Cum să vă curățați pielea

Mulți oameni nu-și dau seama că pielea ta este cel mai mare organ din corp, dar este!Pielea are o sarcină foarte importantă de a proteja corpul de infecții și germeni, deci este important să vă ajutați pielea, având grijă de ea.Diferitele părți ale corpului necesită tehnici de curățare diferite, dar cea mai bună modalitate de a avea grijă de pielea dvs. este de a face curățarea o parte din rutina zilnică.

Pași

Partea 1 din 3:
Curățarea feței
  1. Imagine intitulată Curățați pielea Pasul 1
1. Aflați ce tip de piele pe care o aveți.Pielea ta se schimbă pe măsură ce îmbătrânești, în special în timpul pubertății și căutând produse în culoarul de îngrijire a pielii la farmacie poate fi confuză.Există atât de multe opțiuni!Care ar trebui să alegeți?Pentru a găsi curățarea potrivită pentru pielea dvs., este important să vă determinați mai întâi tipul curent de piele:
  • Pielea normală nu este prea uleioasă și nu prea uscată, cu pete minime și fără sensibilitate severă la produse sau vreme.
  • Pielea grasă apare adesea strălucitoare sau grasă, chiar dacă ați spălat recent fața.Pielea grasă este, de asemenea, predispusă la pete și pori mai mari.
  • Pielea uscată este adesea fulgeră, cu linii mai vizibile și câteva patch-uri roșiatice de piele.
  • Pielea sensibilă este adesea confundată pentru pielea uscată deoarece, de obicei, apare uscată și roșie, diferența este că pielea sensibilă este adesea un rezultat al unui anumit ingredient într-un produs de îngrijire a pielii.
  • Pielea combinată este atunci când aveți patch-uri de piele care sunt uleioase în unele zone și uscate sau normale în altele.Pielea combinată este în mod obișnuit uleioasă în jurul zonei T (zona în formă de T creată de frunte, nas și bărbie) și normal să se usuce pe restul feței.
  • Imagine intitulată Curățați pielea Pasul 2
    2. Spălați-vă mai întâi mâinile.Înainte de a începe curățarea pielii pe față, asigurați-vă că vă spălați mâinile cu apă caldă și săpun pentru a ucide toate germenii și pentru a îndepărta murdăria și murdăria.Nu ați vrea să vă frecați Mai mult germeni peste tot fața ta, ai fi?
  • Imagine intitulată Curățați pielea Pasul 3
    3
    Spala-te pe fata de două ori pe zi cu apă călduță și un detergent blând. Chiar dacă pielea ta arată curată, probabil că nu.Este foarte important să vă curățați fața în fiecare dimineață și în fiecare noapte înainte de culcare, mai ales dacă purtați machiaj sau sunteți predispuși la breakouts.Ține minte:
  • Nu folosiți apă care este extrem de caldă sau extrem de rece, deoarece acest lucru vă poate deteriora pielea și capcana grăsimii și murdăria în interiorul porilor.
  • Ușor Masați-vă fața cu mișcări lente și circulare.Nu curățați!Curățarea va provoca iritarea pielii, roșeața sau ruperea.
  • Tratați pielea în jurul ochilor dvs. extra ușor, deoarece este cea mai delicată și mai sensibilă pielea de pe față.În plus, nu vrei să ajungi cu cleanser în ochii tăi!
  • Nu vă spălați fața!Chiar dacă aveți pielea grasă, supra-spălarea poate provoca uscarea și pielea va produce Mai mult ulei pentru a compensa, ceea ce înseamnă că ați putea ajunge cu o piele petrolieră și mai delicată.
  • Imagine intitulată Curățați pielea Pasul 4
    4. Aflați dacă exfolierea este potrivită pentru pielea dvs.Pentru unele tipuri și condiții de piele, exfoliația poate fi utilă, cum ar fi cele cu daune la soare. Cu toate acestea, pentru alte tipuri de piele, cum ar fi cele cu acnee chistică, exfoliația poate deteriora pielea. Verificați cu un dermatolog pentru a fi sigur dacă exfoliația este potrivită pentru dvs. Alegeți un scrub care este proiectat pentru tipul dvs. de piele și care nu este prea dur.Unele soiuri includ:
  • Scruburi ușoare care conțin margele, zahăr, sare sau alte tipuri de exfoliatori naturali.
  • Perii moi de îngrijire a pielii.Acestea pot fi perii manuale sau oscilante pe care le strângeți curățarea sau o curățare ușoară înainte de a freca ușor peria pe față.
  • Masca de tratament care includ acizi slabi cum ar fi alfa-hidroxi acid sau acid beta-hidroxi la pielea mortă.Fi foarte atent cu această opțiune și asigurați-vă că ați citit instrucțiunile!
  • Imagine intitulată Curățați pielea Pasul 5
    5. Clătiți-vă fața cu atenție După curățare sau exfoliere.Folosind apa călduță, clătiți ușor curățarea de pe față fie cu o cârpă curată, fie prin cuplajul mâinilor sub chiuvetă și stropiți cu atenție apă pe față.Asigurați-vă că tot curățarea este îndepărtată, deoarece orice curățare rămasă poate cloga porii și poate provoca iritații și pete.
  • Imagine intitulată Curățați pielea Pasul 6
    6. Pătați-vă fața uscată cu o cârpă curată și moale.Nu vă uscați niciodată pielea cu un prosop murdar în baie sau același prosop pe care îl utilizați pentru a vă usca corpul - veți transfera bacterii noi și proaspete pe fața dvs. curată.De asemenea, este important să bați, să nu frecați, cu fața uscată pentru a trata pielea cât mai ușoară posibil.
  • Imagine intitulată Curățați pielea Pasul 7
    7. Misturați-vă fața.Aplicați hidratantul în fața dvs. după ce ați uscat-o. Mulți oameni sări peste acest pas, dar aplicarea unui hidratant conceput pentru tipul dvs. special de piele este foarte important post-curățare.Hidratanții sigiliu în apa existentă în piele, astfel încât să nu se evapore, ceea ce vă usucă pielea.Este posibil să aveți nevoie de mai mult hidratant sau un hidratant mai gros, în timpul lunilor de iarnă.
  • Partea 2 din 3:
    Curățarea corpului
    1. Imagine intitulată Curățați pielea Pasul 8
    1. Duș sau baie în fiecare zi folosind apă caldă la cald.În plus față de îndepărtarea murdăriei și a uleiului care poate provoca acnee corporale, dușul sau scăldatul o dată pe zi va ajuta la spălarea bacteriilor care cauzează mirosul corpului.În timp ce apa foarte caldă trebuie evitată deoarece se fixează pielea de uleiuri importante, utilizați apă mai caldă atunci când vă curățați corpul decât pe fața dvs. pentru a ucide bacteriile.
  • Imagine intitulată Curățați pielea Pasul 9
    2. Curățați corpul în duș sau în baie în siguranță.Ca și în cazul curățării feței, este important ca mâinile și produsele pe care le utilizați pentru a curăța corpul dvs. sunt igienice.Săpunul barului și spălarea corpului sunt sanitare, dar loofahs, scrubrii și prosopii, în special cele care sunt împărtășite sunt nu.Asigurați-vă că fiecare membru din casa dvs. folosește numai produsele proprii și se spală sau înlocuiește acest lucru în mod regulat!
  • Imagine intitulată Curățați pielea Pasul 10
    3. Exfoliați corpul dvs. o dată pe săptămână, concentrându-vă asupra zonelor predispuse la acnee.Deoarece pielea de pe corpul dvs. produce mai multă transpirație și ulei decât pielea pe față, este posibil să doriți să investiți într-un scrub de corp pentru a utiliza cel puțin o dată pe săptămână.Folosind o chiuvetă curată sau loofah, concentrați-vă mișcările blânde, circulare pe zone care sunt predispuse la breakouts, cum ar fi pieptul, gâtul și spatele.
  • Nu exfoliați prea mult pentru că acest lucru poate face ca organismul acnee să fie mai rău și irită pielea.
  • Imagine intitulată Curățați pielea Pasul 11
    4. Pat corpul tău uscat cu un prosop curat și aplică loțiune.Pielea de pe corp este mai puțin delicată decât fața ta, dar este încă important să utilizați doar un prosop curat pentru a se usca.Rămâi în baie umed, aburiți și prosopul până când sunteți doar un pic umed și apoi aplicați hidratant în întregul corp înainte de a ieși.Steamul ajută la hidratarea de lungă durată, deoarece hidratantul se scufundă în porii dvs., în timp ce sunt încă deschise.
  • Partea 3 din 3:
    Curățarea mâinilor
    1. Imagine intitulată Curățați pielea Pasul 12
    1. Spălați-vă bine mâinile și spălați-le adesea.Curățarea pielii pe mâini de mai multe ori pe zi este extrem de importantă pentru sănătatea dumneavoastră și pentru sănătatea altora.Germenii sunt peste tot, iar unii pot face oameni foarte bolnavi, astfel încât este important să vă spălați mâinile adesea, dar mai ales:
    • După utilizarea băii sau schimbarea unui scutec
    • După ce a jucat în afara
    • Înainte și după ce vizitați oricine este bolnav
    • După suflarea nasului sau a tusei, mai ales dacă sunteți bolnav
    • Înainte de a mânca, servi sau ajutați să faceți orice mâncare
    • Dacă mâinile tale uite murdar
  • Imagine intitulată Curățați pielea Pasul 13
    2. Utilizați apă caldă și un săpun ușor.Puteți utiliza un săpun antibacterian dacă preferați, dar săpunul obișnuit va funcționa la fel de bine.Doar asigurați-vă că utilizați săpun fiecare timp vă spălați mâinile!Clătirea cu apă ar putea face mâinile uite curat, dar vor fi în continuare acoperite de germeni.Acest lucru este important să faci dacă sunteți într-o toaletă publică sau acasă, deoarece germenii și bacteriile sunt peste tot.
  • Imagine intitulată Curățați pielea Pasul 14
    3. Curățați toate suprafețele mâinilor.Nu doar cupă săpunul în mână și să-l treci înainte și înapoi între palmele tale.Pentru a curăța cu adevărat pielea pe mâini, este important să spargeți săpunul pe ambele părți ale mâinilor, între degete, sub și în jurul unghiilor, și în sus pe încheieturi.Ar trebui să faceți acest lucru timp de cel puțin 20 de secunde.
  • Imagine intitulată Curățați pielea Pasul 15
    4. Se usucă cu un prosop curat sau un prosop de hârtie proaspăt.Dacă sunteți acasă sau la casa unui prieten, asigurați-vă că prosopul de mână este curat.Dacă utilizați o toaletă publică, utilizați prosopul de hârtie pentru a vă usca de pe mâini și apoi folosiți prosopul și nu mâna goală, deschideți ușa și aruncați prosopul în afara băii.Un număr șocant de oameni nu își spălă mâinile după ce au folosit baie, iar mânerele colectează a lot de germeni.
  • Imagine intitulată Curățați pielea Pasul 16
    5. Uimurizați-vă mâinile după cum este necesar.Pielea de pe mâini ar putea să nu trebuiască să fie hidratată după fiecare spălare de mână, dar pot fi critici la fel ca orice alt tip de post-curățare a pielii.Încercați să purtați în jurul unui tub mic de hidratant specific manual, care tind să fie mai puțin gras și se scufundă mai repede decât alți hidratanți, astfel încât să puteți păstra mâinile curate și moale.
  • sfaturi

    Când încercați un produs nou, încercați mai întâi să puneți puțin pe ea în interiorul încheieturii mâinii sau a brațului și vedeți dacă există o roșeață sau iritație în următoarele 24 de ore.Acest lucru vă poate ajuta să evitați produsele pe care le aveți alergic sau sensibile la.
  • Schimbă-ți perna, foi, prosoape de mână, prosoape de corp, loofahs și washcoths de multe ori, deoarece aceste celule moarte ale pielii moarte și bacterii care pot face pielea murdară și predispusă la breakouts și iritare.
  • Odată ce ați lucrat curățarea pielii în rutina zilnică, măștile și tonerele de față sunt mari adăugări la un regim de îngrijire a pielii.Faceți unele cercetări în diferitele tipuri de măști (e.G., gel, argilă etc.) și tipuri de tonere (i.E., Odorizante de piele, tonice cutanate, astringente) pentru a găsi produsele potrivite pentru tipul dvs. de piele particular.
  • Asigurați-vă că curățați tot ce vă atinge în mod regulat fața, cum ar fi telefoanele mobile, ochelarii și ochelari de soare, pentru a menține uleiul și bacteriile de la murdărirea pielii în jurul nasului, a ochilor și a gurii.
  • Dacă acnee corporală este încă o problemă după curățarea regulată, încercați să purtați haine baggrie.Hainele strânse nu lasă pielea să respire, ceea ce poate provoca iritații și pete.
  • Încercați să purtați o mică sticlă de sanitizator de mână pentru a vă curăța mâinile chiar și atunci când nu sunteți aproape de o chiuvetă!
  • Avertizări

    În timp ce curăță fața, corpul sau mâinile, dacă obțineți o erupție cutanată sau pielea se simte iritat, mâncărime sau fierbinte, întrerupeți utilizarea imediat și spuneți unui adult.De asemenea, aruncați o privire la ingredientele din produs, astfel încât să puteți începe să determinați care ingrediente sunteți alergic sau foarte sensibil la.
  • Do nu Spălați-vă fața cu șampon sau săpun de mână, care conțin ingrediente foarte puternice care pot deteriora grav pielea delicată pe față.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Accesul la apă curentă
    • Față de curățare
    • Fața de hidratare
    • Fața exfoliatorului
    • Cleanser de corp
    • Misturizator de corp
    • Exfoliatorul corpului
    • Hand hidratant (opțional)
    • Sanitizer de mână portabil (opțional)
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar