Cum să exfoliați picioarele cu zahăr

Exfolierea este una dintre cele mai bune modalități de a obține pielea netedă, mătase pe picioare. Nu trebuie să vă grăbiți la magazin și să cumpărați scrubs scump. Tot ce aveți nevoie este un zahăr și ulei. Odată ce știți cum să faceți și să utilizați un scrub de bază, puteți personaliza aceasta adăugând ingrediente suplimentare, cum ar fi uleiul vitamina E sau parfumul.

Pași

Metoda 1 din 3:
Efectuarea și utilizarea zahărului și lămâului
  1. Imagine intitulată picioarele exfoliate cu pasul de zahăr 1
1. Strângeți sucul de la 1 lămâie și turnați-l într-un castron. Sucul de lamaie este un toner natural de piele și un luminos. Rețineți că sucul de lamaie va face pielea dvs. sensibilă la lumina soarelui. Nu ieșiți în soare după ce ați folosit scrubul - cel mai bine este să utilizați acest lucru noaptea.
  • Imagine intitulată picioarele exfoliate cu etapa de zahăr 2
    2. Se amestecă în ¼ la ½ cești (55 până la 115 grame) de zahăr. În timp ce rău pentru sănătatea ta, zahărul este minunat pentru pielea ta. Acesta va ajuta la exfolierea celulelor moarte moarte și dezvăluie pielea moale, suplă de dedesubt.
  • Imagine intitulată picioarele exfoliate cu pasul de zahăr 3
    3. Intrați în cadă sau duș și înmuiați picioarele timp de 5 minute. Acest lucru vă va înmuia pielea și va face ca scrubul simplu să fie mai eficient. Dacă doriți, puteți începe chiar și rutina obișnuită de baie sau de duș.
  • Imagine intitulată picioarele exfoliate cu etapa de zahăr 4
    4. Luați o mică mână de amestecul de lămâie de zahăr și frecați-l pe picioare folosind mișcări mici, circulare. Începeți din partea de sus a piciorului dvs. și lucrați treptat spre partea de jos.
  • Imagine intitulată picioarele exfoliate cu pasul de zahăr 5
    5. Clătiți amestecul cu apă. Dacă doriți, vă puteți spăla picioarele cu un săpun și apă pentru a scăpa de orice reziduu lipicios. De asemenea, vă puteți rade picioarele în acest moment. Mulți oameni găsesc că rasul imediat după exfoliere își părăsește pielea matasy-netedă.
  • Imagine intitulată picioarele exfoliate cu pasul de zahăr 6
    6. Pat pe piele uscat și aplicați un hidratant. În timp ce este mare la tonifiere și exfoliere, acest amestec poate fi o mică uscare, deci asigurați-vă că aplicați un hidratant după ce ieșiți din duș. Dacă aveți tendința de a avea o piele foarte uscată, luați în considerare aplicarea hidratantului în timp ce pielea este încă umedă - acest lucru va ajuta la sigiliul în umiditate mai bine.
  • Metoda 2 din 3:
    Efectuarea și utilizarea unui scrub de zahăr
    1. Imagine intitulată Picioarele exfoliate cu pasul de zahăr 7
    1. Umpleți un borcan cu 1 cană (225 de grame) de zahăr. Puteți folosi zahăr alb, brut sau brun. Dacă aveți piele sensibilă, utilizați zahăr brun - este mai blând decât zahărul alb sau brut.
  • Imagine intitulată Picioarele exfoliate cu pasul de zahăr 8
    2. Adăugați 1/3 cană (80 mililitri) de ulei. Puteți utiliza orice tip de ulei, dar luați în considerare oricare dintre următoarele: migdale, copii, nucă de cocos, struguri sau măsline
  • Imaginea intitulată picioarele exfoliate cu pasul de zahăr 9
    3. Luați în considerare adăugarea unor ingrediente suplimentare, cum ar fi uleiul de vitamina E sau parfumul. În acest moment, aveți toate ingredientele din borcan pentru a face o curățare de bază pe care o puteți face mai specială prin adăugarea unor ingrediente suplimentare. Iată câteva sugestii pentru a începe:
  • ½ lingurita (2.5 mililitri) Vitamina E Ulei va hrăni și vă înmuia pielea.
  • 3 linguri de lămâie sau suc de lime va adăuga un parfum și ajutor "strânge" pielea ta.
  • 15 la 20 picături ulei esențial (cum ar fi lavanda, lămâie sau menta) vă va da un parfum frumos.
  • 1 linguriță extract de vanilie va da curățarea dvs. o aromă cerească.
  • ½ lingurita (2.5 grame) de condimente de plăcintă de dovleac pământesc sau scorțișoară vă va da curățarea unui miros cald.
  • Imagine intitulată picioarele exfoliate cu etapa de zahăr 10
    4. Amestecați cu o lingură până la combinarea și efectuarea oricăror ajustări necesare. Dacă scrubul este prea uscat pentru dvs., adăugați mai mult ulei. Dacă scrubul este prea umed pentru dvs., adăugați mai mult zahăr. Începeți cu o lingură (15 grame) fie a ingredientelor, se amestecă și se adaugă mai mult dacă este necesar.
  • Scrubul ideal este umed și granulat.
  • Imaginea intitulată picioarele exfoliate cu etapa de zahăr 11
    5. Intrați în cadă sau duș și lăsați-vă picioarele să se înmoaie timp de 5 minute. În acest timp, puteți multitask și începeți să vă îmbăiați. Acest lucru va ajuta la înmubitul pielii pe picioare și să facă scrubul mai eficient.
  • Imagine intitulată Picioarele exfoliate cu pasul de zahăr 12
    6. Scoateți o cantitate mică de frecare și masați-o pe picioare folosind mișcări mici, circulare. Veți avea nevoie doar de aproximativ 1 lingură (15 grame) pentru fiecare picior. Aveți grijă să nu curățați prea aspru, cu toate acestea, sau vă veți irita pielea în schimb.
  • Imagine cu denumirea picioarelor exfoliate cu etapa de zahăr 13
    7. Clătiți scrubul. Dacă aveți nevoie, utilizați un săpun ușor pentru a scăpa de orice reziduu uleios. Unii oameni le place să lase acest reziduu pe picioare, deoarece îl consideră hidratant.
  • Dacă doriți, vă puteți rade picioarele în acest moment. Mulți oameni găsesc că exfoliază picioarele chiar înainte de bărbierit îi ajută să obțină un rave mai fină, mai apropiat.
  • Imagine intitulată picioarele exfoliate cu etapa de zahăr 14
    8. Pat pe pielea uscată și aplicați un hidratant, dacă doriți. Scruburile de zahăr conține deja o mulțime de ulei, deci probabil că nu va trebui să aplicați un hidratant după aceea. Dacă pielea dvs. se simte încă uscată, puteți aplica un hidratant.
  • Metoda 3 din 3:
    Efectuarea și utilizarea barelor de curățare a zahărului
    1. Imagine intitulată picioarele exfoliate cu pasul de zahăr 15
    1. Asamblați un cazan dublu de săpun și aduceți apa la fierbere peste căldură medie. Umpleți o oală cu 1 până la 2 inci (2.54 la 5.08 centimetri) de apă. Plasați o ceașcă de măsurare a paharului mare sau borcan în centru.
  • Imagine intitulată picioarele exfoliate cu etapa de zahăr 16
    2. Tăiați baza de săpun glicerină în 1 inch (2.54 centimetri) cuburi și le adăugați la ceașcă. Această rețetă este suficientă pentru 8 cuburi.
  • Imagine intitulată picioarele exfoliate cu etapa de zahăr 17
    3. Se amestecă ¼ ceașcă (55 de grame) de ulei de nucă de cocos. Continuați să agitați până când uleiul sa topit. Asigurați-vă că utilizați ulei de nucă de cocos solid și nu lichid.
  • Imagine intitulată picioarele exfoliate cu pasul de zahăr 18
    4. Îndepărtați cu grijă paharul din oală și lăsați-l deoparte timp de 5 minute. Lăsați amestecul să se răcească puțin. Aveți grijă când manipulați cupa - utilizați un mitt sau un cuptor pentru a face față acestuia.
  • Imagine intitulată picioarele exfoliate cu zahăr Pasul 19
    5. Amestecați în 10 picături de ulei esențial preferat pentru a vă oferi barul de scrub un miros frumos. Odată ce amestecul s-a răcit puțin, începeți să adăugați uleiul esențial. Nu doriți să adăugați ulei prea curând sau căldura va provoca parfumul să ardă. Puteți utiliza un singur miros sau o combinație de două sau mai multe mirosuri. Iată câteva sugestii pentru a începe:
  • Vasile și Lemon
  • Scorțișoară și cuișoare
  • Lavandă și lămâie
  • Portocaliu și vanilie
  • Vanilie și lavandă
  • Imagine intitulată picioarele exfoliate cu etapa de zahăr 20
    6. Se amestecă în 1 cană (225 grame) de zahăr. Asigurați-vă că amestecul este rece înainte de a adăuga zahărul, sau zahărul se va topi. Continuați să amestecați până când totul este uniform combinat. Nu ar trebui să existe nici un fel de dungi, swirls, bulgări sau aglomerări.
  • Imagine intitulată picioarele exfoliate cu etapa de zahăr 21
    7. Se toarnă cu grijă amestecul într-o tavă de cub cu gheață de siliciu. De asemenea, puteți folosi o mucegai de săpun, dacă doriți un bar mai mare.
  • Imagine intitulată picioarele exfoliate cu etapa de zahăr 22
    8. Așteptați până când amestecul se întărește, apoi pop cu grijă cuburile afară. Acest lucru va dura 1 până la 2 ore. Odată ce se întărește, va deveni opac și solid, un fel de cub de zahăr sau un bară de săpun texturate. Dacă observați că bara este încă umedă, așteptați până când se usucă complet înainte de ao folosi.
  • Dacă vă grăbiți, puteți să lipiți și mucegaiul în congelator. Barul de frecare va fi pus mai repede acolo.
  • Imagine intitulată picioarele exfoliate cu etapa de zahăr 23
    9. Intrați într-o cadă sau duș și înmuiați picioarele timp de 5 minute. În acest timp, puteți începe rutina obișnuită de baie sau de duș. Înmuiați mai întâi picioarele vă vor ajuta să înmoaie pielea și să facă scrubul mai eficient.
  • Imagine intitulată Picioarele exfoliate cu etapa de zahăr 24
    10. Luați un bar de scrub de zahăr și masați-vă picioarele cu ea folosind mișcări mici, circulare. Aveți grijă să nu curățați prea aspru, cu toate acestea, sau vă puteți irita pielea. Pe măsură ce folosiți bara, se poate prăbuși în mâini. Nu vă faceți griji, acest lucru este normal. Pur și simplu păstrați masarea curățării peste picioare.
  • Puteți, de asemenea, să atenuați mai întâi barul de frecare, să-l prăbușiți și apoi să-l utilizați ca un scrub normal de zahăr.
  • Imagine intitulată Picioarele exfoliate cu pasul de zahăr 25
    11. Clătiți scrubul. Deoarece acest scrub conține deja săpun, probabil că nu veți avea prea mult sau nici un reziduu lăsat pe picioare când ați terminat. Dacă aveți un reziduu uleios, puteți să-l spălați pur și simplu să utilizați săpun sau să lăsați-l pentru umiditate suplimentară.
  • Luați în considerare rasul picioarelor când ați terminat. Mulți oameni găsesc că exfolierea chiar înainte de bărbierit își lasă pielea foarte netedă.
  • Imagine intitulată picioarele exfoliate cu etapa de zahăr 26
    12. Pat pe pielea uscată și aplicați hidratant, dacă este necesar. Barul de scrub de zahăr conține deja un ulei, deci este posibil să nu aveți nevoie să aplicați hidratant. Dacă pielea se simte încă uscată după ce ați folosit scrubul, puteți aplica un hidratant.
  • Depozitați restul barelor de frecare într-un recipient sigilat. Nu lăsați-i să se umezească până când sunteți gata să le folosiți.
  • sfaturi

    Scrubul de zahăr va dura până la 2 luni.
  • Barele de curățare a zahărului trebuie păstrate într-un loc răcoros, uscat, de preferință într-un recipient capabil, sau se vor dizolva.
  • Zahărul și uleiul pot lăsa un film sau inel în baie. Curățați cadă cu apă folosind apă și săpun de mâncare.
  • Faceți un scrub de zahăr personalizat folosind propriile dvs. combinații. Începeți cu 3 părți de zahăr și 1 piesă de ulei, apoi ajustați după cum este necesar.
  • Faceți acest lucru în jos în duș sau în baie pentru a evita o mizerie completă. Dacă acest lucru nu este posibil, stați pe un prosop vechi.
  • Scruburile de zahăr pot fi, de asemenea, folosite pe fața, buzele, mâinile și picioarele.
  • Pentru o frecare rapidă și ușoară, tăiați o jumătate de lămâie și acoperiți partea de sus cu zahăr. Masați-vă picioarele cu lămâie folosind mișcări mici, circulare. Partea de zahăr va exfolia picioarele, în timp ce sucul de lamaie se va ton și va lumina pielea.
  • Avertizări

    Evitați curățarea prea tare. Zahărul poate fi abraziv pe pielea sensibilă.
  • Sucul de lămâie face ca pielea să fie sensibilă la lumina soarelui. Evitați să mergeți afară după ce ați folosit orice conținut de suc de lămâie. S-ar putea să ajungeți cu o arsură foarte bună.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    Efectuarea și utilizarea zahărului și lămâului

    • Castron
    • Linguriţă
    • Suc de la 1 lamaie
    • ¼ până la ½ cești (55 până la 115 grame) zahăr

    Efectuarea și utilizarea unui scrub de zahăr

    • 1 cană (225 grame) zahăr
    • 1/3 ceasca (80 mililitri) ulei
    • Borcan
    • Linguriţă
    • Duș
    • Razboaie de ras (opțional)

    Efectuarea și utilizarea barelor de curățare a zahărului

    • Baza de săpun glicerină
    • ¼ ceasca (55 grame) ulei de nucă de cocos
    • 1 cană (225 grame) zahăr granulat
    • 10 picături ulei esențial la miros
    • Oală
    • Pahar de măsurare a paharului sau borcanului
    • Siliciu gheață sau mucegai de săpun
    • Linguriţă
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar