Cum să aveți grijă de piele în timpul iernii

Dacă ați fi trebuit să suferiți vreodată printr-o iarnă rece înghețată înainte, ați descoperit că, în timp ce păstrați cald este o chestiune simplă de îmbinare și transformarea unui încălzitor, păstrându-vă pielea sănătoasă poate fi altceva decât simplu. Vreme rece, uscată poate provoca uscarea și fisurarea pielii, în special pe zone expuse direct în aer ca mâinile. Din fericire, cu un sortiment de precauții comune și câteva remedii ușoare de acasă, este ușor să păstrați toate pielea cea mai sensibilă ca fiind sănătoasă și moale ca poate fi!

Pași

Metoda 1 din 3:
Protejarea pielii de vreme rece
  1. Imagine intitulată Îngrijire pentru piele în timpul iernii Pasul 1
1. Mușamaliza! Relația cauză-efect între vreme de iarnă și pielea uscată, deteriorată este ușor de înțeles - aerul rece și uscat (sau, mai rău, aer cald, uscat din sistemul de încălzire) suge umiditatea naturală departe de piele, lăsând-o arid și crăpate ca pământul deșert parcat. Una dintre cele mai bune modalități de a păstra acest lucru de la întâmplare este pur și simplu Păstrați aerul să atingeți pielea. Dacă puteți, încercați să purtați mâneci lungi, pantaloni lungi și orice alte accesorii care acoperă pielea pentru a vă proteja pielea.
  • Mănușile sunt o alegere deosebit de inteligentă - deoarece mâinile dvs. sunt adesea expuse pe tot parcursul zilei, acoperindu-le atunci când puteți merge mult spre protejarea pielii lor. Încercați să alunecați pe o pereche de mănuși sau mănuși de conducere la începutul zilei înainte de a vă deplasa pentru a lucra sau începeți naveta, alunecându-le numai când trebuie să scrieți, să scrieți sau să utilizați în alt mod mâinile.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru piele în timpul iernii Pasul 2
    2. Utilizați un hidratant. Loțiuni și altele "hidratante" În esență, lucrează prin furnizarea de umiditate direct pe piele și ținând această umiditate cu un strat de ulei sau unsoare - de aceea balsamuri grele, cum ar fi vaselina, funcționează excelent ca hidratante, dar produc un neplăcut "gras" sentiment. Dacă suferiți de pielea uscată în timpul iernii, încercați să vă dați o frecare rapidă cu loțiunea dvs. preferată pentru a rămâne hidratată. Acest lucru ar trebui să ajute la ușurarea oricărei piele care a fost deja uscată și să vă protejeze pielea de la deteriorarea viitoare cel puțin o oră sau două.
  • Dacă pielea dvs. este deja iritată, încercați să utilizați o loțiune sau un balsam neschimbat. Unele parfumuri sunt cunoscute pentru a provoca inflamație sau erupție cutanată atunci când sunt aplicate pielii deja iritate (mai ales dacă sunteți alergic la parfum).
  • Există puține loțiuni care se aplică nu Protejați umiditatea pielii cel puțin oarecum - aproape toți vor funcționa practic în același mod. Ca o regulă foarte generală, totuși, mai groasă "Creme" și "Balsam" va da un efect de hidratare mai mare decât loțiuni mai subțiri, lichide-y.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru piele în timpul iernii Pasul 3
    3. Purtați balsamul de buze. Chiar dacă pielea de pe fața și mâinile tale nu se află neclintită în timpul iernii, există o șansă decentă ca pielea delicată de pe buze să devină uscată, crăpată sau fulgioasă. Pentru a lupta cu acest lucru, încercați să utilizați balsam de buze (sau alternative similare, cum ar fi bastonul, luciu de buze etc.), care funcționează conform aceluiași principiu de bază ca loțiuni și balsamuri obișnuite pentru pielea ta. Într-un vârf, puteți utiliza chiar și cele mai groase balme de piele de înaltă calitate (cum ar fi vaselină sau produse care conțin albine de albine sau unt de shea) pe buze pentru a obține același efect, deși gustul poate fi neplăcut.
  • Nu credeți că miturile care pretind că balsamul de buze este dependent sau conține sticlă sol - acestea s-au dovedit a fi false.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru piele în timpul iernii Pasul 4
    4. Stai uscat. În mod ironic, se udă când vă aflați în vreme rece, puteți face ca acesta să se usuce și iritat mai târziu. Hainele umede (în special mănuși și șosete) pot provoca iritarea când se freacă de piele, lăsându-l să fie crăpate, dureri și vulnerabile la iritarea ulterioară. Din acest motiv, încercați să nu petreceți prea mult timp în haine umede atunci când este rece afară. Îndreptându-se spre un set proaspăt de haine, merită cu siguranță dacă vă menține pielea în siguranță pe termen lung.
  • Dacă sunteți în aer liber pentru o lungă perioadă de timp în vreme rece (de exemplu, dacă sunteți într-o excursie din sălbăticie), încercați să vă ritm orice exercițiu pe care îl faceți pentru a nu transpirați foarte mult. Nu numai că acest lucru poate cauza pielea crăpată, iritată, dar, în condiții extreme, poate duce, de asemenea, la îngheț și hipotermie făcând dificilă ca corpul să se țină cald.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru piele în timpul iernii Pasul 5
    5. Nu uitați protecția solară în zilele clare și reci. Mulți oameni presupun că pentru că este rece în afara iernii, nu vor avea nevoie de protecție solară. De fapt, pielea este extra-vulnerabilă la daunele la soare în timpul iernii. Pământul este de fapt mai aproape de soare în timpul iernii decât în ​​timpul verii și, în plus, stratul de ozon (care absoarbe unele dintre razele UV dăunătoare ale soarelui) este de obicei la cel mai subțire în timpul iernii. În plus, zăpada și gheața pot reflecta de fapt până la 85% din razele soarelui, permițând razelor să vă atingă pielea atât de deasupra și dedesubt. Din aceste motive, este important să vă amintiți să aplicați protecția solară în timpul iernii atunci când intenționați să cheltuiți mult timp în soare.
  • Rețineți că această nevoie de protecție solară este deosebit de urgentă la altitudini mari - cu cât mergeți mai mare, cu atât este mai mare expunerea la razele UV ale soarelui. Păstrați acest lucru în minte în timp ce vă împachetați pentru călătoria dvs. de schi de iarnă!
  • Metoda 2 din 3:
    Îngrijirea pielii deteriorate
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru piele în timpul iernii Pasul 6
    1. Tratați pielea uscată cu o loțiune sau o cremă ușoară. Dacă aerul de iarnă uscat (sau aerul uscat din sistemul dvs. de încălzire) a provocat deja ca pielea să devină uscată sau crăpată, este important să aveți grijă de ea până când este capabil să se vindece în mod natural. Hidratanții sunt prima dvs. linie de apărare împotriva deteriorării ulterioare. Aplicați o loțiune de hidratare, balsam sau cremă la orice zone iritate, cel puțin după ce pielea prezintă semne de îmbunătățire - în acest moment, puteți să vă dezactivați ușor hidratantul și să începeți să vă bazați pe alte metode de protecție (deși un anumit hidratant poate fi necesar pentru întreaga iarnă.)
    • Asigurați-vă că curățați și bandajați orice crăpături majore sau împărțiți în piele ca și cu tăieturi și zgârieturi normale. Deși este puțin probabil, fisurile din piele pot fi infectate dacă sunt expuse la bacterii, ceea ce duce la dureri și iritații suplimentare, astfel încât măsurile de prevenire de bază sunt importante.
  • Imagine intitulată Îngrijirea pielii în timpul iernii Pasul 7
    2. Utilizați un umidificator. Așa cum a sugerat mai sus, unul dintre cele mai evidente (dar cele mai periculoase) locuri pentru iritarea pielii în timpul iernii se află în interiorul casei dvs. calde și confortabile! Aerul cald care iese din cele mai multe sisteme de încălzire la domiciliu este de obicei destul de uscat și poate avea un efect dehidratare asupra pielii similare cu ceea ce ați putea experimenta în condiții uscate în aer liber. Pentru a evita acest lucru, încercați să conduceți un umidificator în oricare cameră pe care o petreceți cel mai mult timp în casă. Aceste dispozitive la îndemână vaporizează apa și l-au eliberat în aer, crescând nivelul de umiditate în zona înconjurătoare.
  • În mod ideal, în acest scop, veți dori să utilizați un umidificator de evaporare sau abur. Așa-zisul "răcire ceață" Umidificatoarele pot lansa uneori aerosoli care cauzează alergii.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru piele în timpul iernii Pasul 8
    3. Utilizați produse de curățare blândă. Săpunul, șamponul și alte produse de curățare pe care le utilizați pe tine în timpul iernii pot avea toate efectele asupra sănătății pielii. Produsele de curățare dure, în special cele care conțin alcool sau astringenți, pot îndepărta uleiurile naturale de protecție ale pielii, făcându-l extra-vulnerabil la uscarea. Pentru a preveni acest lucru, utilizați cele mai blând produse de curățare disponibile. Mai jos este un ghid foarte scurt pentru a face achiziții de produse inteligente de curățare:
  • Săpunuri: Folosiți soiuri ușoare, neschimbate, precum și cele publicate ca "hidratantă" sau "pentru pielea sensibilă." Hidratarea corporală a corpului lichid fac o alternativă excelentă la săpunul obișnuit. Evitați săpunurile pe bază de alcool sau dezinfectanții și săpunurile de bare standard, care pot fi prea dure pentru utilizarea de iarnă.
  • Șampone / Produse de păr: Utilizați șampoane etichetate "hidratantă" sau "Pentru revigorarea părului uscat." Condiție după utilizarea șamponului.
  • Produse faciale: Folosiți curățenatoare ușoare, spumante. Tind spre petrol sau "hidratantă" fata friptura. Evitați curățarea pe bază de alcool sau pe bază de acid salicilic.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru piele în timpul iernii Pasul 9
    4. Luați în considerare utilizarea uleiurilor naturale. Nu neapărat avea Pentru a utiliza o loțiune comercială sau un balsam pentru a vă trata pielea uscată. În unele cazuri, un remediu natural poate face truc. Problema cu remediile la domiciliu este totuși că acestea sunt de obicei neconfirmate - adică nu sunt susținute de dovezi științifice grave. daca tu do Planificați încercarea de a vă trata pielea uscată cu un remediu la domiciliu, încercați să vă îndreptați spre uleiuri naturale, care ar trebui să prindă umezeala lângă piele ca loțiuni obișnuite. Doar câteva uleiuri naturale care sunt susținute de muncă ca hidratante de piele sunt:
  • Ulei de masline
  • Ulei de cocos
  • Ulei de avocado
  • Ulei de jojoba
  • Ulei de migdale dulce
  • Ulei din semințe de struguri
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru piele în timpul iernii Pasul 10
    5. Pentru probleme serioase ale pielii, consultați un dermatolog. Pentru majoritatea oamenilor, iritarea pielii în timpul iernii este o problemă enervantă, dar în cele din urmă temporară. Cu toate acestea, în cazuri extreme, pielea uscată poate fi o sursă serioasă de iritare. Dacă uscăciunea și iritarea pielii nu pleacă în câteva săptămâni sau începe să vă afecteze grav capacitatea de a trăi o viață fericită, productivă, nu ezitați să vedeți un dermatolog - dacă nu știți unul, practicianul dvs. general vă poate adresa la unul. În plus față de a ajuta la pielea uscată și iritată de zi cu zi, dermatologii pot diagnostica problemele cutanate precum eczema și psoriazisul și pot prescrie tratamente pentru ei.
  • Rețineți că, în timp ce mâncărimea puternică, severă poate fi uneori un semn de boală hepatică sau de cancer, deci dacă întâmpinați mâncărime care interferează cu rutina zilnică, veți dori să vedeți un dermatolog imediat pentru a regula aceste condiții grave.
  • Metoda 3 din 3:
    Știind ce să evite
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru piele în timpul iernii Pasul 11
    1. Evitați îmbrăcămintea abrazivă - contactul pe piele. În timp ce este întotdeauna o idee bună să acoperiți când sunteți în aer uscat de iarnă, cale acoperiți-vă poate afecta cât de bine sunteți în stare să vă protejați pielea. De exemplu, veți dori să evitați orice îmbrăcăminte care se freacă împotriva pielii într-un mod care lasă-l curat sau iritat. Pielea brută este vulnerabilă la deshidratarea și iritarea ulterioară, deci asigurați-vă că purtați haine potrivite corespunzător și țesături confortabile pentru a preveni acest lucru.
    • Țesăturile brute cum ar fi lâna sunt deosebit de dăunătoare - deși lână este mare pentru a vă menține cald, este, de asemenea, excelent pentru frecare de piele roșu. Dacă purtați lână, purtați ceva sub el pentru a vă menține să contactați direct cu pielea. De exemplu, mănușile de lână sunt perfect ușor de gestionat dacă purtați mănuși subțiri, moi de bumbac sub ele.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru piele în timpul iernii Pasul 12
    2. Rezista mâncărimi. Deși este uneori destul de tentant, mâncărime aproape întotdeauna face ca pielea iritată să se înrăutățească, așa că încercați cât de tare puteți să o evitați. În plus, pentru iritarea în continuare a pielii, mâncărimea este o modalitate excelentă de a provoca infecții prin transferarea bacteriilor de pe mâini la spoturi de pe piele. daca tu do mâncați pielea (care nu este recomandată), mâinile curate sunt o necesitate de a diminua (dar nu împiedica) riscul de infecție.
  • Dacă suferiți de mâncărime, luați în considerare purtarea unei creme anti-itch (cum ar fi hidrocortizonul) pentru aplicații frecvente pentru a opri nevoia.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru piele în timpul iernii Pasul 13
    3. Nu luați dușuri lungi și fierbinți. Apa caldă cu abur se poate simți minunat în timpul lunilor reci de iarnă, dar poate fi o crimă pe piele dacă nu sunteți atent. Apa caldă benzi pielea uleiurilor naturale protectoare, ceea ce face mult mai probabil să se usuce, mai ales dacă aerul înconjurător este uscat, de asemenea. Pentru a evita acest lucru, utilizați apă caldă (nu fierbinte) și încercați să vă limitați dușurile la aproximativ 10 minute sau mai puțin. Luând răcitor, dușuri mai scurte vor merge mult spre păstrarea pielii sănătoase în timpul iernii (în plus față de a ajuta la condiții de piele flacără ca mătreața).
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru piele în timpul iernii Pasul 14
    4. Reduceți parfumul pe bază de alcool și utilizarea Aftershave. La fel ca săpunurile dure și soluțiile de curățare, unele parfumuri și parfumuri (în special cele bazate pe alcool) pot îndepărta uleiurile naturale de hidratare naturale ale pielii. În plus, substanțele chimice din multe parfumuri comune pot provoca erupții cutanate sau reacții alergice dacă sunt aplicate pe pielea deja iritată. Soluția este simplă: utilizați mirosuri ușoare și mai slabe și încercați să limitați utilizarea numai în părțile corpului în care mirosul este cel mai puternic, cum ar fi alarmele, înghițirea și picioarele.
  • sfaturi

    Pentru picioarele uscate, încercați să aplicați o loțiune groasă chiar înainte de culcare, apoi acoperiți-vă picioarele în șosete înainte de a vă culca. Șosetele vor lucra cu loțiunea pentru a-ți păstra picioarele hidratate în noapte, reducând uscăciunea în timpul zilei.
  • Dacă radeți în mod regulat și ați observat pielea uscată, iritată oriunde v-ați răsturnat, încercați să treceți la o razor proaspăt. Razele mai clare cauzează de obicei mai puțină iritare decât razorii plictisitoare, care pot prinde și trage pe fire de păr, mai degrabă decât să facă tăieturi curate.
  • Avertizări

    Dacă pielea iritată devine în cele din urmă roșie, umflată, dureroasă și / sau începe să se scurgă puroi, să vadă imediat medicul - acestea sunt semne de infecție. Deși o infecție obișnuită a pielii nu este probabil periculoasă, este posibil să aveți nevoie de antibiotice pentru ao trata.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar