Cum să diagnosticați și să tratați o vezică proastă

Experții spun că vezica dvs. poate cădea din poziția normală a acestuia în pelvis dacă podeaua dvs. pelvină devine prea slabă sau există prea multă presiune asupra lui. Când se întâmplă acest lucru, vezica voastră se apasă pe peretele vaginal, care se numește o vezică porumbelată (sau cistocele). Cercetările sugerează că până la 50% dintre femei au o anumită formă de prolaps vezical după sarcină, deci este o problemă destul de comună. Dacă sunteți îngrijorat că aveți o vezică prolaptată, discutați cu medicul dumneavoastră deoarece aveți o serie de opțiuni de tratament.

Pași

Partea 1 din 4:
Recunoașterea simptomelor unui vezical prolaps
  1. Imagine intitulată diagnosticarea și tratarea unei vezicii pornite Pasul 1
1. Simțiți-vă pentru o bucată de țesut din vaginul dvs. În cazuri grave, este posibil să vă simțiți că vezica dvs. coboară în vaginul vostru. Când stai jos, se poate simți că stai pe o minge sau un ou - acest sentiment poate dispărea când te ridici sau te culci. Acesta este cel mai evident simptom al unui chistocele și ar trebui să vă vedeți medicul de îngrijire primară sau ginecolog cât mai curând posibil.
  • Acest sentiment este în general considerat un semn al unei vezici urinoase prolaptate severă.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea și tratarea unei vezicii pornite Prized 2
    2. Rețineți orice durere pelviană sau disconfort. Dacă aveți vreo durere, presiune sau disconfort în abdomenul inferior, zona pelviană sau vaginul, ar trebui să vedeți un medic. Orice număr de condiții, inclusiv o vezică prolaptată, ar putea provoca acele simptome.
  • Dacă aveți o cistocelă, această durere, presiune sau disconfort poate crește atunci când tuse, strănut, exercită sau altfel puneți o presiune asupra mușchilor podelei pelvine. Dacă este cazul, asigurați-vă că îl menționați medicului dumneavoastră.
  • Dacă aveți o vezică prolaptată, vă puteți simți, de asemenea, ca ceva să cadă din vaginul vostru.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea și tratarea unei vezicii portabile Pasul 3
    3. Luați în considerare orice simptome urinare. Dacă aveți tendința de a scurge urina când tusem, strănut, râde sau vă exercitați, aveți ceea ce este cunoscut sub numele de "incontinență de stres.Femeile care au dat naștere sunt deosebit de sensibile, iar o vezică proaasă poate fi o cauză majoră. Consultați-vă medicul pentru a rezolva problema.
  • Observați și dacă ați experimentat orice modificări atunci când urinați, inclusiv dificultăți de inițiere a unui flux de urină, golirea incompletă a vezicii urinare (cunoscută și sub numele de retenție urinară) și o frecvență urinară crescută și urgentă.
  • Notă Dacă ați avut infecții frecvente ale vezicii urinare sau infecții ale tractului urinar (UTI). "Frecvent" este definită ca având mai mult de un UTI într-o perioadă de șase luni. Femeile cu chistoces se înfășoară adesea cu infecții frecvente ale vezicii urinare, deci merită să vă acordați atenție frecvenței UTIS.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea și tratarea unei vezicii pornite Proady Pasul 4
    4. Luați durerea în timpul relațiilor sexuale în serios. Durerea în timpul sexului se numește "dispareunia" și poate fi declanșată de o serie de condiții fizice, inclusiv o vezică prolaptată. Dacă aveți de-a face cu dispareunia, ar trebui să vedeți medicul dvs. de îngrijire primară sau ginecolog cât mai curând posibil.
  • Dacă durerea în timpul actului sexual este o nouă dezvoltare pentru dvs. și ați livrat recent un copil vaginal, atunci o vezică prolaptată este o cauză deosebit de probabilă. Nu întârziați să vă vedeți medicul.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea și tratarea unei vezicii pornite Pasul 5
    5. Monitorizați durerea din spate. Unele femei cu chistoce și suferă de durere, presiune sau disconfort în zona inferioară a spatelui. Durerea de spate este un simptom foarte general care ar putea însemna multe lucruri - sau nimic serios - dar are sens să programați o întâlnire cu medicul dumneavoastră. Acest lucru este valabil mai ales dacă întâmpinați oricare dintre celelalte simptome.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea și tratarea unei vezicii pornite Pasul 6
    6. Știți că unele femei nu au simptome deloc. Dacă cazul dvs. este unul blând, este posibil să nu observați simptomele de mai sus. Unele chistoceri sunt descoperite mai întâi în timpul examinărilor ginecologice de rutină.
  • Cu toate acestea, dacă expuneți sau experimentați oricare dintre simptomele descrise mai sus, trebuie să vă consultați medicul de îngrijire primară (PCP) sau ginecolog.
  • Dacă nu aveți simptome, nu există adesea nevoie de tratament.
  • Partea 2 din 4:
    Înțelegerea cauzelor unei vezici urinoase pralapătate
    1. Imagine intitulată diagnosticarea și tratarea unei vezicii pornite Proad 7
    1. Știți că sarcina și nașterea este cea mai frecventă cauză a vezicii pornite prolaptate. În timpul sarcinii și nașterii, mușchii pelvici și țesuturile de susținere sunt tensionate și întinse. Deoarece acestea sunt mușchii care țin vezica urinară, stresul sau slăbiciunea gravă asupra lor pot permite vezicii urinare să scadă în vagin.
    • Femeile care au fost însărcinate, mai ales dacă au avut mai multe nașteri vaginale, sunt cu risc crescut de dezvoltare a cisolelor. Chiar și femeile care au fost livrate de cezariene sunt în pericol.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea și tratarea unei vezicii pornite Prizer 8
    2. Recunoaște rolul menopauzei. Femeile aflate în postmenopauză prezintă un risc semnificativ pentru o vezică prolaptată datorită nivelurilor reduse ale hormonului sexual de sex feminin estrogen.Estrogenul este parțial responsabil pentru menținerea puterii, tonului și rezilienței mușchilor vaginali. Ca urmare, nivelurile scăzute ale estrogenului care însoțesc tranziția în menopauză determină ca acești mușchi să devină mai subțiri și mai puțin elastici, ceea ce duce la slăbirea generală.
  • Rețineți că această scădere a estrogenului are loc chiar dacă intrați menopauză prin mijloace artificiale, ca și înlăturarea chirurgicală a uterului dvs. (histerectomie) și / sau ovarelor. Aceste intervenții chirurgicale nu numai că provoacă daune zonei pelvine, ci și provocări ale nivelurilor de estrogen. Prin urmare, deși este posibil să fiți mai tineri decât majoritatea femeilor menopauzei și altfel sănătoasă, sunteți încă în pericol pentru un chistocele.
  • Imagine intitulată diagnosticarea și tratarea unei vezicii pornite pralapătate Pasul 9
    3. Fiți conștienți de tulpina musculară ca factor. Interesul intens sau ridicarea puternică poate declanșa uneori o prolapsă. Când trăiți mușchii podelei pelvine, riscați declanșarea unei vezici pătrunzătoare (mai ales dacă mușchii peretelui vaginal au fost deja slăbiți de menopauză sau naștere). Tipurile de tensiune care pot provoca o cistocole includ:
  • Ridicarea obiectelor foarte grele (inclusiv copii)
  • Tuse cronică, intensă
  • Constipație și tensionare în timpul mișcărilor intestinale
  • Imagine intitulată diagnosticarea și tratarea unei vezicii pornite Pasul 10
    4. Luați în considerare greutatea dvs. Dacă sunteți supraponderal sau obezi, riscul unui vezic al unei vezici prolaps este crescut. Greutatea suplimentară pune o tulpină suplimentară asupra mușchilor podelei pelvine.
  • Dacă cineva este supraponderal sau obez este determinat prin utilizarea indicelui de masă corporală (IMC), un indicator al grăsimii corporale. IMC este greutatea unei persoane în kilograme (kg) împărțită la pătratul înălțimii persoanei în metri (m). Un IMC de 25-29.9 este considerat supraponderal, în timp ce un IMC mai mare de 30 este considerat obez.
  • Partea 3 din 4:
    Diagnosticarea unui vezică proastă
    1. Imagine intitulată diagnosticarea și tratarea unei vezicii pornite Pasul 11
    1. Faceți o întâlnire cu un medic. Dacă credeți că aveți posibilitatea să aveți o vezică prolaptată, programați o întâlnire cu medicul dumneavoastră de îngrijire primară sau ginecolog.
    • Fiți pregătiți să oferiți medicului dumneavoastră cât mai multe informații posibil, inclusiv o istorie medicală completă și o descriere detaliată a simptomelor dvs.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea și tratarea unei vezicii pornite Pasul 12
    2. Au un examen pelvian. Ca un prim pas, medicul dumneavoastră va efectua probabil un examen ginecologic de rutină. În acest examen, chistocele este detectată prin aplicarea unui specul (un instrument pentru inspectarea orificiilor corpului) față de peretele vaginal posterior (spate) în timp ce vă întoarceți cu genunchii îndoiți și glezne susținute de etriere. Medicul vă va cere probabil "indura" (ca și cum ați împinge în timpul nașterii sau ați avut o mișcare intestinală) sau tuse. Dacă este prezent un cystocele, medicul va vedea sau va simți o bătaie de masă moale în peretele vaginal anterior (frontal) atunci când treceți.
  • O vezică care a ajuns în vagin este considerată diagnostic pozitiv al unei vezici urinoase prolaptate.
  • În unele cazuri, în plus față de efectuarea examenului pelvic standard, medicul dumneavoastră poate dori să vă examineze în picioare. Poate fi benefică să se evalueze o prolapsă din diferite poziții.
  • Dacă medicul dumneavoastră observă o prolapsă în peretele din spate al vaginului dvs., este probabil să efectueze, de asemenea, un examen rectal. Acest lucru va ajuta să determine puterea mușchilor tăi.
  • Nu trebuie să vă pregătiți pentru acest examen în nici un fel și nu ar trebui să dureze foarte mult. S-ar putea să vă simțiți ușor disconfort în timpul examenului pelvian, dar pentru multe femei acest lucru este doar un examen de rutină, asemănător cu frotiurile Papan.
  • Imaginea intitulată diagnosticarea și tratarea unei vezicii pornite Pasul 13
    3. Au testarea suplimentară dacă întâmpinați sângerări, incontinență sau disfuncție sexuală. Medicul dvs. va recomanda probabil teste cunoscute sub numele de cistometrici sau urodynamici.
  • Un studiu cistometric măsoară cât de plină vezica dvs. este atunci când simțiți mai întâi nevoia de a urina, când vezica urinară se simte "deplin," și când vezica dvs. este de fapt complet plină.
  • Medicul dumneavoastră vă va cere să urineți într-un recipient care este conectat la un computer, care va lua unele măsurători. Apoi veți minți într-o masă de examinare, iar medicul va introduce un cateter subțire, flexibil în vezica urinară.
  • Urodynamica este un set de teste. Acesta include golarea măsurată (AKA Uroflow), care va dura cât timp vă duce să începeți urinarea, cât timp durează până la finalizare și cât de mult urină produceți. De asemenea, include cistometria, așa cum am menționat mai sus. De asemenea, va include un test de fază de golire sau de golire.
  • În majoritatea testelor urodynamice, medicul dumneavoastră va plasa un cateter subțire, flexibil în vezică, care va rămâne în poziție pe măsură ce urinezi. Un senzor special va aduna date pentru ca medicul dumneavoastră să interpreteze.
  • Imagine intitulată diagnosticarea și tratarea unei vezicii pornite Pasul 14
    4. Discutați cu medicul dumneavoastră despre testarea suplimentară. În unele cazuri, de obicei, atunci când prolapsul dvs. este mai sever, medicul dumneavoastră poate recomanda teste suplimentare. Testele suplimentare comune includ:
  • Urineză - Într-o urinare, urina dvs. va fi testată pentru semne de infecție (cum ar fi UTI). Medicul va testa, de asemenea, vezica urinară pentru a vedea dacă se găsește complet. Acest lucru se face prin introducerea unui cateter (tub) într-uretra de femeie pentru a îndepărta și măsura cantitatea de urină rămasă după golire, reziduul post-void (PVR). Un PVR de mai mult de 50-100 mililitri este diagnosticarea retenției urinare, unul dintre simptomele unei vezici pătrunzătoare.
  • Ultrasunete cu PVR - Un test cu ultrasunete trimite valuri de sunet care sări de pe vezica urinară și înapoi la mașina cu ultrasunete, producând în proces o imagine a vezicii urinare. Această imagine prezintă, de asemenea, cantitatea de urină rămasă în vezică după urinare sau anulează.
  • Vărsarea cystouretrogramei (VCUG) - Acesta este un test în care un medic ia raze X în timpul urinării (golire) pentru a vedea vezica urinară și a evalua problemele. Un VCUG prezintă forma vezicii urinare și analizează fluxul de urină pentru a identifica orice blocare potențială. Testul poate fi, de asemenea, utilizat pentru a diagnostica incontinența urinară de stres mascată de un chistoce. Este important să se facă acest diagnostic dublu, deoarece pacientul va necesita, de asemenea, o procedură de incontinență în plus față de o reparație a cistocelelor (dacă este necesară o intervenție chirurgicală).
  • Imagine intitulată diagnosticarea și tratarea unei vezicii pornite Pasul 15
    5. Obțineți un diagnostic specific. Odată ce medicul dumneavoastră confirmă prezența unui vezical prolaps, trebuie să cereți un diagnostic mai detaliat. Chistocelele sunt împărțite în categorii bazate pe severitate. Cel mai bun curs de tratament va depinde de ce fel de chistocele aveți, precum și de simptomele pe care le cauzează în viața voastră. Vezica dvs. pornită poate cădea în oricare dintre următoarele "grade":
  • Prizele de gradul 1 sunt ușoare. Dacă aveți un cystocele de gradul 1, doar o parte din vezica dvs. este descendentă în vagin. Puteți prezenta simptome ușoare, cum ar fi ușoare disconfort și scurgeri de urină, dar unele femei nu prezintă simptome. Tratamentul poate consta din exerciții Kegel, odihnă și evitarea ridicării grele sau tensionate. Dacă sunteți postmenopauzal, terapia de înlocuire a estrogenului este, de asemenea, o considerație.
  • Prizele de gradul 2 sunt moderate. Dacă aveți un cystocele de gradul 2, întreaga vezică coboară în vagin. Poate atinge până în prezent că atinge deschiderea vaginală. Simptomele cum ar fi disconfortul și incontinența urinară devin moderați.Chirurgia de reparare a chistocelor poate fi justificată, dar este posibil să puteți obține o ușurare a simptomelor adecvate cu un pesar de vagin (un mic dispozitiv de plastic sau silicon pe care îl plasați în interiorul vaginului pentru a ține pereții în poziție).
  • Prizele de gradul 3 sunt severe. Dacă aveți un cystocele de grad 3, o parte din vezica urinară, de fapt, bulgelam deschiderea vaginală. Simptomele cum ar fi disconfortul și incontinența urinară devin severe. Chirurgia de reparare a chistocelor și / sau pesary ca și în cazul unui chistocele de gradul 2 este necesar.
  • Prizele de gradul 4 sunt complete. Dacă aveți un cystocele de gradul 4, întreaga vezică coboară prin deschiderea vaginală. În aceste cazuri, puteți experimenta alte probleme grave, inclusiv prolapuri uterine și rectale.
  • Partea 4 din 4:
    Tratarea unui vezică proastă
    1. Imagine intitulată diagnosticarea și tratarea unei vezicii pornite Pasul 16
    1. Vedeți dacă aveți nevoie de tratament. O vezică prolaptată de gradul 1 nu necesită, de obicei, un tratament medical atâta timp cât nu este însoțit de durere sau disconfort pentru suferință. Verificați cu medicul dumneavoastră cu privire la faptul dacă recomandă tratamentul medical sau mai mult de a "așteptați" abordare. Dacă simptomele dvs. nu vă deranjează foarte mult, medicul dumneavoastră este probabil să recomande abordările de tratament de bază, inclusiv exercițiile Kegel și terapia fizică.
    • Rețineți că medicul dumneavoastră vă poate recomanda să vă retrageți anumite activități, cum ar fi ridicarea greutății sau alte activități care au pus tulpina asupra mușchilor pelvieni. Este încă sănătos să se exercite în mod regulat, totuși.
    • De asemenea, trebuie să știți că modul în care simptomele vă afectează calitatea vieții este un factor cheie în a decide asupra tratamentului. De exemplu, este posibil să aveți o prolapsă severă, dar nu sunteți tulburat de simptomele dvs. În acest caz, ați putea vorbi cu medicul dumneavoastră despre opțiunile de tratament mai puțin severe. Pe de altă parte, s-ar putea să aveți o prolapsă ușoară, dar simptomele vă determină o primejdie semnificativă sau inconveniente. Ai putea vorbi cu medicul tău despre o abordare mai agresivă.
  • Imaginea intitulată diagnosticarea și tratarea unei vezicii pornite Pasul 17
    2. Practicați exercițiile Kegel. Exercițiile Kegel sunt efectuate prin contractarea mușchilor podelei pelvine (ca și cum ați încerca să opriți fluxul de urină), ținându-le pentru o perioadă scurtă de timp și apoi eliberați-le. Performanța regulată a acestor exerciții, care nu necesită echipament special și poate fi efectuată oriunde (inclusiv în timp ce așteaptă în linie, la un birou sau relaxant pe canapea), vă poate întări mușchii. În cazuri ușoare, pot păstra vezica pornită de la descendenți. Pentru a efectua exerciții Kegel:
  • Contract sau strângeți, mușchii de podea pelviană.Acestea sunt mușchii folosiți pentru a opri fluxul de urină atunci când urinează.
  • Țineți contracția timp de cinci secunde și apoi relaxați-vă pentru cinci.
  • Lucrați până la menținerea contracției timp de zece secunde la un moment dat.
  • Scopul dvs. este de trei până la patru seturi de 10 repetări ale exercițiilor zilnic
  • Imaginea intitulată Diagnosticarea și tratarea unei vezicii pornite Pasul 18
    3. Utilizați un pesusar. Un pesar este un dispozitiv mic, siliconic care, atunci când este introdus în vagin, ține vezica urinară (și alte organe pelvine) în poziție. Unii sunt făcuți să vă inserați - alții trebuie să fie introduși de către un medic. Pesagerii vin într-o varietate de forme și dimensiuni, iar un profesionist de asistență medicală poate ajuta o femeie să aleagă cea mai confortabilă potrivire.
  • Pesagerii pot fi incomod, iar unele femei au probleme să le păstreze să cadă. Ele pot provoca, de asemenea, ulcerații vaginale (dacă nu sunt dimensionate corect) și infecții (dacă nu sunt îndepărtate în mod obișnuit și curățate lunar). Veți avea nevoie de o cremă de estrogen topică pentru a preveni deteriorarea pereților vaginali.
  • În ciuda acestor dezavantaje, o pesistă poate fi o alternativă valoroasă, mai ales dacă doriți să amânați sau nu sunteți un bun candidat pentru chirurgie. Discutați cu medicul dumneavoastră și cântăriți argumentele pro și contra pentru cazul dvs. particular.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea și tratarea unei vezicii pornite Pasul 19
    4. Încercați terapia de înlocuire a estrogenului. Deoarece un nivel redus de estrogen este atât de frecvent responsabil pentru mușchii vaginali slăbiți, medicul dumneavoastră poate sugera terapie estrogen. Estrogenul poate fi prescris ca o pastilă, cremă vaginală sau inel introdusă în vagin într-un efort de a întări mușchii slabi pelvian. Crema nu absoarbe foarte bine și astfel este cea mai puternică în zona în care se aplică.
  • Terapia cu estrogen are riscuri. Femeile cu anumite tipuri de cancer nu ar trebui să ia estrogen și ar trebui să discutați potențialele pericole și beneficii cu medicul dumneavoastră. În general, tratamentele de estrogen topice sunt mai puțin riscante decât tratamentele de estrogen "sistemice".
  • Imagine intitulată Diagnosticarea și tratarea unei vezicii pornite Pasul 20
    5. Suferă o intervenție chirurgicală. Dacă alte tratamente nu funcționează sau dacă chistocele dvs. este foarte severă (gradul 3 sau 4), medicul dumneavoastră poate recomanda o intervenție chirurgicală. Chirurgia funcționează mai bine pentru unele femei decât altele. De exemplu, dacă aveți planuri pentru copiii viitori, poate doriți să amânați operația până când familia dvs. este completă pentru a evita prolapsul care se întâmplă din nou după naștere. Femeile mai în vârstă pot avea, de asemenea, riscuri mai mari asociate cu chirurgia.
  • Un tratament chirurgical comun pentru prolaps este vaginoplastia. Un chirurg vă va ridica vezica urinară și apoi vă va strânge și întări mușchii vaginali pentru a vă asigura că totul rămâne în cazul în care ar trebui. Există alte proceduri chirurgicale care trebuie luate în considerare, iar medicul dumneavoastră va recomanda pe cea pe care o crede că este cea mai bună pentru situația dvs. unică.
  • Un chirurg va explica procedura și toate riscurile și avantajele sale și potențialele complicații înainte de operație. Complicațiile potențiale includ o UTI, incontinență, sângerare, infecție și în unele cazuri rare, deteriorarea retractului urinar care necesită o intervenție chirurgicală pentru a repara corect. Este, de asemenea, o posibilitate ca femeile să experimenteze iritații sau durere în timpul actului sexual după operație datorită unei suturi sau a țesutului cicatricial în interiorul lor.
  • În funcție de specificul cazului dvs., este posibil să aveți nevoie de anestezie locală, regională sau generală. Multe femei se pot întoarce acasă în termen de una până la trei zile după operație și majoritatea pacienților pot reveni la niveluri normale de activitate după aproximativ șase săptămâni.
  • Dacă aveți, de asemenea, un uter prolaps, medicul dumneavoastră poate recomanda o histerectomie pentru al elimina. Acest lucru se poate face împreună cu intervenția chirurgicală. Dacă chistocele este însoțită de incontinență urinară de stres, poate fi necesară o procedură de suspensie uretra simultană.
  • sfaturi

    Deși chistocelele pot fi dureroase, incomode și incomod, sunt tratabile și nu sunt aproape niciodată în pericol. Dacă credeți că aveți o vezică prolaptată, nu vă panicați - faceți o întâlnire cu medicul dumneavoastră și lucrați cu el pentru a dezvolta un curs adecvat de tratament. Aveți toate motivele să vă așteptați la o recuperare completă.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar