Cum să faci o pregătire a vezicii urinare pentru a îndemna brusc să pipi

Dacă aveți probleme cu controlul vezicii urinare, s-ar putea să fiți lovit cu o dorință bruscă de a "merge" (chiar și atunci când nu este total necesar). Nevoia de a pipi poate varia de la o supărare la o problemă de modificare a vieții care provoacă o mulțime de primejdie. Din fericire, puteți să vă antrenați vezica peste o chestiune de săptămâni, ținându-vă în urină și să faceți exerciții pelvine pentru a preveni urgențele sau scurgerile înainte de a se întâmpla.

Pași

Metoda 1 din 2:
Interval de instruire
  1. Imagine intitulată Formarea vezicii urinare pentru o privire bruscă îndeamnă la pipi Pasul 1
1. Păstrați un jurnal al timpului specific pe care îl urinezi pe tot parcursul zilei. Pentru o perioadă de 24-48 de ore, scrieți ce oră este atunci când urinați într-o zi normală. Acest lucru vă va arăta cât timp așteptați de obicei să mergeți la baie, astfel încât să aveți un bun punct de plecare pentru instruirea dvs. Faceți acest lucru cu o zi înainte de a începe pregătirea vezicii urinare pentru a obține cele mai exacte informații.
  • De exemplu, ați putea simți nevoia de a urina în fiecare oră sau așa. Dacă știți că, puteți să vă dați seama cât de mult trebuie să așteptați.
  • Majoritatea oamenilor urină între 4 și 7 ori pe zi în medie. Dacă mergeți mult mai mult decât atât, formarea intervalului vezicii urinare este probabil potrivită pentru dvs.
  • Imagine intitulată Formarea vezicii urinare pentru o privire bruscă îndeamnă la pipi Pasul 2
    2. Goliți vezica urinară de îndată ce vă treziți. Acest lucru vă va oferi un nou început pentru această zi, astfel încât să puteți începe pregătirea. De îndată ce ieși din pat, du-te la toaletă și goliți complet vezica urinară.
  • Vezica dvs. adună, de obicei, o mulțime de urină pe tot parcursul nopții, așa că probabil trebuie să mergi oricum.
  • Imagine intitulată Formarea vezicii urinare pentru o privire bruscă îndeamnă la pipi Pasul 3
    3. Încercați să vă țineți urina timp de 15 minute mai mult decât în ​​mod normal. De exemplu, dacă mergeți în mod normal la baie în fiecare oră, încercați să o țineți o oră și 15 minute. Acest lucru poate fi dur la început, așa că nu vă bateți dacă nu faceți destul de mult.
  • Încercați să evitați băuturile cofeinale cum ar fi cafeaua și ceaiul. Acestea fac vezica dvs. mai activă și poate face ca nevoia de a urina mai intensă.
  • Imaginea intitulată Formarea vezicii urinare pentru o privire bruscă îndeamnă la pipi Pasul 4
    4. Stai jos și respira adânc când simți nevoia de a merge. Dacă nu este timpul să vă urinezi, să stați pe un scaun solid și să țineți foarte departe. Luați respirații adânci și ieșiți și încercați să vă țineți urina în cel puțin un extra 5 minute.
  • De asemenea, vă puteți concentra pe relaxarea mușchilor sau vă distrați cu ceva, ca o carte sau o emisiune TV.
  • Imagine intitulată Formarea vezicii urinare pentru o privire bruscă îndeamnă la pipi Pasul 5
    5. Creșteți-vă intervalul cu 15 minute în fiecare săptămână sau cam asa ceva. Odată ce vă puteți ține urina pentru un supliment de 15 minute, încercați să o țineți pentru un număr suplimentar de 30 de minute. Pe măsură ce continuați să treceți prin săptămâni, veți putea fi în cele din urmă capabili să vă țineți urina mai lungă și mai mult.
  • Sunteți cel mai bun judecător al capabilităților dvs., astfel încât să puteți mări sau micșora timpul intervalului după cum este necesar.
  • Imagine intitulată Formarea vezicii vezicii pentru o privire bruscă îndeamnă la pipi Pasul 6
    6. Continuați să vă antrenați vezica urinară timp de 6 până la 12 săptămâni. Formarea vezicii urinare este un proces lung și poate dura câteva luni pentru ca corpul dvs. să se obișnuiască cu antrenamentul dvs. de interval. Până la sfârșitul acesteia, ar trebui să vă puteți ține confortabil urina timp de 3 până la 4 ore la un moment dat.
  • S-ar putea să aveți zile bune și zile rele și asta e în regulă! Încercați să nu vă descurajați și continuați să lucrați la controlul urinei.
  • Metoda 2 din 2:
    Exerciții de podea pelviană
    1. Imagine intitulată Formarea vezicii urinare pentru o privire bruscă îndeamnă la pipi Pasul 7
    1. Găsiți podeaua pelviară prin oprirea fluxului de urină Midstream. Mușchii de podea pelviană controlează fluxul de urină. Dacă mușchii dvs. de podea pelvină sunt slabi, poate fi greu să vă țineți urina în timpuri lungi de timp. Când urinezi, stoarceți mușchii până când fluxul de urină se oprește - aceștia sunt mușchii dvs. de podea pelvieni.
    • Încercați să nu opriți urina dvs. Midstream de mai mult de câteva ori. Acest lucru în mod regulat pe o perioadă pe termen lung poate dăuna vezicii urinare și poate duce la un risc crescut de UTI.
    • Dacă aveți probleme cu găsirea mușchilor de podea pelviară, vă puteți stoarce și anusul ca și cum încercați să nu treceți gazul. Sau, introduceți un deget în vagin și contractați mușchii.
  • Imaginea intitulată Formarea vezicii urinare pentru a îndeamnă brusc la Pasul 8
    2. Stați într-o poziție confortabilă. Veți putea să vă faceți exercițiile mult mai bine dacă vă așezați și vă simțiți confortabil. Alegeți un scaun ferm în care puteți să vă așezați direct fără distragere.
  • Dacă așezarea în jos nu este confortabilă pentru dvs., puteți să vă culcați sau să vă ridicați în schimb.
  • Imagine intitulată Formarea vezicii urinare pentru o privire bruscă îndeamnă la pipi Pasul 9
    3. Strângeți mușchii pelvieni de 10 până la 15 ori. Când începeți mai întâi, nu trebuie să țineți stoarcerea. Aveți grijă să nu strângeți alte mușchi și să vă respirați ca în mod normal.
  • Dacă faceți exercițiul de 10 ori este prea mult, faceți cât mai multe posibil. Este mai bine să mergi încet decât prea repede.
  • Imaginea intitulată Formarea vezicii urinare pentru o privire bruscă îndeamnă la pipi Pasul 10
    4. Țineți stoarcerea pentru câteva secunde fiecare când puteți. Pe măsură ce continuați exercițiile, veți găsi mai ușor și mai ușor de ținut stoarcerea. Lucrați până la o ținere timp de aproximativ 3 secunde înainte de a vă elibera.
  • Poate ajuta la respirație în timp ce stoarceți și țineți apăsat, apoi respirați în timp ce eliberați.
  • Imagine intitulată Formarea vezicii urinare pentru o privire bruscă îndeamnă la pipi Pasul 11
    5. Fă-ți exercițiile de 3 ori pe zi. Puteți încerca programarea exercițiilor pentru micul dejun, prânzul și cina pentru a face mai ușoară. Cu cât sunteți mai consistent, cu atât vor fi mai bine rezultatele.
  • Veți începe să vedeți rezultatele după câteva luni.
  • Imagine intitulată Formarea vezicii urinare pentru o privire bruscă îndeamnă la pipi Pasul 12
    6. Continuați să faceți exercițiile chiar și după ce le observați că lucrați. Veți continua să vă întăriți mușchii de podea pelviană de fiecare dată când vă faceți exercițiile. Dacă doriți, puteți păstra un jurnal de fiecare dată când ați exercitat și dacă ați observat încă rezultate.
  • Exercițiile de podea pelvină vă ajută să țineți în urină și puteți, de asemenea, să suprimați nevoia de a urina. Pe măsură ce vă continuați exercițiile de câteva luni, puteți observa că vă puteți ține urina în perioade mai lungi de timp și aveți mai puține scurgeri pe tot parcursul zilei.
  • sfaturi

    Dacă aveți probleme cu ținutul urinei, discutați cu medicul dumneavoastră pentru ajutor.
  • Nu exagerați-l pe Exercițiile Kegel. Este mai bine să mergeți încet și să construiți musculare în condiții de siguranță, mai degrabă decât să vă răniți.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar