Cum să controlați spasmele vezicii urinare

Toată lumea recunoaște că sentimentul de presiune pe măsură ce vezica urinară devine plină, permițându-vă să știți că este timpul să urinăm. Oamenii care suferă cu spasme vezice urinare nu au confortul sentimentului că presiunea se construiește treptat, permițându-le să-și timp pauze în funcție de activitățile lor zilnice. Spasmele vezicii urinare sunt contracții involuntare ale mușchilor care controlează vezica urinară. Ele apar fără avertisment, provoacă un sentiment brusc de urgență de a elibera urina, duce la scurgeri și poate fi uneori destul de dureroasă. Ele pot provoca o condiție cunoscută sub numele de vezică hiperactivă sau o incontinență. Din fericire, există lucruri pe care le puteți face pentru a vă ajuta să vă controlați vezica urinară.

Pași

Partea 1 din 4:
Tratarea spasmelor vezicii urinare cu antrenament muscular
  1. Imagine intitulată SPASMS SPASMS PASUL 1 PASUL 1
1. Îmbunătățiți mușchii pelvieni. Efectuarea exercițiilor Kegel, numite și exerciții de podea pelviană, vă poate ajuta să vă întăriți mușchii pelvieni, care oferă suport pentru vezica urinară. Oamenii pot face și exerciții lui Kegel! Pentru a începe să vă întăriți mușchii de podea pelviară, trebuie mai întâi să identificați mușchii potriviți.
  • Când urinați, utilizați mușchii pentru a opri fluxul de urină. Dacă puteți face acest lucru, ați identificat unul dintre mușchii implicați în sprijinul pelvian și al vezicii urinare. Nu continuați să vă opriți fluxul de urină, deoarece acest lucru poate crește probabilitatea dezvoltării altor probleme, inclusiv a infecțiilor tractului urinar.
  • O altă modalitate de a identifica mușchii potriviți este de a ne imagina că încercați să împiedicați trecerea gazului într-un loc public. Stoarcerea acelor mușchi identifică mușchii potriviți de care aveți nevoie pentru a vă exercita pentru a vă întări mușchii de podea pelvieni.
  • Imagine intitulată Spasmele vezicii urinare Pasul 2
    2. Discutați cu medicul dumneavoastră. Medicul sau un terapeut fizic vă poate ajuta să găsiți alte modalități de a identifica în mod corespunzător mușchii de care aveți nevoie pentru a vă exercita pentru a vă întări mușchii de podea pelvieni.
  • Odată ce sunteți clar pe mușchii potriviți, aveți grijă să nu vă contractați sau să strângeți alte mușchi atunci când faceți exercițiile dvs. Contractarea altor mușchi poate pune mai multă presiune asupra vezicii urinare.
  • De asemenea, evitați să vă țineți respirația în timp ce faceți exercițiile dvs.
  • Imagine intitulată SPASMS WILDERY PASUL 3 PASUL 3
    3. Faceți exercițiile de multe ori și în diferite poziții. Dacă medicul dumneavoastră este de acord că această formă de exercițiu ar putea ajuta, efectuați exercițiile pelvine de trei ori în fiecare zi și în trei poziții diferite.
  • Efectuați exercițiile în timp ce întindeți, așezați și în picioare.
  • Țineți fiecare stoarcere timp de aproximativ trei secunde, apoi relaxați-vă timp de trei secunde. Încercați să atingeți 10 până la 15 repetări din același exercițiu în fiecare poziție.
  • Pe măsură ce deveniți mai confortabil cu aceste exerciții, extindeți durata contracției.
  • Imagine intitulată Spasmele vezicii urinare Pasul 4
    4. Fii răbdător. Poate dura atâta timp cât două luni pentru a începe să vadă o diferență în frecvența sau severitatea spasmelor vezicii urinare.
  • Amintiți-vă, întărirea mușchilor pelvieni prin exercițiu poate fi doar o parte a unui plan de tratament eficient pentru a reduce sau a scăpa de spasmele vezicii urinare.
  • Partea 2 din 4:
    Făcând modificări ale stilului de viață
    1. Imagine intitulată Control spasmele vezicii urinare Pasul 5
    1. Implementați un proces numit timp de golire. Urmăriți timpul zilei când aveți cel mai adesea spasme sau scurgeri de urină. Dezvoltați un program de ori pe tot parcursul zilei de urinare. Mențineți acest program timp de câteva săptămâni pentru a vă asigura că goliți vezica dvs. frecvent suficient pentru a evita spasmele și scurgerile.
    • Extindeți treptat timpul dintre voidarea. Acest lucru vă va antrena treptat vezica urinară pentru a ține o urină mai mică, Consolidarea mușchilor Pentru a preveni spasmele.
    • Evitați lichidurile de băut în două ore de culcare pentru a ajuta la controlul vezicii urinare în timpul nopții.
  • Imagine intitulată Spasmele vezicii urinare Pasul 6
    2. Monitorizați ceea ce mâncați. Unele alimente pot declanșa spasme ale vezicii urinare. Acordați o atenție deosebită alimentelor pe care le consumați și eliminați elementele care par a fi declanșatoare pentru dvs.
  • Alimentele care sunt foarte acide, cum ar fi fructele citrice și roșii, și alimentele care sunt picante au fost asociate cu spasme de vezică urinare de declanșare.
  • Ciocolata și alimentele sau băuturile care conțin îndulcitori artificiali pot, de asemenea, să declanșeze spasme vezice urinare.
  • Imagine intitulată Spasme de control vezică Pasul 7
    3. Limitați consumul de băuturi care conțin alcool sau cofeină. Băuturile care au un nivel ridicat de cofeină, cum ar fi cafeaua, ceaiul și băuturile răcoritoare, pot duce la spasme. Deci, pot bauturi care au conținut ridicat de acid, cum ar fi sucurile de citrice de fructe.
  • Băuturile alcoolice și cele cu cofeină pot provoca umplerea vezicii urinare, ceea ce duce la scurgeri și spasme.
  • Băuturile care conțin cantități mari de fructe de citrice pot fi iritante vezicii dvs. și duce la spasme vezice urinare.
  • Încercați să vă spalizați ceea ce beți peste zi, mai degrabă decât să beți o cantitate mare într-o perioadă scurtă de timp.
  • Imagine intitulată Spasmele vezicii urinare Pasul 8
    4. Evitați băile de bule. Săpunurile aspre și ingredientele din băi cu bule au fost raportate pentru a declanșa spasmele vezicii urinare.
  • Ingredientele din produsele de baie cu bule și săpunuri care conțin parfumuri sau ingrediente dure pot fi iritante la vezica dvs. și duce la spasme.
  • Ședința într-o baie caldă, fără nici un săpun de baie cu bule adăugat, vă poate ajuta să vă ușurați simptomele.
  • Imagine intitulată Spasme de vezică urinare Pasul 9
    5. Monitorizați-vă greutatea. Fiind supraponderali pune presiunea adăugată asupra vezicii urinare. Discutați cu medicul dumneavoastră pentru a determina un program sănătos de pierdere în greutate pentru a ajuta la controlul spasmelor vezicii urinare.
  • Imagine intitulată SPASMS WILDERY PASUL 10 PASUL 10
    6. Renunțe la fumat. În plus față de a fi rău pentru sănătatea ta, în general, fumatul irită mușchii vezicii urinare. "Tusea fumătorului," O tuse cronică cauzată de iritarea pulmonară datorată fumatului poate, de asemenea, să declanșeze spasme vezice și poate provoca scurgeri.
  • Discutați cu medicul dumneavoastră despre programele de renunțare la fumat. De asemenea, vă puteți referi Renunță la fumat Pentru mai multe sfaturi.
  • Partea 3 din 4:
    Căutarea unui ajutor medical
    1. Imagine intitulată Spasme de control vezică Pasul 11
    1. Adresați-vă medicului despre medicamente. Unele medicamente sunt aprobate pentru utilizare în ajutor pentru a oferi controlul vezicii urinare. Unii agenți lucrează pentru a preveni scurgerile și alte lucrări pentru a controla contracțiile musculare nedorite sau spasmele.
    • Antiholinergicii sunt bronhodilatatoare, ceea ce înseamnă că lucrează pentru a opri anumiți mușchi de la strângere. Pentru spasmele vezicii urinare, acestea contribuie la reducerea frecvenței contracției involuntare a vezicii urinare. Medicamentele din această clasă includ propantheline, oxibutinină, tartrat de tolterodină, darifenacină, trospum și succinat de solifenacină. Aceste medicamente pot provoca gura uscată și alte efecte secundare, includ constipație, vedere încețoșată, inimii de inimă și somnolență.
    • Antidepresivele triciclice pot fi utilizate în unele cazuri, deoarece au aspecte anticholinergice. Cea mai frecvent prescrisă includ clorhidratul imipraminic și doxepin. Acești agenți contribuie la controlul țesutului muscular neted din vezică.
    • Alpha Blocanții pot fi prescrise pentru a reduce simptomele vezicii urinare hiperactive prin scăderea contracțiilor vezicii urinare și a mușchilor relaxați. Agenții obișnuiți sunt prazosin și fenoxibenzamină.
  • Imagine intitulată Spasmele vezicii urinare Pasul 12
    2. Lucrați cu medicul dumneavoastră pentru a preveni interacțiunile medicamentoase. Toate medicamentele au efecte secundare și mulți pot interacționa cu alte medicamente. Interacțiunile pot fi grave în multe cazuri.
  • Lucrând cu medicul dumneavoastră, regimul dvs. de droguri existent va fi considerat ca medicul dumneavoastră consideră că adăugarea în siguranță a agenților noi care vă pot ajuta să gestionați spasmele urinare a vezicii urinare.
  • Imagine intitulată SPASMS SPASMS PASUL 13 PASUL 13
    3. Consultați-vă medicul înainte de a încerca terapii alternative și pe bază de plante. Utilizați-le numai cu prudență. Nu există prea multe dovezi care sprijină eficacitatea utilizării unor remedii pe bază de plante și alternative pentru a trata spasmele vezicii urinare. Consultați întotdeauna medicul dumneavoastră înainte de a utiliza terapii alternative pe bază de plante și alternative, deoarece acestea pot provoca probleme cu medicamentele prescrise și condițiile medicale existente.
  • Puține studii la om au fost făcute pentru a măsura eficiența remedierilor alternative și pe bază de plante pentru a ajuta la controlul problemelor vezicii urinare, inclusiv spasmele.
  • Unele dovezi mici sunt disponibile pentru ierburile japoneze și chinezești, dar rezultatele sunt foarte limitate și nu sunt adecvate pentru a sprijini recomandarea utilizării lor pentru această problemă.
  • Imagine intitulată Spasmele vezicii urinare Pasul 14
    4. Luați în considerare acupunctura. Mai multe studii sugerează că acupunctura specifică vezicii urinare poate aduce ușurință persoanelor cu vezică și spasme hiperactive. Adresați-vă medicului dumneavoastră pentru o trimitere la un acupuncturist licențiat cu cunoașterea condițiilor vezicii urinare.
  • Majoritatea statelor solicită ca acupunctoriști să fie autorizați prin Comisia Națională de Certificare pentru Acupunctură și Medicină Orientală (NCCAOM). Găsirea unui acupuncturist licențiat vă va ajuta să vă asigurați că primiți îngrijiri adecvate.
  • Păstrați-vă medicul informat despre terapiile alternative pe care le încercați. În acest fel, toți furnizorii dvs. de asistență medicală pot lucra împreună între ele pentru a vă oferi cea mai bună îngrijire posibilă.
  • Imagine intitulată Spasmele vezicii urinare Pasul 15
    5. Adresați-vă medicului dumneavoastră despre dispozitivele de stimulare electrică. Dispozitivele de stimulare electrică, similare cu o unitate de zeci, pot fi uneori utilizate pentru a ajuta la stimularea nervilor sau a mușchilor într-o manieră de rutină pentru a preveni spasmele bruște. De obicei, această formă de tratament nu este considerată o opțiune de tratament de primă linie.
  • Multe dintre dispozitivele necesită o intervenție chirurgicală minoră pentru a implanta dispozitivul real și pentru a găsi o plasare adecvată pentru electrozi.
  • Intervențiile de acest tip sunt utilizate cel mai adesea pentru a controla problemele vezicii urinare care pot sau nu să fie direct legate de spasme. Utilizarea frecventă a dispozitivelor de stimulare electrică sunt pentru condiții cum ar fi sindromul vezicii urinare hiperactive, incontinența stresului și incontinența urinară.
  • Imagine intitulată Spasmele vezicii urinare Pasul 16
    6. Luați în considerare operația. Opțiunile de procedură chirurgicală pentru a controla spasmele vezicii urinare sau problemele legate de vezica adresată se bazează pe cauza fundamentală a problemei. Medicul dumneavoastră vă poate sfătui cel mai bine cu privire la riscurile și beneficiile procedurii chirurgicale.
  • Intervențiile chirurgicale pentru spasmele vezicii urinare sunt recomandate numai la persoanele care suferă de o supra-activitate musculară severă a mușchilor, adică episoade severe și dureroase ale spasmelor vezicii urinare și în cele care nu au răspuns la alte opțiuni de tratament.
  • Partea 4 din 4:
    Identificarea motivului spasmelor vezicii urinare
    1. Imagine intitulată Spasmele de vezică urinare Pasul 17
    1. Luați în considerare mușchii slăbiți. Vezica urinară este controlată de mai multe grupuri musculare. Aceste grupuri includ mușchii sfincterului, mușchii pereților abdominali și un mușchi suplimentar care face parte din vezica urinară în sine. Cel mai frecvent vinovat din spatele spasmelor vezicii urinare este musculatura netedă a detrusorului, care este principalul muscular care compune peretele vezicii urinare.
    • Musculatura Detrusor constă din fibre musculare netede care fac parte din peretele vezicii urinare. Contractele musculare de detrusor, împreună cu mușchii pereților abdominali, pentru a goli conținutul vezicii urinare în uretra. Cu toate acestea, toate grupurile musculare sunt implicate în golizarea vezicii urinare și pot fi o parte a problemei, astfel încât să vă vedeți medicul pentru un diagnostic complet.
    • Mușchiul sfincterului oferă o strângere la deschiderea vezicii urinare pentru a împiedica trecerea urinei. Când creierul semnalează mușchii că este timpul să eliberați urina din vezică, musculatura sfincterului se relaxează pentru a permite fluxului de urină să treacă prin uretra.
    • Uretra este tubul care vă conectează vezica urinară spre exterior.
    • Mușchii peretelui abdominal sunt într-o stare relaxată atunci când vezica urinară este goală și, pe măsură ce se umple treptat cu urină. Mușchii pereților abdominali se extind ușor pe măsură ce vezica urinară se extinde.
    • Mușchii pereților abdominali și mușchii sfincterului lucrează împreună pentru a oferi controlul vezicii urinare. Când creierul spune că este timpul să eliberați urina, mușchii de perete abdominal contra sau strângeți și apăsați pe vezica urinară pentru a forța urina în uretra.
    • Mușchii și sistemul nervos lucrează împreună pentru a comunica eficient cu creierul și pentru a oferi controlul voluntar asupra golirii vezicii urinare. O problemă cu oricare dintre mușchii sau nervii implicați poate contribui la spasmele vezicii urinare.
  • Imagine intitulată Spadă vezică a vezicii Pasul 18
    2. Fiți conștienți de posibilele leziuni ale nervilor care pot provoca spasme ale vezicii urinare. Nervii care sunt construiți în zona vezicii urinare fac parte dintr-o cale complexă de comunicare care trimite mesaje și primește mesaje de la creier.
  • Nervii care fac parte din zona vezicii urinare și pereții abdominali spun creierul atunci când vezica urinară este plină și trebuie să fie golită.
  • Acest lucru este tradus ca un sentiment de presiune care vă permite să știți că este timpul să eliberați urina stocată în vezică urinară.
  • Nervii deteriorați pot trimite semnale mușchilor pentru a contracta la momentul nepotrivit, cauzând spasme.
  • Unele afecțiuni medicale care interferează cu semnalele nervoase care implică contracția vezicii urinare includ diabetul, parkinson, scleroza multiplă și accident vascular cerebral.
  • Alte condiții care determină deteriorarea nervilor sunt chirurgia înapoi, condițiile pelvine sau chirurgia, problemele de spate, cum ar fi discurile herniate și expunerea la radiații.
  • Imagine intitulată Spadă vezică urinară Pasul 19
    3. Exclude o infecție. Infecțiile vezicii urinare sau renale pot provoca mușchii să se spargă brusc. Iritarea de la infecție indică mușchii vezicii urinare pentru a stoarce sau a contracta, rezultând un spasm. O infecție a tractului urinar este temporară. Problemele de control al vezicii urinare rezolvă odată ce infecția este tratată corespunzător.
  • Dacă simțiți că puteți avea o infecție vezică sau rinichi, solicitați tratament medical cât mai curând posibil pentru a obține o rețetă pentru antibioticul adecvat pentru a trata infecția.
  • Simptomele unei infecții ale tractului urinar includ o dorință puternică și frecventă de a urina, trecând cantități mici de urină, o senzație de arsură sau durere la urinare, tulbure, decolorată sau vizibilă în urină, urină puternică mirositoare și dureri pelvine.
  • Imagine intitulată Spasmele vezicii urinare Pasul 20
    4. Examinați-vă medicamentele cu medicul dumneavoastră. Unele medicamente pot provoca spasme ale vezicii urinare. Discutați cu medicul dumneavoastră dacă luați medicamente pentru alte condiții care ar putea contribui la spasmele dvs. de vezică urinare.
  • Nu fiecare medicament cauzează probleme. Chiar și medicamentele care ar putea provoca probleme nu le provoacă în fiecare persoană.
  • Nu opriți sau nu modificați niciunul dintre medicamentele dvs. Discutați cu medicul dumneavoastră despre spasmele dvs. de vezică și despre regimul actual de medicamente.
  • Dacă luați un medicament care ar putea contribui la spasmele vezicii urinare, ajustările dozei sub îndrumarea medicului dumneavoastră ar putea ajuta în același timp controlul asupra stării dvs. medicale.
  • Exemple de medicamente care pot provoca probleme de control al vezicii urinare includ medicamente prescrise care vă ajută să vă relaxați, să gestionați simptome de anxietate, să vă ajute să dormiți noaptea, relaxatoare musculare, diuretice sau medicamente utilizate pentru a trata leziunile nervoase, inclusiv condițiile cum ar fi fibromialgia.
  • Imagine intitulată Spasmele vezicii urinare Pasul 21
    5. Utilizați cateterul corespunzător pentru starea dvs. În multe cazuri, utilizarea cateterelor introdusă de profesioniștii din domeniul sănătății sau a celor care pot fi auto-inserate, poate provoca spasme ale vezicii urinare.
  • Corpul dvs. recunoaște cateterul ca substanță străină și contracte sau spasme într-un efort de ao elimina.
  • Discutați cu furnizorul dvs. de asistență medicală pentru a selecta un cateter care este cât mai confortabil posibil, este dimensiunea corespunzătoare și este fabricată din materiale care pot fi mai puțin iritante.
  • Imagine intitulată SPASMS WILDERY PASUL 22
    6. Realizați că mai mult de un motiv poate fi la locul de muncă. În unele cazuri, mai mult de o posibilă cauză a spasmelor vezicii urinare poate contribui la spasmele dvs. de vezică urinare.
  • De exemplu, este posibil să fi slăbit mușchii sau nervi ușor deteriorați, dar fără probleme cu spasmele vezicii urinare. Devenind supraponderali sau băuturi de băuturi cofeină, combinate cu mușchii slăbiți sau nervii deteriorați, poate fi suficient pentru a vă determina să dezvoltați spasme ale vezicii urinare.
  • Recunoscând că mai mulți factori pot provoca spasmele de vezică urinare vă pot ajuta să lucrați pentru rezolvarea acestei probleme prin implementarea unei combinații de diferite abordări la tratament.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar