Cum să curățați dinții lui ferret

Îngrijirea dentară este o parte importantă a păstrarii unui dihor sănătos. Periajul zilnic este recomandat, dar ar putea dura o săptămână sau două pentru a ușura difuzorul dvs. în ea. Începeți prin masarea obrajilor și a gurii, apoi introduceți treptat o periuță de dinți și o pastă de dinți. Păstrați sesiunile scurte la început, apoi lucrați până la perierea bine timp de două minute. Dacă nu puteți gestiona periajul zilnic, făcându-l cât de des posibil este mai bine decât nimic. În plus față de periaj, veterinarii recomandă examene anuale dentare și curățare, în special pentru dihorii mai vechi.

Pași

Metoda 1 din 3:
Obținerea difuzorului dvs. de spălat
  1. Imaginea intitulată Curățați un dihor
1. Obțineți o pastă de dinți de dinți mică și pastă de animale de companie. Magazinul dvs. local de furnizare a animalelor de companie va purta periuțe de dinți concepute pentru pisoi și cățeluși care sunt suficient de mici pentru un dihor. Va avea, de asemenea, pastă de dinți de companie, care este în siguranță pentru un animal de companie să înghită. Nu folosiți niciodată pastă de dinți umană pentru a peria dinții unui animal de companie.
  • Pasta de dinți umană conține prea multă fluorură pentru a fi sigură pentru dihori. Acest lucru îl face extrem de toxic pentru dihori. Utilizați întotdeauna o pastă de dinți cu animale de companie.
  • Imaginea intitulată Curățați un dihor
    2. Masați obrajii și gura. Ușurați-vă difuzorul în periaj prin frecare ușor obrajii și în jurul gurii sale. Masați timp de aproximativ 30 de secunde la un moment dat de mai multe ori pe zi timp de câteva zile. Oferă un tratament și laudă verbală pentru ao încuraja să se bucure că gura sa atins.
  • Dacă vă aduceți fermorul obișnuit să vă atingeți treptat, veți avea un timp mai ușor de periaj dinții.
  • Imaginea intitulată Curățați un dihor
    3. Frecați dinții și gingiile când este obișnuit să-și atingă gura. După ce difuzorul dvs. devine confortabil cu atingerea feței, încercați să vă ridicați buzele și să frecați interiorul gurii sale. Utilizați degetul pentru a simula mișcările de periere timp de 30 de secunde de câteva ori pe zi. Asigurați-vă că vă recompensați didactia cu tratează și laudă.
  • Dacă difuzorul dvs. tinde să muște foarte mult, este posibil să trebuiască să renunțați la frecare și să introduceți doar periuța de dinți.
  • Imaginea intitulată Curățați un dihor
    4. Introduceți periuța de dinți fără pastă de dinți. După câteva zile de frecare a dinților și gingiilor cu degetul, încercați să plasați periuța de dinți în gură. Nu adăugați încă o pastă de dinți - doar umezi peria. Din nou, limitați sesiunile la 30 de secunde de câteva ori pe zi.
  • Imaginea intitulată Curățați un dihor
    5. Lăsați-o să gustă pasta de dinți. Odată ce ți-ai luat difuzorul cu perie, dați degetul cu o cantitate mică de pastă de dinți. Lăsați-l pe Ferret să-l lingă de pe deget și să-l laude, așa că învață că pasta de dinți este un lucru bun.
  • Puteți găsi o varietate de arome de pastă de dinți PET. Aroma de arahide tinde să fie populară printre dihori. Dacă difuzorul dvs. nu-i place prima aromă pe care o alegeți, încercați să treceți la un alt fel.
  • Metoda 2 din 3:
    Periajul dinților fermei
    1. Imaginea intitulată Curățați un dihor
    1. Periați ușor și începeți cu sesiuni scurte. Ridicați buzele feritului și încercați să periați ușor fiecare dinte cu mișcări circulare. Acordați o atenție deosebită exigențelor dinților, care este locul în care se construiește cele mai multe plăci. Limitați primele sesiuni de periere la aproximativ 30 de secunde.
    • Faceți tot ce este mai bun pentru a obține tot drumul spre dinții din spate. Dacă difuzorul dvs. devine supărat, dați-i o pauză și încercați din nou mai târziu.
  • Imaginea intitulată Curățați un dihor
    2. Creșteți timpul de periere treptat la două minute. Dacă este posibil, periați dinții fermei o dată pe zi. Adăugați un pic mai mult timp în fiecare zi, astfel încât să puteți curăța dinții fermei dvs. mai bine. Pe parcursul primelor câteva zile, încercați să ajungeți la punctul în care puteți peria timp de două minute.
  • Imaginea intitulată Curățați un dihor
    3. Verificați pentru problemele dentare când vă periați. Pe măsură ce vă periați, căutați zone colorate întunecate ale acumulării tartrului și gingiilor roșii, umflate. Verificați pentru petele adânci, gălbui, care sunt un semn de daune fizice. În plus, verificați alte semne de deteriorare evidentă, cum ar fi dinți crăpați sau spați.
  • Un veterinar va trebui să gestioneze acumularea tartrului și alte probleme dentare. Periajul poate elimina placa, dar tartrul poate fi îndepărtat numai prin scalare profesională.
  • Imaginea intitulată Curățați un dihor
    4. Dă-ți periuță de dinți a Ferretului. În plus față de periajul manual, puteți oferi fermele dvs. de ferret care vă vor ajuta să vă păstrați dinții curată. Cel mai probabil vor fi etichetați pentru câini sau pisici, dar este bine să le dați la dihor. Puteți găsi tratamente dentare la magazinul local de furnizare a animalelor de companie.
  • Pearurile de dinți tratează nu reprezintă un substitut pentru periajul manual obișnuit.
  • Metoda 3 din 3:
    Furnizarea de îngrijire dentară veterinară
    1. Imaginea intitulată Curățați un dihor
    1. Au un veterinar să examineze dinții fermei dvs. anual. Ca câini și pisici, este recomandat ca difuzoarele să vadă un veterinar pentru un examen dentar cel puțin o dată pe an. Veterinările sunt acum instruite în stomatologia animalelor, așa că vor putea să se ocupe de orice probleme pe care le găsesc.
    • Ar trebui să vă aduceți difuzorul unui veterinar exotic de animale exotice. Pentru a găsi un veterinar potrivit, ca prietenii dvs. de tip ferret, căutați online sau contactați grupul local de proprietari.
  • Imaginea intitulată Curățați un dihor
    2. Scoateți-i în mod regulat dinții de la Ferret. Din moment ce problemele dentare pot provoca durere, dificultăți de a mânca și alte probleme de sănătate, Veters recomandă curățarea anuală pentru dihori. O curățare profundă implică anestezie, deoarece VET va avea nevoie de acces la întreaga gură. Ei vor folosi instrumente speciale pentru a elimina depozitele de tartare și, dacă este necesar, pentru a repara dinții spartă.
  • Curățarea anuală dentară este deosebit de importantă pentru dihorte de peste trei ani.
  • Imaginea intitulată Curățați un dihor
    3. Dă-ți medicul de durere de ferret și alimente moi după o curățare profundă. După o curățare profundă, VET vă va oferi medicamente antiinflamatorii și dureri. Administrați acestea în conformitate cu instrucțiunile VET și oferiți alimente moi în loc de Kibble timp de cinci până la șapte zile.
  • Veți da fie medicamente lichide de ferret cu un camion sau o tabletă moale, masticabilă.
  • Imaginea intitulată Curățați un dihor
    4. Căutați opțiuni de îngrijire dentară cu costuri reduse. Curățarea dentară standard costă de obicei între 100 și 200 de dolari (US). În timp ce îngrijirea dentară adecvată poate ajuta un difuzor să trăiască o viață lungă, sănătoasă, costul îi împiedică adesea proprietarii să o furnizeze. Păstrați filele pe veterinarii locali și adăposturile de animale, ceea ce ar putea oferi ocazional curățarea cu costuri reduse.
  • De exemplu, în Statele Unite, februarie este luna națională de sănătate a animalelor de companie dentară, veterinarii și adăposturile oferă uneori curățarea gratuită sau redusă pentru a sărbători.
  • De asemenea, puteți vorbi cu VET-ul dvs. despre stabilirea unui plan de plată pentru o curățare dentară.
  • Asigurarea animalelor de companie rareori acoperă difuzoarele și alte animale de companie exotice. Planurile care sunt disponibile pentru dihori nu acoperă în mod obișnuit curățarea dentară.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar