Cum să curățați uleiul de pe podea

Indiferent dacă aveți de-a face cu ulei de gătit, ulei de motor sau ceva între ele, curățarea substanței grase de pe podelele dvs. poate fi o durere. Din fericire, există câteva substanțe de uz casnic pe care le puteți utiliza pentru a absorbi uleiul pe podea și pentru a face curățenie mult mai ușoară. Am răspuns la câteva dintre întrebările dvs. despre curățarea uleiului de pe podea, astfel încât să vă puteți face casa să strălucească ca nou din nou.

Pași

Întrebarea 1 din 7:
Cum curățați uleiul de pe un pardoseală de vinil sau de țiglă?
  1. Imagine intitulată Curățați o mașină de cafea Ninja Pasul 3
1. Spray oțet alb peste ulei. Se toarnă oțetul alb nediluat într-o sticlă de pulverizare, apoi ceață a întregii zone. Concentrați-vă spray-ul direct peste petele uleioase pentru a descompune cu adevărat grăsimea.
  • 2. Ștergeți zona cu un prosop după 5 până la 10 minute. Oțetul lucrează pentru a descompune uleiul și a face mult mai ușor de curățat. După așteptare, luați un prosop sau o cârpă curată și ștergeți scurgerea pentru a dezvălui o podea curată, fără ulei.
  • Întrebarea 2 din 7:
    Cum curățați covorul de petrol?
    1. Se presară soda de copt sau amidon de porumb peste zonă. Ambele substanțe vor absorbi excesul de ulei și vor facilita curățarea. Dacă nu aveți nici o mână, puteți folosi și gunoi de pisici.
  • 2. Lăsați amestecul să stea timp de 15 minute, apoi în vidul zonei. Substanța dvs. absorbantă va fi înmuiată majoritatea uleiului și grăsimii. Rulați cu atenție vidul dvs. în zonă, mergeți încet, astfel încât să nu împingeți uleiul înapoi în covor.
  • 3. Blot pete cu detergent și oțet alb. Dacă pata nu este destul de dispărută, amestecați 1 lingură de 4 ml de detergent de spălat vase cu 1 lingură de oțet alb și 2 cani (470 ml) de apă caldă. Utilizați o cârpă curată pentru a șterge amestecul în zonă, apoi clătiți-o cu apă rece.
  • Întrebarea 3 din 7:
    Cum curățați uleiul din lemn de esență tare?
    1. Aplicați Pământul Fuller în zona uleioasă. Pământul lui Fuller este un produs de lut care se înmoaie ușor de petrol fără a vă deteriora lemnul tare. Cumpărați-l la magazinul hardware și stropiți un strat subțire peste zona uleioasă.
  • 2. Așteptați timp de 15 minute, apoi răzuiți pasta. Luați un cuțit de unt sau un cuțit de paleți și răzuiți ușor paste, fiind atenți să nu vă luați podelele. Răzuiți pasta în gunoi pentru a scăpa de majoritatea petrolului.
  • Întrebarea 4 din 7:
    Cum curățați uleiul din beton?
    1. Imaginea intitulată reduce umiditatea în casa dvs. fără un dehumidificator Pasul 7
    1. Stropiți soda de copt sau pisicile pe ulei. Acesta va absorbi uleiul în exces și va face zona mult mai ușor de curățat. Asigurați-vă că întregul plasture de ulei este acoperit pentru a profita la maxim de consumabilele de curățare.
  • 2. Așteptați aproximativ o oră. Dați soda de copt sau kitty time pentru a lucra. Părăsiți zona și lăsați uleiul să se înmoaie. Pentru o pată super mare, ați putea dori să o lăsați să stea peste noapte.
  • 3. Mătură zona. Apucați o mătură rigidă și curățați soda de coacere sau așternutul de pisici într-o pungă de gunoi. Dacă este lăsată reziduul de sodă de copt sau cituri, clătiți zona cu apă curată.
  • Întrebarea 5 din 7:
    Cum eliminați pete de petrol dure din beton?
    1. Pulverizați un degresant peste zonă. Se îndreaptă spre magazinul hardware și apucați un degresant industrial-rezistență pentru a aborda petele dure. Pulverizați degresorul pe întreaga pată pentru a ridica grăsimea înrădăcinată, apoi utilizați o perie de nailon pentru ao curăța.
  • 2. Aplicați TSP în zonă. Puneți ochelari de protecție și mănuși pentru a vă proteja pielea și ochii. Se amestecă 1 parte a fosfatului trisodium (TSP) până la 6 părți de apă. Aplicați-o în pete, apoi lăsați-o să se usuce timp de cel puțin 20 de ore. Când este uscat, curățați-l pentru a îndepărta petele de ulei.
  • Întrebarea 6 din 7:
    Soapul de vase din zori îndepărtează uleiul din beton?
    1. Da, săpunul de vase de zori poate elimina uleiul din beton. Pur și simplu squirt câteva picături de săpun de mâncare pe beton, apoi curățați-l cu o perie de nailon. Clătiți săpunul cu apă curată și lăsați-l pe podea să se usuce. Dacă pata este încă acolo, repetați procesul de câteva ori.
    Întrebarea 7 din 7:
    Puteți curăța petele de grăsime cu ulei de măsline?
    1. Imagine intitulată Cumpărați uleiul de măsline Pasul 7
    1. Da, puteți aborda petele dure cu ulei de măsline. Deși sună contraintuitiv, folosind un pic de ulei de măsline, poate ajuta de fapt să slăbească grăsimea și să scape de petele dure. Se toarnă niște ulei de măsline pe un prosop de hârtie și ștergeți zona curată. Puteți scăpa de grăsimea uleiului de măsline utilizând oțet alb sau bicarbonat de sodiu.

    sfaturi

    Dacă există o sticlă spartă în zonă (ca de la o sticlă spartă de ulei de măsline), puneți mănuși de cauciuc și folosiți prosoape de hârtie pentru a scoate geamul în gunoi.

    Avertizări

    Dacă intenționați să utilizați TSP ca mai curat, citiți instrucțiunile producătorului și etichetele de siguranță înainte de a începe.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar