Cum să evitați să fiți o prietena obsesivă

Dragostea romantică poate duce mulți oameni să fie un obsesiv de la Tad, dorind să-și petreacă fiecare oră a zilei împreună. Cu toate acestea, submersându-vă în acest fel poate transforma în curând într-o preocupare cu totul consumatoare. Dacă deveniți prea mult atașați emoțional, nu este greu să începeți să presupunem că persoana cu care sunteți îndrăgostiți împărtășește aceleași sentimente și dorințe. Adesea, acest lucru nu este pur și simplu cazul și poate fi înspăimântător pentru partenerul dvs. pentru a afla că sentimentele dvs. profunde au transformat obsesivul. Pentru a evita împingerea persoanei viselor dvs. departe de dvs., reintroduceți fixarea pentru a restabili echilibrul relației dvs.

Pași

Metoda 1 din 3:
Făcând-o pentru tine
  1. Imaginea intitulată Evitați să fiți o prietena obsesivă Pasul 1
1. Spuneți obsesivitatea. Comportamentul obsesiv în contextul romantic tinde să se implice în mod constant preocupat de cel iubit, care dorește să fie cu el sau ei în toate orele de zi și să-l controleze, astfel încât să fiți împreună cât mai mult posibil. Obsesia romantică vă poate duce să presupunem că persoana pe care o iubiți are nevoie de tine la fel de mult, provocând să vă injectați în fiecare parte a vieții sale, fie că este vorba de familie, acasă, de lucru și așa mai departe, oferind neascultat pentru sfaturi, sprijin și Remodelarea Chiar dacă nu există nicio indicație că acest lucru este util sau dorit. În unele cazuri, obsesia este partea flip a geloziei, caz în care doriți să aveți caracteristici similare pentru persoana pe care o iubiți și într-un fel încearcă să-i adoptați personajul singur, fiind în mod constant prezent.
  • Imaginea intitulată Evitați să fiți o prietena obsesivă Pasul 2
    2. Verificați-vă sentimentele. S-ar putea să vă găsiți destul de epuizat, să vă plimbați emoțional și foarte intens ori de câte ori petreceți timp împreună, pentru că sunteți prea preocupați de concentrarea pe voi doi fără să faceți o pauză. S-ar putea să vă concentrați mai degrabă pe cantitatea de timp decât pe calitate, chiar dacă acest lucru se simte adesea fără scop.
  • Este o tendință destul de frecventă de a deveni obsesiv la începutul unei relații. Este nou, este interesant și această persoană este fără sfârșit fascinantă pentru dvs. Prin realizarea faptului că nu sunteți prima persoană care să vă simțiți în acest fel despre cineva, puteți renunța la vinovăție și să vă concentrați în loc să se ocupe de ea într-un mod sănătos. Poate că obsesia ta are rădăcini în sentimente de nesiguranță și frică sau ar putea fi pur și simplu să fie complet uimit de cât de minunat este această persoană în viața ta. Oricare ar fi motivul, îl puteți îmblânzi!
  • Întrebați-vă de ce simțiți că aveți nevoie să răsturnați atât de complet cu o altă persoană - poate că puteți răspunde la acest lucru singur prin pur și simplu lucrați prin motivele și întrebarea acestora. Dar dacă nu, nu vă fie frică să căutați consiliere dacă credeți că vă poate ajuta să vă depășiți tendința obsesivă.
  • Imaginea intitulată Evitați să fiți o prietena obsesivă Pasul 3
    3. De îndată ce ați recunoscut că vă simțiți obsedat de partenerul dvs., puneți frânele și încetiniți imediat. Acest lucru nu înseamnă că nu se va vedea reciproc, dar înseamnă reintroducerea unei rutine mai echilibrate în relația dvs. Găsiți modalități de a scurta timpul petrecut împreună, în timp ce creșteți calitatea acestui timp.
  • Imaginea intitulată Evitați să fiți o prietena obsesivă Pasul 4
    4. Păstrați hobby-urile și prietenii. Cheia pentru o relație sănătoasă este echilibrul, mai degrabă decât să agătească îndeaproape orice moment posibil. Cuplurile au nevoie de timp în afară pentru a-și restabili identitatea individuală - în plus, timpul petrecut în afară ajută la definirea limitelor cine sunteți în afara relației dvs. în ochii partenerului dvs. Amintiți-vă de cine sunteți prin reconectarea cu prietenii și rudele, sau luați acele hobby-uri vechi pe care le-ați renunțat la o parte. Sugerează că partenerul dvs. face același lucru. Aceasta este o modalitate simplă de a-l arăta că sunteți încrezător și interesant (chiar dacă nu vă simțiți așa de acum). Sugerează că partenerul dvs. se duce cu prietenii săi în timp ce vizitați dvs. Sau chiar să sugereze că lucrează la hobby-ul sau interesul său în timp ce luați timp pentru dvs., separat.
  • Imaginea intitulată Evitați să fiți o prietena obsesivă Pasul 5
    5. Ia-ți timp pentru tine. Vizitați prietenii, familia, luați o clasă, tot ceea ce găsiți interesant sau doriți să învățați. Face acest lucru chiar dacă trebuie să te distrugi de iubitul tău. El sau ea ar trebui să vă sprijine și să vă încurajați și interesele. De fapt, acesta este un bun indicator că partenerul dvs. poate manipula separarea și nu este lăsată la dispozitive proprii - dacă nu, ar putea fi un semn de avertizare pentru faptul că partenerul dvs. este prea atașat sau a co-dependent tendințe. Concentrându-se numai pe una dragoste nu trăiește viața ta la maxim. Luând timp pentru tine, faceți loc pentru o creștere personală și experiențe noi, precum și să rămână bine rotunjite. Nu este egoistă - este opusul pentru că arată încrederea în partenerul dvs. și stabilește așteptările pe care amândoi le veți opera ca indivizi, precum și un cuplu. Și, dacă nu sunteți cea mai bună persoană, puteți fi, atunci nu vă puteți aștepta să fiți persoana pe care trebuie să o fiți pentru alte semnificative. Având propriile dvs. experiențe vă va îmbunătăți doar relația, oferindu-vă mai mult să vorbiți.
  • Imaginea intitulată Evitați să fiți o prietena obsesivă Pasul 6
    6. Reafirmați cine sunteți și de ce sunteți speciali ca individ. Faceți acele lucruri pe care le faceți cel mai bine. Dacă nu sunteți sigur ce este încă, atunci încercați totul. Dacă vă simțiți mai puțin de încredere sau nesigur în relația dvs., uneori vă ajută să reveniți la ceva care a creat un sentiment de realizare. Nu căutați încredere de la partenerul dvs. - în schimb, găsiți-o în interiorul dvs. Pentru a face acest lucru, căutați acele lucruri la care puteți reuși și primiți recunoașterea în afara colegului dvs.
  • Imaginea intitulată Evitați să fiți o prietena obsesivă Pasul 7
    7. Detașarea practică. Nu dețineți persoana pe care o iubiți, la fel cum el sau ea nu vă deține. Cu toate acestea, obsesia este puțin ca încercarea de a deține o persoană și odată ce simți în acest fel, este ușor să presupunem că această persoană nu poate să prospere fără contribuția sau suportul dvs., chiar dacă această ipoteză este total în capul tău. Practicarea detașării vă poate învăța să renunțați fără să vă simțiți frică că veți pierde această persoană. Așezați-vă deoparte această îngrijorare și aveți credință că este bine să vă întoarceți și să nu mai încercați să rezolvați totul pentru iubitul dvs. - vă puteți păstra energiile atunci când sunteți cu adevărat chemați să fiți puternici pentru el sau pentru ea.
  • Metoda 2 din 3:
    Fă-o pentru iubitul tău
    1. Imaginea intitulată Evitați să fiți o prietena obsesivă Pasul 8
    1. Dă-ți spațiul iubit. Dacă el sau ea vrea să stea cu prietenii, să o încurajeze - nu sunteți alăturați la șold. Lăsați partenerul să știe că îl doriți să aibă un timp bun și să-și petreacă cât mai mult timp cu prietenii. Dacă trebuie, falsificați entuziasmul și puneți o față curajoasă. Vor fi momente când ați prefera să vă petreceți acel moment cu iubitul vostru decât să-l vedeți cu prietenii - totuși, forțându-vă partenerul să vă petreceți timp cu dvs., de obicei, duce la tragerea în continuare, în cea mai mare parte din teama că veți fi insistă asupra acestei stări de lucruri veșnice și el sau ea nu va putea vreodată să-și petreacă timpul cu prietenii. Dacă sunteți în măsură să încurajați și să vă sprijiniți timpul iubitorului, acesta va întări convingerea că doriți ceea ce este cel mai bun pentru el sau ea, ceea ce vă întărește relația dvs.
  • Imaginea intitulată Evitați să fiți o prietena obsesivă Pasul 9
    2. Sugerați partenerul dvs. să ia timp pentru hobby-urile și interesele sale. Cheia pentru longevitate în orice relație este aceea de a clarifica faptul că nu sunteți nici nu a fost amenințat, nici nu este de rușine cu privire la interesele distincte ale partenerului dvs. Încurajându-vă partenerul să-și continue interesele, vă veți întări împreună. Și prin asigurarea lui sau a ei că vă place să petreceți timp împreună, făcând clar că hobby-urile și interesele sale sunt, de asemenea, importante, eliminați călătoria de vinovăție. Este chiar mai util dacă vă clarificați că puteți - și veți găsi lucruri plăcute pentru a vă ocupa timpul când în afară, eliberați-l sau ea pentru a vă bucura de timpul petrecut în afară. Doar asigurați-vă că nu spuneți un lucru, dar arătați că într-adevăr înseamnă altceva - este manipulativ și va avea ca rezultat resentimente.
  • Imaginea intitulată Evitați să fiți o prietena obsesivă Pasul 10
    3. Bond făcând lucrurile pe care partenerul dvs. le place. Afișând dorința de a fi interesat de eforturile sale dincolo de propriile interese, stabilește că nu sunteți obsesivi să vă forțați partenerul "Alăturați-vă doar cluburilor" și că nu sunteți gelos de interesele sale. În timp ce nu trebuie să continuați să participați direct în interesele partenerului dvs., afișând un interes inițial și clarificarea că respectați alegerea sa va merge mult pentru a dovedi că puteți gestiona diferențele dintre voi doi și că Nu veți transforma interesele alternative într-o excursie de vinovăție. S-ar putea să fie la fel de simplu ca să-l ajute să găsească un loc, un club, un articol sau o carte - indiferent de interesul - pentru a începe lucrurile. Apoi, dă-i spațiul pentru a se bucura de interesele fără a fi aglomerat de tine.
  • Imaginea intitulată Evitați să fiți o prietena obsesivă Pasul 11
    4. Știți când să renunțați. Aflați un limbaj mic al corpului, astfel încât să puteți observa când el sau ea se simte puțin aglomerat sau brânzeturi să petreacă prea mult timp împreună. Indicatorii ar putea include întoarcerea de la dvs., fără a face contact vizual și refuzând să se înghesuie sau să atingă ca de obicei. Verbal, puteți auzi suspin, mormăi sau sunete de derizorie atunci când sugerați să petreceți timp împreună cu această ocazie. Nu presupuneți cel mai rău, dar în mod egal, nu ignorați semnele - întrebați ce este în neregulă și fiți foarte deschisi pentru a auzi răspunsul. Ascultați cu atenție la ceea ce explică partenerul dvs. și ascultă și ceea ce nu este spus. Ar trebui să fie destul de clar pentru dvs. că aceasta este o problemă despre dorința mai mult spațiu și mai degrabă decât sentimentul amenințat, încercați să răspundeți cu deschidere și dorință de a găsi soluții.
  • Nu sonde prea profund - Puneți câteva întrebări, dar nu atât de mulți ca să fiți invazivi și să vă provocați partenerului dvs. să nu răspundă deloc.
  • Ascultați ce vă spune instinctul intestinal. De cele mai multe ori, va fi clar ca ziua în care timpul excesiv petrecut împreună este în centrul nemulțumirii. Nu jucați Coy sau Naive - cu care se confruntă problema este mult mai echitabilă pe amândoi.
  • Dacă simți că partenerul tău se retrage, nu te forța pe el sau pe ea mai mult. Poate fi tentant să agățați și mai mult, dar va trebui să vă împotriviți acestui răspuns. Să pleci și să aibă credință în cea pe care o iubești.
  • Imaginea intitulată Evitați să fiți o prietena obsesivă Pasul 12
    5. Să fie îndrăzneț și sugerează ceva timp în afară de câteva ore sau zile. Lăsați-i să știe că sunteți disponibili cât mai curând sau dorește să recupereze din nou. Între timp, găsiți alte lucruri de făcut cu timpul dvs. Dacă într-adevăr trebuie să vorbiți despre ceea ce se întâmplă și el sau ea nu este gata să facă acest lucru, discutați cu cineva în care puteți avea încredere, în termeni foarte largi, astfel încât să nu vă oferiți încrederea intimă. Pur și simplu vorbind, vă poate ajuta să vă dați seama că reacționați la reacție.
  • Imaginea intitulată Evitați să fiți o prietena obsesivă Pasul 13
    6. Încredere în partenerul tău. Dacă lipsa de încredere este în centrul obsesivității dvs., relația este condamnată și obsesivitatea va crește doar în timp. Dacă aveți probleme de încredere, tratați-le înainte de a vă mânca și a stabili un model nesănătoasă față de toate relațiile voastre. În timp ce cineva ți-a încălcat încrederea în trecut, presupunând că fiecare persoană va face același lucru pentru a vă restrânge ocazia de a descoperi că încrederea este mai des returnată decât nu. Mulți oameni, atunci când au dat încredere, se vor simți atât de profund recunoscători pentru că încrederea plasată în ele că vor face orice să-l răsplătească în natură. În cele din urmă, dacă nu aveți încredere în partenerul dvs., aveți o problemă mai mare decât obsesia și nu ar trebui să fiți în relație. Fie aveți încredere în partenerul dvs., fie că nu - care este să fie?
  • Metoda 3 din 3:
    Făcând-o pentru amândoi
    1. Imaginea intitulată Evitați să fiți o prietena obsesivă Pasul 14
    1. Ritmul tău. Căsătoria nu este pe cărțile la prima dată și nu poate fi niciodată. Vizualizați-vă ca "Doamna Jones" Înainte de a cunoaște chiar și cealaltă persoană este obsesivă. Evitați să încercați să grăbiți lucrurile prea repede, să evitați mențiunile mai puțin decât cele subtile ale ceasurilor biologice și cât de mult ați vrea să aveți copii într-o zi curând, și evitați să faceți sugestii despre angajarea sau ce ați purtat la nunta dvs. de vis. Din motive de sănătate a relației dvs., lăsați-o să se desfășoare în timp util fără așteptările lui "pentru totdeauna". Pentru tot ce știi, s-ar putea dovedi a fi pentru totdeauna, dar în mod egal, ar putea fi doar o relație minunată pentru acest punct - în orice mod, încercând să mutați lucrurile prea repede o va distruge cu ușurință.
    • Aveți grijă să vă dați cadouri și când le dați. Dăruirea cadourilor poate da impresia unei încercări de a lega pe cineva în jos dacă apare prea devreme într-o relație. Mai mult, oferind ceva scump prea devreme poate face ca cineva să se simtă incomod și "legat" pentru tine, și de a oferi cadouri care pot fi nepotrivite vor fi pur și simplu jenante.
  • Imaginea intitulată Evitați să fiți o prietena obsesivă Pasul 15
    2. Opriți apelul, trimiteți text și verificați tot timpul. Când obsesia vă acționează să continuați să sunați și să trimiteți text 24 de ore pe zi, verificați-vă partenerul, ați transformat închisoarea și iubitul dvs. este întemnițat. Este bine să sunați o dată și să vedeți cum este ziua lui sau ea, dar dacă vă chemați la fiecare două ore, acest lucru ar putea întări convingerea că nu aveți altceva în viața voastră și cu siguranță nu doriți Se pare că nu ai nimic mai bun de făcut? Oamenii sunt atrași de oameni interesanți, nu de cei la un capăt liber. Dacă devine clar că singurul lucru pe care l-ai dus în viața ta este el sau ea, atunci el sau ea va pierde interesul - este o responsabilitate prea mare de a compensa lipsa de sine de sine. Deci, opriți telefonul, închideți-vă din e-mail și IM și găsiți altceva pentru a vă ocupa, cum ar fi mergeți la o plimbare, prindeți-vă cu prietenul sau membrul familiei, luând un pui de somn, făcând un antrenament sau învățând ceva nou (Vezi deasupra).
  • Imaginea intitulată Evitați să fiți o prietena obsesivă Pasul 16
    3. Nu întoarceți niciodată stalker. O lipsă de încredere cuplată cu nevoia obsesivă vă poate obliga să vă coaceți iubitul. Nimic nu este mai probabil să-l întoarcă de la tine decât de acest tip de comportament și dacă se pare că vă amenință iubitul, ați putea fi acuzat de urmărire. Nu urmați partenerul dvs. nicăieri că el sau ea pretinde că va fi observat în cele din urmă și trimite un mesaj instant că nu aveți încredere în el sau ea. Pentru majoritatea relațiilor, urmărirea este cu moartea.
  • Imaginea intitulată Evitați să fiți o prietena obsesivă Pasul 17
    4. Configurați zile sau ori pentru a vă reconecta după ce ați petrecut timpul. Acest lucru este simplu și foarte eficient. După ce a cerut timp, ați stabilit un timp și o zi pentru a vă reconecta. De exemplu, dacă unul dintre voi vrea să stea cu prietenii pentru această zi, sugerează că vă întâlniți mai târziu la cină. Sau, sugerează un timp în ziua următoare și o activitate, în care ambii dintre voi ați putea ajunge împreună. Acest lucru oferă ambii oameni în relația permisiunea de a se bucura de timpul lor, oferind, de asemenea, fiecare dintre voi un punct de împământare, sau mai degrabă o reasigurare în cunoașterea că veți vedea cealaltă persoană și doresc să vă vadă.
  • Asigurați-vă că dorința dvs. de a petrece timp în afară face nu transforma într-un argument. Petrecerea timpului în afară se poate transforma într-un subiect sensibil, mai ales dacă cealaltă persoană simte că este o încercare de a detașa bine. Faceți absolut clar că acest lucru este vorba despre a vă asigura că ambii dintre dvs. aveți timp să vă bucurați ca individ, astfel încât timpul petrecut înapoi împreună este reîmprospătat și reînnoit.
  • Imaginea intitulată Evitați să fiți o prietena obsesivă Pasul 18
    5. Creați obiective finale în datele dvs., pentru a vă asigura că timpul petrecut împreună este cu adevărat despre calitate și nu cantitate. Înconjurați-vă ora de dată cu activități pe care o parte, precum și angajamentele regulate. În acest fel, restabiliți echilibrul până la momentul petrecut împreună, mai degrabă decât să vă lăsați să stea în jurul valorii de nesfârșit, ignorând lucrurile care într-adevăr au nevoie de atenție. De exemplu, spuneți că doriți să vă petreceți cu data după-amiaza. Sugerați un timp și cereți-vă că data v-a aruncat în casa dvs. după excludere, făcând clar că ați altceva de făcut până la acea vreme. Acest lucru împiedică data de a intra în orele suplimentare și vă permite atât să aveți libertatea de a face ceva mai mult. De asemenea, vă permite fiecăruia dintre voi să deschideți dialogul despre petrecerea datelor mai lungi, dacă este cazul, dacă vremurile pe care le stabiliți par prea scurt. Cel mai bun lucru despre punctele finale este că niciunul dintre voi nu vă simțiți prinși, dar poate aștepta de fapt la data viitoare când veți petrece împreună.
  • sfaturi

    Amintiți-vă de multe ori că este împreună este totul Timp de calitate, nu cantitate de timp. Utilizați timpul pe care îl aveți împreună cu înțelepciune. Întrebați-vă dacă preferați să aveți 8 ore de timp mediocru cu el sau o oră de timp fantastic împreună.
  • Fiți atenți la iubitul care încurajează clâna. El sau ea poate căuta să vă controleze și să obțineți atenția constantă de la dvs. Clinginess este rareori un semn al iubirii echilibrate.
  • Pornirea unui jurnal vă poate ajuta să lucrați prin sentimente de obsesivitate. Scrieți-vă sentimentele, mai degrabă decât ceea ce ați făcut în timpul zilei. Încercați să descoperiți de ce vă simțiți un anumit mod. Nesiguranța îi determină adesea pe oameni să acționeze în moduri în care avem tendința de a vedea ca "nebun" sau "lipicioasă". Dacă aveți îngrijorări de pierdere, explorați aceste lucruri prin scriere. Face scenarii cele mai grave în timp ce încă sperând pentru cele mai bune. Notați modul în care ați face față dacă ceva a mers prost în relația dvs. - acest lucru vă ajută să începeți să faceți o realizare pe care o veți face față, că va fi mâine ar trebui să se întâmple cel mai rău. Evitați să vă concentrați asupra comportamentului iubitului dvs. - concentrați-vă pe propria dvs. și pe sentimentele dvs. Încercați să ajungeți la Nub de ceea ce vă temeți atât de mult. Teama de a fi singur? Frică de respingere? Jurnalul vă va lăsa să vă explorați gândurile și sentimentele fără să le puneți în piatră. Ar trebui să fie o zonă în care puteți exprima orice emoție posibilă fără a temni recrimarea. Odată pe hârtie, re-examinați-o, este încă adevărat pentru tine? Ce puteți face acest lucru, încât nu vă veți teme de respingere sau singurătate și puteți deveni mai încrezători în cine sunteți? Asigurați-vă că partenerul dvs. nu poate găsi - care ar putea deveni o situație lipicioasă.
  • Nu acționați gelos dacă nu există niciun motiv justificat. Chiar dacă faci gelos, încercați să nu arătați.Nu ai vrea ca partenerul tău să știe că nu ai încredere în el. Încercați să-i dați spațiu.
  • Nu încercați să fiți atât de aglomerări pentru că el sau ea va obține în cele din urmă sentimentul că nu aveți încredere în ele sau ar putea să o luați așa cum nu aveți nimic mai bun de făcut cu viața voastră.
  • Avertizări

    Dacă vă vedeți numai pe tipul sau fetița dvs. la fiecare două săptămâni și trăiți în mod rezonabil aproape unul de celălalt, atunci nu sunteți aglomerat. El sau ea este îndepărtată. Nu vă mulțumiți pentru un tip sau o fată care vă vede ca o opțiune.
  • Stabilind o curfew de atunci când partenerul dvs. ar trebui să fie acasă sau ar trebui să se verifice este un comportament extrem de control al. După cum probabil știți, când vă aflați cu prietenii, timpul zboară și ultimul lucru din mintea voastră este timpul. Nu sunteți mama lui și întrebându-i să continue să verifice timpul toată noaptea în timp ce încercați să vă distrați doar vă face să vă supărați. În schimb, încurajați-l să se distreze, să-și reîncarce bateriile și să aștepte cu nerăbdare să vă vadă din nou.
  • Nu fi fata lui sau ea, doar pentru că el sau ea nu poate găsi altceva de făcut.
  • Nu face scuze să fie cu el sau cu ea. Dacă știți unde este la el și sunteți cu prietenii, nu spuneți "Hai să mergem acolo". Se pare că ești agățat și vrei să asculți sau să-l vrei să te observe.
  • Dacă rămâneți târziu cu prietenii săi, este mai mult decât să obțineți într-un timp / fată de fată-amintiți-vă: nu puteți forța dragostea. Dacă ceea ce aveți nu este menit să fie, nici o cantitate de izbucniri furioase peste tipul său / time-ul ei faceți munca dvs. de relație.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar