Cum să curățați și dezinfectați tăvile de gheață

De-a lungul timpului, tăvile de cuburi de gheață se murdăresc și germenii din port. Dacă cuburile dvs. de gheață au început să guste puțin amuzant, este pentru că au absorbit mirosurile de mâncare înghețată în congelator. Puteți scăpa atât de germeni, cât și de mirosurile absorbite cu ușurință, folosind o oțet sau o soluție de sodiu de copt. Plasarea unei cutii deschise de bicarbonat de sodiu în congelator vă poate ajuta să reduceți mirosurile și să vă păstrați degustarea gheții curată.

Pași

Metoda 1 din 2:
Folosind bicarbonat sifon
  1. Imagine intitulată Curățenia curată și dezinfectă Pasul 1
1. Țineți tăvile de gheață sub apă caldă. Porniți apă caldă și țineți tăvile de gheață sub curent. Aceasta va elimina resturile libere din tăvi și vor topi orice gheață sau reziduuri de îngheț.
  • Imagine intitulată Curățenie curată și dezinfectă Pasul 2
    2. Faceți o soluție de curățare cu sodă de copt și apă caldă. Măsurați două lingurițe de bicarbonat de sodiu și ½ ceasca (60 ml) apă caldă. Dați-le într-un castron de dimensiuni medii. Utilizați o lingură pe care le amestecați împreună.
  • Imagine intitulată Curățenie curată și dezinfectă Pasul 3
    3. Se toarnă soluția de curățare în tăvi. Completați fiecare secțiune mică cub din tăvile dvs. cu soluția de bicicletă de sodiu. Lăsați tăvile să se înmoaie în soluție timp de câteva minute. Setați deoparte orice soluție rămasă - poate fi necesar să utilizați mai mult.
  • Imagine intitulată Curățenie curată și dezinfectă Pasul 4
    4. Curățați tăvile cu un prosop curat. Cu tăvile încă umplute cu soluția, utilizați o spălare pentru a curăța fiecare secțiune cubului. Asigurați-vă că ați coborât în ​​colțuri și crăpături. Utilizați hashul pentru a trece peste plasticul între și în jurul secțiunilor cubului, precum și.
  • Imagine intitulată Curățenie curată și dezinfectă Pasul 5
    5. Clătiți tăvile cu apă caldă. Porniți robinetul de apă caldă și țineți tăvile de sub ea pentru a clăti soluția de sodiu de copt. Păstrați clătirea până când nu mai vedeți nici un reziduu de sodiu de copt și apa rulează clar.
  • Imagine intitulată Curățenie curată și dezinfectă Pasul 6
    6. Uscați tăvile. Le puteți pune pe un suport de mâncare să se usuce sau pur și simplu să folosiți o cârpă curată. Odată ce tăvile sunt uscate, reumpleți-le cu apă și plasați-le în congelator, deoarece în mod normal ar fi de a face gheață.
  • Imagine intitulată Curățenie curată și dezinfectă Pasul 7
    7. Plasați o cutie deschisă de bicarbonat de sodiu în congelator. Tăvi de gheață (și gheața din interiorul lor) absorb mirosurile din alte elemente din congelator în timp. Acest lucru duce adesea la cuburi de gheață degustare proastă. O cutie deschisă de sodiu de copt va absorbi mirosurile în congelator și va reduce drastic ceea ce absorbați tăvile de gheață.
  • Înlocuiți sifonul de susținere cu o cutie nouă la fiecare 30 de zile pentru cele mai bune rezultate.
  • Asigurați-vă că toate alimentele din congelator sunt ambalate strâns pentru a reduce mirosurile.
  • Metoda 2 din 2:
    Folosind oțet
    1. Imagine intitulată Curățenie curată și dezinfectă Pasul 8
    1. Spălați tăvile în apă caldă cu săpun. Umpleți chiuveta cu apă caldă și detergentul dvs. obișnuit. Așezați tăvile de gheață în apă. Utilizați o cârpă sau un burete pentru a curăța tăvile pentru a îndepărta resturile libere și orice reziduu de gheață persistent. Clătiți-le cu apă caldă curată.
  • Imagine intitulată Curățenie curată și dezinfectă Pasul 9
    2. Umpleți un castron mare cu oțet și apă. Măsurați 1 cană (120 ml) de oțet alb și se toarnă într-un castron sau o găleată foarte mare. Adăugați un galon de apă în container. Se amestecă soluția cu o lingură.
  • Imagine intitulată Curățenie curată și dezinfectă Pasul 10
    3. Scufundați tăvile de gheață din soluție. Împingeți tăvile de mai multe ori, astfel încât acestea să fie complet scufundate în soluție. Unele tăvi de gheață pot continua să plutească. Dacă acest lucru se întâmplă cu dvs., puneți ceva în partea de sus a tăvilor pentru a le cântări.
  • Imagine intitulată Curățenie curată și dezinfectă Pasul 11
    4. Lăsați tăvile să se înmoaie timp de două până la șase ore. Odată ce sunt scufundați în soluția de oțet, lăsați tăvile să se înmoaie timp de cel puțin două ore. Poate doriți să puneți castronul sau găleata într-un loc sigur în care copiii mici sau animalele de companie nu pot intra în ele.
  • Imagine intitulată Curățenie curată și dezinfectă Pasul 12
    5. Clătiți tăvile cu apă curată. Scoateți tăvile din soluția de oțet. Dați soluția în jos scurgerea chiuvetei. Țineți tăvile sub robinet și clătiți-le cu apă curată.
  • Imagine intitulată Curățenie curată și dezinfectă Pasul 13
    6. Uscați tăvile de gheață. Plasați-le pe rack-ul de uscare a felului de mâncare sau vă puteți șterge cu un prosop curat. Nu uitați să uscați partea inferioară a tăvilor, de asemenea. Odată uscat complet, reumpleți-le cu apă curată și înghețați-i așa cum ați fi în mod normal.
  • sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar