Cum se analizează datele calitative

Datele calitative includ răspunsuri deschise din chestionare, sondaje și interviuri. Deoarece datele nu au valoare numerică, trebuie să sortați prin răspunsuri pentru a găsi conexiuni și rezultate. Deși nu există o modalitate perfectă de a vă analiza datele, există încă câteva orientări care să urmeze pentru a vă asigura că trageți concluzii exacte. Vom trece cum să găsim informațiile importante din rezultatele dvs. înainte de a trece la unele modalități comune de a interpreta datele astfel încât să puteți învăța din ea!

Pași

Metoda 1 din 11:
Identificați întrebările cheie pe care doriți să le răspundeți.
  1. Imagine intitulată Analizați datele calitative Pasul 1
1. Scrieți ceea ce sperați să găsiți în datele dvs., astfel încât să știți ce să vă concentrați. Întrebările pe care le alegeți depind de subiectul dvs. de cercetare. Gândiți-vă de ce ați făcut studiul și veniți cu câteva puncte pe care doriți să le investigați în rezultatele dvs. Aveți nevoie doar de 1-2 de întrebări, deoarece puteți adăuga întotdeauna mai multe sau schimbați cele vechi pe măsură ce lucrați prin datele dvs.
  • De exemplu, dacă analizați sondajele de satisfacție a clienților, ați putea folosi întrebări precum "Ce sunt clienții care se luptă cu cel mai mult?"Sau" ce procese consolidează experiența clientului?"
Metoda 2 din 11:
Citiți cu atenție rezultatele.
  1. Imagine intitulată Analizați datele calitative Pasul 2
1. Să vă familiarizați cu toate răspunsurile pentru a obține o înțelegere mai profundă. Deoarece datele calitative sunt toate textuale, fiecare respondent va avea răspunsuri diferite. Citiți cu atenție toate răspunsurile pe care le-ați primit, astfel încât să obțineți o idee mai bună despre ce fel de informații aveți. Chiar dacă credeți că aveți gistul datelor după prima citire, scanați-o de câteva ori pentru a vă asigura că înțelegeți ce înseamnă fiecare răspuns.
  • Citirea datelor calitative pot dura mult timp, dar veți obține rezultate inexacte dacă vă grăbiți prin ea.
Metoda 3 din 11:
Jot în jos primele dvs. impresii.
  1. Imagine intitulată Analizați datele calitative Pasul 3
1. Gândurile dvs. inițiale despre semnificații vă ajută să sortați mai târziu datele. Pe măsură ce citiți prin datele dvs., lăsați-vă note scurte despre ceea ce acoperă răspunsul. Luați câteva secunde pentru a vă scrie interpretarea răspunsurilor și modul în care pot răspunde la întrebările dvs. de cercetare. În acest fel, puteți referința rapid notele dvs. în loc să reșloriți răspunsul pentru a vedea ce acoperă.
  • Păstrați răspunsurile organizate prin introducerea lor într-o foaie de calcul. Într-o coloană, copiați răspunsul complet needitat. În coloana următoare, scrieți impresiile.
Metoda 4 din 11:
Etichetați fiecare punct de date.
  1. Imagine intitulată Analizați datele calitative Pasul 4
1. Atribuiți coduri de stenogramă la teme similare pe care le găsiți. Pe măsură ce examinați rezultatele din cercetarea dvs., evidențiați pasajele care conțin informații care răspund la întrebările dvs. de cercetare. Gândiți-vă la tema sau semnificația exagerată a fiecărui pasaj și la un cod de 1 sau 2 cuvinte pentru el. Scrieți codul pe o bucată separată de hârtie, cu referire la ceea ce înseamnă, astfel încât să îl puteți folosi și pe alte pasaje.
  • De exemplu, dacă interpretați un sondaj de satisfacție a clienților, puteți utiliza coduri precum "Experiența pozitivă", "problemele angajaților", "Probleme cu magazin" și așa mai departe.
  • Evitați utilizarea mai multor coduri care înseamnă același lucru. De exemplu, probabil că nu aveți nevoie de un cod pentru "atitudini ale angajaților" dacă aveți deja "probleme de angajați" scrise.
  • Utilizați un cod mai general când vă sortați mai întâi răspunsurile. Puteți să le recurgeți întotdeauna în coduri mai specifice odată ce ați văzut toate datele cu care lucrați.
Metoda 5 din 11:
Sortați datele prin temele sau modelele recurente.
  1. Imagine intitulată Analizați datele calitative Pasul 5
1. Găsiți modul în care majoritatea a răspuns prin rearanjarea datelor în categorii. Puneți toate rezultatele care au același cod în propriile grupuri separate. Dacă încă mai aveți răspunsuri rămase, treceți prin ele câte unul și gândiți-vă la tema fiecăruia. Plasați datele în grupul care are cele mai multe asemănări sau fac un grup complet nou de informații dacă nu este o potrivire bună în altă parte.
  • De exemplu, dacă răspunsurile multiple pe un sondaj de satisfacție a clienților menționează lucrurile cum ar fi aspectul confuziei magazinului, produsele dezorganizate și lipsa de curățenie, ați putea sorta răspunsurile într-un grup de "probleme de magazin".
  • Unele răspunsuri conțin mai multe pasaje care se potrivesc în diferite teme. Dacă acesta este cazul, tăiați răspunsul și sortați fiecare pasaj în grupul de potrivire. Păstrați întotdeauna o copie a răspunsului complet, totuși, puteți să-l returnați mai târziu.
  • Acest lucru poate dura un pic de încercare și eroare înainte de a găsi grupările corecte. Nu vă fie frică să încercați să rearanjați răspunsurile în grupuri noi dacă nu găsiți răspunsuri la întrebările dvs.
Metoda 6 din 11:
Căutați conexiuni între temele de date.
  1. Imagine intitulată Analizați datele calitative Pasul 6
1. Determinați dacă un răspuns la o întrebare a influențat altele. Unele dintre răspunsurile pe care le-ați primit ar putea avea asemănări cu alte grupuri pe care le-ați sortat. Citiți prin răspunsurile din fiecare grup și brainstormind căile pe care le pot fi conectate unul cu celălalt. Scrieți-vă gândurile pe o bucată separată de hârtie cu câteva exemple sau citate din răspunsurile dvs., astfel încât să le puteți referi mai târziu.
  • De exemplu, dacă un răspuns menționează angajații nu oferă servicii bune pentru clienți și un alt răspuns spune că magazinul a fost dezordonat, ați putea face o conexiune că angajații nu-i pasă suficient pentru a curăța magazinul.
Metoda 7 din 11:
Tăiați depășirile și datele rele.
  1. Imagine intitulată Analizați datele calitative Pasul 7
1. Păstrați datele care răspund la întrebările dvs. de cercetare. Pe măsură ce sortați prin informațiile dvs., păstrați un ochi pentru răspunsurile care nu răspund la întrebările dvs. de cercetare sau sunt complet diferite de majoritate. Deoarece depășirile pot înclina rezultatele și nu se potrivesc bine în categorii, evitați includerea acestora în grupurile care vă susțin constatările.
  • De exemplu, dacă o singură persoană se plânge de modul în care nu au avut un serviciu bun, probabil că a fost un eveniment unic care nu adaugă la concluziile dvs.
  • Uneori, depășirile pot fi contrapoinative interesante la majoritatea datelor dvs. pe care doriți să le adresați. De exemplu, dacă câțiva oameni se plâng să se lupte cu aspectul magazinului dvs., poate doriți să investigăm dacă există mici schimbări pe care le-ați putea face.
Metoda 8 din 11:
Utilizați analiza narativă pentru a urmări experiența generală.
  1. Imagine intitulată Analizați datele calitative Pasul 8
1. Reflectă răspunsurile ca un întreg pentru a înțelege imaginea de ansamblu. Citiți întregul răspuns pe care cineva la lăsat pentru cercetarea dvs. Când ajungeți la sfârșitul pasajului, scrieți tema generală pe care ați interpretat-o ​​de la ea. Concentrați-vă pe ordinea experiențelor în răspuns, astfel încât să puteți obține o idee despre evenimentele și acțiunile au avut loc.
  • De exemplu, dacă compariți excursii de cumpărături generale de la mai mulți respondenți, puteți să le sortați în experiențe pozitive și experiențe negative. După aceasta, puteți găsi exemple specifice în răspunsuri, cum ar fi serviciul rapid sau angajații utile, pentru a afla de ce o persoană a răspuns așa cum au făcut-o.
Metoda 9 din 11:
Căutați schimbări vocale în răspunsuri.
  1. Imagine intitulată Analizați datele calitative Pasul 9
1. Tonul, ezitare și alegerea cuvântului afectează semnificația răspunsului cuiva. Acest lucru funcționează cel mai bine dacă lucrați cu transcrieri sau înregistrări ale conversațiilor. Ascultați când oamenii care răspund schimbă tonul lor, pauză în timp ce vorbesc sau își construiesc sentințele. Când găsiți ceva care vă intrigă sau răspunde la una dintre întrebările dvs. de cercetare, JOT în jos interpretarea.
  • De exemplu, dacă cineva se oprește pentru o secundă înainte de a răspunde la o întrebare, ați putea interpreta că s-au simțit nesiguri sau neliniștite despre subiect.
  • Ca un alt exemplu, dacă cineva răspunde cu "Nu mi-a plăcut cu adevărat esteticul magazinului" și au pus accentul pe cuvântul "nu", atunci s-ar putea să presupunem că au sentimente puternice despre cum arată magazinul.
Metoda 10 din 11:
Analizați răspunsurile prin demografice.
  1. Imagine intitulată Analizați datele calitative Pasul 10
1. Verificați cât de diferite grupuri de oameni au răspuns la întrebările dvs. Mai degrabă decât trecerea prin sortarea datelor dvs. după răspunsuri, încercați să reorganizați răspunsurile bazate pe vârstă, sex sau fundal. A se vedea dacă răspunsurile sunt aceleași sau diferite între persoane în grupuri sociale similare și înregistrează orice corelații pe care le găsiți.
  • De exemplu, puteți sorta datele dvs. în 17 și sub, 18-35, 36-54 și 55+ pentru a vedea cât de diferite generații răspund.
  • Utilizarea datelor demografice vă poate ajuta să determinați dacă anumite grupuri au experiențe diferite. De exemplu, dacă observați o mulțime de răspunsuri de la oameni 17 și sub cine nu doresc să facă cumpărături la magazinul dvs., puteți încerca să vindeți mai multe produse pe care intervalul de vârstă este interesat de.
Metoda 11 din 11:
Au alți oameni să treacă prin datele dvs.
  1. Imagine intitulată Analizați datele calitative Pasul 11
1. Obțineți al doilea opinii, astfel încât să nu vă scufundați niciunul dintre rezultatele dvs. Din moment ce sunteți unul care interpretează rezultatele, este foarte ușor să dezvolți părtinire care influențează rezultatul dvs. Încearcă Evitați părtinirea cât mai mult posibil prin obținerea câtorva cercetători la pieptene prin datele dvs. Întrebați-le dacă observăm tendințe sau teme comune pe care nu le-ați găsit. Notați tot ce recomandă ceilalți, astfel încât să puteți continua să investigheze constatările lor.

Video

Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

sfaturi

Evidențiați și scrieți citatele cheie din răspunsurile dvs. care acceptă concluziile dvs. astfel încât să le puteți include în documentul dvs. de cercetare.
  • Modul în care analizați datele depinde de întrebările pe care încercați să le răspundeți și de tipul de răspunsuri pe care le aveți. Dacă sortarea datelor dvs. într-o direcție nu vă oferă o concluzie clară, atunci încercați o altă cale.
  • Avertizări

    Sortarea datelor calitative poate fi puțin părtinitoare, deoarece interpretați rezultatele, astfel încât cercetarea dvs. ar putea fi subiectivă.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar