Cum să dezghețați parbrizul

Dacă nu puteți vedea parbrizul dvs., nu este sigur să conduceți. De fapt, în legea redusă, trebuie să vă puteți vedea ferestrele și să aveți plăcuța dvs. de numerică vizibilă și lizibilă. Îndepărtați întotdeauna zăpada și gheața de la parbrizul mașinii, creșterea vizibilității și îmbunătățirea siguranței dvs. și a oricăror pasageri. Dacă locuiți într-o zonă cu vreme groaznică de iarnă, există chiar și pași pe care îi puteți lua pentru a preveni acumularea de gheață.

Pași

Metoda 1 din 2:
Eliminarea gheții
Imagine intitulată de gheață Pasul 7
Imagine intitulată de gheață Pasul 7
1. Porniți mașina și lăsați-o să se încălzească mașina în sus. Dacă mașina dvs. are a "dezgheta" Setarea la manometrul, puneți-l pe. Așteptați cel puțin cincisprezece minute pentru ca geamul să se încălzească.
  • Nu încercați niciodată să încercați să dezghețați parbrizul folosind apă, fierbinte, rece sau caldă. Folosirea apei calde sau calde poate provoca întreruperea sticlei datorită șocului termic datorită schimbării temperaturii. În climă foarte rece, apa rece poate îngheța, de asemenea, parbrizul, făcându-vă și problemele chiar mai rău.
  • În timp ce mașina dvs. se încălzește, asigurați-vă că nici gheață, zăpadă sau alte materiale blochează haina de acoperire a vehiculului. Îndepărtați orice blocaj pentru a preveni posibilitatea otrăvirii monoxidului de carbon.
  • Dacă conduceți într-o zonă foarte înzăpezită, așteptați până când gheața a început considerabil să se topească înainte de a trece la următorul pas. Poate fi nevoie de gheață mai groasă peste cincisprezece minute pentru a începe suficient de mult.
  • Imagine intitulată de gheață Pasul 1
    Imagine intitulată de gheață Pasul 1
    2. Pulverizați mașina cu o soluție de apă sărată. Acest lucru va dizolva gheața prin reacția chimică, în loc să o topi cu căldură. Ionii din sare au scăzut, de asemenea, punctul de îngheț al apei, ceea ce face dificilă refresia apei. Aplicați apa sărată cu ușurință la parbriz, deoarece expunerea la sare grea poate provoca deteriorarea sticlei.
  • În timp ce sarea de masă normală va fi suficientă în temperaturi de îngheț superior, este posibil să doriți să luați în considerare utilizarea sării rutiere, care este în mod obișnuit eliminată pe trotuare pentru a topi rapid gheața și a reduce riscul de alunecare și cădere. Sarea rutieră are o compoziție chimică diferită care o face mai eficientă la temperaturile de înghețare.
  • Imagine intitulată de gheață Pasul 2
    Imagine intitulată de gheață Pasul 2
    3. Aplicați o soluție de alcool și apă pentru a topi gheața. Efectuați un alcool de 2: 1 alcool la soluție de apă și umpleți o sticlă de pulverizare cu ea. Spray soluția pe toate ferestrele dorite.
  • De asemenea, puteți adăuga câteva picături de săpun de mâncare la soluție. Adăugarea substanțelor chimice este similară cu adăugarea de sare și scade punctul de îngheț al apei. Acest lucru va topi gheața mai repede decât apa caldă.
  • Spre deosebire de soluția de apă sărată, soluția de alcool poate fi pulverizată liberal fără să riscați deteriorarea mașinii.
  • Imagine intitulată de gheață Pasul 3
    Imagine intitulată de gheață Pasul 3
    4. Cumpărați un DE-ICER comercial dacă soluțiile de casă nu reușesc. Cele mai multe formule comerciale funcționează bine, dar tind să fie costisitoare. Ca și racletele, aceste formule nu ar trebui să fie greu de găsit la magazinul local de alimentare cu mașini. Aproape fiecare magazin auto are o secțiune dedicată de-gheață.
  • Exemple de agenți de dezumpunere populară includ: "Valvolina deicer" și "Prentrați de pulverizare de parbriz de parbriz."
  • Imagine intitulată de gheață Pasul 4
    Imagine intitulată de gheață Pasul 4
    5. Utilizați o perie de squeegee, cu perie moale sau ștergătoarele de parbriz pentru a curăța reziduul. Odată ce ați aplicat soluția aleasă, ștergeți lichidul și gheața de la parbriz și mașină.
  • După un minut sau două, soluția dvs. sărată sau alcool trebuie să înceapă să se topească gheața. Țineți minte, totuși, că gheața va fi parțial topită. Va trebui să fie periat în scopul de a îmbunătăți vizibilitatea.
  • Imagine intitulată de gheață Pasul 5
    Imagine intitulată de gheață Pasul 5
    6. Păstrați un răzuitor de gheață în mașină toată iarna la gheață de pe parbriz. Ar trebui să cumpărați unul pentru mașina dvs. bine în avans, apoi lăsați-l în boot sau cu glugă pentru a gestiona gheața dacă nu aveți alte consumabile în jur. Împingeți-l în parbriz și utilizați lovituri scurte și puternice pentru a cipul gheața departe.
  • Gheață de gheață sunt unelte specializate pentru răzuirea gheții de la parbrizul dvs. În mod tipic, ele sunt plastice și au o lamă mare, plină, plictisită pe un capăt și un mâner pe celălalt, uneori combinat cu o perie. Ele pot fi achiziționate la cele mai multe magazine auto și magazine de alimentare cu mașini. În climatul rece, acestea vor fi disponibile și în majoritatea magazinelor de vânzare cu amănuntul, magazine de hardware, stații de benzină, chiar și magazine de bacanie.
  • Într-o pinch puteți utiliza o racletă standard pentru a zgomote gheață, deși acest lucru nu este la fel de eficient. Capetele răzuitorului sunt fabricate din plastic, mai degrabă decât din cauciuc, ceea ce le face mai robuste atunci când îndepărtează reziduurile.
  • Metoda 2 din 2:
    Luând măsuri proactive
    Imagine intitulată de gheață Pasul 11
    Imagine intitulată de gheață Pasul 11
    1. Acoperiți parbrizul cu o prelată, un prosop sau o foaie și o cântărește pentru a preveni construirea gheții. Utilizați numai această metodă în zonele cu zăpadă ușoară, deoarece poate fi o pătură greu pentru a se îndepărta când este cântărit cu zăpadă.
    • Înmuiați prosopul într-o soluție de apă sărată și așezați-o pe parbriz peste noapte pentru o protecție și mai bună. Dizolvă o lingură de sare într-un litru de apă și scufundați prosopul în soluție. În timp ce este încă umed, poziționați prosopul pe parbriz și plasați ștergătoarele peste el pentru a le ține în siguranță.
    • Prosopul tău poate fi reutilizat de mai multe ori. Pur și simplu păstrați-l într-o pungă de plastic după fiecare utilizare și adăugați o cantitate mică de apă pentru ao menține umezeală.
  • Imagine intitulată de gheață Pasul 10
    Imagine intitulată de gheață Pasul 10
    2. Pulverizați fie spray-ul de prevenire a gheții comerciale pe parbriz pe timp de noapte. Puteți cumpăra produse profesionale sau puteți amesteca trei cești de oțet cu o ceașcă de apă pentru propriul spray. Pulverizați un strat luminos al unei soluții de oțet / apă pe ferestrele dezghețate înainte de culcare pentru a preveni gheața în dimineața următoare.
  • Fiți foarte atenți să nu aplicați acoperiri grele de oțet în mașină, deoarece poate mânca în parbriz, creând semne miniaturale în sticlă. Aplicarea oțetului la metal poate, de asemenea, să accelereze oxidarea și poate duce la rugină sau la coroziune.
  • Imagine intitulată de gheață Pasul 12
    Imagine intitulată de gheață Pasul 12
    3. Se toarnă niște alcool de frecare în rezervorul de spălare a parbrizului. Acest lucru va ajuta liniile ștergătoarelor să înghețe și să nu funcționeze.
  • Acest truc vă va salva de la a trebui să mergeți la magazin pentru a achiziționa lichidul de parbriz adecvat. Amintiți-vă, prevenirea și combaterea acumulării de gheață nu trebuie să fie un efort costisitor.
  • Imagine intitulată de gheață Pasul 13
    Imagine intitulată de gheață Pasul 13
    4. Acoperiți mașina cu o prelată ori de câte ori nu conduceți. Asigurați-vă că le-ați legat cu cabluri Bungee sau cu alte elemente de fixare pentru a împiedica alunecarea sau a fi suflată.
  • Parcarea mașinii în garaj este cea mai bună. Prin protejarea mașinii de a fi expuse chiar la elemente, reduceți în mod semnificativ cantitatea de muncă necesară pentru a elimina gheața după acest fapt.
  • Deși acest lucru împiedică majoritatea acumulării de gheață, puteți observa un îngheț ușor pe parbriz. Cu toate acestea, această acumulare mică de gheață ar trebui să se topească în scurt timp folosind funcția de dezghețare a mașinii.
  • sfaturi

    Fii răbdător! Cele mai multe daune cauzate vehiculelor din dezghețare se datorează unei nerăbdări simple. În mod tipic, o persoană nu se rătăcește de parbriz sau să aștepte până când dezmembrarea șterge fereastra, apoi o sparge accidental pe măsură ce se încălzește.
  • Nu turnați apă caldă pe parbriz. Schimbarea rapidă a temperaturii va determina imploarea.
  • Avertizări

    Nu fi nerăbdător și nu încercați fără să aveți toate zăpadă și gheața scoasă din parbrizul vehiculului dvs. și alte ferestre - vă puneți pe dvs. și alți șoferi la risc.
  • Dacă vă aflați pe drum și nepregătiți în mijlocul unei furtuni de gheață / Sleeta, opriți-vă la cel mai apropiat magazin care transportă WD-40 (WD-40 se găsește aproape peste tot, chiar și magazine de bacanie și de dolar). Un spray bun al produsului de pe parbriz se va topi gheața acumulată (nu utilizați linia de pulverizare roșie mică). Când sticla este curată, pulverizați din nou pentru acoperirea preventivă.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar