Cum de a crea un chestionar pentru colectarea datelor

Un interviu structurat sau un sondaj care se bazează pe un chestionar preconceput este unul dintre cele mai bune și mai eficiente mijloace de colectare a datelor direct din lumea exterioară sau a publicului. Este un instrument puternic folosit pentru cercetarea sociologică și psihologică, precum și pentru studiile de afaceri care determină diferite tendințe și modele de comportament ale oamenilor. Spre deosebire de alte comportamente umane care determină instrumentele, cum ar fi observațiile și experimentarea, sondajele și interviurile bazate pe chestionare au o valoare mai mare de reproductibilitate statistică.Iată pașii care vă ajută să vă încadrați un chestionar perfect pentru colectarea datelor.

Pași

  1. Imagine intitulată Îmbunătățirea calității leadership Pasul 8
1. Identificați variabilele și informațiile exacte pe care le căutați din chestionar.Pentru a obține date utilizabile dintr-un chestionar, cercetarea trebuie mai întâi să fie clară cu privire la informațiile pe care le urmărește să câștige. Pe baza întrebărilor de cercetare, determinați variabilele studiului și definiți informațiile exacte necesare pentru a răspunde la întrebarea de cercetare.
  • Imaginea intitulată Îmbunătățirea calității leadership Pasul 10
    2. Notați toate întrebările care vă ajută să obțineți informațiile pe care le solicitați.Defalcarea întrebărilor de cercetare și variabilele în mai multe întrebări scurte. Puneți-le pe o hârtie pentru o referință ușoară. Deoarece acest lucru ar fi primul proiect, creați cât mai multe întrebări valide cum puteți.
  • Imaginea intitulată Îmbunătățirea calității leadership Pasul 4
    3. Treceți prin fiecare chestionar și filtrați-le afară. Odată ce ați terminat cu primul proiect, citiți cu atenție fiecare întrebare și grupați-le pe baza similitudinii ideilor. Eliminați duplicatele. În cazul a două întrebări similare, alegeți cea care transmite mesajul mai bine publicului țintă.
  • Imaginea intitulată deveni un scriitor mai încrezător Pasul 5
    4. Să comande întrebările într-o manieră logică. Pe baza grupurilor, ordonați întrebările într-un flux logic. În mod ideal, începeți chestionarul cu întrebări ușor de răspuns și continuați încet la cele mai dure.
  • Imaginea intitulată Îmbunătățirea calității leadership Pasul 9
    5. Se potrivesc cu limba la grupul țintă, este esențial să aveți claritate despre limba utilizată de respondenții țintă. În cazul în care respondenții vorbesc o limbă străină, este mai bine să obțineți chestionarul tradus în limba locală. Puteți alege să aveți 2 seturi de chestionare - una în limba engleză și pe alții în limba locală sau să includă atât în ​​același chestionar. Această decizie va depinde de nivelul de confort F.
  • Imaginea intitulată Îmbunătățirea calității leadership Pasul 4
    6. Examinați și editați fiecare întrebare pentru erorile de gramatică și de ortografie. Asigurați-vă că fiecare întrebare transmite clar ideea și nu lasă un decalaj pentru interpretări diferite. În special în cazul chestionarelor traduse.
  • Imaginea intitulată concurează în criminalistică Pasul 11
    7. Adăugați o notă introductivă la chestionar. Acest lucru va face ca respondenții să fie mai confortabili și să ofere o idee despre ceea ce se pot aștepta în chestionar.
  • sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar