Cum să curățați după bedweetting

Bedwetting, cunoscut și sub numele de enurezis nocturn, este eliberarea involuntară a urinei în timpul somnului. Deși copiii tind să fie cea mai predispusă la bedweetting, se poate întâmpla Persoanele din colegiu și bine la vârsta adultă. Uneori de dormit este un simptom al altor probleme, în special la adulți. Aceste probleme pot include stres, constipație, infecție a tractului urinar și diabet. Dacă tu sau cineva pe care-l cunoști, se confruntă cu probleme de bedweeting, este posibil să doriți să luați în considerare vedeți un medic pentru a exclude orice probleme medicale subiacente. În caz contrar, puteți gestiona problema acasă prin curățarea după accidente și luarea de măsuri de precauție pentru a preveni accidentele viitoare.

Pași

Partea 1 din 3:
Uscarea și curățarea corpului
  1. Imagine intitulată Curățați după culcare Pasul 1
1. Schimbați din pijamale / îmbrăcăminte murdare. Purtarea îmbrăcămintei murdare poate duce la mirosul corporal și disconfortul fizic. Având îmbrăcăminte umedă apăsată pe corp pentru perioade prelungite de timp, poate provoca, de asemenea, o iritare a pielii. Poate doriți să eliminați îmbrăcămintea murdară înainte de a schimba foile pentru a reduce șansele de disconfort și iritarea pielii.
  • Păstrați lenjeria suplimentară și / sau pijamale în apropierea patului dacă bedwettingul este o problemă frecventă. Acest lucru poate facilita schimbarea hainelor când apar accidente.
  • Ia în considerare îmbrăcămintea murdară până când pot fi spălate. Acest lucru va ajuta la prevenirea mirosurilor să umple camera.
  • Păstrați o pungă de plastic în apropierea patului, astfel încât să puteți sacrifica hainele murdare mai ușor. Dacă călătoriți sau locuiți la casa altcuiva, asigurați-vă că aduceți o pungă de plastic pentru a vă apropia de tine noaptea.
  • Imagine intitulată Curățați după culcare Pasul 2
    2. Curățați corpul. Dușul este cel mai bun după un accident, dacă este posibil. Dacă sunteți acasă și familia sau colegii de cameră știu despre problema, puteți alege să vă scăldați. Dacă stați cu cineva care nu știe despre problema dvs., există mai multe modalități discrete de curățare.
  • Utilizați șervețele umede pentru a curăța zonele afectate, care pot include îngroșarea, fesele și coapsele.
  • Utilizați un prosop curat sau prosoape de hârtie de unică folosință pentru a usca bine părțile murdare ale corpului.
  • Dacă îmbrăcămintea înmuiată de urină atinse pielea pentru perioade prelungite de timp înainte de a vă trezi, este posibil să doriți să luați în considerare utilizarea unei pulbere corporală bazată pe talc. Acest lucru poate ajuta la gestionarea umidității pe piele și să împiedicați iritarea și erupțiile cutanate.
  • Imagine intitulată Curățați după culcare Pasul 3
    3. Puneți îmbrăcăminte curată și uscată. Odată ce sunteți curat, veți dori să puneți o pereche de lenjerie de corp uscați și / sau pijamale. Îmbrăcămintea murdară ar trebui să fie puse într-o spălare de spălare sau înfășurată într-o pungă de plastic pentru a preveni mirosurile să lege în dormitor.
  • Dacă bedweettingul este o problemă frecvent, poate doriți să luați în considerare lăsarea unei perechi suplimentare de lenjerie de corp și / sau pijamale în apropierea nopții într-o singură dată. Acest lucru poate face curățarea mult mai ușoară și mai discretă.
  • Partea 2 din 3:
    Curățarea patului
    1. Imagine intitulată Curățați după culcare Pasul 4
    1. Răspundeți în mod corespunzător la bordul cuiva. Niciodată nu strigați sau pedepsi pe cineva pentru umezirea patului. Fie că este un copil sau un adult, nimeni nu vrea să umezească patul. Fii amabil și oferiți asistență în orice fel vă simțiți confortabil.
    • Dacă copilul tău ocupă patul, ajută copilul să se curățească și să-și schimbe hainele.
    • De asemenea, ar trebui să implicați copilul în schimbarea / curățarea foilor, deoarece acest lucru va ajuta la învățarea copilului ce să facă în viitor.
  • Imagine intitulată Curățați după culcare Pasul 5
    2. Scoateți foaia și așternutul murdară. Orice lenjerie murdară ar trebui să fie imediat dezbrăcată și pusă într-o spălătorie, împiedicată sau sigilată într-o pungă de plastic. Paturile de pat va trebui să fie spălate și, dacă intenționați să vă întoarceți la culcare, camera dvs. poate mirosi dimineața dacă nu este stocată corect peste noapte.
  • Depozitarea corectă a lenjeriei murdare este deosebit de importantă dacă aveți un coleg de cameră sau nu doriți ca alții să știe despre problema dvs. de bedweeting.
  • Poate doriți să aveți un coș de spălătorie desemnat pentru lenjeria murdară. De asemenea, puteți păstra pungi de gunoi din plastic la îndemână lângă patul dvs., astfel încât să puteți sigila rufele murdare și să conțină mirosul.
  • Imaginea intitulată Curățați după culcare Pasul 6
    3. Cereți asistență. Dacă aflați că aveți un timp dificil de curățare a patului, este posibil să aveți nevoie să întrebați pe cineva pentru ajutor. Acest lucru poate fi deosebit de relevant dacă cheltuiți noaptea la casa altcuiva.
  • Trezește-te pe cineva în care poți avea încredere pentru a vă ajuta să curățați patul. Un prieten relativ sau apropiat ar fi ideal.
  • Spune ceva de genul, "Îmi pare foarte rău, dar nu mă simt bine și am avut un accident. Poți să mă ajuți să curăț?"
  • Imagine intitulată Curățați după culcare Pasul 7
    4. Spot-curat saltele. În funcție de cantitatea de urină eliberată, este posibil să fie necesar să curățați saltea în plus față de schimbarea așternuirii. Veți dori să vă concentrați asupra absorbției oricărei urine reziduale și tratarea locului pentru a preveni petele și mirosurile.
  • Dab la locul umed cu un prosop uscat.
  • Pulverizați zona afectată cu un dispozitiv de curățare a tapițeriei sau o remodelare a mirosului de companie pe bază de enzime. Puteți achiziționa aceste produse la cele mai multe magazine Generale Housewares și multe magazine de bacanie.
  • Dacă nu aveți un dispozitiv de curățare adecvat la domiciliu, puteți face unul rapid și ușor. Se amestecă o linguriță de detergent de mâncare într-o ceașcă de apă caldă, apoi transferați amestecul într-o sticlă de pulverizare sau dați-o cu un prosop.
  • Imagine intitulată Curățați după culcare Pasul 8
    5. Deodorizați saltea. Dacă bedweettingul este o problemă frecventă, saltea poate începe să miroasă în timp. Puteți elimina niște mirosuri de pe saltea, tratând-o cu soda de coacere.
  • Se presăra soda de copt pe zona afectată. Aplicați soda de copt generos - unele accidente pot necesita o cutie întreagă de bicarbonat de sodiu pentru a absorbi în mod corespunzător mirosurile.
  • Barcare Soda are nevoie de timp pentru a absorbi mirosurile. Puteți lăsa sifonul de copt pe saltea până dimineața și aspirați-o atunci - dacă faceți, pur și simplu puneți un prosop curat și uscat între sifonul de copt și foaia de pat.
  • Partea 3 din 3:
    Planificați pentru o curățare mai ușoară
    1. Imagine intitulată Curățați după culcare Pasul 9
    1. Purtați lenjerie de corp absorbant. Lenjeria absorbantă este prima linie de apărare împotriva bedweeting-ului. Aceste produse nu vor împiedica paharul, dar vor face curățarea mult mai ușoară și mai rapidă. Absorbții de îmbrăcăminte vin atât în ​​forme reutilizabile, cât și de unică folosință. Ele sunt făcute pentru copii și adulți de diferite dimensiuni ale corpului.
    • Puteți achiziționa la majoritatea farmaciilor și magazinelor de produse alimentare.
  • Imaginea intitulată Curățați după culcare Pasul 10
    2. Utilizați un capac de saltea. Capacele de saltele sunt concepute pentru a vă proteja patul în cazul în care urina se înmoaie prin îmbrăcămintea și foile. Aceste produse pot ajuta la prevenirea umezelii și mirosurile să ajungă la saltea, făcând curățarea mult mai rapidă și mai puțin intensivă.
  • Există multe tipuri de capace de saltea, inclusiv protectori impermeabile, absorbanți și chiar și.
  • Puteți achiziționa coperți de saltele la multe magazine departament sau printr-un comerciant cu amănuntul online.
  • Imagine intitulată Curățați după culcare Pasul 11
    3. Limitați lichidele înainte de culcare. Reducerea cantității de fluide pe care o consumați, poate ajuta la reducerea șanselor că va trebui să vă anulați vezica urinară în timpul nopții. Acest lucru este valabil în special pentru cantitatea și tipul de fluide consumate mai târziu în acea zi, deoarece băuturile consumate mai aproape de culcare sunt mult mai probabil să vă afecteze corpul pe timp de noapte.
  • Fluidele ar trebui să fie limitate în special în după-amiaza și seara. Încercați să vă limitați aportul de lichid de seară la aproximativ 1/5 din fluidele zilnice generale.
  • Du-te la toaletă de două ori înainte de culcare: o dată când începeți rutina de culcare și o dată mai mult înainte de a merge la culcare.
  • Evitați cofeina și alcoolul. Aceste diuretice sunt, de asemenea, considerate iritante ale vezicii urinare și pot contribui la creșterea urinării și a bedweetingului.
  • Restricționarea fluidelor este deosebit de importantă pentru copii și vârstnici. Copiii au vezici mai mici care încă se dezvoltă și seniorii au vezici mai slabi din cauza vârstei. Femeile adulte care au copii născuți pot avea, de asemenea, vezici mai slabe.
  • Imagine intitulată Curățați după culcare Pasul 12
    4. Purtați o alarmă de patrie. Bedweetting Alarmele pot fi utile pentru persoanele de toate vârstele care suferă de incontinență. Alarma este legată de corp și se stinge la primul semn de urinare pentru a vă trezi imediat. De-a lungul timpului, acest lucru poate ajuta la condiția ca corpul să se trezească când trebuie să urineți înainte de a umezi de fapt patul.
  • Bedweeting Alarmele pot fi programate pentru a emite sunet sau pentru a vibra. Această caracteristică poate fi convenabilă dacă doriți să rămâneți discretă despre bedweetting-ul dvs.
  • Bedwetting Alarmele sunt ușor de curățat când se murdăresc.
  • Aceste alarme sunt suficient de sensibile pentru a ridica pe o cantitate foarte mică de urină, dar nu atât de sensibile încât vor fi oprite când este detectată transpirația.
  • Imagine intitulată Curățenie după culcare Pasul 13
    5. Vedeți medicul dumneavoastră. Medicul dumneavoastră vă poate ajuta să determinați dacă există probleme medicale care stau la baza care pot contribui la problema dvs. de bedweeting. Medicul dumneavoastră vă poate prescrie medicamente pentru a vă ajuta să vă gestionați starea. Nu întârziați să vă vedeți un medic dacă există modificări ale frecvenței sau tipului de a vă bucura de experiență, deoarece acest lucru poate fi un semn de probleme mai grave.
  • Medicul dumneavoastră poate efectua o varietate de teste, inclusiv un examen fizic, o criză de urină și urină, examene de urină și măsurători de urină reziduală post-void.
  • Consultați imediat medicul dumneavoastră dacă aveți urină tulbure sau sângeroasă, urinare dureroasă sau incontinență în timpul zilei.
  • Imagine intitulată Curățați după culcare Pasul 14
    6. Ia medicamente. Medicul dumneavoastră poate prescrie o varietate de medicamente pentru a vă ajuta să vă gestionați bedweettingul. Medicamente prescrise în mod obișnuit pe care medicul dumneavoastră le poate recomanda includ:
  • Desmopresina - ajută la reglarea cât de mult urină produc rinichii. Efectele secundare includ greață / vărsături, modificări ale apetitului, cefalee, oboseală, agitație și iritabilitate.
  • Oxibutinina - relaxează mușchii vezicii urinare, astfel încât să poată conține mai multă urină fără a fi nevoie să urinezi în timpul nopții. Efectele secundare includ dureri de cap, gura uscată, constipație, diaree și senzație de rău.
  • Imipramine - are același efect ca oxibutinina. Efectele secundare includ gura uscată, cefalee, amețeli și a apetitului crescut.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar