Cum să curăț tălpi înghețate

Talii de gheață sunt o talpă specializată de încălțăminte albastră, care este mai rezistentă la îngălbenire în timp. Tarifele normale și clare se pot galbeni rapid și pot deveni inestetice, dar tălpile de gheață pot prelungi durata de viață a adidaților și pot menține aspectul de mult timp. Ele nu sunt complet imune la îngălbenire, totuși și pot degrada în timp în timp în alte moduri fără întreținere. Cu unele produse de uz casnic, un grăsime de cot cot, și un agent de re-înghețare, tălpile tale de gheață vor arăta la fel de înghețată ca ziua în care le-ai prins.

Pași

Metoda 1 din 3:
Restaurarea tălpilor îngălbenite folosind un agent
  1. Imagine intitulată tălpi curate icy Pasul 1
1. Cumpărați un agent de re-înghețare sau o soluție de îngălbenire. Insula Girl Pink sau Seaglow sunt doi agenți de re-înghețare obișnuiți care curăță în mod eficient în galben de pe tălpile dvs. de gheață. Sole de soare luminoase și înghețate sunt alte două opțiuni populare.
  • Verificați eticheta produsului pentru a vă asigura că este compatibil cu marca dvs. de încălțăminte. De cele mai multe ori nu vor fi probleme, dar este mai bine să fii atent decât să provoace accidental mai multe daune pentru pantoful tău.
  • Imagine intitulată tălpi de gheață curată Pasul 2
    2. Spălați talpa cu o cârpă umedă cu săpun. Spălați murdăria de suprafață și murdăria pe zonele exterioare, apoi încercați să obțineți mai adânc în talpă și curățați canelurile. Doriți ca acesta să fie cât mai vechi posibil înainte de a aplica agentul de re-înghețare, deoarece apa va face ca agentul să-și funcționeze magia.
  • Puteți găsi că înfășurarea unei pânză de săpun în jurul unui stilou vă poate oferi o mai bună pârghie peste murdăria care este deosebit de blocată acolo.
  • Imagine intitulată tălpi de gheață curată Pasul 3
    3. Acoperirea zonelor de pantof pe care nu doriți să le de-galben. Plăcuțele de tracțiune din cauciuc și alte caracteristici ale tălpii nu trebuie să atingă agentul de re-înghețare și ar trebui să fie protejați de temperaturi ridicate în etapele ulterioare ale acestui ghid. Folosind hârtie groasă sau carton, acoperiți aceste zone ale tălpii.
  • Nu lăsați niciunul dintre agentul de re-înghețare să atingă țesătura pantofului. Va pata tesatura care poate fi aproape imposibil de eliminat.
  • Dacă ați obținut accidental unele părți ale tălpii care nu au nevoie, ștergeți-l rapid, pentru a reduce deteriorarea accidentală cât mai mult posibil.
  • Imagine intitulată tălpi de gheață curată Pasul 4
    4. Aplicați agentul de re-înghețare în partea de jos a tălpii. Folosind o perie moale, aplicați agentul de îngălbenire la talpă într-un strat uniform. Ar trebui să acoperiți singurul într-un strat subțire la început, apoi aplicați mai mult agent de re-înghețare uniform până când există aproximativ un strat de dimensiuni medii.
  • Folosind un mic container de unică folosință pentru agentul poate ajuta la prevenirea picurii pe podea și scurgeri.
  • Imagine intitulată tălpi de gheață curată Pasul 5
    5. Expuneți pantoful la lumina soarelui timp de o jumătate de oră. Lumina directă, directă a soarelui este cheia pentru a face agenți de re-înghețare, cum ar fi insula de fată roz și seaglow lucrul corect. Nu lăsați-o la soare pentru mai mult de o jumătate de oră sau poate fi deteriorată de razele UV. Temperatura exterioară nu trebuie să depășească grade de 90 ° F (32 ° C). Dacă nu aveți prea multă lumină solară, puteți utiliza o sursă de lumină UVB în schimb.
  • Înfășurați pantoful în folie de plastic de câteva ori pentru a controla temperatura sau pentru a acoperi părțile laterale și partea superioară a pantofului cu carton înainte de a expune talpa soarelui.
  • Fiind expuși la o căldură prea mare, aproximativ 120 ° F (49 ° C) sau de mai sus, poate provoca leziuni de tracțiune și, în temperaturi și mai calde, pot provoca separarea de la pantof.
  • Imagine intitulată Talii de gheață curată Pasul 6
    6. Spălați agentul de la talpă și repetați dacă este necesar. Majoritatea agenților de îngălbeniri recomandă expunerea continuă a tălpii la lumina soarelui la fiecare două zile, pentru a-și crește eficacitatea. Apoi, uscați talpa cu o cârpă de microfibră.
  • Microfibrele sunt mai abrazive decât alte materiale și pot ridica mai mult murdărie și murdărie. Asigurați-vă că ați intrat în fisuri și tracțiunea talpă pentru a reduce în continuare cantitatea de umiditate la care este expusă.
  • Metoda 2 din 3:
    Curățarea utilizării consumabilelor de uz casnic
    1. Imagine intitulată tălpi de gheață curată Pasul 7
    1. Se amestecă apă și detergent pentru o soluție de curățare profundă. Combinați o linguriță de detergent de rufe și o ceașcă de apă pentru a face o soluție eficientă de curățare care este ușor de șters de pe partea talcă. Acest lucru va elimina murdăria și uleiurile de la pantof mai eficient decât apa numai.
    • Îndepărtați o perie moale, cum ar fi o periuță de dinți, în această soluție și periați stropi mici și alt murdar care adună în exteriorul tălpii.
  • Imagine intitulată tălpi de gheață curată Pasul 8
    2. Combinați soda de copt și apă într-o pastă fără risc. Aplicați această pastă pe talpă folosind marginea unei cârpe de microfibră, făcând un strat uniform și lăsați paste să se odihnească pe talpă timp de aproximativ 10 minute. Utilizați o altă cârpă de microfibră umedă pentru a șterge pasta și apoi uscați cu un prosop moale. Această pastă nu va lăsa pete pe țesătura încălțămintei și nu se va scurge cu ușurință.
  • Este important să vă asigurați că uscați cât mai multă umiditate, ca și cum ați lăsa pe o singură talpă, poate avansa de fapt procesul de îngălbenire.
  • Folosirea de sodiu de copt este foarte scăzută, deci nu vă faceți griji dacă primiți puțin pe celelalte părți ale pantofului. Pur și simplu ștergeți-l repede cu o cârpă umedă și nu veți observa nici un prejudiciu.
  • Imagine intitulată tălpi de gheață curată Pasul 9
    3. Curățați talpa cu înălbitor dacă alte metode de curățare nu funcționează. Fiind foarte atent să nu-l înălbiți pe țesătura de încălțăminte, aplicați Bleach cu o periuță de dinți la exteriorul tăiței. Permiteți acest lucru să se usuce înainte de a aplica înălbitorul la partea inferioară a tălpii. Lăsați să se usuce cu degetul îndreptat spre podea, astfel încât orice stralucire suplimentară se scurge pe podea în loc de părțile laterale.
  • Utilizați perie de perie moale și lentă cu periuța de dinți pentru a reduce cantitatea de înălbitor pe care o mișcați și pentru a preveni deteriorarea altor părți ale încălțămintei.
  • Curățarea tălpilor cu înălbitor este deosebit de eficientă pe pantofi albi, în timp ce poate fi periculos să se folosească pe pantofi colorați. Încercați un detergent sau un amestec de sodiu de copt înainte de a recurge la înălbitoare pantofi alb.
  • Metoda 3 din 3:
    Prevenirea deteriorării suplimentare
    1. Imagine intitulată Curățenie Oțel de gheață Pasul 10
    1. Spot Curățați tălpile cu un radieră cu creion în mod regulat. Spoturile de murdărie, petele mici și alți factori mici de murdărie ar trebui să fie tratați zilnic. Achiziționați o epocă de artă albă și păstrați-o în permanență pentru a opri rapid un murdar de a deveni o pată, care poate provoca degradarea pantofului mai repede.
    • Folosind un radiator MR Clean curat poate curăța tălpile pantofilor dvs. în mod eficient, dar abrazivitatea lor va provoca deteriorarea unor materiale.
    • Săpat murdăria și rocile blocate cu o scobitoare. Uneori, spălarea talpă sau folosind un radieră nu este suficientă pentru a obține bucăți din caneluri. Folosind o scobitoare pentru a săpa aceste, vă va permite să săturați la baza fisurii
  • Imagine intitulată Cârlii de gheață curată Pasul 11
    2. Evitați să purtați pantofii în condiții proaste sau în zone murdare. Murdar, iarbă, roci și ploaie pot provoca daune majore la tălpile de gheață pe care doriți să le păstrați cu PRISTINE. Dacă aveți alte pantofi pentru a purta că nu vă deranjează să obțineți un pic cam dur în jurul marginilor, luați în considerare purtarea celor zilnice în schimb.
  • Puteți încetini oxidarea, procesul prin care majoritatea materialelor se degradează în mod natural, reducând cantitatea de umiditate pe care le expuneți pentru a evita bălții, ploaie și zăpadă.
  • Imagine intitulată tălpi de gheață curată Pasul 12
    3. Păstrați pantoful într-un loc răcoros și uscat în cutia originală. Păstrarea pantofilor Pristine implică depozitare sigură și controlată. Menținându-le estetica prin stocarea lor în cutia originală departe de soare în interiorul unui dulap, sertar sau altă zonă întunecată și rece, nu într-un rack de pantofi sau de ușa din față.
  • Scoateți hârtia originală, deoarece colorantul conține substanțe chimice care pot avansa procesul de îngălbenire în timp. Optați pentru o hârtie non-acidă pentru a stoca pantofii în schimb, cum ar fi hârtia maro netratată.
  • Imagine intitulată tălpi de gheață curată Pasul 13
    4. Utilizați pachete de silice pentru a reduce umiditatea în depozit. Pachetele de silice sunt unul dintre cele mai utile lucruri din uscarea unui spațiu mic, motiv pentru care le vedeți în mod obișnuit în saci de cipuri de tortilla, de exemplu. Aruncați un pachet de silice în fiecare pantof înainte de a le pune în depozit și când le aduceți din nou, ei vor arăta și vor mirosi mai proaspăt decât fără ei.
  • Pachetele de silice vor ajuta la încetinirea îngălbenirii tălpilor în timpul depozitării.
  • Puteți pune până la patru pachete de silice într-o cutie de pantofi pentru a preveni în continuare acumularea umidității, dar mai mult decât aceasta nu este recomandată.
  • Avertizări

    Aplicați numai agentul de re-înghețare sau soluția de îngălbenire la tălpile pantofului. Aceste produse pot provoca pete severe și deteriorarea țesăturii și a altor părți ale încălțămintei, deci fiți foarte atenți la procesul de aplicare.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar