Cum să vă exfoliați pielea cu ulei de măsline și zahăr

Prea mult ulei de măsline și zahăr pot fi răi pentru stomac, dar împreună sunt minunate pentru piele! Zahărul vă ajută să vă exfoliați pielea, În timp ce uleiul de măsline ajută la hidratare. Uleiul va ajuta, de asemenea, să vă lubrifiați pielea și să o protejeze împotriva granulelor aspre ale zahărului. Nu fiecare scrub de zahăr va fi potrivit pentru fața sau corpul dvs., cu toate acestea, va trebui să faceți ajustări în funcție de ceea ce îl veți folosi.

Pași

Partea 1 din 4:
Făcând un scrub de bază
  1. Imagine intitulată Exfoliați pielea cu ulei de măsline și de zahăr 1
1. Se toarnă ½ ceasca (120 mililitri) de ulei de măsline extra virgin într-un borcan mic, de sticlă. Borcanul trebuie să aibă o gură largă pentru acces ușor și să fie suficient de mare pentru a ține aproximativ 1 ½ cești (350 mililitri).Uleiul de măsline extra virgin este plin de antioxidanți, vitamine și minerale. Este minunat pentru pielea uscată, uleioasă și îmbătrânită. Poate ajuta la tratamentul acneei, eczemei ​​și psoriazisului. Poate da pielii o strălucire sănătoasă și poate să apară mai netedă și de tinerețe.
  • Dacă aceasta este pentru fața dvs., luați în considerare înlocuirea 1 până la 2 linguri (15 până la 30 de mililitri) a uleiului de măsline cu ulei de șold de trandafir. Are proprietăți de vitamina C și anti-îmbătrânire, făcându-l ideal pentru pielea uscată și îmbătrânită.
  • Imagine intitulată Exfoliați pielea cu ulei de măsline și cu pasul zahărului 2
    2. Se amestecă în 15 până la 20 picături de ulei esențial, dacă se dorește. Puteți utiliza doar un tip de ulei sau puteți utiliza o combinație de mai multe tipuri diferite. Uleiul esențial va face ca mirosul dvs. să miros mai frumos. Unele tipuri de ulei esențial au, de asemenea, beneficii suplimentare pentru piele.
  • Dacă aceasta este pentru fața dvs., reduceți cantitatea la 10 la 15 picături pentru a evita posibilele iritații.
  • Pentru acnee, încercați un arbore de ceai, bergamot sau ulei de geranium.
  • Pentru anti-îmbătrânire, încercați rodie, grapefruit sau lavandă.
  • Pentru un ten mai luminos sau mai strălucitor, utilizați ulei de moringa sau ulei de mentă.
  • Pielea uscată va beneficia de ulei de trandafir, mușețel sau ulei de floarea-soarelui.
  • Imagine intitulată Exfoliați pielea cu ulei de măsline și de zahăr 3
    3. Adăugați niște suc de citrice sau mirodenii, dacă doriți. Adăugarea a 2 până la 3 linguri (30 până la 45 de mililitri) de suc proaspăt de lămâie sau de lime vă va ajuta să vă lumineze pielea și să-i dați un parfum răcoritor. O altă opțiune ar fi utilizarea de 2 până la 3 linguri (30 până la 45 de grame) de condimente, cum ar fi scorțișoară, bucată de mere, plăcintă de dovleac sau vanilie.
  • Dacă aceasta este pentru fața ta, lăsați sucul / mirodenii.
  • Imaginea intitulată Exfoliați pielea cu ulei de măsline și zahăr Pasul 4
    4. Adăugați 1 cană (225 de grame) de zahăr alb, granulat la face un scrub de corp. Zahărul granulat al albului va funcționa pentru majoritatea oamenilor și este potrivit pentru pielea uscată. Dacă aveți o piele sensibilă, încercați ceva cu boabe mai mici, cum ar fi zahărul castor sau zahărul brun. Pentru a face o frecare extra-exfoliantă, adăugați ¼ ceașcă (55 de grame) de zahăr.
  • În timp ce această rețetă este pentru zahăr și ulei, puteți folosi și sare. Sare de mare fină face ca o frecare mare, fără frecare. Doar înlocuiți zahărul cu aceeași cantitate de sare.
  • Imagine intitulată Exfoliați pielea cu ulei de măsline și zahăr Pasul 5
    5. Adăugați 1 ceașcă (200 de grame) de zahăr brun în loc să facă o curățare a feței. Zahărul alb este mult mai dur pentru pielea sensibilă și delicată pe față. Dacă intenționați să faceți o frecare de față, ar trebui să utilizați în schimb zahăr brun. Va fi mult mai blând pe fața ta datorită granulelor sale mai mici. Este, de asemenea, un umectant natural, deci ajută la atragerea umidității în piele.
  • Imagine intitulată Exfoliați pielea cu ulei de măsline și zahăr Pasul 6
    6. Amestecați totul împreună cu o lingură. Simțiți scrubul între degete. Dacă sculbul este prea grosier și granulat pentru tine, se amestecă mai mult ulei de măsline. Dacă este prea lichid, adăugați mai mult zahăr. Începeți cu 1 lingură de ulei sau zahăr, apoi adăugați mai mult, dacă este necesar.
  • Imagine intitulată Exfoliați pielea cu ulei de măsline și cu treapta de zahăr 7
    7. Depozitați scrubul într-un loc răcoros și uscat. Scruburile de zahăr sunt conservate de sine, deci nu trebuie să fie refrigerate. Este mai bine dacă le folosiți în termen de 1 an, totuși.
  • Dacă ați adăugat suc de citrice în scrub, va dura doar o săptămână din frigider și 2 până la 3 săptămâni în frigider. Acest lucru se datorează faptului că sucul de citrice este perisabil.
  • Partea 2 din 4:
    Folosind scrubul pe față
    1. Imagine intitulată Exfoliază pielea cu ulei de măsline și cu pasul de zahăr 8
    1. Începeți cu o față curată și umedă. Spălați-vă mai întâi fața, folosind curățarea obișnuită facială. Clătiți curățarea cu apă caldă. Acest lucru va elimina machiajul și murdăria și vă va ajuta să vă deschideți porii.
  • Imagine intitulată Exfoliați pielea cu ulei de măsline și cu pasul de zahăr 9
    2. Scoateți o cantitate mică de scrub. Veți avea nevoie de mai puțin decât o sumă de dimensiuni mai mari. Asigurați-vă că numai folosiți scruburi făcute din zahăr brun - scrubs de zahăr alb va fi prea aspru pe față.
  • Imagine intitulată Exfoliați pielea cu ulei de măsline și de zahăr Pasul 10
    3. Masați curățarea pe față. Utilizați o atingere ușoară și mișcări în sus, circulare. Concentrați-vă pe părțile uscate, aspre ale feței dvs. și aveți grijă să evitați pielea delicată în jurul ochilor. Ar fi o idee foarte bună să o freci și pe gât și pe gât!
  • Imagine intitulată Exfoliați pielea cu ulei de măsline și zahăr Pasul 11
    4. Clătiți curățarea cu apă caldă. Dacă fața dvs. se simte uleioasă după aceea, îl puteți spăla din nou cu apă caldă și curetor facial.Urmați-l prin stropirea feței cu apă rece.
  • 5. Aplicați tonerul față de fața dvs. pentru a vă închide porii. Se toarnă un pic de toner pe un tampon de bumbac. Ștergeți-l ușor pe fața ta. Acest lucru vă va ajuta să sigilați și să vă strângeți porii.
  • Dacă doriți să rămâneți cu ingrediente naturale, încercați să utilizați o apă de trandafir ca un toner.
  • Imagine intitulată Exfoliați pielea cu ulei de măsline și cu pasul zahărului 12
    6. Aplicați un hidratant pe pielea dvs. în timp ce este încă umed. Chiar dacă ați folosit zahăr blând, brun în frecare, ar putea să vă uscați în continuare pielea. Aplicarea unui hidratant vă va ajuta să vă mențineți pielea netedă și moale.
  • Este mult mai bine să aplicați hidratant la pielea umedă, mai degrabă decât uscată - ajută la sigilarea umidității.
  • Imagine intitulată Exfoliați pielea cu ulei de măsline și cu treapta de zahăr 13
    7. Utilizați scrubul o dată la două ori pe săptămână. Cel mai bun moment pentru a aplica scrubul este noaptea. Acest lucru vă va oferi timpului pentru a umple și repara în sine. Dacă aveți o piele foarte sensibilă, ați putea dori să vă limitați la o dată pe săptămână sau chiar mai rar. Dacă utilizați prea des curățarea, puteți ajunge irita pielea pe față.
  • Partea 3 din 4:
    Folosind scrubul pe corpul tău
    1. Imagine intitulată Exfoliați pielea cu ulei de măsline și cu pasul zahărului 14
    1. Intrați în cadă sau în duș. Scrubs funcționează cel mai bine pe pielea umedă, deci bucurați-vă de apa caldă timp de 5 până la 10 minute. Acest lucru va ajuta la înmuiați pielea în pregătirea pentru frecare. Au borcanul de frecare gata de utilizare.
  • Imagine intitulată Exfoliați pielea cu ulei de măsline și cu pasul zahărului 15
    2. Scoateți o cantitate mică de scrub. Cât de mult scoopi depinde de zona corpului tău pe care vei fi spălat. Veți avea nevoie de mai multă frecare pentru picioarele dvs. (adică: Palm-plin) decât pentru picioarele dvs. (adică: dimensiunea monetară).
  • Acoperiți borcanul cu capacul imediat după, mai ales dacă luați un duș, astfel încât să nu intre în interiorul apă.
  • Imagine intitulată Exfoliați pielea cu ulei de măsline și cu treapta de zahăr 16
    3. Masați curățarea pe piele. Utilizați o mișcare ușoară, circulară în timp ce faceți acest lucru. Păstrați partea corpului din apă în timp ce faceți acest lucru astfel încât scrubul să nu se spele. Puteți masca scrubul timp de până la 1 sau 2 minute.
  • Imagine intitulată Exfoliați pielea cu ulei de măsline și cu treapta de zahăr 17
    4. Clătiți scrubul. Dacă pielea dvs. se simte uleioasă după aceea, îl puteți spăla cu săpun și mai multă apă. Lăsând un film subțire de ulei pe piele, nu ar fi o idee proastă, însă, mai ales dacă aveți pielea uscată. Uleiul se va absorbi în piele și ajută la hidratare.
  • Imagine intitulată Exfoliați pielea cu ulei de măsline și cu treapta de zahăr 18
    5. Urmăriți cu un hidratant. Uleiul de corp ar fi chiar mai bine Pentru că absoarbe mai ușor în piele. Ușor Pătrundeți-vă pielea uscată, astfel încât să fie încă umedă, dar nu picurarea umedă - apoi aplicați loțiunea de hidratare dorită o ulei de corp.
  • Imagine intitulată Exfoliați pielea cu ulei de măsline și zahăr Pasul 19
    6. Utilizați scrubul până la o dată sau de două ori pe săptămână. Evitați utilizarea curățării prea des sau puteți ajunge iritandu-vă pielea. De asemenea, puteți folosi frecarea mai rar, dacă preferați. Scrubul este auto-conservator, deci ar trebui să dureze până la 1 an - dacă începe să se uite sau să miroasă rău înainte de atunci, totuși, aruncați-o afară.
  • Dacă ați adăugat suc de citrice la frecare, utilizați-l în decurs de o săptămână. Vă puteți prelungi durata de valabilitate la 2 sau 3 săptămâni, păstrându-l în frigider, totuși.
  • Partea 4 din 4:
    Folosind scrubul în timp ce ras
    1. Imagine intitulată Exfoliați pielea cu ulei de măsline și cu treapta de zahăr 20
    1. Înmuiați picioarele în apă caldă timp de 5 minute. Acest lucru vă va ajuta să vă deschideți porii și să înmoaie firele de păr în pregătirea pentru bărbierit. Puteți face acest lucru în cadă sau în duș.
    • Există opinii mixte cu privire la faptul dacă ar trebui sau nu să utilizați un scrub înainte de ras. Unii oameni au recomandat în timp ce alții sfătuiesc împotriva ei. Dacă aveți pielea sensibilă, poate doriți să evitați acest lucru.
  • Imagine intitulată Exfoliați pielea cu ulei de măsline și cu pasul de zahăr 21
    2. Masați curățarea pe picioare. Scoateți o palmă a scrubului, apoi aplicați-o la picioarele dvs. folosind o mișcare ușoară și circulară. Ar putea fi o idee bună să lucrați la un picior la un moment dat, astfel încât să nu spălați accidental curățarea.
  • Imaginea intitulată Exfoliați pielea cu ulei de măsline și cu pasul zahărului 22
    3. Radeți-vă picioarele. Puteți să clătiți mai întâi curățarea și să aplicați o cremă de bărbierit sau puteți utiliza scrubul în locul cremei de ras. Asigurați-vă că utilizați o razor ascuțită și curată pentru cel mai apropiat bărbierit și clătiți razorul imediat după.
  • Imaginea intitulată Exfoliați pielea cu ulei de măsline și cu pasul zahărului 23
    4. Clătiți-vă picioarele, apoi aplicați din nou curățarea. Clătiți mai întâi crema de curățare / răscumpărare a picioarelor. Apoi, reaplicați scrubul folosind aceeași metodă ca înainte.
  • Imagine intitulată Exfoliați pielea cu ulei de măsline și cu treapta de zahăr 24
    5. Spălați-vă picioarele cu săpun și apă caldă pentru a scăpa de orice ulei rezidual. Alternativ, puteți sări peste săpunul și lăsați un film subțire de ulei pe piele. Pielea ta va absorbi acest ulei și va deveni mai moale.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Luați în considerare săparea săpunului după clătirea curățării. Reziduul uleios se va absorbi în piele și va ajuta să-l înmoaie.
  • Dacă veți păstra acest scrub în duș, un vas de plastic de înaltă calitate va fi mai bun. Evitați plasticul ieftin, mai ales dacă ați adăugat ulei esențial, deoarece se va degrada în timp.
  • Scrubul ar trebui să dureze până la 1 an. Dacă începe să miroasă sau să arate rău înainte de atunci, aruncați-o.
  • Puteți folosi aceste scrubs o dată pe săptămână.
  • Aplicați un toner și hidratant în fața dvs. după ce utilizați scrubul de față.
  • Cu cât mai multe zahăr pe care îl utilizați, curățarea grosieră va fi.
  • Nu utilizați scrubs de zahăr alb pe față. Este prea aspru.
  • Avertizări

    Fii blând cu scrub, mai ales dacă ai pielea sensibilă.
  • Sucul de citrice / ulei face ca pielea să fie sensibilă la lumina soarelui. Cel mai bine este să utilizați acest scrub pe timp de noapte. Dacă o utilizați dimineața, purtați pantaloni lungi / mâneci după aceea.
  • Nu aplicați scrubii la pielea iritată sau arsă. Nu le folosiți când aveți o erupție cutanată.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • 1 cană (225 grame) zahăr
    • ½ ceasca (120 mililitri) ulei de masline
    • 2 până la 3 linguri (30 până la 45 de mililitri) suc de citrice (opțional)
    • 15 până la 20 picături ulei esențial (opțional)
    • Linguriţă
    • Jar mic, de sticlă
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar