Cum să vă curățați întreaga gură

Menținerea unei igiene orale bune este importantă dacă doriți să aveți dinți sănătoși și puternici, să vă îndepărtați de infecțiile sau boala gumă și să evitați respirația urâtă. Igiena orală înseamnă curățarea și îngrijirea întregii tale gura, nu doar dinții tăi. Combinați periați dinții cu ață, răzuirea limbii și folosind apă de gură pentru a vă oferi întreaga gura curată.

Pași

Metoda 1 din 4:
Periajul și denumirea
  1. Imagine intitulată Curățați întreaga gura Pasul 1
1. Periați de două sau trei ori pe zi. Primul pas pentru a vă curăța întreaga gură și asigurarea menținerii unei bune igiene orale este Periazati dintii frecvent și eficient. În mod normal, se recomandă să periați de două ori pe zi, o dată dimineața și o dată pe timp de noapte. Puteți adăuga a treia oară după prânz, dar nu periați mai mult de trei ori pe zi.
  • Dacă vă periați frecvent mai des decât acest lucru, riscați să vă purtați în jos smalțul dinților și să vă distrugeți gingiile.
  • De fiecare dată când vă periați dinții, ar trebui să o faceți timp de cel puțin două minute. Încercați să vă împărțiți gura în patru secțiuni și dând fiecare treizeci de secunde pentru a vă ajuta să păstrați urmărirea.
  • Imagine intitulată Curățați întreaga gura Pasul 2
    2. Obțineți tehnica dvs. corectă. Când vă spălați dinții, este important să utilizați cea mai bună tehnică pentru a maximiza beneficiul și pentru a minimiza riscul de a vă deteriora gingiile sau de a purta smalțul în jos. Începeți prin plasarea periei la un unghi de 45 de grade la gingiile dvs. Deplasați peria înapoi și înainte cu ușurință în curse care sunt despre lățimea unui singur dinte și apoi continuați mișcarea prin spălarea ușoară a întregii suprafețe din dintele cu o mișcare în sus și în jos.
  • Periați toate suprafețele dinților, suprafețele exterioare, suprafețele de mestecat și suprafețele interioare.
  • Pentru suprafețele interioare, înclinați peria și periați în sus și în jos de câteva ori pentru fiecare dinte.
  • Imagine intitulată Curățați întreaga gura Pasul 3
    3. Floss regulat. Chiar dacă sunteți un brusher diligent, există câteva zone pe care periuța de dinți nu o pot ajunge. Flossing zilnic va ajuta la îndepărtarea oricărei substanțe persistente care sunt prinse între dinți. La fel ca periajul, este important să folosiți o tehnică adecvată pentru a evita orice deteriorare potențială din răsturnarea dinților și a gingiilor atunci când aterizează. Înfășurați o lungime de atașare în jurul degetelor indice pe fiecare din mâinile dvs., deci există aproximativ două centimetri de ața între mâini.
  • Păstrați atașamentul strâns împotriva dintelui pentru a elimina placa și pentru a evita frecarea gingiilor. Mișcați ușor atașa cu o mișcare înainte și înapoi. Asigurați-vă că utilizați doar o presiune ușoară pentru a evita rănirea gingiilor cu ața.
  • Dacă mențineți o rutină și o tehnică bună, veți avea dinți sănătoși și gingii sănătoase.
  • Ar trebui să vă atașați dinții o dată pe zi.
  • Imagine intitulată Curățați întreaga gura Pasul 4
    4. Alegeți echipamentul potrivit. Când vă spălați dinții, este important să aveți instrumentele potrivite pentru slujbă. Utilizați o perie moale, care se potrivește cu ușurință în gură și vă permite să ajungeți la toate zonele fără probleme. Ar trebui să înlocuiți peria la fiecare trei sau patru luni. Dacă observați că părul se rătăcesc, ar trebui să o înlocuiți mai devreme.
  • Combinați o perie bună cu o pastă de dinți de fluor care este aprobată de profesioniștii dentari.
  • Căutați un sigiliu sau marcaj pe pachetul de pastă de dinți pentru ao verifica pentru o aprobare profesională.
  • Evitați utilizarea unei pastă de dinți abrazivă pentru mai mult de două săptămâni la rând, deoarece poate purta smalțul dinților și crește sensibilitatea
  • Metoda 2 din 4:
    Curățarea limbii
    1. Imagine intitulată Curățați întreaga gura Pasul 5
    1. Periați limba. Cel mai frecvent și mai ușor cale de a Curățați limba este doar prin utilizarea periuței de dinți. Periați limba de pe spate în față pentru a ajuta la eliminarea plăcii și descurajați creșterea bacteriilor și a dezvoltării respirației urâte.
    • Nu aplicați prea multă presiune atunci când vă periați limba.
    • Du-te peste limbă cu periuța de dinți de patru sau cinci ori.
  • Imagine intitulată Curățați întreaga gura Pasul 6
    2. Utilizați un dispozitiv special. Deși majoritatea oamenilor își perie limba cu o periuță de dinți, aceste perii sunt concepute pentru a lucra cel mai bine pe suprafețele netede ale dinților tăi. Suprafața brută și carne a limbii dvs. este foarte diferită. Probabil cel mai bun mod de a elimina acoperirea bacteriilor pe limbă este prin răzuire, mai degrabă decât periaj.
  • Este posibil să cumpărați un dispozitiv proiectat special pentru curățarea limbii dacă credeți că folosirea periuței de dinți nu este la fel de eficientă cum doriți.
  • Scaratele de limbă pot fi folosite după ce ți-ai periat dinții și a flossat. Le puteți găsi în unele magazine de sănătate, farmacii și online.
  • Imagine intitulată Curățați întreaga gura Pasul 7
    3. Înțelegeți beneficiile. Deși un accent mai mic este pus pe curățarea limbii decât curățarea dinților în îngrijirea orală, până la 50% din bacteriile din gură vor trăi pe limbă. Din acest motiv, curățarea limbii este o parte importantă în îngrijirea orală completă și ar trebui să fie inclusă într-o rutină de igienă orală care curăță întreaga gură. Până la 80 sau 90% din respirația rea ​​este considerată a rezulta din bacteriile de pe limbă, astfel încât să se abordeze acest lucru cu o igienă orală bună va reduce șansele de a suferi halitoză.
  • Metoda 3 din 4:
    Folosind o apă de gură
    1. Imagine intitulată Curățați toată gura dvs. Pasul 8
    1. Clătiți cu gura cu apă de gură. Puteți utiliza apă de gură pentru a vă asigura că ajungeți la fiecare colț al gurii. Apă de gură nu ar trebui niciodată folosită ca o alternativă la periajul și denumirea, dar poate fi folosit ca o metodă suplimentară de curățare. Adesea, oamenii folosesc apă de gură după periaj și ață, dar nu face nici o diferență în ce ordine efectuați cele trei sarcini de igienă orală.
    • Încercați să utilizați apă de gură înainte de a vă culca pentru a vă proteja dinții de bacterii în timp ce dormiți.
    • Produsele specifice vor avea instrucțiuni detaliate despre modul în care acestea ar trebui utilizate, dar, în general, veți răsturna lichidul în jurul gurii timp de treizeci de secunde până la un minut înainte de ao scuipa.
  • Imagine intitulată Curățați întreaga gura Pasul 9
    2. Alegeți o apă de gură terapeutică. Veți găsi că există o mare varietate de apă de gură disponibilă pentru a cumpăra în magazinul dvs. local de droguri sau farmacie. Produsele de apă de gură terapeutice vă pot ajuta să reduceți placa, cavitățile, respirația și condițiile rele, cum ar fi gingivita. Coborile alternative de gură cosmetice nu vor fi la fel de eficiente. Ei pot controla temporar respirația urâtă, dar nu abordează cauzele sau nu pot contribui la igiena dvs. orală mai largă.
  • Căutați apă de gură care are un semn sau sigiliu de la un organism profesionist oficial, aprobat.
  • Produsele marcate au fost evaluate de experți și au fost testați pentru eficacitate.
  • Imagine intitulată Curățați întreaga gura Pasul 10
    3. Înțelegeți importanța igienei orale. Dacă nu aveți grijă și curățați-vă gura, riscați să dezvoltați infecții cu guma, boala gingiilor, cavitățile și pierderea dinților. Cel mai bun mod de a avea grijă de gingiile dvs. este să vă îngrijiți dinții și gura prin periajul și aterizarea în mod regulat. Dacă permiteți plăcii să se dezvolte pe dinți, puteți suferi de probleme cu gingiile dvs. Dacă placa nu este îndepărtată, se poate întări în tartru, o substanță care poate fi îndepărtată numai de medicul dentist sau de igienistul dentar.
  • Metoda 4 din 4:
    Obținerea unui profesionist curat
    1. Imagine intitulată Curățați întreaga gura Pasul 11
    1. Luați în considerare o curățare dentară profesională. O modalitate de a vă asigura că aveți o gură curată este să vizitați medicul dentist sau de igienistul dvs. dentar și să obțineți o curățare dentară completă. O curățare dentară va folosi cu atenție și eficient o metodă profesională de periere pentru a îndepărta placa și tartrul construit, lăsând dinții să se simtă neted și curat. Suprafața proaspătă și netedă a dinților va face mai greu ca bacteriile să se fixeze în dinți, ajutându-vă să vă păstrați dinții curat după vizita dvs.
  • Imagine intitulată Curățați întreaga gura Pasul 12
    2. Știți ce să vă așteptați. Igienistul dentar va folosi unelte dentare mici, inclusiv o racletă, o perie și o oglindă. Igienistul ar putea începe cu un dispozitiv cu ultrasunete care folosește vibrații pentru a bate bucăți mai mari de tartru. Apoi, ea va folosi un instrument de răzuire pe dinți pentru a elimina placa. După aceasta, igienistul vă va spăla dinții cu o perie specializată și o pastă de dinți.
  • După periaj, igienistul, va atașa și va vorbi prin bune practici de igienă orală.
  • Dacă ați optat pentru un tratament suplimentar de fluorură, acest lucru va dura câteva minute și va funcționa pentru a vă întăriți și întăriți dinții.
  • Imagine intitulată Curățați întreaga gura Pasul 13
    3. Nu o considerați o singură dată. Având o curățenie profesională vă poate ajuta să mențineți o igienă orală bună și să vă instituiți cu obiceiuri de îngrijire dentară bună. Luați în considerare vizitele la igienistul dentar o parte regulată a programului dvs. de îngrijire dentară. Deși oamenii au fost recomandați să aibă curățenie de două ori pe an, cercetările recente sugerează că o dată pe an este suficientă pentru cei care nu prezintă factori de risc specifici ai degradării dinților și a bolii gingiilor.
  • Factorii de risc ai gingiilor gingiilor includ fumatul, diabetul și genetica.
  • Adresați-vă medicului dentist dacă nu sunteți sigur dacă sunteți la un risc crescut de boală gumă.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar