Cum se calculează cota de piață

Cu analiștii dintr-o căutare neîncetată de a depăși piața, am văzut crearea de zeci de moduri în care să valorifice companiile, cu noi metode de suprafață de tot timpul.Acest lucru îi determină adesea pe oameni să uite de unele măsuri tradiționale care pot oferi detalii critice cu privire la puterea unei companii. "Cotă de piață" este un astfel de instrument, și înțelegerea modului de calculare vă poate ajuta să determinați puterea unei firme. Când este aplicat în mod corespunzător, poate scădea o lumină valoroasă asupra perspectivelor viitoare ale unei companii.

Pași

Partea 1 din 3:
Calculul cota de piață
  1. Imagine intitulată Calculează cota de piață Pasul 1
1. Determinați perioada pe care doriți să o examinați pentru fiecare companie pe care o investigiți. Pentru a vă asigura că efectuați o comparație de mere-la-mere, trebuie să examinați vânzările într-o anumită perioadă de timp. Puteți examina vânzările pe parcursul unui sfert, un an sau de mai mulți ani.
  • Imagine intitulată Calculează cota de piață Pasul 2
    2. Calculați veniturile totale ale companiei (numite și vânzări totale). Toate companiile comercializate public trebuie să elibereze situații financiare trimestriale sau anuale. Aceste declarații vor include o evidență a tuturor vânzărilor firmei și pot include, de asemenea, o explicație detaliată a vânzărilor de tipuri specifice de produse sau de servicii în cadrul notelor de subsol ale situațiilor financiare..
  • Dacă compania pe care o examinați vinde o mare varietate de produse și servicii, este posibil să nu fie utilă pentru a examina pur și simplu toate fluxurile de venit ale firmei împreună. Căutați informații referitoare la vânzările sale de un anumit tip de produs sau servicii.
  • Imagine intitulată Calculează cota de piață Pasul 3
    3. Găsiți vânzările totale ale pieței. Aceasta este suma totală a vânzărilor (sau a veniturilor) pe întreaga piață dobândește. De exemplu, dacă te uiți la piața de îmbrăcăminte, sunt toate vânzările de îmbrăcăminte care sunt făcute în perioada pe care o măsori.
  • Suma totală a vânzărilor de pe piață poate fi găsită prin intermediul asociațiilor comerciale din industrie sau a rapoartelor de cercetare disponibile publicului. Pentru o taxă, companiile cum ar fi Grupul NPD furnizează informații specifice despre vânzările într-o varietate de sectoare de piață naționale și internaționale.
  • Alternativ, puteți adăuga vânzările celor mai mari companii dintr-un anumit produs sau o piață de servicii. Dacă o mână de firme domină industria cu firme mai mici, făcând vânzări nesemnificative - cum ar fi aparatele principale sau automobilele majore - total vânzările pentru toate companiile din industrie pentru a calcula vânzările totale ale industriei.
  • Imagine intitulată Calculează cota de piață Pasul 4
    4. Împărțiți venitul total al companiei țintă prin vânzările totale de piață ale întregii industrii. Rezultatul acestei divizii este egal cu cota de piață specifică a companiei dvs. Deci, dacă o firmă a făcut 1 milion de dolari de dolari, vânzarea unui anumit produs și toate firmele din industrie au vândut 15 milioane de dolari, ați împărți 1 milion de dolari cu 15 milioane de dolari (1.000.000 $ / 15.000.000) pentru a determina cota de piață a firmei.
  • Unii preferă cota de piață care urmează să fie reprezentată de un procent, în timp ce alții nu o simplifică nici măcar în cea mai mică fracțiune posibilă (lăsând-o de exemplu 40 de milioane de dolari / 115 milioane de dolari). Forma pe care o preferați este irelevantă, atâta timp cât înțelegeți ce cifră reprezintă.
  • Partea 2 din 3:
    Înțelegerea rolului cota de piață
    1. Imagine intitulată Calculează cota de piață Pasul 5
    1. Să înțeleagă strategia de piață a unei companii. Toate companiile își fac produsele și serviciile unice și le oferă la diferite niveluri de prețuri. Scopul lor este de a capta clienții specifici care vor permite companiei să maximizeze profitul. Cota de piață mare, măsurată în unități vândute sau venituri totale, nu se corelează întotdeauna cu rentabilitatea ridicată. De exemplu, cota de piață a motoarelor generale în 2011 a fost de 19 ani.4%, mai mult de 6 ori ponderea BMW la 2.82%. GM a raportat profituri de 9 USD.2 miliarde în timp ce BMW a raportat profituri de aproximativ 4 dolari.9 miliarde de euro ($ 5.3 miliarde U.S.) în aceeași perioadă. Fie măsurată prin vânzările pe unitate sau veniturile totale, BMW a arătat un grad mai mare de profitabilitate decât GM. Profitul pe unitate, nu doar cota de piață, este scopul majorității companii.
  • Imagine intitulată Calculează cota de piață Pasul 6
    2. Definiți parametrii de piață. Companiile încearcă să capteze cât mai multă cotă de piață ca fiind disponibilă în conformitate cu strategia lor.Pentru a utiliza din nou exemplul de automobile, BMW știe că nu fiecare cumpărător de mașini este unul dintre potențialii săi clienți. Este un producător de mașini de lux, iar mai puțin de zece procente dintre cumpărătorii de mașini se află pe piața mașinilor de lux. Vânzările de mașini de lux reprezintă o mică parte din totalul 12.7 milioane de mașini achiziționate anual în SUA. BMW a vândut 247.907 de mașini în 2011, mai mult decât orice alt producător de mașini de lux, inclusiv linii de la Cadillac și Buick GM.
  • Identificați în mod clar segmentul de piață specific pe care intenționați să îl cercetați. Poate fi general, concentrându-se asupra vânzărilor totale sau restricționate la anumite produse și servicii. Trebuie să definiți piața pe termenii ca și cum examinați vânzările fiecărei companii. În caz contrar, comparați merele la portocale.
  • Imagine intitulată Calculează cota de piață Pasul 7
    3. Identificați modificările acțiunilor de piață an la an. Puteți compara performanța anuală a unui singur an. Alternativ, puteți compara toate companiile într-un spațiu competitiv. Schimbările în cota de piață ar putea însemna că strategia companiei este eficientă (în cazul în care cota de piață este în creștere), defectuoasă (în cazul în care cota de piață scade) sau nu a fost pusă în aplicare în mod eficient. De exemplu, numărul de autoturisme BMW vândute și cota lor de piață a crescut din 2010. Acest lucru indică faptul că strategiile lor de marketing și de stabilire a prețurilor au fost mai eficiente decât concurenții precum Lexus, Mercedes și Acura.
  • Partea 3 din 3:
    Înțelegerea punctelor forte și limitările cota de piață
    1. Imagine intitulată Calculează cota de piață Pasul 8
    1. Să înțeleagă ce cota de piață poate demonstra despre o afacere. Cota de piață nu este un instrument final care vă spune tot ce trebuie să știți - destul de contrar, este mai mult un instrument de anchetă inițială. Trebuie să înțelegeți atât punctele forte, cât și limitările acestuia ca indicator al valorii.
    • Cota de piață este un instrument bun de utilizat pentru a compara două sau mai multe companii similare care concurează unul împotriva celuilalt pe o piață. Deși nu este exact un concurs de popularitate, aceasta demonstrează măsura în care produsul unei firmei este concurează (sau nu reușește să concureze împotriva restului câmpului.
    • În consecință, cota de piață poate indica probabilitatea creșterii unei firme. Dacă o firmă a solicitat o cotă de piață în creștere pentru mai multe trimestre consecutive, ei și-au dat seama în mod clar cum să producă sau să comercializeze un produs special de dorit. Companiile care pierd cota de piață pot suferi de la exact contrariul.
  • Imagine intitulată Calculează cota de piață Pasul 9
    2. Înțelegeți limitările indicatorului de cotă de piață. După cum sa menționat mai sus, cota de piață este un instrument limitat care vă poate ajuta să dezvoltați o percepție inițială a unei firme. Luate de sine, înseamnă puțin.
  • Veniturile totale - singurul factor utilizat pentru a determina cota de piață - furnizați puține informații despre rentabilitatea unei companii. Dacă o companie deține o parte mai mare a pieței, dar face profit substanțial mai mic (cheltuieli minus minus) decât alta, cota de piață devine un indicator substanțial mai puțin semnificativ al succesului actual sau viitor.
  • Cota de piață poate indica mai multe despre piață decât compania pe care o evaluați. Unele piețe au fost dominate în mod constant de un singur grup de companii, iar puțină schimbare percepută a avut loc pe parcursul multor ani. Puterea unui monopol înrădăcinat poate fi aproape imposibilă pentru ca alte companii să se rupă și, astfel, o examinare a cota de piață va demonstra doar acest fapt. Cu toate acestea, firmele mici pot să scoată în continuare o nișă pentru ei înșiși, iar profitabilitatea este încă posibilă.
  • Imagine intitulată calculează cota de piață Pasul 10
    3. Gândiți-vă la modul în care cota de piață ar trebui să-și modeleze strategia de investiții. Măsura în care o companie conduce sau se luptă pe piața sa ar trebui să aibă un impact asupra modului în care îl percepeți.
  • Companiile care nu au demonstrat o creștere a cotei de piață de ani de zile poate să nu merite să investească în.
  • Firmele cu o cotă de piață în creștere merită să fie atenți la ochi. Cu excepția cazului în care acestea sunt prost gestionate și neprofitabile (pe care le puteți determina, de asemenea, examinând toate documentele financiare publicate public ale unei societăți comercializate), valoarea companiei este probabil să crească.
  • Firmele cu cota de piață în scădere pot fi lupte. Nu este singurul factor care trebuie examinat pentru a determina acest lucru, dar compania ar trebui evitată dacă au și profitul în scădere sau noul produs sau ofertă de servicii viitoare.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar