Cum să clipească

Clinching este un aspect esențial al boxului, kickboxing-ul Muay Thai și luptele greco-romane. Indiferent de ceea ce luptă împotriva artei pe care încercați să o învățați, clinching vă permite să închideți distanța și să deschideți oportunitățile de a ateriza în interiorul aruncării sau grevelor adversarului. Dacă vă simțiți ca persoana care lupta sau sparring împotriva unui control superior al distanței, luați în considerare că ați intrat în clinch pentru a le închide.

Pași

Metoda 1 din 3:
Înclinarea în box
  1. Imagine intitulată Clinch Pasul 1
1. Mergeți spre adversarul dvs. cu garda dvs. La Clinch, închideți destul de distanța pentru a le apuca pe ele. Dacă se mișcă lateral și își păstrează distanța, se deplasează pe partea laterală în timp ce mergeți înainte să le împingeți în colțul inelului sau în frânghii.
  • Mutați întotdeauna piciorul de plumb înainte de a vă mișca piciorul din spate atunci când vă avansați sau altfel veți fi în afara echilibrului dacă vă loviți.
  • Imagine intitulată Clinch Pasul 2
    2. Trageți mâinile între brațele lor. Odată ce sunteți destul de aproape, puneți ambele mănuși împreună cu palma la palmă și împingeți-le, între garda lor. Garda tipică de box va însemna că mâinile adversarului sunt în față sau pe partea laterală a capului lor. Trebuie să vă împingeți mâinile sub și în sus între ambele brațe pentru a trece prin garda lor.
  • Imagine intitulată Clinch Pasul 3
    3. Înfășurați brațele în jurul bicepsului său. Odată ce mâinile tale sunt prin garda lui, le poți extinde și le poți înfășura în jurul biceps și zona superioară a brațului. Împingerea mâinilor între gardă și apucarea bicepsului său ar trebui făcută într-o singură mișcare de fluid.
  • Imagine intitulată Clinch Pasul 4
    4. Controlați ambele brațe. În acest moment, ar trebui să aveți controlul întregului corp superior al adversarului dvs. Înfășurați brațele în jurul bicepsului și prindeți pe triceps cu mănuși. Acest lucru îl va împiedica să vă pună în picioare sau să se deplaseze în jur. Odată ce obțineți o prindere solidă pe brațele lor, sunteți oficial în clinch.
  • Imagine intitulată Clinch Pasul 5
    5. Împingeți-vă capul în umăr pentru a închide spațiul între voi. Odată ce sunteți aprins, împingându-ți capul în umăr, vă va proteja fața și o va face mai greu pentru ei să aterizeze o lovitură curată. Oponentul dvs. va trebui să creeze distanța dacă vrea să aterizeze o lovitură decentă, astfel încât să rămână cât mai aproape de ei cât poți în clipea.
  • Imagine intitulată Clinch Pasul 6
    6. Clinch să se recupereze. Utilizați clinch în box pentru a vă recâștiga simțurile dacă te răniți de o grevă. De asemenea, îl puteți folosi dacă sunteți obosit și trebuie să faceți o odihnă scurtă. Arbitrul va sparge clinch, astfel încât să trebuiască să o continuați până când vă recuperați.
  • Nu loviți sau genunchi adversarul dvs. de la înclinare - nu puteți face nimic ofensator.
  • Imagine intitulată Clinch Pasul 7
    7. Pivotați și împingeți pentru a ieși din clinch. Pentru a ieși din clinch, vă puteți trage piciorul dominant înapoi și împingeți pieptul adversarului. Acest lucru vă va scoate din clinch dacă nu vă țin pe tine.
  • După pivotarea și împingerea, încercați să aterizați o combinație bună ca adversarul dvs. înapoi.
  • Dacă arbitrul te sparge, nu-ți pumni când ieși din clinch.
  • Metoda 2 din 3:
    A face un Muay Thai Clinch
    1. Imagine intitulată Clinch Pasul 8
    1. Puneți mâna dominantă în spatele capului persoanei. Extindeți unul dintre brațe și apucați-vă pe spatele capului adversarilor. Scopul pentru coroana capului, mai degrabă decât gâtul. Utilizați cealaltă mână pentru a-și controla bicepul și antebrațul dacă vă clăriți înapoi.
    • Apucând pe gât, mai degrabă decât coroana, face mai greu să-și controleze postura.
  • Imagine intitulată Clinch Pasul 9
    2. Împingeți capul împotriva umărului persoanei. Dacă vă ridicați capul drept, vă lăsați susceptibil la un cot interior. Pe măsură ce mergeți pentru clinch, împingeți fruntea în umărul adversarului pentru a închide distanța și pentru a face mai greu să vă loviți.
  • Imagine intitulată Clinch Pasul 10
    3. Prinde coroana capului cu cealaltă mână. Trageți cealaltă mână în sus și prin gardă și acoperiți mâna care se află în spatele capului. Nu vă interblocați degetele atunci când faceți acest lucru. În schimb, poziționați-vă mâna, astfel încât palma dvs. să se odihnească peste articulațiile celuilalt.
  • Imagine intitulată clinch Pasul 11
    4. Trageți-vă coatele aproape împreună și controlați poziția lor. Tragând coatele apropiate împreună vă va oferi o mai mare pârghie și mai multă putere pentru a-și rupe poziția. Trageți spre tine și în jos pe coroana capului și să-și rupă postura. Mișcarea brațelor în lateral le va scoate în afara echilibrului dacă aveți un control bun.
  • Imagine intitulată Clinch Pasul 12
    5. Utilizați Clinch pentru a vă deschide adversarul până la mătură. Dacă aveți o clipă bună pe adversarul dvs., puteți să vă pivotați pe partea laterală în timp ce țineți clinchia pentru a vă deplasa oponentul și pentru a le scoate din echilibru. Dacă le simțiți în afara echilibrului, puteți merge la o curățare a piciorului pentru a încerca să le bați jos.
  • Este mai ușor să-ți măgi adversarul când picioarele lor sunt pătrate, alături.
  • Imagine intitulată clinch Pasul 13
    6. Utilizați clinch-ul pentru a deschide apărarea lor, astfel încât să puteți lovi. Dacă puteți controla în totalitate capul persoanei, puteți să-i trageți în jos și genunchi-le în față. Chiar dacă nu-i poți trage capul în jos, brațele lor vor avea de a face clinch-ul tău care le lasă deschise pentru genunchi la ribcage și corp. Dacă încearcă să-și poziționeze și să-și părăsească fața expusă, puteți elimina o mână de la clinch și puteți face un cot rapid în interiorul.
  • Imagine intitulată Clinch Pasul 14
    7. Împingeți capul cu mâna dominantă pentru a sparge curtea. Dacă doriți să ieșiți din clinch, repoziționați mâna de plumb, astfel încât să fie pe partea dreaptă a capului și a gâtului. Împingeți-vă cu brațul pentru a crea o anumită distanță. Acest lucru va dezactiva clinchul.
  • Pe măsură ce dezactivați centrul, încercați să aruncați o lovitură de rundă sau o lovitură.
  • Metoda 3 din 3:
    Efectuarea unei clinci greco-romane
    1. Imagine intitulată Clinch Pasul 15
    1. Puneți mâna dominantă în spatele capului. Trageți o mână peste ei și prindeți baza capului lângă gât. Îndoiți cotul și aduceți capul cât mai aproape de umăr, după cum puteți.
    • Genunchii dvs. ar trebui să fie îndoiți într-o poziție tipică de lupte când faceți acest lucru.
  • Imagine intitulată Clinch Pasul 16
    2. Înfășurați celălalt braț sub braț. Puneți celălalt braț sub brațul lor și aduceți-l sub armamentul lor. Brațul tău ar trebui să se prindă strâns în spatele lor spate și umăr. Acest lucru vă va oferi stabilitate și control asupra corpului lor superior.
  • Acest lucru este, de asemenea, numit în mod obișnuit ca un cârlig subteran.
  • Imagine intitulată clinch Pasul 17
    3. Utilizați Clinch pentru a arunca adversarul în afara echilibrului. Încercați să vă controlați adversarul atunci când vă aflați în clinch. Pivotand de la o parte la alta, în timp ce clinching-ul poate provoca adversarul tău să scape de echilibru. Vă puteți repoziționa brațele în cârlige dublu pentru o aruncare sau puteți să vă dați jos și să mergeți pentru a singur sau dublu pasaj de picior.
  • Imagine intitulată Clinch Pasul 18
    4. Puneți în jos și pivotați-vă pentru a ieși din Clinch Greco-Roman. Dacă doriți să ieșiți din clinch, puteți renunța fie la genunchi și puteți începe să inițieți o încercare sau puteți să vă lăsați capul în jos și să vă pivotați piciorul înapoi pentru a crea o anumită distanță. Căzând capul în jos, va face ca adversarul să-ți piardă prinderea pe cap și pivotand departe te va îndepărta de cârligul lui.
  • Pe măsură ce vă închideți, adversarul dvs. va reflecta probabil clinchia sau va merge pentru dublu cârlig sub cârlige sau o depășire.
  • Încercați să obțineți o poziție superioară pe măsură ce ieșiți din clinch.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar