Cum să curățați dinții pisicii

Curățarea dinților pisicii dvs. ar trebui să fie o parte importantă a rutinei îngrijirii. Periajul dinților pisicilor cu o periuță de dinți și o pastă de dinți special amenajează placa și bacteriile care pot crește în gură și au efecte adverse asupra sănătății orale și generale a animalului dvs. de companie. Ar putea fi dificil să curățați dinții unei pisici adulte care nu este obișnuită cu procesul. Cu toate acestea, după câteva sesiuni de practică, atât tu cât și pisica ta ar trebui să te obișnuiești cu asta. Străduiți-vă să vă periați dinții pisicii (sau cel puțin săptămânal) pentru a promova dinți sănătoși și gingii.

Pași

Partea 1 din 4:
Pregătirea pentru curățarea dinților
  1. Imaginea intitulată curată o pisică
1. Vizitați Vet. Un medic veterinar va fi capabil să confirme dacă pisica ta are sau nu o acumulare de placă sau tartru. Placa poate fi curățată prin periaj, dar eliminarea acumulării Tartarului necesită utilizarea unor unelte speciale și poate fi efectuată numai într-un birou al veterinarului.
  • De asemenea, veterinarul dvs. poate evalua sănătatea orală totală a pisicii dvs. și ar trebui să vă poată spune dacă este sigur să periați dinții animalului.
  • VET dvs. ar trebui, de asemenea, să poată recomanda produse de îngrijire a sănătății orale care vor fi sigure și eficiente pentru pisica dvs.
  • Imaginea intitulată curată o pisică
    2. Cumpărați consumabilele. Consumabilele dvs. de bază vor include o periuță de dinți de animale de companie moale și o pastă de dinți în siguranță pentru animale de companie. Nu puteți folosi pasta de dinți umană pe o pisică, deoarece fluorura din pasta de dinți este toxică pentru ei. Veți avea nevoie, de asemenea, de o periuță de dinți de pisică.
  • Orice pastă de dinți cu xilitol (un îndulcitor) poate fi mortală la o pisică.
  • Periuțele de dinți de pisică poate fi fie un tip de degerat (unul vă alunecați peste degetul dvs.), fie unul care arată ca o periuță de dinți de dimensiuni de copil care este concepută special pentru gura pisicii.
  • Puteți cumpăra un kit de animal de companie dentar, inclusiv pasta de dinți dreapta și periuța de dinți, la un magazin de animale de companie sau de la veterinarul dvs.
  • Imaginea intitulată curată o pisică
    3. Acționați pisica dvs. la pasta de dinți. Introduceți dintele periajului încet, ideal în câteva zile. Acest lucru vă poate ajuta pisica să rămână relaxată și să știe ce să se aștepte, astfel încât el nu va fi speriat și este mai puțin probabil să se lupte.
  • Pentru a începe, puneți un pic de pastă de dinți de animale de companie pe vârful degetului dvs. și lăsați-o pisica să o lingă. A doua zi, faceți același lucru și apoi faceți degetul de-a lungul gingiilor dinților superiori ai pisicii. În ziua următoare, puneți pasta de dinți pe periuța de dinți și lăsați-o pisica să o lingă.
  • Pisicile, ca oamenii, au preferințe de aromă. Pentru a vă face sesiunea de periere să meargă cât mai bine posibil, ar putea fi înțelept să cumpărați mai multe tipuri de pastă de dinți pentru a vedea dacă există o pisică dvs. poate prefera peste altul.
  • Imaginea intitulată curată o pisică
    4. Acționați pisica pe periuța de dinți. Permițând pisicii să interacționeze cu periuța de dinți înainte de curățarea dinților, îi va permite să fie mai confortabilă în jurul dispozitivului. Majoritatea pisicilor își vor freca obrajii și gingiile de-a lungul suprafeței obiectelor pentru a-l marca cu mirosul lor, susținând în mod esențial ca al lor.
  • Lăsați pisica să marcheze periuța de dinți ca pe el și să-l obișnuiască să-l aibă în jurul gurii înainte de a încerca să o folosești în gură. Permițându-i acces la perie cel puțin o dată pe zi timp de douăzeci de minute, timp de două până la trei zile înainte să-i permită să devină mai confortabil cu aparatul de curățare înainte de utilizare.
  • Dacă aveți mai mult de o pisică, asigurați-vă că fiecare animal individual are periuța de dinți proprie și nu folosește aceeași periuță de dinți pe mai multe pisici.
  • Imaginea intitulată curată o pisică
    5. Recompensați pisica dvs. pentru interacțiuni pozitive. În timp ce vă aclimatizați pisica la periuța de dinți și pasta de dinți, asigurați-vă că îl recompensați cu mici tratamente sau o jucărie preferată după ce a interacționat cu dispozitivele de curățare a dinților.
  • Dacă pisica dvs. pare reticentă sau teamă de periuța de dinți sau de pastă de dinți, nu-i dați un tratament, deoarece acest lucru poate întări interacțiunile negative cu periuța de dinți și de pastă de dinți.
  • Partea 2 din 4:
    Curățați dinții pisicilor
    1. Imaginea intitulată curată o pisică
    1. Plasați pisica pe o suprafață confortabilă. Acest lucru vă poate ajuta pisica să se relaxeze în timp ce vă curățați dinții. Dacă știi pisica ta îi place să se lupte, să încerci să-l înfășurați într-un prosop pentru al împiedica să zgârie sau să încerce să scape.
    • Ar trebui să vă ducă mai puțin de 30 de secunde pentru a vă peria dinții pisicilor.
    • Este, de asemenea, înțelept să purtați mâneci lungi sau chiar mănuși dacă pisica dvs. este probabil să se lupte sau va încerca să scape de curățenie.
  • Imaginea intitulată curată o pisică
    2. Periați dinții pisicii. Ar fi trebuit să vă administrați deja pisicii de două-trei zile pentru a vă obișnui cu pasta de dinți. În a patra zi, aplicați pasta de dinți pe perie și încercați să periați câțiva dinți.
  • Repetați acest zilnic până când pisica vă permite să rulați ușor periuța de dinți de-a lungul gingiilor și dinților. Să lucreze părul periei de-a lungul liniei de gingie a dinților din spate și unghiul ușor, astfel încât părul se află sub linia gingiilor.
  • Imaginea intitulată curată o pisică
    3. Faceți cercuri de-a lungul liniei de gingie. Odată ce pisica dvs. este bine cu rutina descrisă în pasul anterior, începeți să faceți cercuri mici de-a lungul liniei de gingie care funcționează din spate în față, masând gingiile.
  • Imaginea intitulată curată o pisică
    4. Periați în mod regulat.Asigurați-vă că repetați rutina pe o bază zilnică - sau de cel puțin câteva ori pe săptămână - pentru a vă asigura că gura pisicii dvs. va fi cea mai sănătoasă poate fi. În timp ce periajul reduce placa și acumularea pe suprafețele vizibile ale dinților, nu se poate ajunge la acumularea sub linia gingiilor. Dar de fiecare dată când vă periați, reduceți foarte mult cantitatea de placă și acumularea bacteriană în gura pisicii tale.
  • Imaginea intitulată curată o pisică
    5. Verificați pentru orice probleme. În timp ce vă spălați dinții pisicilor, faceți o scanare rapidă a gurii pentru a vedea dacă există ceva care necesită o atenție suplimentară de la un veterinar. De exemplu, sângerarea gingiilor sunt un semn că pisica dvs. are nevoie de scalare dentară profesională de către medicul veterinar, deci aveți grijă de asta cât mai curând posibil. Puroi, bulgări, răni, zone roșii și dinții liberi în gura pisicii dvs. ar trebui să fie, de asemenea, inspectate de un veterinar.
  • Partea 3 din 4:
    Alegerea unei metode alternative la periaj
    1. Imaginea intitulată curată o pisică
    1. Cunoașteți tendințele pisicii tale și tratamente pereche. Anumite pisici pur și simplu nu vă vor permite să vă spălați dinții acasă pe o bază zilnică sau bi-săptămânală. Dacă pisica dvs. nu va permite ca procesul de periere să se întâmple, puteți încerca cuplarea tratamentelor enumerate mai jos cu mai multe vizite regulate la veterinarul dvs. pentru curățarea profesională.
    • Trebuie să știți că tratamentele de sănătate orală, jucăriile, aditivii sau alimentele nu sunt un substitut pentru periajul zilnic.
    • De asemenea, în cazul în care pisica dvs. are o cantitate mare sau neobișnuită de stres atunci când este dus la veterinar, va trebui să luați în considerare acest lucru în legătură cu stresul pisica dvs. vă determină în timpul procesului de periere.
  • Imaginea intitulată curată o pisică
    2. Utilizați alimente "speciale". Există unele alimente și pisici tratate care sunt formulate în mod specific pentru a ajuta "sărind" placa din dinții pisicilor. În general, kibul este format astfel încât să aibă o textura mai dulce. Pe măsură ce mesteca pisica, această suprafață se îndepărtează de placă.
  • Căutați alimente etichetate "îngrijire dentară" sau "îngrijire a dinților" atunci când achiziționați un aliment conceput pentru a controla placa. Aceste alimente nu vor funcționa dacă există deja tartr pe dinți. Acest lucru va trebui eliminat printr-o curățare dentară înainte de a începe alimentele. Ar trebui să discutați cu veterinarul dvs. înainte de a încerca acest tip de mâncare cu pisica dvs., deoarece pot exista condiții în care pisicile nu ar trebui să mănânce acest produs alimentar (inclusiv durerea gurii, boala renală etc.).
  • Imaginea intitulată curată o pisică
    3. Utilizați aditivi dentari sau spray-uri. Există aditivi care pot fi adăugați la apă care va reduce cantitatea de bacterii din gura pisicii tale. Unele dintre aceste produse vin, de asemenea, într-o sticlă de pulverizare, astfel încât să le puteți aplica direct la dinți.
  • Verificați cu medicul veterinar dacă acești aditivi ar fi benefice pentru pisica dvs. și dacă pisica dvs. are condiții medicale existente.
  • Aceste produse nu pot elimina tartrul din dinți, dar, în schimb, controlează cantitatea de bacterii din gura pisicii.
  • Imaginea intitulată curată o pisică
    4. Utilizați jucăriile de pisici. De asemenea, puteți cumpăra jucăriile de pisici de mestecat nelegate care vă curăță dinții pisicilor, îndepărtați tartrul moale și masați-i gingiile, păstrându-l în timp ce îl păstrați distrați. Pisicile au o înclinație naturală de a mesteca, astfel încât să-l oferiți și să-i oferiți ceva de mestecat, care îmbunătățește și puterea dinților și sănătatea dentară în același timp.
  • Imaginea intitulată curată o pisică
    5. Obțineți o curățare profesională. Chiar și cu periajul regulat dinte, vor fi acele pisici care vor avea nevoie de o curățare profesională ocazională (la fel ca unii oameni trebuie să meargă la dentist mai frecvent decât alții). Dacă tartrul începe să se acumuleze de-a lungul liniilor gingului, este timpul pentru o curățare dentară.
  • Tartarul va apărea ca o substanță brună ușoară pe dinți de-a lungul liniilor gingiei. Pe măsură ce se acumulează, va deveni un strat mai gros, întunecat într-un maro mai întunecat sau uneori gri.
  • Partea 4 din 4:
    Înțeleg de ce ar trebui să vă curățați dinții pisicilor
    1. Imaginea intitulată curată o pisică
    1. Cunoașteți diferența dintre placă și tartru. Bacteriile din gura pisicii tale formează placa, care se lipeste de suprafața dinților pisicilor. Dacă această placă cu bacterii nu este îndepărtată de o periaj bună, începe să-și mențină în tartru, o substanță care în esență ciment la dinți și poate fi îndepărtată numai prin scalarea dentară la biroul VET.
    • Există o serie de condiții care se pot dezvolta dacă nu vă îngrijiți în mod corespunzător de igiena orală a pisicii dvs., deci păstrați un ochi apropiat asupra plăcii și a acumulării tartrului.
  • Imaginea intitulată curată o pisică
    2. Identificați gingivita. Gingivita este o inflamație a gingiilor care apare ca o linie roșie închisă de-a lungul liniei de gumă / dinte. La fel ca la om, gingivita este un semn de sănătate dentară slabă și trebuie să fie abordată de un medic veterinar înainte de a deveni o problemă mai gravă.
  • Imaginea intitulată curată o pisică
    3. Cunosc semnele de parodontită.Acest lucru este cauzat când gingivita este lăsată netratată. Parodontita se dezvoltă adânc sub linia gingiilor și infectează soclul dintelui. Acest lucru poate provoca abcese dureroase și poate slăbi dinții.
  • Imaginea intitulată curată o pisică
    4. Căutați ulcerați. Când gingivita merge netratată, pot apărea ulcere dureroase ale gurii. Acestea vor apărea ca răni roșii strălucitoare în gura pisicii. De multe ori, aceste ulcere vor sângera.
  • Imaginea intitulată curată o pisică
    5. Identificați ulcerele de rozătoare. Ulcerii rozătoarelor arată similar cu ulcerele din gură, dar durerea sau umflarea se vor forma pe buza superioară a pisicii.
  • Imaginea intitulată curată o pisică
    6. Căutați semne de stomatită. Stomatita este o inflamație incredibil de dureroasă a gurii. Pisica va avea o mulțime de mâncare sau chiar refuză să mănânce. Interiorul gurii va apărea înroșită și brută.
  • În plus, există o serie de condiții care se pot dezvolta dacă nu vă îngrijiți în mod corespunzător de igiena orală a pisicii dvs.
  • Imaginea intitulată curată o pisică
    7. Fiți conștienți de alte afecțiuni medicale. Există dovezi de montare că diferite organe ale corpului pot fi afectate de bacterii și de toxine care pot călători de la gură la organism prin intermediul fluxului sanguin. Inflamația cronică în gură poate contribui la probleme, cum ar fi enzimele hepatice ridicate, boala cardiacă, boala renală și diabetul zaharat.
  • sfaturi

    Sănătatea dentară este la fel de importantă pentru pisici ca fiind pentru oameni. Un program regulat de curățare a dinților vă va asigura că pisica voastră se va bucura de anii săi seniori cu toți dinții lui intacte.
  • Încercați să vă curățați dinții pisicilor ca parte a timpului de zi cu zi cu el.
  • Ca o alternativă la o perie, există produse de tifon cu degetul pe care le puteți pune pe pastă de dinți și înfășurați-vă degetul, pe care îl puteți folosi pentru a-și peria dinții.
  • Avertizări

    Asigurați-vă că aveți veterinarul dvs. verificați dinții pisicilor în timpul fiecărui control anual.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar