Cum să vă spălați dinții

Periajul dinților nu este doar pentru un zâmbet mai alb și respirație mai proaspăt, este esențial pentru sănătatea dvs. generală. Când vă periați, scoateți placa - o peliculă subțire de bacterii care se lipesc de dinți și va crea cavități, boală gumă și dacă îl ignori suficient de lung, vă va face dinții să cadă!Tu stii De ce Pentru a peria, dar dacă doriți să învățați Cum Pentru a vă spăla dinții în mod eficient, aceste sugestii vor ajuta.

Pași

Partea 1 din 3:
Folosind instrumentele potrivite
1. Utilizați o periuță de dinți bună. Alegeți o periuță de dinți cu părul de nylon moale. Acest lucru trebuie să fie efectiv Scoateți placa și resturile din dinții voștri, fără a irita gingiile sau emailul dintelui, cum ar fi perii greu, pot face atunci când sunt utilizate cu acțiune laterală. De asemenea, periuța de dinți ar trebui să se potrivească confortabil în mână și să aibă un cap suficient de mic pentru a ajunge cu ușurință pe toți dinții, mai ales pe cei din spate. Dacă aveți dificultăți în montarea periuței de dinți în gură, este probabil prea mare.
  • Periuurile de dinți electrice sunt o alegere excelentă dacă sunteți un leneș leneș și gândiți-vă că periuța de dinți electrică vă poate încuraja să petreceți mai mult timp pe dinți - cu toate acestea, puteți face la fel de bine de un loc de muncă cu o periuță de dinți manuală - este totul în tehnică.
  • O metodă bună este să periați cu o periuță de dinți manuală dimineața și să folosiți o periuță de dinți electrică pe timp de noapte.
  • Tu ar trebui evita periuțe de dinți cu "natural" părul fabricat din părul animalelor, deoarece acestea pot porni bacteriile și trebuie înlocuite mai frecvent.
  • 2. Înlocuiți periuța de dinți în mod regulat. Părul se vor purta în timp, pierzând flexibilitatea și eficacitatea lor. Ar trebui să achiziționați o periuță de dinți nouă la fiecare trei până la patru luni, sau de îndată ce părul încep să spală și să-și piardă forma. Inspecția vizuală a periuței de dinți este mai importantă decât cronologia reală. De asemenea, puteți cumpăra periuțe de dinți ale căror mânere vor schimba culoarea atunci când este timpul să achiziționați o periuță de dinți nouă.
  • Cercetările au constatat că mii de microbi numesc periuță de dinți și mânere "Acasă," și poate provoca infecții.
  • La aproximativ trei luni, părul devin ascuțite datorită frecării și pot provoca gingiile dvs. să sângereze.
  • Întotdeauna clătiți peria după ce ați folosit-o și păstrați-o în poziție verticală și descoperită, astfel încât să se poată usca înainte de următoarea utilizare. Altfel bacteriile vor crește.
  • 3. Utilizați pastă de dinți de fluor. Nu numai că ajută la eliminarea plăcii, dar ajută și întărirea smalțului dinților. Este important să rețineți că pasta de dinți de fluor este nu să fie înghițiți, deoarece ingerarea prea mult poate avea consecințe grave ale sănătății. Nu trebuie utilizat pentru copii sub vârsta de trei ani.
  • Puteți obține pastă de dinți pentru a viza o mare varietate de probleme dentare și gumă, inclusiv cavități, tartr, dinți sensibili și gingii, gingivită și dinți colorați. Optați pentru cel care se potrivește cu cel mai bun sau adresați-vă medicului dentist sau igienist pentru sfaturi.
  • 4. Utilizați Floss Dental. Flexarea dinților este la fel de importantă ca și periajul, deoarece elimină placa construită, bacteriile și particulele de alimente care se blochează între dinți, care periuțe de dinți moi nu pot ajunge chiar și atunci când sunt utilizate cu mișcare naturală în sus / în jos.Ar trebui să atașezi mereu inainte de Perindu-ți dinții astfel încât orice alimente sau bacterii care se pierd în timpul apei Flossing nu rămân în gură.
  • Amintiți-vă să atașați ușor. Nu "Snap" atașamentul dintre dinți ca asta poateiritați gingiile sensibile. Să o ușurați ușor, urmând curba fiecărui dinte.
  • Dacă găsiți ață dentară ciudată să utilizați sau aveți bretele, căutați în schimb. Acestea sunt bastoane mici din lemn sau plastic pe care le puteți introduce între dinți, obținându-se aceleași rezultate ca și dentare dacă spațiile sunt suficient de mari.
  • Alternativ, puteți utiliza Flossers, care sunt bucăți mici de atarmă între 2 suporturi, în general cu o alegere la capătul opus.
  • Partea 2 din 3:
    Mastering tehnica de periere
    1. Utilizați o cantitate mică de pastă de dinți. Strângeți doar o cantitate de pastă de dinți pe periuța de dinți. Aplicarea prea multă pastă de dinți poate provoca supra-sudsing, vă tenând să scuipați și să terminați prea devreme. În plus, crește riscul de a ingera o pastă de dinți umplută cu fluorură, care este foarte nesănătoasă.
    • Dacă periajul este dureros, încercați să periați mai ușor cu mișcarea exactă a cercului sau treceți la o pastă de dinți formulată pentru dinți sensibili.
  • 2. Setați părul la linia gingiilor la un unghi de 45 de grade. Periați ușor cu o mișcare scurtă, circulară. Nu periați peste dintii tai. Adresați-vă medicului dentist sau igienist să vă prezinte tehnica corectă de periere.
  • 3. Petreceți o periaj de două până la trei minute. Periați doar câțiva dinți la un moment dat și lucrați în jurul gurii într-un cerc, astfel încât să obțineți fiecare dinte (petreceți aproximativ 12 până la 15 secunde în fiecare loc). Dacă vă ajută, vă puteți împărți gura în cadrane: partea stângă sus, partea dreaptă sus, partea stângă jos și dreapta jos. Dacă petreceți 30 de secunde pe fiecare cvadrant, veți obține un număr întreg de două minute de periaj.
  • Încercați să începeți dinții din stânga jos, deplasându-se în partea dreaptă mai jos, apoi în partea dreaptă sus spre stânga sus. Schimbați-vă în partea superiorilor interiori și periați în partea dreaptă sus, în interiorul dreptului inferior și în cele din urmă în partea stângă inferioară.
  • Dacă vă plictisiți, încercați să vă spălați dinții în timp ce vă uitați la televizor sau să faceți un cântec pentru tine în timp ce vă periați. Periajul dinților pentru durata unei melodii întregi vă va asigura că vă periați bine!
  • 4. Periați-vă molarii. Poziționați periuța de dinți, astfel încât să fie perpendiculară pe buze, astfel încât părul să se odihnească pe partea superioară a molarilor de fund.Lucrați periuța de dinți într-o mișcare de intrare și out și deplasați din spatele gurii în față. Apoi completați această mișcare făcând o mișcare de rotație a periei pentru a elimina bacteriile care au fost dislocate de la suprafață. Repetați pe cealaltă parte a gurii. Când dinții de fund sunt curați, răsturnați periuța de dinți și lucrați la molarii de sus.
  • Pentru a accesa molarii de sus în afara, întotdeauna leagăn maxilarul inferior în lateral pe care lucrați. Acest lucru va crește spațiul disponibil pentru a vă deplasa peria în sus și în jos de mai multe ori, astfel încât să nu se facă nicio mișcare laterală.
  • 5. Periați suprafețele interioare ale dinților. Vârful periuței de dinți, astfel încât capul periuței de dinți să indice spre linia de gingie și să periați fiecare dinte. Dentiștii spun că zona cea mai frecvent omisă este în interiorul dinților din față inferior, deci asigurați-vă că nu uitați! Verificați dacă gura se deschide suficient de largă prin menținerea dinților cu două sau trei degete ale celeilalte mâini.Acest lucru va permite un unghi vertical corect pentru a ajunge la marginea gingiei.
  • 6. Puneți-vă ușor limba. După ce ți-ai curățat dinții, folosește părul periuței de dinți pentru a-ți curăța ușor limba. (Nu apăsați prea tare sau deteriorați țesutul.) Acest lucru ajută la menținerea respirației urâte și scapă de bacterii pe limbă.
  • Partea 3 din 3:
    Terminand
    1. Clătiți-vă gura. Dacă alegeți să clătiți după periaj, luați o gură de apă dintr-o ceașcă de unică folosință sau cupă mâinile sub robinete. Împărți-vă în jurul gurii și scuipa-o afară.
    • Rețineți că există o anumită dezbatere dacă este recomandată sau nu acest lucru. În timp ce unii consideră că reduce eficacitatea tratamentului de fluorură topică, alții doresc să se asigure că nu este ingerat fluorură. Există, de asemenea, aceia care nu le place să aibă pastă de dinți în gură! Dacă sunteți la un risc ridicat de a obține cavități, poate fi benefică să nu clătiți sau să clătiți doar o cantitate mică de apă - creând efectiv o apă de gură fluorură.
    • Alte studii au arătat că clătirea după periere nu are un impact semnificativ asupra eficacității periajului cu o pastă de dinți cu fluor.
  • 2. Clătiți periuța de dinți. Țineți periuța de dinți sub apă curgătoare timp de câteva secunde pentru a elimina orice bacterii din perie. Dacă nu clătiți în mod corespunzător periuța de dinți, puteți introduce de fapt bacterii vechi în gura dvs. data viitoare când o utilizați. Clătirea, de asemenea, elimină orice pastă de dinți rămasă. Plasați periuța de dinți undeva unde se va usca cu ușurință. În caz contrar, bacteriile pot crește.
  • 3. Finisați cu o apă de gură pe bază de fluor (opțional). Ia o gură mică de apă de gură, lustruiți-l în gură timp de aproximativ 30 de secunde și scuipa-o afară. Aveți grijă să nu înghițiți niciunul.
  • Imagine intitulată Perie dinții Pasul 11
    4. Clătiți gura cu apă sărată (opțional).Saltwater ucide bacteriile rele pe dinți.Există un zvon că apa sărată este acidă și poate eroda dinții dacă este folosit prea des.Este mai bine să nu-l folosești prea des, ca, ca ceva, prea mult din ceva este rău.
  • Pentru o protecție antibacteriană completă, clătiți cu o apă de gură de clorhexidină înainte de a merge la culcare, dar nu o utilizați mai mult de două săptămâni la rând.
  • 5. Amintiți-vă să periați cel puțin de două ori pe zi. Majoritatea dentiștilor recomandă să periați cel puțin două ori pe zi - o dată dimineața și o dată înainte de culcare. Dacă vă puteți potrivi într-o a treia oară undeva în mijloc, chiar mai bine! Încercați să periați la un unghi de 45 °, deoarece acest lucru vă ajută să eliminați plăci și alimente / băutură particulele pe dinți mai bine decât dacă ați făcut-o în mod normal. De asemenea, ar trebui să încercați să evitați gustarea între mese cât mai mult posibil, deoarece acest lucru are ca rezultat mai multe resturi și bacterii mai mari în gură.
    Sfat de experți
    Joseph Whitehouse, MA, DDS

    Joseph Whitehouse, MA, DDS

    Boardist certificat dentist. Joseph Whitehouse este un dentist certificat de consiliu și fostul președinte al Congresului Mondial din stomatologie minim invazivă (WCMID). Cu sediul în Castro Valley, California, dr. Whitehouse are peste 46 de ani de experiență dentară și experiență de consiliere. El a deținut părtășie cu Congresul Internațional de Implantologie Orală și cu WCMID. Publicat peste 20 de ori în reviste medicale, dr. Cercetarea Whitehouse se concentrează pe atenuarea fricii și a reținerii pacienților asociați cu îngrijirea dentară. Dr. Whitehouse a câștigat un DDS de la Universitatea din Iowa în 1970. El a câștigat, de asemenea, un MA în consilierea psihologiei din Universitatea de Stat din California Hayward în 1988.
    Joseph Whitehouse, MA, DDS
    Joseph Whitehouse, MA, DDS
    Medicul de dentist certificat de bord

    Expert truc: Dacă aveți un dentist obișnuit pe care îl vedeți, întrebați-i dacă observați toate zonele problematice, data viitoare când aveți o întâlnire. Dentistul dvs. vă poate oferi sfaturi specifice despre locurile pe care le puteți lipsi când vă periați.

  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Apă în gură pentru a slăbi particulele alimentare după fiecare masă.
  • Vizitați un dentist cel puțin o dată la șase luni pentru un examen, X-Rays și o curățare.
  • Periuțele de dinți electrice sunt mai bune pentru că nu trebuie "freca" Dinții tăi - dar, în general, obiceiurile de periere bune sunt mult mai importante decât dacă folosiți sau nu o perie electrică.
  • Există periuțe de dinți cu cronometre care vă spun cât timp să periați. Aceste tipuri de periuțe de dinți vă pot ajuta când vă periați unghiuri diferite de dinți în gură.
  • Pentru sângerarea gingiilor încearcă pasta de dinți cu fluor cu fluor și 3 picături de ulei de arbore de ceai pe periuța de dinți înainte de a aplica pasta de dinți.
  • Utilizați o scobitoare pentru a elimina particulele de alimente între dinți.
  • Este foarte recomandat să înlocuiți periuța de dinți la fiecare 3 luni.
  • Așteptați cu 10 minute înainte de a vă spăla o masă.
  • Dacă gingiile dvs. sângeră ușor, acesta este un semn că ați putea avea gingii inflamate (gingivită).Vedeți medicul dentist. Gingivita este o cauză nu numai a pierderii dinților și a respirației urâte, ci poate duce și la infecția bacteriană a sistemului circulator. Nu opriți periajul dacă gingiile dvs. sângerează. În schimb, treceți la o periuță de dinți mai moale.
  • Dacă dorești Periați limba (care este foarte recomandat). Asigurați-vă că nu mergeți prea departe înapoi în gât.
  • Majoritatea oamenilor urmează aceeași rutină în timpul periajului. Luați în considerare începerea într-o altă locație de fiecare dată când vă periați, pentru a evita lipsa aceleași pete în mod repetat.
  • Cel puțin, periați dinții dimineața și înainte de a vă culca. Nu exagerați: prea mult periajul nu este bun pentru dinții tăi.
  • Avertizări

    Nu periați prea greu. Gingiile sunt țesuturi foarte sensibile.
  • Nu treceți peste perierea dinților - sări peste această practică vitală poate provoca degradarea dinților.
  • Nu folosiți niciodată periuța de dinți a altcuiva. Puteți transfera germeni, bacterii și boli prin tăieturi microscopice în gură.
  • Sângerarea din zonele infectate poate apărea pentru câteva zile urmată de vindecarea rapidă la gura sănătoasă pe care o meritați.
  • Nu înghiți pastă de dinți sau apă de gură. Ele conțin substanțe chimice care sunt toxice dacă le înghiți, e.G. Amoniac și clorură de cetilpiridiniu.
  • Așteptați cel puțin 45 de minute înainte de a vă spăla dinții după consumul de sodiu, vin sau sucuri acide, cum ar fi sucul de portocale. Sodii și sucurile părăsesc acizii reziduali pe dinți, iar periajul poate deteriora emailul.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Floss
    • Periuta de dinti
    • Pastă de dinţi
    • Apă
    • Apă sărată (opțional)
    • Apă de gură (opțional)
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar