuri, soțul dvs. poate fi comandat să plătească taxele avocatului dvs.
  • Imagine intitulată Fii datoria Free Pasul 3
    3. Obțineți și completați formularele necesare. Dacă angajați un avocat, avocatul dvs. va pregăti toate formele necesare pentru dvs. și veți semna doar. Dacă doriți să trimiteți pentru divorț pe cont propriu, ar trebui să știți că Kentucky nu are formulare de divorț standardizate. Unele județe oferă pachete de divorț de auto-ajutorare, cum ar fi Jotărârea Jefferson, unde puteți obține formularele la sucursalele de licență ale instanței de familie și ale șoferilor, pentru o taxă de 10 USD.00. Rețeaua de asistență juridică a Kentuckalilor oferă atât forme interactive, cât și tipăribile pentru părțile care doresc să depună dosare pentru divorț pe cont propriu. Aceste documente diferă în funcție de faptul că aveți copii sau nu copii sau nu. Formularele necesare includ următoarele:
  • AOC-15 citații civile - este posibil să trebuiască să livrați acest document, împreună cu o copie a petiției, la departamentul dvs. local Sheriff pentru servicii. Uneori, biroul funcționarului va avea o cutie pentru a livra aceste documente Sheriff.
  • Forma # 1a petiția pentru dizolvarea căsătoriei
  • Forma redactată # 1a petiția pentru dizolvarea căsătoriei
  • AOC-FC-3 Cazuri de date de date
  • Fișă de informații privind datele de date AOC-FC-3 redactate
  • Certificatul de divorț sau anulare a VS-300 - trebuie să tipăriți acest formular pe hârtie de tip CV gros, care este o legătură de bumbac de 25% și are un filigran vizibil.
  • AOC-238/239 Distribuția simplificată verificată
  • Imagine intitulată Schimbă numele dvs. în Texas Pasul 20
    4. Plătiți taxa de depunere a instanței. Oricine dorește să depună un divorț trebuie să plătească o taxă de depunere a instanței de 113 USD.00. Această sumă poate fi plătită biroului grefierului local în numerar sau prin cec certificat sau ordin de plată. Ar trebui să verificați întotdeauna cu biroul funcționarului local pentru a vă asigura că nu există alte taxe.
  • Imagine intitulată Fișierul propriul divorț în Florida Pasul 15
    5. Obțineți și completați orice formulare opțională. Există și alte forme pe care Curtea nu le cere pentru a obține un divorț, dar că doriți să depuneți, în funcție de circumstanțele dvs.
  • Formularul 8 Propunerea de a continua fără plata costurilor (în formula Pauperis) - Completați și depuneți acest formular dacă nu vă puteți permite să plătiți taxa de depunere Curții pentru un divorț. Dacă vă calificați pentru ajutor pentru asistență juridică, de exemplu, vă puteți califica pentru scutirea de la taxa de depunere, de asemenea.
  • FORMUL 9 AFFIDAVIT PENTRU ACTOURNEA COMANDĂRII DE AVERTIZARE - Completați și depuneți acest formular dacă nu știți unde trăiește soțul / soția sau aveți o adresă de corespondență pentru el sau ea.
  • Imagine intitulată Schimbați numele dvs. în TEXAS PASUL 13
    6. Fișier documentele necesare în biroul grefierului local. Acest pas pune în mod oficial divorțul dvs. în dosar cu instanța locală și începe procesul de divorț. Perioada de așteptare de 60 de zile începe să funcționeze la data depunerii documentelor de divorț.
  • Imagine intitulată Alegeți avocatul divorțului drept Pasul 13
    7. Solicitați ordine temporare, dacă este necesar. În timp ce divorțul dvs. este în curs de desfășurare, puteți solicita instanței să pună comenzi temporare până când divorțul dvs. devine definitiv. Aceste ordine sunt adesea numite comenzi provizorii sau preliminare. Cele mai comune tipuri de comenzi temporare implică copii, cum ar fi custodia temporară, vizitarea și comenzile de sprijin pentru copii. Aceste comenzi pot ajuta la menținerea stabilității copiilor dvs. până când vă puteți finaliza divorțul.
  • Dacă doriți comenzi provizorii sau preliminare, ar trebui să vă întrebați cum programați o astfel de audiere în momentul în care depuneți documentele de divorț cu instanța de judecată. Curtea poate avea un formular suplimentar pentru a completa sau este posibil să fie necesar să sunați la o dată ulterioară pentru a vă programa audierea preliminară.
  • Partea 2 din 3:
    Abordând problemele comune în divorțul dvs. Kentucky
    1. Imagine intitulată Aplicați pentru suportul pentru copii Pasul 8
    1. Împărțiți-vă proprietatea și datoriile. Pentru a vă divorța, tu și soțul / soția dvs. trebuie să vă împărțiți toată proprietatea. Dacă sunteți de acord cum să vă împărțiți proprietatea și datoriile, atunci tu și soțul / soția dvs. pot finaliza și depune acordul de decontare maritală. Dacă dvs. și soțul / soția dvs. nu puteți fi de acord cum să vă împărțiți proprietatea, fiecare va trebui să furnizați instanței dovezi despre proprietatea dvs. și datoriile dvs. Aceasta include tot ceea ce dețineți, cât de mult merită, ceea ce datorați cine și cât de mult și cum vă propuneți să împărțiți această proprietate și datorii. Proprietatea și datoriile sunt evaluate la data separării soților. Curtea va lua o decizie după audierea dovezilor de la amândoi. Curtea împarte de obicei proprietatea în mod egal între soți, dar instanța poate acorda mai mult de 50% din proprietate unei părți sau cealaltă pentru un motiv bun. Exemple de dovada pe care trebuie să o furnizați includ următoarele:
    • Adresa oricărei imobile și valoarea acesteia
    • Declarația ipotecară care arată echilibrul împrumutului de la data separării
    • Declarații de cont bancar
    • Declarații de cont de pensionare
    • Listarea oricărei proprietăți personale valoroase și valoarea acesteia
    • Declarații care prezintă balanțele oricăror datorii de la data separării
  • Imagine intitulată Alegeți avocatul divorțului drept Pasul 18
    2. Decideți dacă este necesară întreținerea. În unele divorțuri, un soț poate fi obligat să plătească cealaltă întreținere. Acestea sunt plăți în numerar care pot fi temporare sau permanente. Întreținerea este adesea comandată după o căsătorie lungă în care un soț a rămas acasă, în timp ce celălalt a lucrat. De asemenea, ar putea fi o comandă de întreținere dacă un soț are un venit semnificativ mai mare decât celălalt. Dacă puteți ajunge la un acord privind întreținerea și toate celelalte probleme, atunci tu și soțul / soția dvs. pot finaliza și depune acordul de decontare maritală. În caz contrar, va trebui să prezentați dovezi despre dacă o comandă de întreținere este adecvată sau nu, cum ar fi următoarele:
  • Dovada veniturilor soților prin salarii sau declarații de impozit pe venit
  • Mărturie despre istoricul și veniturile de lucru ale fiecărui soț al soților în întreaga căsătorie
  • Imagine intitulată Aplicați pentru suportul pentru copii Pasul 4
    3. Determinați cel mai bun aranjament de custodie pentru copiii dvs. De cele mai multe ori, copiii trăiesc în primul rând cu un părinte și vizitează cu celălalt părinte în timpul orelor programate. Unii părinți, totuși, sunt capabili să împărtășească custodia copiilor lor. Dacă puteți ajunge la un acord privind custodia și toate celelalte probleme, atunci tu și soțul / soția dvs. pot finaliza și depune acordul de decontare maritală. Când părinții nu pot fi de acord cu custodia, Curtea va lua o decizie de custodie bazată pe interesele cele mai bune ale copilului care se referă la cel mai bun interes al standardului includ următoarele:
  • Dorințele părinților
  • Dorințele copiilor
  • Interacțiunea copiilor cu părinții lor, frați și orice alte persoane implicate
  • Ajustarea copiilor la domiciliu, școală și comunitate
  • Sănătatea mentală și fizică a tuturor părților implicate
  • Orice dovezi sau înregistrări ale violenței domestice
  • Imagine intitulată Faceți o vânzare Pasul 8
    4. Configurați un program de vizitare. Unele județe din Kentucky au standarde scrise de vizitare care oferă îndrumări părinților despre programele de vizitare, dar altele nu. Aceste standarde de vizitare pot fi utile atunci când părinții nu pot conveni asupra unui program de vizitare. Standardele permit în mod obișnuit părintele noncustodiale să viziteze cu copiii lor la fiecare weekend și pentru o noapte în timpul săptămânii. Părinții au împărțit de obicei sărbătorile cu copiii lor. În unele cazuri, un părinte poate primi doar o vizită limitată sau supravegheată, în cazul în care Curtea stabilește că vizitarea regulată ar fi dăunătoare copiilor. Dacă puteți ajunge la un acord privind vizitarea și toate celelalte probleme, atunci tu și soțul / soția dvs. pot finaliza și depune acordul de decontare maritală. Curtea va aproba acordul dvs., fie, în cazul în care nu există un acord, Curtea va ordona un program de vizitare a părților să urmeze.
  • Imagine intitulată Aplicați pentru suportul pentru copii Pasul 6
    5. Calculați o comandă de sprijin pentru copii. Kentucky are linii directoare de sprijin pentru copii pe care instanțele îl urmează în calcularea obligației de sprijin pentru copii a părinților. Aceste orientări calculează sprijinul pentru copii pe baza veniturilor fiecărui părinte, cheltuielile pentru îngrijirea copilului și alți factori. Dacă un părinte este șomer, venitul său este calculat ca și cum ar fi lucrat cu normă întreagă, salariu minim. Ca parte a unei ordini de sprijin pentru copii, unul sau ambii părinți pot fi comandați, de asemenea, să ofere asigurări de sănătate pentru copiii lor.
  • Partea 3 din 3:
    Finalizarea divorțului dvs. în Kentucky
    1. Imagine intitulată Fișier pentru divorț în Texas fără avocat Pasul 16
    1. Așteptați 60 de zile. Pentru a finaliza divorțul dvs. în Kentucky, tu și soțul / soția dvs. trebuie să fiți separați timp de cel puțin 60 de zile. Această perioadă de așteptare este obligatorie în toate divorțurile Kentucky. Odată ce ați așteptat 60 de zile, divorțul dvs. poate deveni final.
  • Imagine intitulată Fișier pentru divorț în Texas fără avocat Pasul 17
    2. Participați la un curs de educație pentru divorț, dacă este necesar. Dacă tu și soțul / soția dvs. aveți copii împreună, instanța poate cere atât să participați la un curs de educație a divorțului, cum ar fi "Familiile în tranziție."Biroul grefierului dvs. județ vă poate spune dacă instanța din județul dvs. are această cerință. De obicei, trebuie să plătiți o taxă pentru a lua această clasă, dar taxa se bazează adesea pe venitul dvs.
  • Imagine intitulată anunță pasul dvs. de pensionare 8
    3. Obțineți și completați formularele necesare pentru a finaliza divorțul dvs. dacă dvs. și soțul dvs. au un acord. Există o serie de forme pe care tu și soțul tău le puteți completa împreună și dosar cu instanța dacă ați ajuns la un acord cu privire la toate aspectele legate de divorțul dvs. Aceste documente spun Curții despre acordul dvs. și solicitați Curții să-și programeze cazul pentru o audiere finală după 60 de zile au trecut.
  • Formularul # 2 Intrarea aspectului și renunțarea
  • Formularul Acordului de decontare maritală # 3A
  • AOC 238.3 Recunoașterea declarației preliminare / definitive de dezvăluire
  • Formularul # 4 Depunerea petiționarului
  • Formularul # 5a găsirea de fapt și decret de dizolvare a căsătoriei
  • Formularul # 9 Propunere de decret final
  • Imaginea intitulată Reduceți plățile pentru împrumuturi pentru studenți Pasul 1
    4. Obțineți și completați formularele necesare pentru a solicita o hotărâre implicită, dacă este necesar. Când soțul / soția dvs. a fost servit cu o notificare a divorțului, dar nu depune un răspuns, puteți finaliza divorțul dvs. solicitând o judecată implicită. În acest caz, nu ați reușit să ajungeți la un acord cu soțul / soția dvs. și pur și simplu nu răspunde la depunerea divorțului.
  • Formularul # 6 Propunerea de judecată implicită
  • Formularul # 6 Decretul de dizolvare a căsătoriei
  • Formularul # 4 Depunerea petiționarului
  • Imaginea intitulată Reduceți plățile dvs. de împrumut pentru studenți Pasul 4
    5. Obțineți și completați formularul necesar pentru a finaliza divorțul dvs. atunci când nu aveți nici un acord cu soțul / soția dvs. Acest lucru este necesar atunci când soțul / soția dvs. a fost servit cu anunțul de divorț și a răspuns la divorț, dar nu puteți ajunge la un acord cu el sau cu ea. Va trebui să cereți Curții să programeze o audiere finală de divorț prin depunerea formularului # 10 Notificare-comandă pentru a programa audierea finală.
  • Imagine intitulată Aplicați pentru suportul pentru copii Pasul 24
    6. Treceți la o audiere finală a divorțului. Dacă v-ați convenit asupra tuturor problemelor și ați depus acordul de decontare maritală, atunci judecătorul va pune întrebări cu privire la acordul dvs. în timpul ședinței. Dacă totul este în ordine, instanța va aproba acordul dvs. Dacă tu și soțul / soția dvs. nu puteți ajunge la un acord cu privire la unele sau toate problemele din divorțul dvs., judecătorul va auzi dovezi de la amândoi despre orice probleme pe care nu le puteți accepta la audierea finală a divorțului. Sunteți responsabil pentru prezentarea dovezilor Curții cu privire la orice astfel de probleme. După auzul tău, judecătorul va lua o decizie. Puteți să vă pregătiți pentru auz, luând următorii pași:
  • Faceți o listă cu toate problemele legale care trebuie abordate în divorțul dvs.
  • Notați ce probleme ați fost de acord cu soțul dvs., dacă este cazul.
  • Pentru problemele pe care nu le puteți accepta, scrieți ceea ce doriți ca judecătorul să facă în legătură cu această problemă.
  • Fiți gata să vă copiați cererile cu documentație scrisă, dacă este necesar. De exemplu, dacă doriți ca soțul dvs. să plătească o anumită datorie, va trebui să prezentați o declarație lunară de la data separării dvs. care arată că dumneavoastră și soțul / soția dumneavoastră datorează datoriei și cât de mult este datorată.
  • Au o explicație bună pentru tot ceea ce cereți judecătorului să facă. De exemplu, dacă doriți ca soțul dvs. să plătească o anumită datorie, trebuie să explicați de ce
  • Imagine intitulată Aplicați pentru suportul pentru copii Pasul 13
    7. Primiți decretul de divorț semnat. Odată ce primiți o copie a decretului dvs. de divorț care a fost semnat de judecător, sunteți divorțați legal. Acest decret va servi drept dovada că trebuie să arătați că sunteți divorțați. Dacă sunteți femeie, ați fi cerut instanței să vă schimbe numele de familie înapoi la numele dvs. de fată sau la un nume anterior. Puteți utiliza decretul de divorț ca dovadă că numele dvs. sa schimbat, deși încă mai putea să luați pași suplimentari pentru a vă schimba numele cu unele agenții.
  • Avertizări

    Dacă nu știți unde trăiește soțul / soția dvs. și trebuie să aveți un avocat de avertizare, trebuie să oferiți instanței la ultima adresă cunoscută a soțului / soției."Avocatul acesta va depune un raport Curții în termen de 50 de zile. S-ar putea să fiți perceput o taxă pentru serviciile avocatului comenzii de avertizare.
  • Locuitorii județului Jefferson, Kentucky, pot avea nevoie să urmeze proceduri ușor diferite și să completeze formulare suplimentare. Aceste formulare sunt disponibile și prin rețeaua de asistență juridică a Kentucky.
  • Divorțele pot deveni complexe foarte repede, mai ales dacă sunt implicați copii, imobile și conturi de pensionare. Întotdeauna trebuie să luați în considerare consultarea cu un avocat pentru ajutor.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar