Cum să curățați scalpul

Având un scalp sănătos înseamnă a avea părul sănătos. Din cauza murdăriei, a uleiului, a transpirației și a produselor pe care le utilizați pe părul dvs., scalpul poate deveni murdar și plin de acumulare. Curățarea scalpului la fiecare câteva săptămâni pentru a elimina reziduul poate ajuta la reducerea mâncării, uscării și a fulgilor, promovând părul mai sănătos. Pentru a vă curăța scalpul, încercați să clarificați șampoanele și produsele, utilizați un remediu de curățare a scalpului natural sau încercați un scalp scalp.

Pași

Metoda 1 din 3:
Curățarea scalpului cu produse comerciale
  1. Imagine intitulată Curățați scalpul 1
1. Utilizați un șampon clarificator. O dată pe lună, ar trebui să vă spălați părul cu un șampon clarificator. Lăsați șamponul de clarificare pe scalp timp de trei minute (sau urmați doar instrucțiunile de pe șampon). Acest lucru vă va ajuta să eliminați acumularea și celulele moarte ale pielii.
  • Clarificarea șampoanelor pot distruge culoarea părului, astfel încât să le utilizați înainte de a vă face din nou culoarea.
  • Imagine intitulată Curățați scalpul pasului 2
    2. Încercați un produs de curățare scalp. Există multe produse pe piață pe care le puteți cumpăra pentru a ajuta la curățarea și clarificarea scalpului. Puteți cumpăra scalpuri de exfoliere scalp, spumă de curățare vă masați pe scalpul și serurile care ajută la eliminarea celulelor moarte ale pielii.
  • O spumă nu trebuie să fie restrânsă și poate fi plasată imediat pe păr și masaj pe scalpul tău. Scrubs ajuta la scăparea unei multe acumulări de produse pe scalpul dvs. Serurile pot ajuta la eliminarea oricărui reziduu rămas după curățarea scalpului.
  • Unele dintre aceste produse pot obține mai scumpe și pot fi disponibile numai la magazinele de aprovizionare de frumusețe sau online.
  • Imagine intitulată Curățați scalpul 3
    3. Utilizați un balsam profund după curățarea scalpului. Când vă curățați scalpul, vă îndepărtați totul de la părul vostru. Aceasta înseamnă că trebuie să vă condiționați părul după curățarea scalpului. Utilizați un balsam profund pe părul dvs. pentru a înlocui toată umezeala pierdută când ați curățat scalpul.
  • Climatizatoarele trebuie folosite numai pe vârfurile părului și nu pe scalpul sau lungimea părului, deoarece balsamurile pot face ca părul fin.
  • De asemenea, puteți utiliza un balsam de lasă pentru a ajuta la înlocuirea umidității.
  • Imagine intitulată Curățați scalpul pasului 4
    4. Setați un program de curățare a scalpului. Pentru a avea grijă în mod corespunzător de părul dvs., ar trebui să vă curățați în mod regulat scalpul. Acest lucru este diferit pentru fiecare persoană în funcție de tipul lor de păr. Începeți prin curățarea scalpului dvs. o dată în fiecare lună.
  • Dacă găsiți că aveți o mulțime de acumulări, utilizați o mulțime de produse sau transpirați foarte mult, poate doriți să vă clarificați scalpul la fiecare două săptămâni.
  • Indiferent dacă vă curățați scalpul săptămânal, biweekly sau lunar, ar trebui să îl includeți în rutina dvs. normală de îngrijire a părului.
  • Metoda 2 din 3:
    Curățarea scalpului în mod natural
    1. Imagine intitulată Curățați scalpul pasul 5
    1. Utilizați oțet. Oțetul este un mod ușor pe care îl puteți curăța scalpul. Începeți prin spălarea părului ca de obicei. După ce ați clătit șamponul, turnați o soluție de oțet și apă pe scalp. Lăsați oțetul să rămână pe scalpul dvs. timp de aproximativ cinci minute. Clătiți cu apă rece.
    • Pentru a face soluția, amestecați o oțet de o parte cu două părți apă.
  • Imagine intitulată Curățați scalpul pasului 6
    2. Încercați oțet de cidru de mere. Oțetul de cidru de mere poate ajuta la îmbunătățirea sănătății scalpului dvs. Poate ucide bacteriile, virușii și ciupercile care duc la scalp uscat și mătreață. De asemenea, poate ajuta să eliminați acumularea și să vă curățați scalpul.
  • Se amestecă ¼ ceașcă de oțet de cidru de mere cu o ceașcă de apă. Puneți-o într-o sticlă de pulverizare și pulverizați amestecul peste păr și scalp. Apoi, masați amestecul în scalp și lăsați-l timp de trei până la cinci minute. Clătiți cu apă caldă și apoi șamponul ca normal.
  • Imagine intitulată Curățați scalpul pasului 7
    3. Luați în considerare Witch Hazel. Witch Hazel este un astringent care poate ajuta la eliminarea acumulării și reziduurilor pe scalp. Puteți să înmuiați o minge de bumbac în Walling Hazel și o ștergeți în jurul scalpului sau puteți face o cămășie cu o singură parte, cu o parte Witch Hazel și două părți apă. Lăsați clătirea timp de câteva minute, apoi șamponați părul.
  • Când alegeți o marcă Witch Hazel, alegeți una care este fără alcool.
  • Imagine intitulată Curățați scalpul pasului 8
    4. Faceți un săpun castilic și amestec de sodiu de copt. Dacă aveți o mulțime de acumulări pe scalpul dvs., este posibil să aveți nevoie de ceva mai puternic. Se amestecă săpunul castrat cu o lingură de sodă de coacere. Luați acest amestec și masați-l pe scalp. Lăsați-o să stea în jur de cinci minute.
  • Clătiți amestecul cu apă caldă și urmați-o cu o clătire cu apă rece.
  • Metoda 3 din 3:
    Utilizarea scruburilor de curățare a scalpului
    1. Imagine intitulată Curățați scalpul Pasul 9
    1. Face un scrub de zahăr brun. Dacă aveți nevoie să vă exfoliați scalpul, încercați acest scrub făcut cu zahăr brun, ovăz și condiție. Asigurați-vă că vă spălați mai întâi părul. Apoi, luați o parte din scrub și masați-l în scalp într-o mișcare circulară. Lăsați-l câteva minute și apoi clătiți. Acest lucru este bun pentru părul uscat.
    • Pentru a face scrubul, combinați două linguri de zahăr brun, două linguri de fulgi de ovăz și două linguri de balsam.
    • Acest scrub poate fi bun pentru scalpurile sensibile.
  • Imagine intitulată Curățați scalpul Pasul 10
    2. Utilizați o mască de scorțișoară. Scorțișoară ajută la scăparea bacteriilor pe scalp. Soda de copt ajută la scăparea reziduurilor, iar uleiul de măsline crește umiditatea scalpului și părului. Acoperiți scalpul cu masca și acoperiți-vă părul cu un capac de duș. Lăsați masca timp de 10 până la 15 minute. Șampon după aceea.
  • Pentru a face masca, combinați o linguriță de sodă de coacere, două linguri de ulei de măsline și ½ linguriță de praf de scorțișoară.
  • Această mască este bună pentru părul uscat.
  • Imagine intitulată Curățați scalpul Pasul 11
    3. Încercați un scrub de sodiu de copt. Soda de copt ajută la curățarea scalpului, în timp ce uleiul de arbore de ceai poate ajuta la eliminarea bacteriilor scalpului care provoacă matreata. Se amestecă o lingură de sodă de coacere și câteva picături de ulei de arbore de ceai în șamponul dvs. Pe măsură ce lucrați la amestecul de șampon în părul dvs., asigurați-vă că îl masați în scalpul dvs. Acest lucru este cel mai bun pentru scalpii uscați, fulgi.
  • Clătiți cu apă caldă pentru a îndepărta amestecul.
  • Nu utilizați acest lucru dacă aveți păr tratat cu culori. Este posibil să nu doriți să îl utilizați cu scalpuri sensibile deoarece uleiul de arbore de ceai poate irita.
  • Imagine intitulată Curățați scalpul Pasul 12
    4. Pregătiți un scrub de sare. Sarea este un agent de exfoliere bun care, atunci când este combinat cu ulei de măsline, ajută la îndepărtarea fulgilor, mătreață și alte resturi pe scalp. Adăugarea sucului de lamaie ajută la eliminarea oricărui produs. Amestecați împreună cele trei ingrediente și masați în scalpul dvs. Faceți acest lucru timp de câteva minute înainte de clătire. Șampon după aceea.
  • Pentru a face scrubul, utilizați două linguri de sare de mare, o lingură de suc de lămâie și două linguri de ulei de măsline.
  • Datorită sarei și sucului de lămâie, este posibil să nu doriți să utilizați acest lucru dacă aveți un scalp sensibil.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar